• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Merhaba kızlar. Yoktuk bir süre. Hamişler ve bebişler nasıl bakalım?
Gece beslenmesini kestik. 2 hafta oldu. Akşam yiyor bir daha kahvaltıya kadar yemek yok. Gece deliksiz uyuyor olsaydı daha çok işime yarardı ama buna da şükür. Hiç değilse mama hazırlamak için kalmıyorum.

Bizede anlatır mısın gece beslenmesini nasıl kestiniz? Zor oldu mu?

Merhaba hanimlar yine ben Bezimizi degistirdik molfix aldim simdilik memnunum. Pisik icin de tavsiyem var. Bana da 3 cocugu olan bir arkadas tavsiye etti. Bu arkonun eski yesil kremleri var ufak tupte. Onu aldim 1.5 liraya. Sabaha gecti pisik. Bir de gece beslenmesini kestik. Zaten kizim kendisi icmek istemedi gece. Bana bir de islak mendil tavsiye eder misiniz? Prima kullaniyorum ama artik kalitesini bozdu prima.

Merhaba hanimlar yine ben Bezimizi degistirdik molfix aldim simdilik memnunum. Pisik icin de tavsiyem var. Bana da 3 cocugu olan bir arkadas tavsiye etti. Bu arkonun eski yesil kremleri var ufak tupte. Onu aldim 1.5 liraya. Sabaha gecti pisik. Bir de gece beslenmesini kestik. Zaten kizim kendisi icmek istemedi gece. Bana bir de islak mendil tavsiye eder misiniz? Prima kullaniyorum ama artik kalitesini bozdu prima.

Kendi mi içmek istemedi gece :)) pek rastlanan bir şey değil canım ondan şaşırdım. Peki uyanmalar kesildi mi canım yoksa su içmek için vs uyanıyor mu hala

Kendi mi içmek istemedi gece :)) pek rastlanan bir şey değil canım ondan şaşırdım. Peki uyanmalar kesildi mi canım yoksa su içmek için vs uyanıyor mu hala
Kizim suyu ben vermesem hic aramaz. Bazen huzursuzlanip uyaniyor mama veriyorum 40 cc ancak iciyor. Genellikle debelendigi icin mizmizlaniyor, kalkip ustunu ortuyorum. Ya da tepetaklak oluyor uyurken onu ceviriyorum :KK46:Onu ne zaman birakacak bilemiyorum cok deli yatiyor:rolleyes:

Kizim suyu ben vermesem hic aramaz. Bazen huzursuzlanip uyaniyor mama veriyorum 40 cc ancak iciyor. Genellikle debelendigi icin mizmizlaniyor, kalkip ustunu ortuyorum. Ya da tepetaklak oluyor uyurken onu ceviriyorum :KK46:Onu ne zaman birakacak bilemiyorum cok deli yatiyor:rolleyes:
40 cc içiyorsa onuda içmez artık su verirsen bi süre sonra belki hiç uyanmaz bişey içmek için. Ayy bak yazarken ben bile mutlu oldum valla inşallah iyi gider de tamamen deliksiz geceler yaşarsınız :)

Bu arada o deli deli yatışlarıda çok tatlı değilmi :))

@pempepink genc-anne genc-anne

Doktorumuz 6. aydan sonra bebeklerin gece 11-12 saat aç kalabildiklerini söyledi ve beslenmeyi kesmemizi önerdi. Yalnız ben emzirmiyorum, mama veriyordum 7 ölçek saat 03-04 gibi. Gece beslenmesi bebeklerde hırıltıya, reflüye ve grip gibi hastalıkları zatüreye çevirmede çok önemli rol oynuyormuş. Toprak da zaten nedenini bilmediğimiz hırıltı vardı. Eğer gece beslersen uyutmadan önce 2 saat ayakta tutman gerekir, bu da uyku düzensizliği demek, dedi. Açıkçası tedirgin oldum, Toprak iştahlı bir bebek ve hep mama verince uykuya dalıyordu. Gece beslemezsem asla uyumaz diye düşünmeme rağmen o gece denemeye karar verdim.

Yine aynı saatte uyandı, su bile içirmedim. 2 saat sonra uyudu. 2. gece aynı saatte uyandı, yine su bile içirmedim 1 saat sonra uyudu. Ve sabahları kalkar kalmaz açıktan ağlar diye düşündüm ama öyle de olmadı. Akşam 10'da yiyip sabah 9'da kahvaltı yaptı, açlıktan ağlamadan bekledi. 2 gece sonunda kesintisiz uyumasa da açlıktan uyanmadığını anladım gerçekten. Şimdi uyansa bile ben mama hazırlayana kadar geçecek sürede uykudan iyice ayılmamış oluyor, e ben de rahatladım tabi gecenin bir vakti kalk, hazırla, yedir, uyut. Ama bize gece son beslenmesinden 1 saat önce içirilmek için 2 ilaç verdi. O ilaçlar gece bebeğin açlıktan oluşan mide asitini hissetmesini engelleyecek dedi. 2 ay kullanacağız onu. Fakat ben son 3 gündür bu ilaçları kullanmadan da geceyi geçiştiriyorum, işe yaradı yani.

canım ben doğduğundan beri huggies ıslak mendil kullandım hiçbir sorun yaşamadık tavsiye ederim

E bebek in kendi markasi var canm ben dogdugu gunden beri onu kullaniyorum

Fresh in soft pisik önleyici ıslak havlu yapmış hanımlar gayet güzel tavsiye ederim yalnız tanıtımını yapan bayan sadece pisik olduğunda değil her zaman kullaninki pisik sorunu yasamasin dedi

ben dopduğu günden beri molfix kullanıyorum memnunum bende

biz aşırı sucuyuz ya
alıştırma bardağını dolduruyorum kendisi gelip gidip içiyor, su içmediği gün aşırı huysuz cok ağlıyo

@pempepink genc-anne genc-anne

Doktorumuz 6. aydan sonra bebeklerin gece 11-12 saat aç kalabildiklerini söyledi ve beslenmeyi kesmemizi önerdi. Yalnız ben emzirmiyorum, mama veriyordum 7 ölçek saat 03-04 gibi. Gece beslenmesi bebeklerde hırıltıya, reflüye ve grip gibi hastalıkları zatüreye çevirmede çok önemli rol oynuyormuş. Toprak da zaten nedenini bilmediğimiz hırıltı vardı. Eğer gece beslersen uyutmadan önce 2 saat ayakta tutman gerekir, bu da uyku düzensizliği demek, dedi. Açıkçası tedirgin oldum, Toprak iştahlı bir bebek ve hep mama verince uykuya dalıyordu. Gece beslemezsem asla uyumaz diye düşünmeme rağmen o gece denemeye karar verdim.

Yine aynı saatte uyandı, su bile içirmedim. 2 saat sonra uyudu. 2. gece aynı saatte uyandı, yine su bile içirmedim 1 saat sonra uyudu. Ve sabahları kalkar kalmaz açıktan ağlar diye düşündüm ama öyle de olmadı. Akşam 10'da yiyip sabah 9'da kahvaltı yaptı, açlıktan ağlamadan bekledi. 2 gece sonunda kesintisiz uyumasa da açlıktan uyanmadığını anladım gerçekten. Şimdi uyansa bile ben mama hazırlayana kadar geçecek sürede uykudan iyice ayılmamış oluyor, e ben de rahatladım tabi gecenin bir vakti kalk, hazırla, yedir, uyut. Ama bize gece son beslenmesinden 1 saat önce içirilmek için 2 ilaç verdi. O ilaçlar gece bebeğin açlıktan oluşan mide asitini hissetmesini engelleyecek dedi. 2 ay kullanacağız onu. Fakat ben son 3 gündür bu ilaçları kullanmadan da geceyi geçiştiriyorum, işe yaradı yani.

maşAllah, tebrikler kuzucuğa
bizim dr da kesmemi istedi , emzirme yerine su ver dedi ama oğlum 2 saatte bir kalkıyor o meme ağza alınmadan da uyumuyor emzik deniyorum olmuyor :işsiz:

selamlar arkadaslar uzuuun bir suredir girmiyodum kk ya, ne gunlerimiz gecti buralarda gebeyken,doguma giderken,sonrasinda ahh ahh :KK16:soyle bir goz attim sayfalara tekrar gebe olanlar bile varmis ne guzel.Benim 3. cocuktan gozum korkuyor valla.Biz suan tam 11 ayligiz kizim bikac gundur 4 er 5 er adim yurumeye basladi.8 ay civari zaturre gecirdik malesef 5 gun hastanede kaldik.Yumurta beyazi ve ev tozu alerjisi var ve oksuruge burun tikanikligina falan cok meyilli malesef.Ama bunun disinda tam bir sevimlilik abidesi bicirik
:pumarim sizlerin bebekleride iyidir ozlemisim buralari

Son düzenleme:
selamlar arkadaslar uzuuun bir suredir girmiyodum kk ya, ne gunlerimiz gecti buralarda gebeyken,doguma giderken,sonrasinda ahh ahh :KK16:soyle bir goz attim sayfalara tekrar gebe olanlar bile varmis ne guzel.Benim 3. cocuktan gozum korkuyor valla.Biz suan tam 11 ayligiz kizim bikac gundur 4 er 5 er adim yurumeye basladi.8 ay civari zaturre gecirdik malesef 5 gun hastanede kaldik.Yumurta beyazi ve ev tozu alerjisi var ve oksuruge burun tikanikligina falan cok meyilli malesef.Ama bunun disinda tam bir sevimlilik abidesi bicirik
:pumarim sizlerin bebekleride iyidir ozlemisim buralari
Ev tozu alerjisi bizde de var. En ufak bir oksurukte hemen bronsit oluyor. Cok zor oluyor bebislerin hastaligi. Biz de iki adim atiyoruz artik

Kızlar benim kız sabahları genellikle 8 e doğru uyanıyor. Ama sorun şu ben bir türlü uyanamıyorum. Yani bedenim yorgun düşmüş ve uykusunu alamamış gibi hissediyorum. Aslında en gec 1 de uyuyorum. Çoğu kişiden daha çok uyuyorm belkide. Ama anlamıyorum bunun kaynağı ne olabilir? Kızım uyandığı gibi bende ayağa kalkmak istiyorum. Çabalıyorum da ama olmuyor direk ayağa kalkamıyorum kızım uyanır uyanmaz bişey yemez zaman geçmeli azcık. oyuncaklarıyla oynuyor ben yataktan çıkana kadar. Yaşayan var mı bunu. Neden böyleyim :(

Kızlar benim kız sabahları genellikle 8 e doğru uyanıyor. Ama sorun şu ben bir türlü uyanamıyorum. Yani bedenim yorgun düşmüş ve uykusunu alamamış gibi hissediyorum. Aslında en gec 1 de uyuyorum. Çoğu kişiden daha çok uyuyorm belkide. Ama anlamıyorum bunun kaynağı ne olabilir? Kızım uyandığı gibi bende ayağa kalkmak istiyorum. Çabalıyorum da ama olmuyor direk ayağa kalkamıyorum kızım uyanır uyanmaz bişey yemez zaman geçmeli azcık. oyuncaklarıyla oynuyor ben yataktan çıkana kadar. Yaşayan var mı bunu. Neden böyleyim :KK43:
Ben calistigim icin uyaniyorum zaten ama haftasonu saat 9'a kadar kestiriyorum valla besiginde cizgifilm izliyor yapicak birsey yok :P

maşAllah, tebrikler kuzucuğa
bizim dr da kesmemi istedi , emzirme yerine su ver dedi ama oğlum 2 saatte bir kalkıyor o meme ağza alınmadan da uyumuyor emzik deniyorum olmuyor :işsiz:
Hala iki saatte bir mi kalkiyor.. :/ biz artik bir defa kalkiyoruz.. ama kuzum aklima su geldi acaba fazlami kalin giyindiriyorsun rahat edemiyor olabilirmi?

Back