Canım öncelikle Rabbim sabır ve kolaylıklar versin. Kapı komşumun kızıda çoklu gıda alerjisi var. Sürekli görüştüğümüz için annesinin neler çektiğini çok ii biliyorum. Kızı şimdi 2.5 yaşında yeni yeni başladılar diyeti açmaya. Keçi yoğurduyla başladı. Emzirirken çok zorlandı doğru ama onun destekçisi annesi vardı. Yani destekleyen olması da çok önemli. Sürekli kuru meyve kuruyemiş yedi. Aç kalmamaya bol su içmeye çalıştı. Hala emziriyor. 2.5 oldu diye bıraktırmaya uğraşıyor artık.Kızlar bebeğimde inek sütü alerjisi var biliyorsunuz.o gruba da yazdım ama burası benim ana grubum:) yazmazsam olmazdı.sütüm azaldı.çünkü yediklerimin hiçbir besin Değeri yok...kahvaltı ekmek ve çay yemeklerde patates ve sebze yemekleri(taze fasülye Semiz otu ıspanak çıkar yakında) böyle...Patlıcan dokunuyor.makarna pirinç pilavı ve patates.artık ben de mutsuz olmaya başladım.yaklaşık 5 aydır bunları yiyorum.çabuk yoruluyorum.ayaklarıma kramplar giriyor geceleri.geçen gece uykumdan uyandırdı o derece şiddetli.kalsiyum takviyesi bile bebeğe dokunuyor.keçi peyniri aldık o da dokundu.son zamanlarda yedim.gece uyumadı.çok ama çok yorgunum.eşim Sancı ağrısı var dedikçe,kızıyor bana...dilinle hasta ettin sen hasta ettin bu çocuğu diyerek Cadı muamelesi yapıyor.sabaha karşı bile kavga potansiyelimiz var.ağrısı arttıkça ben ağrısı var dedikçe ben suçlu oluyorum.bu ayrı konu.
Emzirmediğim ve formül mama kullandığım günler mutlu çocuk.fakat emzirmek iyi gelmiyor.bebeğimin bebekliğini hep ağlarken hatırlayacağım.gün boyu mıkır mıkır sebepsiz.oyunlar şarkılar artık karşısında danslar yani görseniz,mutlu olsun diye neler yapıyorum.fiziki ihtiyaçlarını düzene soktum.hani açlık asla yok.ama yok yok yani.uyanıyor uykudan altıntemiz karnını doyuruyorum.o saat başlıyor ıhıııı ıhı ıhııııı ıhı...
Emzirmenin duygusu çok başkaydı benim için ama artık korkarak yaptığım birşey oldu.zehir verir gibi.her emişte Çığlık.azaldı sütüm böyle böyle...dediğim gibi aç olunca su da içemiyorum.artmasını falan da istemiyorum maalesef.7ay emdi buna şükür.artırsam artar işin kötüsü.çünkü bir gün fazla su içince şişiyor hemen.yine de istemiyorum.kesmeyi tamamen kesmeyi düşünüyorum.yoruldum.destekçim de yok evde.daha taşınacağız.bayramda Taşınma öncesi 13 saat yola memlekete gidelim diyen eşime ama 2 günlüğüne git gel sonra taşın ertesi gün ben çok yorulurum dediğimde aldığım cevap:sen de ne çabuk yoruluyosun? Nasıl şey bu? Diye Karşılık alıyorum.kimsenin ilki önceliği değilim.eşime memleketi olsun annesi yanında olsun yeter.kimseden yardım,medet falan umduğum yok.fakat artık merhamet istiyorum...acınmaktan nefret ederim ama bunu bile istiyorum.çünkü ancak böyle anlayacak beni.acırsa anlayacak.gitmediğimizde de bayram Sabahı evde neler olacak biliyorum.
Emzirmeyi kesme konusunda ne düşünüyorsunuz?
canım benim emmeyınce bebeğin daha mutlu ve huzurlu ise ben kes derim artık ek gıda zamanıda geldi ve ilk altı aylık kısmı atlattıniz en önemlisi ilk altı ay. formül mama yediğinde bebeğin rahatsızlık duymuyor ise bence devam et ve ona dokunmayacak ek besinler vermeye başla. ikinize de eziyet etmenin anlamı yok inan. eşine gelince bütün erkekler hemen hemen aynı ezdirme kendini ve bebeğin hakkında bi şey de paylaşma derim çünkü seni daha çok yıpratiyor.kendini ve bebeğini mutlu et formül mama ile mutlu ise öyle devam et ikinizde mutlu olum. yemek yiyemıyorsun vücud daha fazla kaldırmaz gerginlik ve stres mutsuzlukta yapar. emme olayı ikiniz içinde mutsuzluk verici kes gitsin canım.Kızlar bebeğimde inek sütü alerjisi var biliyorsunuz.o gruba da yazdım ama burası benim ana grubum:) yazmazsam olmazdı.sütüm azaldı.çünkü yediklerimin hiçbir besin Değeri yok...kahvaltı ekmek ve çay yemeklerde patates ve sebze yemekleri(taze fasülye Semiz otu ıspanak çıkar yakında) böyle...Patlıcan dokunuyor.makarna pirinç pilavı ve patates.artık ben de mutsuz olmaya başladım.yaklaşık 5 aydır bunları yiyorum.çabuk yoruluyorum.ayaklarıma kramplar giriyor geceleri.geçen gece uykumdan uyandırdı o derece şiddetli.kalsiyum takviyesi bile bebeğe dokunuyor.keçi peyniri aldık o da dokundu.son zamanlarda yedim.gece uyumadı.çok ama çok yorgunum.eşim Sancı ağrısı var dedikçe,kızıyor bana...dilinle hasta ettin sen hasta ettin bu çocuğu diyerek Cadı muamelesi yapıyor.sabaha karşı bile kavga potansiyelimiz var.ağrısı arttıkça ben ağrısı var dedikçe ben suçlu oluyorum.bu ayrı konu.
Emzirmediğim ve formül mama kullandığım günler mutlu çocuk.fakat emzirmek iyi gelmiyor.bebeğimin bebekliğini hep ağlarken hatırlayacağım.gün boyu mıkır mıkır sebepsiz.oyunlar şarkılar artık karşısında danslar yani görseniz,mutlu olsun diye neler yapıyorum.fiziki ihtiyaçlarını düzene soktum.hani açlık asla yok.ama yok yok yani.uyanıyor uykudan altıntemiz karnını doyuruyorum.o saat başlıyor ıhıııı ıhı ıhııııı ıhı...
Emzirmenin duygusu çok başkaydı benim için ama artık korkarak yaptığım birşey oldu.zehir verir gibi.her emişte Çığlık.azaldı sütüm böyle böyle...dediğim gibi aç olunca su da içemiyorum.artmasını falan da istemiyorum maalesef.7ay emdi buna şükür.artırsam artar işin kötüsü.çünkü bir gün fazla su içince şişiyor hemen.yine de istemiyorum.kesmeyi tamamen kesmeyi düşünüyorum.yoruldum.destekçim de yok evde.daha taşınacağız.bayramda Taşınma öncesi 13 saat yola memlekete gidelim diyen eşime ama 2 günlüğüne git gel sonra taşın ertesi gün ben çok yorulurum dediğimde aldığım cevap:sen de ne çabuk yoruluyosun? Nasıl şey bu? Diye Karşılık alıyorum.kimsenin ilki önceliği değilim.eşime memleketi olsun annesi yanında olsun yeter.kimseden yardım,medet falan umduğum yok.fakat artık merhamet istiyorum...acınmaktan nefret ederim ama bunu bile istiyorum.çünkü ancak böyle anlayacak beni.acırsa anlayacak.gitmediğimizde de bayram Sabahı evde neler olacak biliyorum.
slm canım kiloları vereli epey oldu hatta eksilere düştüm :) benim bebek henüz dış çıkarmadi ama belirtiler var. Henüz emeklemiyor ama sürünme çok istediği yere öyle ya da yuvarlanarak gidiyor:) senin minnos koşmaya başladı mi:)Selam subat annelerinin aralik, ocak vede mart anneleri :))) naaptiniz kilolari verdinizmi?? bebeginiz dis cikardimi, cikardiysa emekledimi, emeklediyse yurumeye basladimi
sende bendensin canım benim kglerde gitti eksilere düştüm. maşallah köpek dişleri nasıl geldi ya çok ağrısı oldu mu?Cevap veriyorumŞubat annelerinin hakiki Şubat annesi olarak.hamilelijten önceki kilomdan 2 kilo eksiğim.nasil oldu anlamadım gitti.oysa israrla benimsemek istiyordum yaglarimi.zira eşim tombik benim kiz yine cins ligini yaptı. alt iki disten sonra şimdi üst on dış beklerken kopek dişleri getiriverdi.gelecegin vampiri olmaya hak kazandi yani. Emekleme bizim icin artik.sadece haturlanacak bir anı. koltuklara yengeç misali yan yan tutunarak gitmek daha zevkli geliyor.o yüzden yürüme oyuncağı almak istiyorum. duz duz.yurusun bari senin kerata ne alemde
Kızlar bebeğimde inek sütü alerjisi var biliyorsunuz.o gruba da yazdım ama burası benim ana grubum:) yazmazsam olmazdı.sütüm azaldı.çünkü yediklerimin hiçbir besin Değeri yok...kahvaltı ekmek ve çay yemeklerde patates ve sebze yemekleri(taze fasülye Semiz otu ıspanak çıkar yakında) böyle...Patlıcan dokunuyor.makarna pirinç pilavı ve patates.artık ben de mutsuz olmaya başladım.yaklaşık 5 aydır bunları yiyorum.çabuk yoruluyorum.ayaklarıma kramplar giriyor geceleri.geçen gece uykumdan uyandırdı o derece şiddetli.kalsiyum takviyesi bile bebeğe dokunuyor.keçi peyniri aldık o da dokundu.son zamanlarda yedim.gece uyumadı.çok ama çok yorgunum.eşim Sancı ağrısı var dedikçe,kızıyor bana...dilinle hasta ettin sen hasta ettin bu çocuğu diyerek Cadı muamelesi yapıyor.sabaha karşı bile kavga potansiyelimiz var.ağrısı arttıkça ben ağrısı var dedikçe ben suçlu oluyorum.bu ayrı konu.
Kilolarim beni çok sevdi bi türlü gitmek niyetleri yok kalıcı misafir oldular artık bendeSelam subat annelerinin aralik, ocak vede mart anneleri :))) naaptiniz kilolari verdinizmi?? bebeginiz dis cikardimi, cikardiysa emekledimi, emeklediyse yurumeye basladimi
Canım benim bebeğin için en doğrusunu sen bilirsin az uğraşmadın bunu 2016 şubat annelerini takip edenlerin büyük kısmı biliyor..ben senin kadar dayanabilir miydim onu da bilmiyorumKızlar bebeğimde inek sütü alerjisi var biliyorsunuz.o gruba da yazdım ama burası benim ana grubum:) yazmazsam olmazdı.sütüm azaldı.çünkü yediklerimin hiçbir besin Değeri yok...kahvaltı ekmek ve çay yemeklerde patates ve sebze yemekleri(taze fasülye Semiz otu ıspanak çıkar yakında) böyle...Patlıcan dokunuyor.makarna pirinç pilavı ve patates.artık ben de mutsuz olmaya başladım.yaklaşık 5 aydır bunları yiyorum.çabuk yoruluyorum.ayaklarıma kramplar giriyor geceleri.geçen gece uykumdan uyandırdı o derece şiddetli.kalsiyum takviyesi bile bebeğe dokunuyor.keçi peyniri aldık o da dokundu.son zamanlarda yedim.gece uyumadı.çok ama çok yorgunum.eşim Sancı ağrısı var dedikçe,kızıyor bana...dilinle hasta ettin sen hasta ettin bu çocuğu diyerek Cadı muamelesi yapıyor.sabaha karşı bile kavga potansiyelimiz var.ağrısı arttıkça ben ağrısı var dedikçe ben suçlu oluyorum.bu ayrı konu.
Daha cikmadilar canim ama sis sis.kizarmuslar.acayip ağlıyor. baya acı çektiği belli.alt dişler hic böyle olmamıştı. buraya da yazdım neden bu kadar kötü diye.meger en zor dişleri geliyor mussende bendensin canım benim kglerde gitti eksilere düştüm. maşallah köpek dişleri nasıl geldi ya çok ağrısı oldu mu?
Çok ama çook teşekkürler.günah keçisi aradığımdan değil inanın,doğru kararı vermek istediğim için çok kişinin fikrine danıştım.çünkü anlattığım sebepler yetiyor da artıyor.49 kiloya düştüm.hani Vücudu Öyledir kiminin ona tamam ama ben 53 ten aşağısını görünce şok oldum.ki vücudum kiloya müsaittir.4 -5 gün fazla yiyeyim 2 kilo alırdım.yani şok şok...bebeğin gazını çıkartmak için omzumda tutmak bile yoruyor beni.kanguru ile taşıyorum genelde.o daha iyi kiloyu yayarak Taşımamı sağlıyor.
Annem yakın ama yaptığı sınırlı tabii.yaptığı da var yapmadığı da ama genelde üşeniyor.halimi görüyor sözde üzülüyor ama taşınırken bebeği tutarım I bile yarım ağızla söylüyor....Börek yapıp getiriyor mesela ama evde işin ucundan tutmuyor.hani bazılarınız yazıyor onu yaptı bunu yaptı.benimki çamaşırı assa kuruyu almadan asar ya da çay içer ortada bardağı kalır,makinaya yenileri atmasını söylerim illaaakiii üstünde etiketli bişey kalır hepsi batar.yani kötülemek değil ama arkasından ben yine iş yapıyorum.o kadar üşengeç ki domates suyu yapılacakmış ay yapsam mı bayramdan sonra mı yapsam diyor...5 kiloluk şimdi yap madem az az başla dedim.ay zaten baban sıkıyor diyor da başında dikilmek gerekiyor diyor.ay anne pes dedim.hani bunu dedim yani:) kabukları soyup suyunu sıkıyor hazırlıyor daha ne:)yani yardımcım yok işin özü...güçlü olmam gerek...hele de bu süreçte...
Memeden kesme olayı için fikirleriniz önemliydi .çok teşekkürler kızlar...bakalım süreç nasıl gelişecek...bugün hiç emmedi mesela...kim dedi biriniz yazmış.şimdi 3 gün emzirmemeyi düşünüyorum.dayanabilirsem..bugün ilk gündü.şişme yaparsa napayım bilmem...
Mesela meme reddi kakada mukus kan kusma istahsizlik karinda sesler gurultulu kaka huzursuzluk vucutta dökuntu kabiz ya da ishal dudakta gozde sisme hiriltili solunum burun akintisi hickirik krizleri hapsuruk oksuruk gibi belirtilrden kimilerini gosterebiliyorKusması doğduğundan bellidir var doktor reflü var dedi şimdi kaşık mamasından başka herşeyi kusuyo allerji olduğunu nasıl anlıycam
Benimde oyle maalesef yillar gecsede o kasinti gecmiyorkızlar Sezeryan dikisim hala kırmızı ve elimle dokunabiliyorum yani düzelmedi ve cok Kasiniyor sizde durumlar nasıl?
Disi cikardik sunnet oldu ogluslarim hemde 3 u birden suan minnak oglum emekliyor yurumek icin acele etmiyor sizde durum neSelam subat annelerinin aralik, ocak vede mart anneleri :))) naaptiniz kilolari verdinizmi?? bebeginiz dis cikardimi, cikardiysa emekledimi, emeklediyse yurumeye basladimi
Canim ya bu sekilde yipranacaksan kes bence cunku bebeginin herseyden once sana ihtiyaci var rabbim yardim etsin sana da tum darda olanlara daKızlar bebeğimde inek sütü alerjisi var biliyorsunuz.o gruba da yazdım ama burası benim ana grubum:) yazmazsam olmazdı.sütüm azaldı.çünkü yediklerimin hiçbir besin Değeri yok...kahvaltı ekmek ve çay yemeklerde patates ve sebze yemekleri(taze fasülye Semiz otu ıspanak çıkar yakında) böyle...Patlıcan dokunuyor.makarna pirinç pilavı ve patates.artık ben de mutsuz olmaya başladım.yaklaşık 5 aydır bunları yiyorum.çabuk yoruluyorum.ayaklarıma kramplar giriyor geceleri.geçen gece uykumdan uyandırdı o derece şiddetli.kalsiyum takviyesi bile bebeğe dokunuyor.keçi peyniri aldık o da dokundu.son zamanlarda yedim.gece uyumadı.çok ama çok yorgunum.eşim Sancı ağrısı var dedikçe,kızıyor bana...dilinle hasta ettin sen hasta ettin bu çocuğu diyerek Cadı muamelesi yapıyor.sabaha karşı bile kavga potansiyelimiz var.ağrısı arttıkça ben ağrısı var dedikçe ben suçlu oluyorum.bu ayrı konu.
hadi ya çok kötü bu kaşıntı amaBenimde oyle maalesef yillar gecsede o kasinti gecmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?