2016 Ocak Şubat İkiz Anneleri

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• Kız - Kız

OY: 19 31,7%
  • Erkek - Erkek

OY: 21 35,0%
  • Kız - Erkek

OY: 20 33,3%

• Ankete Katılan
    60
  • Anket Kapalı .
Bnm sutum yeni geldi sayilir aslinda varmis ama bebislerim mememi kavrayip ememedikleri icin sutum yok sanip uzuluyordum elektrikli pompa alip saginca baya sut cikti cok sevindim 5gundur kasikla mama vermekten bitap düştük zaten kasikla yarisini icip yarısını dokuyorlardi.
Benimkiler 4saate bir acikiyorlar gunde 6 öğün falan yiyorlar bende bir ogunde mama bir öğünde sagdigim sutumu veriyorum tabi her ogunun basinda mememi veriyorum tutmayı ogrensinler diye. Birde arkadastan öğrendim memeyi tutamayan veya erken dogmus emme refleks i gelişmemiş bebisler için silokon gogus başlığı cok ise yariyormus pazartesi onu da alip memeyi tutmalari icin dua etcem.
Öğünler duzemini dogru mu yapiyorum bilmiyorum persembe gunu doktora gitcez ona soracagim

Merhaba arkadaslar..bende 35.haftada dopum yaptım.ilk gün rahim toparlanmadığı için çok acı cektim.cok kanamam oldu.2.gün parca düşürdüm.bugün 13.gün hala pıhtılı kanamam oluyor.kanamalarım hiç azalmadı.ikiz doğum olduğu için mi böyle zor gecti bilmiyorum.aynı durumu yasayan var mı aranızda?
Canım burda ilk ben doğum yaptım ama hala uğraşıyorum kanamam iki uc gundur azaldi 53 gun oldu birgun sanciyla gitttim dr rahim hic toplamamis oyuzden bebeklerim durmuyor daha acikayici anlatmak isterdim rahim atonisi deniyor buna arastir istersen kürtaj oucaktim ama ilac tedavisiyle duzeldim ihmal etme sakin umarim oyle bisey degildir

Canım burda ilk ben doğum yaptım ama hala uğraşıyorum kanamam iki uc gundur azaldi 53 gun oldu birgun sanciyla gitttim dr rahim hic toplamamis oyuzden bebeklerim durmuyor daha acikayici anlatmak isterdim rahim atonisi deniyor buna arastir istersen kürtaj oucaktim ama ilac tedavisiyle duzeldim ihmal etme sakin umarim oyle bisey degildir
Cok gecmis olsun canim. Nasilsin simdi insallah tekrarlamaz

Şimdiden hayırlı ugurlu olsun. Bir avazda saglıkla bebeklerini kucagına alırsın insallah. Hiç korkma anlamıyorsun bile ben genel anestezi ile sezeryan olmustum. Cok heyecanladım ama göz acıp kapayıncaya kadar geçiyor. Güzel haberlerini bekliyoruz. Dogum sonrası uykuya hasret sürünen ikiz annenleri kervanına seni de bekliyoruz :KK70:
İkizlerim sağlıkla doğdu şükür ama çok zor gaz sancılarımız var kız emmiyor maalesef sütüm var oğlan da zorla emiyor pamukçuk çıkmış bide işte böyle ama gene de güzel

Bende ilk gunler hep agliyordum ama simdi inan kafam calismiyor beynim durmus sanki dusunemiyorum :) o yuzden de bos bos etrafa bakiyorum aglayamiyorum bile :KK66: mamaya da artik uzulmuyorum kabullendim..kardeslerim ikiz annem hep mama yediker diyor dayiyor mamayi. İkisi de gayet iri yari zeka seviyeleri de normalin ustu :) sut olayina uzulmek baskaymis ama. Ben de dogumdan once emzirmeye kafayi takanlara kiziyordum belki de cok kinadim basima geldi. Annelik ic gudusunudur nedir kucagina alip emzirmek istiyorsun ama ya agliyorlar ya doymuyorlar ya halin kalmiyor ya da biri kucagindan alip biberonu agzina dayiyor. Haliyle hormonlarda tepe taklak olunca ben de basliyorum aglamaya :) once dogsunlar istiyorduk simdi de biran once buyusunler istiyorum :)
Aynen aynı duygulardayız hepimiz sanırım

Kızlar loğusalık gerçekten zor bilirim. Ben loğusalığımı yoğun bakım kapılarında yaşadım gerçekten zor. Eve geldi bebişlerim mememi reddettiler1 ay sağdım verdim. Ama sonra alıştırdım. Su an 10 aylıklar hala emiyorlar çok şükür. Size tavsiyem bebeklerinize bakıyorlar yardımcı oluyorlar diye kimseye uymayın. Bebekler sizin. Sütünüz varsa hele emzirmek için çareler arayın. Ben biberon başlığını mememe dayayıp alıştırmıştım. Ama sütünüz yoksa. Hiçte dert etmeyin. İyi ki mamalar var. Sağlıkla büyütün bebişlerinizi

İkizlerim sağlıkla doğdu şükür ama çok zor gaz sancılarımız var kız emmiyor maalesef sütüm var oğlan da zorla emiyor pamukçuk çıkmış bide işte böyle ama gene de güzel

Canım Pamukçuk için bir tülbenti karbonatlı suya Batır her sabah oğlunun ağzını sil. Ayrıca her emzirme öncesi ve sonrası da Göğüs uçlarını karbonatlı suyla sil muhakkak daha da artmasın Pamukçuk.

Sağol canim şimdi daha iyiyim kontrole gidicem tekrar ama baya iyiyim sizde rahim toplamış mi kontrol ettirin ihmal etmeyin
Bana gelen gecen kanama soruyordu ne kadar onemli oldugunu senden sonra anladim. Ben iki hafta sonra kintrol oldugumda toparlanmis dedi dr. Ama cok sancim olmustu cok sujur benim de gecti. İnsallah bebiskolarda toparlansin daha iyi olucam :)

Kızlar loğusalık gerçekten zor bilirim. Ben loğusalığımı yoğun bakım kapılarında yaşadım gerçekten zor. Eve geldi bebişlerim mememi reddettiler1 ay sağdım verdim. Ama sonra alıştırdım. Su an 10 aylıklar hala emiyorlar çok şükür. Size tavsiyem bebeklerinize bakıyorlar yardımcı oluyorlar diye kimseye uymayın. Bebekler sizin. Sütünüz varsa hele emzirmek için çareler arayın. Ben biberon başlığını mememe dayayıp alıştırmıştım. Ama sütünüz yoksa. Hiçte dert etmeyin. İyi ki mamalar var. Sağlıkla büyütün bebişlerinizi
Canim benimkiler istiyor ama sutum cok cok az. Dinleniyorum her soyleneni yeyip iciyorum ama yok. İkisine bir ögünlük ve arada keyiflik cikiyor sadece. Onun disinda hep mama yiyorlar. Sen mama verdin mi verdiysen ne kadar verdin onerilerin var mi

Emzirebilmek için ne yapmak lazım peki çok deniyorum ama bazen alıyo bazen almıyo
Benim kiz cok zayif. hareketleri o kadar agir ki meme emmeye hali yok. Oglan cik aktif ama ilk baslarda o memeciydi simdi kiz emiyor o az emiyor. Oglan memeden gelecek sutu beklemeye sabredemiyor. Ben kiz emmiyor diye bir gun kucagimdan indirmedigimi biliyorum memeye alissin diye. Sabirla alistirabilirsin ama ac ve bagiriyorsa ve sutun yoksa isin zor :KK43:

Benim kiz cok zayif. hareketleri o kadar agir ki meme emmeye hali yok. Oglan cik aktif ama ilk baslarda o memeciydi simdi kiz emiyor o az emiyor. Oglan memeden gelecek sutu beklemeye sabredemiyor. Ben kiz emmiyor diye bir gun kucagimdan indirmedigimi biliyorum memeye alissin diye. Sabirla alistirabilirsin ama ac ve bagiriyorsa ve sutun yoksa isin zor :KK43:
Sütümvar da çok yoruluyorum gerçekten

kızlar ben pazar günü bebişlerimle ANKARAya gitcez birkaç ay orda kalcaz ankara da olan arkadaşlara soruyorum siz hangi cocuk doktoruna gidiyorsunuz ya da bildiğiniz iyi bir cocuk doktoru var mı

kızlar annemin evi ankara numune hastenesine cok yakınında ordaki hacettepe hastanesi ibni sina hastenesi numune ve zekayi tahir burak hastaneleri varmıs buradaki cocuk doktorları hakkında bilgisi olan var mı. annemler yeni tasındı aankaraya o yüzden hiç doktor tanımıyorlar ankarada.

bu hastanelerde veya civardaki hastanelerde bildiğiniz iyi doktor varsa rica etsem palaşırmısınız

Emzirebilmek için ne yapmak lazım peki çok deniyorum ama bazen alıyo bazen almıyo
Canim benimkiler istiyor ama sutum cok cok az. Dinleniyorum her soyleneni yeyip iciyorum ama yok. İkisine bir ögünlük ve arada keyiflik cikiyor sadece. Onun disinda hep mama yiyorlar. Sen mama verdin mi verdiysen ne kadar verdin onerilerin var mi
Her Bebek birbirinden çok farklı. İkizleri bile ayrı değerlendirmek lazım. Ben sadece sürekli denedim ve mememi alana kadarda sabah akşam 3 saatte 1 sağdım. Benimkiler çok şükür inat etmediler mememi aldılar. Emzirmek için sürekli denedim. Arada direndiler. Dikkatleri dağıldı. Halada Zaman Zaman dikkatleri dağılır. Ben mama verdim ve hala da veriyorum. Normalde ilk 8 öğün besliyordum. 4 mama 4 süt. Sonra beslenme aralıklarını ağlamalarına göre düzenledim. 6 öğün oldu. Sonra ek gıdaya geçince gündüz mamayı kestim. Sade emzirip ek gıda verdim. Gece mama veriyorum. Baştan beri biberonla veriyorum. Emzikte kullanıyorum. Sade uyuturken.

kızlar annemin evi ankara numune hastenesine cok yakınında ordaki hacettepe hastanesi ibni sina hastenesi numune ve zekayi tahir burak hastaneleri varmıs buradaki cocuk doktorları hakkında bilgisi olan var mı. annemler yeni tasındı aankaraya o yüzden hiç doktor tanımıyorlar ankarada.

bu hastanelerde veya civardaki hastanelerde bildiğiniz iyi doktor varsa rica etsem palaşırmısınız
Canim hacettepeyi tavsiye ederim. Yada sami ulus var cocuk hastanesi. Yenidoganda hastanelerde sira beklemiyorsun. Biz kecioren devlet hastanesine gittik doktorumuzdan memnun kaldik ama sana cok ters yeri

Kizlar dikiş yeri arada aciyan var mi sızı gibi yani. Burde kac saat araliklar besliyorsunuz ben aglamalarina gore veriyorum zaten başka zaman icmiyorlar buarada benim sütüm kesildi sirf mama veriyorum 75 ml iciyorlar önceden 3 saat arayla veriyordum iki haftadir agladikca veriyorum böyle hemen iciyorlar hepsi bitiyor arada bitmedigide oluyor şimdi 4 saatte bir veriyorum

Kizlar merhaba 16+1 haftaligiz ve tek yumurta ikizi. Internette arastirdim çocuklardan biri digerinden küçük ve az gelisir diye yaziyor aranizda dogum yapanlar var doğum yaptiginiz da kac kiloydu bebekleriniz

X