geçmiş olsun canım kasılmalarını nasıl anladinSelam kizlar.Dun gece kasilmalarim basladi.00.47 ile 3.26 arasinda 22 kasilmam oldu aralari 6-7 dk.lik en fazla ara 13 dk idi doktoruma yazdim hemen gece.sabah nstye cagirdi.bebislerin sagliklari yerinde cok sukur kilolari 1174-1233 fakat kasilmalar gercek dogum kasilmasiymis nst de cikti zaten.dr.um magnezyum ve adalat verdi. Artik yemek ve wc disinda kalkmak yasak. Uc gun kullan ilaclari ayni sekilde devam ederse hastaneye yatircam dedi Dua edin bize
Evet canim evdeyim pazar gunu alisverise cikmistik bir de sali aksam taziye ziyaretine gittik eve gelince basladi kasilmalarim.bi de ilk baslardaki gibi surekli yatamadim kv kp geldi sehirdisindan nizde kaliyolar ama simdi yatiyorum surekli vallaCanım peki neden başladı birden kasılmaların sence? Yormuşmuydun kendini durduk yere mi başladı yani bunu merak ettim. Sen zaten evde yatmıyormuydun peki? Ben olabildiğince yatmaya çalışıyorum dışarı hiç çıkmıyorum ama yemek ve hafif ev işi yapıyorum. Geri kalanında tv karşısında yatıorm hep
canim toplanma hissi oluyo ve karnim semsert oluyo 5-10 sn sonra yumusuyo. Surekli ve duEnli olunca hemen haber verdim dr.umageçmiş olsun canım kasılmalarını nasıl anladin
Canım o bende de oluyodu korkmuştum ama 2 güne geçti. Sanırm yorulmaktan oluyo. Ne taziye ne kp kv hiçkimse çocuklarının sağlığından önemli değil. Yemek dahi yapma uzat bacaklarını yat valla diyim. Çok kızıyorm böyle şeylere. Kayınvalidem ve annem biz zamanında neler yapardık, buz gbi soğukta elde çamaşır yıkardık, ev silerdik falan diyorlar. Haklılar ama bizden de sanki aynı şeyi bekliyo gibiler sanki çok sinirleniyorum. Gelmesinler madem ben tek başıma yatar dururm diyorm içimden. Destek olacaklarına ağırlanma bekliyorlar. İkiz bunlar bilmiyorlar ki erken doğduklarında neler yaşama riskleri var Allah korusun. Sen kendini düşün sadece çünkü iki minik emanet taşıyosun. Yükümüz ağır kimse umrunuzda olmasınEvet canim evdeyim pazar gunu alisverise cikmistik bir de sali aksam taziye ziyaretine gittik eve gelince basladi kasilmalarim.bi de ilk baslardaki gibi surekli yatamadim kv kp geldi sehirdisindan nizde kaliyolar ama simdi yatiyorum surekli valla
canim toplanma hissi oluyo ve karnim semsert oluyo 5-10 sn sonra yumusuyo. Surekli ve duEnli olunca hemen haber verdim dr.uma
Cok haklisin canim. Benim de annem cok sukur boyle seyler demiyor ama benim aklima geliyor ve cok sinirim bozuluyor :) benim kardeslerim ikiz. Ben anneme gore cok rahat bir hamilelik gecirdigim halde ne kadar zorlaniyorum ama o bir suru sıkıntı cekmistir diyorum ruhum sıkılıyor hamilelerin halinden anlamayanlara. Elimden geldigince hamilelere yardimci olurdum ama bu yasadiklarimdan sonra bundan sonra hamilere elimden ne yardim geliyorsa yapma karari aldim gecen gun hatta :)Canım o bende de oluyodu korkmuştum ama 2 güne geçti. Sanırm yorulmaktan oluyo. Ne taziye ne kp kv hiçkimse çocuklarının sağlığından önemli değil. Yemek dahi yapma uzat bacaklarını yat valla diyim. Çok kızıyorm böyle şeylere. Kayınvalidem ve annem biz zamanında neler yapardık, buz gbi soğukta elde çamaşır yıkardık, ev silerdik falan diyorlar. Haklılar ama bizden de sanki aynı şeyi bekliyo gibiler sanki çok sinirleniyorum. Gelmesinler madem ben tek başıma yatar dururm diyorm içimden. Destek olacaklarına ağırlanma bekliyorlar. İkiz bunlar bilmiyorlar ki erken doğduklarında neler yaşama riskleri var Allah korusun. Sen kendini düşün sadece çünkü iki minik emanet taşıyosun. Yükümüz ağır kimse umrunuzda olmasın
Can'ım geçmiş olsun dikkat et bol bol dinlen ben 26 haftadan bu yana yaşıyorum aynı durumu hiç telaş yapma aldığın ilaçlar kasılmaları durduruyor stres tetikliyor sakin kalmalısın ve bol bol su içSelam kizlar.Dun gece kasilmalarim basladi.00.47 ile 3.26 arasinda 22 kasilmam oldu aralari 6-7 dk.lik en fazla ara 13 dk idi doktoruma yazdim hemen gece.sabah nstye cagirdi.bebislerin sagliklari yerinde cok sukur kilolari 1174-1233 fakat kasilmalar gercek dogum kasilmasiymis nst de cikti zaten.dr.um magnezyum ve adalat verdi. Artik yemek ve wc disinda kalkmak yasak. Uc gun kullan ilaclari ayni sekilde devam ederse hastaneye yatircam dedi Dua edin bize
Çok şekersin canımm :)) inşallah biz bi kurtulalım tüm hamilelere elimizden geleni yaparz inşallah. Hamilelik yaşayıp da hala vicdansız olan insanlardan uzak olmakta fayda varCok haklisin canim. Benim de annem cok sukur boyle seyler demiyor ama benim aklima geliyor ve cok sinirim bozuluyor :) benim kardeslerim ikiz. Ben anneme gore cok rahat bir hamilelik gecirdigim halde ne kadar zorlaniyorum ama o bir suru sıkıntı cekmistir diyorum ruhum sıkılıyor hamilelerin halinden anlamayanlara. Elimden geldigince hamilelere yardimci olurdum ama bu yasadiklarimdan sonra bundan sonra hamilere elimden ne yardim geliyorsa yapma karari aldim gecen gun hatta :)
Evet canım stres tetikliyo ve en az 3lt su içmek gerekiyomuş. Hem amniyos sıvısı için hem kasılmalar için. Su gerçekten hayat!! İnşallah 31-32 yazan takvimlerde yakında 34-35 leri görmek de nasip olur hepimizeCan'ım geçmiş olsun dikkat et bol bol dinlen ben 26 haftadan bu yana yaşıyorum aynı durumu hiç telaş yapma aldığın ilaçlar kasılmaları durduruyor stres tetikliyor sakin kalmalısın ve bol bol su içGeçmiş olsun
Doktorun ne dedi o önemli canım. Aradaki fark kapanıyo çoğu zaman bizim de aralarında hep 1 hafta var öyle de devam ediyo. Önemli olan ayrı ayrı ikisinin de sağlıklı olması. Doktor hersey yolunda diyosa korkma. Kiloları nasıl peki? 29. Hafta detaylı ultrason mu yapılıyor niye ki canım? Rutin kontrol değilmiydi? Gönlünü ferah tut geldik 30 a dayandık son dönemeçteyiz inşallah. Boşa kaygılanma am doktora sor. Bi de yemene içmene dikkat et benim de kilo problemi var ne bulursam yiyorm onlar kilo alsınlar yeter ki. 2 yumurta yiyorm, pekmez, süt, vs.. Zorla da olsa ye canım. Mümkün olduğunca soluna yatmaya çalış. Sırtüstü asla yatma. Hayırlısıyla bebişlerimzi sağlıklı birsekilde kucağımza alalım da inşallah gerisi kolay Allahın izniyleİyi geceler kızlar doktor kontrollerinizde iki bebeginizde aynı haftadami ilerliyor dün detaylı ultrason a girdim ve biri 28 diğeri 26 haftalık çıktı iki hafta geri lik var aynı durumu yaşayan varmi
Doktorun ne dedi o önemli canım. Aradaki fark kapanıyo çoğu zaman bizim de aralarında hep 1 hafta var öyle de devam ediyo. Önemli olan ayrı ayrı ikisinin de sağlıklı olması. Doktor hersey yolunda diyosa korkma. Kiloları nasıl peki? 29. Hafta detaylı ultrason mu yapılıyor niye ki canım? Rutin kontrol değilmiydi? Gönlünü ferah tut geldik 30 a dayandık son dönemeçteyiz inşallah. Boşa kaygılanma am doktora sor. Bi de yemene içmene dikkat et benim de kilo problemi var ne bulursam yiyorm onlar kilo alsınlar yeter ki. 2 yumurta yiyorm, pekmez, süt, vs.. Zorla da olsa ye canım. Mümkün olduğunca soluna yatmaya çalış. Sırtüstü asla yatma. Hayırlısıyla bebişlerimzi sağlıklı birsekilde kucağımza alalım da inşallah gerisi kolay Allahın izniyle
Evet canım doktorum ikisi arasındakiCnm.suyum az gözüküyor du o yüzden doktor detayli ya yönlendirdi beni 32. Haftada yine detayliya giricekmisim doktorum bu şekilde devam ederse sorun yok ama fark açılırsa sorun olabilir dedi biri 1121 gr diğeri 941 grm çıktı 10 gün sonra tekrar bakicak
Kafana takma tatlim onlar normal. Benim biri gec dollenme zaten digeriyle arasinda bir hafta var. En bastada 1 hafta gec gorunmustu. Birde doktorlarin olcumleri farkli oluyor. Bazi doktorlar ortalama bir tek hafta olcusu veriyor sanirim. Benim doktor perinotolog ve su bebek su haftada oburu su haftada demiyor hic. Her bir yerini ayri ayri olcuyor surasi su haftaya uygun burasi bu haftaya uygun diye. Ultrasondan cikinca 10dan fazla hafta olcumuz oluyor bizim. Sana soylenen olcuyu de birbirleriyle zaten karsilastirma karsilastiracaksan bile her birini kendi haftanla karsilastirmalisin. Yani senin haftandan cok geri yada cok ileri olsa doktorun kesinlikle uyarir seni su bebek fazla ilerde yada geride diye. Oyle bisey olmadigina gore sen bebis hazirliklarina kafa yor bence :)İyi geceler kızlar doktor kontrollerinizde iki bebeginizde aynı haftadami ilerliyor dün detaylı ultrason a girdim ve biri 28 diğeri 26 haftalık çıktı iki hafta geri lik var aynı durumu yaşayan varmi
Aynen o cumlelere bende gicik oluyorum.yatiyorum canim valla dedigin gibi hic bisi onemli degil onlar iyi olsun yeter kiCanım o bende de oluyodu korkmuştum ama 2 güne geçti. Sanırm yorulmaktan oluyo. Ne taziye ne kp kv hiçkimse çocuklarının sağlığından önemli değil. Yemek dahi yapma uzat bacaklarını yat valla diyim. Çok kızıyorm böyle şeylere. Kayınvalidem ve annem biz zamanında neler yapardık, buz gbi soğukta elde çamaşır yıkardık, ev silerdik falan diyorlar. Haklılar ama bizden de sanki aynı şeyi bekliyo gibiler sanki çok sinirleniyorum. Gelmesinler madem ben tek başıma yatar dururm diyorm içimden. Destek olacaklarına ağırlanma bekliyorlar. İkiz bunlar bilmiyorlar ki erken doğduklarında neler yaşama riskleri var Allah korusun. Sen kendini düşün sadece çünkü iki minik emanet taşıyosun. Yükümüz ağır kimse umrunuzda olmasın
canim peki ilac kullanmaya baslayinca bi anda mi gecti kasilmalarin benim dun diger gune gore daha az oldu ama yine oldu aralari yarim saat bi saate yukseldi sadece.ilaclar gun gectikce daha cok etki eder heralde dimiCan'ım geçmiş olsun dikkat et bol bol dinlen ben 26 haftadan bu yana yaşıyorum aynı durumu hiç telaş yapma aldığın ilaçlar kasılmaları durduruyor stres tetikliyor sakin kalmalısın ve bol bol su içGeçmiş olsun
Ben hastanede bir kaç kez yattım o dereceydi...belirli bir seviyenin altına düşmesi yeterli oluyor mesele benim 5 haftadır hiç geçmedi sürekli az veya çok devam ediyor zaten o Zaman'dan bu yana her hafta Dr dayım kontrol altında her nst m de sancı çıkıyor hiç düz görmedim ben ama ilaçları kullanmak işe yarıyor kontrol altına almak adına ama dinlenmek stresten uzak durmak ve bol su tüketmek çok önemli biz elimizdeki her kozu kullandık ilaçlar adına artık sadece Adalat kullanıyorum ki onu da haftaya artık tek doza düşürüp yavaş yavaş bırakacağım doğum sürecini normal akışına bırakmak için yani 33-34den sonra ilaçsız devam edeceğim Allah'ın izniyle ite kaka bu haftaya kadar geldik bu günümüze şükürler olsun.yani demem o ki sancılarının geç haftada başlaması bi avantaj bu vaziyetle ilaç desteğiyle uzun süre götürürsün moralini bozma bak ben nerdeyse 1-1,5aydır dayanıyormuşumAynen o cumlelere bende gicik oluyorum.yatiyorum canim valla dedigin gibi hic bisi onemli degil onlar iyi olsun yeter ki
canim peki ilac kullanmaya baslayinca bi anda mi gecti kasilmalarin benim dun diger gune gore daha az oldu ama yine oldu aralari yarim saat bi saate yukseldi sadece.ilaclar gun gectikce daha cok etki eder heralde dimi
Sana kocaman bir masallahbu arada; kızlar yukarıdaki yazım için bi maşallahınızı alırım bu güne dek ne yaşadığımı en iyi sizler biliyorsunuz
O dogum onleyici degil ki canim yuksek doz progesteron hormonu. Doktorlar bebegin ilk tutunma haftasindan tut herseye veriyorlar onubende hiç duymamştım erken doğum önleyici iğneyi adı prolotun
Masallah canim benimBen hastanede bir kaç kez yattım o dereceydi...belirli bir seviyenin altına düşmesi yeterli oluyor mesele benim 5 haftadır hiç geçmedi sürekli az veya çok devam ediyor zaten o Zaman'dan bu yana her hafta Dr dayım kontrol altında her nst m de sancı çıkıyor hiç düz görmedim ben ama ilaçları kullanmak işe yarıyor kontrol altına almak adına ama dinlenmek stresten uzak durmak ve bol su tüketmek çok önemli biz elimizdeki her kozu kullandık ilaçlar adına artık sadece Adalat kullanıyorum ki onu da haftaya artık tek doza düşürüp yavaş yavaş bırakacağım doğum sürecini normal akışına bırakmak için yani 33-34den sonra ilaçsız devam edeceğim Allah'ın izniyle ite kaka bu haftaya kadar geldik bu günümüze şükürler olsun.yani demem o ki sancılarının geç haftada başlaması bi avantaj bu vaziyetle ilaç desteğiyle uzun süre götürürsün moralini bozma bak ben nerdeyse 1-1,5aydır dayanıyormuşum