2016 Ocak Şubat İkiz Anneleri

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• Kız - Kız

OY: 19 31,7%
  • Erkek - Erkek

OY: 21 35,0%
  • Kız - Erkek

OY: 20 33,3%

• Ankete Katılan
    60
  • Anket Kapalı .
bu arada; kızlar yukarıdaki yazım için bi maşallahınızı alırım bu güne dek ne yaşadığımı en iyi sizler biliyorsunuz
Maşallah canım 37 leri de görürsün inşallah. Hepimiz sağlıkla kucağımza alırız bücürleri Allahın izniyle:) korkma sen ben de nazardan çok korkuyorum hiçkimseye bişey demiyorum. Bizim birbirimze nazarımz olmaz desteğiz birbirimze, kader arkadaşlarıyız. Allah razı olsun hepinizden. Yaşadıklarınız yol gösterici oluyor çünkü ilk gebeliğimz ve kendi adıma ben çok şey öğrendim sizden. Dualarımdasınz..

Maşallah canım. Ama ciğer geliştirici iğneyi hemen vurmanda fayda var. Bizde de sorun görmediği halde 28. Hafta vurdurdu. Genelde 28-30 haftalar arası yapılıyo o iğne. Geç kalınmış olmasın diye. Bir de doğal ikiz olmasıyla pek ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Tabi doğal olması vücudunun bu yükü taşıyabileceğini gösteriyo olabilir ama eltimin de ikizleri doğaldı ve 33. Hafta doğdu. 30 dan sonra rahmin kapasitesi, bebeklerin suyu, şeker, tansiyon şu bu, kendini yorup yormaman, kilon vs hersey etkili oluyor canım. Yani dikkat etmekten başka yapacak bişey yok. Doğal diye kendini sakın yorma hiç belli olmaz Allah korusun. Gerçi çok şükür riskli haftalarımz geride kaldı inşallah

bilmiyorum ki cnm 4 0caktan yaptır dedi ciğer geliştirici iğneyi.o zaman ben 32 hafta 2 günlük hamile olcam. doktorum kendinden emin ve rahat olunca ben de bişey diyemedim
bnm beslenme dinlenme ve diğer tüm konularda cok dikkat ettiğimi bilidiği için(ikiz old öğrenir öğrenmez işten ayrıldım ve o zamandır devamlı istirahat halindeyim) geriye kalan tek etkenin doğal ikiz olmasına göre yorum yapmış olabilir ama ben de doğal ikizliğin etken oldugunu hiç duymamıstım ama yine de haklısın dikkati elden bırakmamak lazım

bilmiyorum ki cnm 4 0caktan yaptır dedi ciğer geliştirici iğneyi.o zaman ben 32 hafta 2 günlük hamile olcam. doktorum kendinden emin ve rahat olunca ben de bişey diyemedim
bnm beslenme dinlenme ve diğer tüm konularda cok dikkat ettiğimi bilidiği için(ikiz old öğrenir öğrenmez işten ayrıldım ve o zamandır devamlı istirahat halindeyim) geriye kalan tek etkenin doğal ikiz olmasına göre yorum yapmış olabilir ama ben de doğal ikizliğin etken oldugunu hiç duymamıstım ama yine de haklısın dikkati elden bırakmamak lazım
Çok ihtiyatlıysan canım ve doktor muayenelerde sorun görmüyorsa o iğneyi geç yaptırmak istemiş olabilir. Dikkati elden bırakmassın sen ben bile inandım:) aynı senin gibiyim oturmuyorum bile hep yatıyorum. Evden hiç çıkmıyorum kontroller harici. Evde bi iş de yapmıyorum, elimden gelen bu Allah yardımcımız olsun inşallah. Az kaldı hayırlısıyla hepimz sağlıkla kucağımza alırız inşallah kuzularımızı

Canım o bende de oluyodu korkmuştum ama 2 güne geçti. Sanırm yorulmaktan oluyo. Ne taziye ne kp kv hiçkimse çocuklarının sağlığından önemli değil. Yemek dahi yapma uzat bacaklarını yat valla diyim. Çok kızıyorm böyle şeylere. Kayınvalidem ve annem biz zamanında neler yapardık, buz gbi soğukta elde çamaşır yıkardık, ev silerdik falan diyorlar. Haklılar ama bizden de sanki aynı şeyi bekliyo gibiler sanki çok sinirleniyorum. Gelmesinler madem ben tek başıma yatar dururm diyorm içimden. Destek olacaklarına ağırlanma bekliyorlar. İkiz bunlar bilmiyorlar ki erken doğduklarında neler yaşama riskleri var Allah korusun. Sen kendini düşün sadece çünkü iki minik emanet taşıyosun. Yükümüz ağır kimse umrunuzda olmasın

ayy bana kv kp demeyin yaa ikizleri öğrendiklerinden beri söylemedikleri olumsuzluk kalmadı.
iki beşik alıyoruz şimdilik iki tane değil bir beşik alın bitanesi ölebilir ..
sezaryan mı olcan olma normal dogum yapsan daha saglıklı olur sezeyanla doganlar saglıklı olmuyomus...
sırtım agrıyor hemen söyleniyor sen zayıfsın ya taşıyamıyosun çocukları...
iki taneye nasıl bakcan sütünde yetmez mama da zararlı cocuklara...
ceviz bedam yumurta yiyorum hala bunları yemekten tiksinmedin mi sizde beslenme işini abarttınız gibisinden laflar ediyolar ...
ve daha bir sürü sey söyleyip sinirim bozuyorlar allahtan bnm cvp vermeme gerek kalmadan eşim kızıyor da kendilerini biraz geri cekiyorlar
sorsan kötü niyetimize mi söylüyoruz endişelendiğimiz için dedik diyip patavazsızlıklarını kapatıyorlar
ben zaten yeterince kaygılıyım moral verip rahatlatacakları yere ateşe körükle gidiyorlar...

ayy bana kv kp demeyin yaa ikizleri öğrendiklerinden beri söylemedikleri olumsuzluk kalmadı.
iki beşik alıyoruz şimdilik iki tane değil bir beşik alın bitanesi ölebilir ..
sezaryan mı olcan olma normal dogum yapsan daha saglıklı olur sezeyanla doganlar saglıklı olmuyomus...
sırtım agrıyor hemen söyleniyor sen zayıfsın ya taşıyamıyosun çocukları...
iki taneye nasıl bakcan sütünde yetmez mama da zararlı cocuklara...
ceviz bedam yumurta yiyorum hala bunları yemekten tiksinmedin mi sizde beslenme işini abarttınız gibisinden laflar ediyolar ...
ve daha bir sürü sey söyleyip sinirim bozuyorlar allahtan bnm cvp vermeme gerek kalmadan eşim kızıyor da kendilerini biraz geri cekiyorlar
sorsan kötü niyetimize mi söylüyoruz endişelendiğimiz için dedik diyip patavazsızlıklarını kapatıyorlar
ben zaten yeterince kaygılıyım moral verip rahatlatacakları yere ateşe körükle gidiyorlar...
Ayyy canım Allah sabır versin neymiş o öyle töbe töbe. Destek olmuyosunuz bari köstek olmayın. Boşver sen canım canını sıkma turp gibi evlatlarını alıcan kucağına inşallah. Sen kimseyi takma muhattap da olma bebişlerini sev sadece onların sana ihtiyacı var. Ayy çok sinirlendim yaaa :KK43: nese

O dogum onleyici degil ki canim yuksek doz progesteron hormonu. Doktorlar bebegin ilk tutunma haftasindan tut herseye veriyorlar onu

bilmiyordum cnm ama ben doktorun söylediğini yazdım. zaten yuksek doz progesteron hormonu da düşük veya bebekler rahime biraz daha dursun diye verilir ki. iğnenın prospektüpü okuduğumda da doktor tavsiyesiyle erken doğum durumları olusmasın diye tedbir amaçlı kullanılabilir diye yaziyor

Ayyy canım Allah sabır versin neymiş o öyle töbe töbe. Destek olmuyosunuz bari köstek olmayın. Boşver sen canım canını sıkma turp gibi evlatlarını alıcan kucağına inşallah. Sen kimseyi takma muhattap da olma bebişlerini sev sadece onların sana ihtiyacı var. Ayy çok sinirlendim yaaa :KK43: nese

aynen cnm haklısın ben hamileliğim sürece sadece bebişlerime odaklanıyorum ama bu lafları da kolay kolay unutamam gibi geliyor simdiden onlara mesafemi koymaya başladım .. tüm dualarım bebişlerimin sağlığı...

Allahın iznıyle hepimiz sağlıkla bebişlerimize kavuşuruz ins..

aynen cnm haklısın ben hamileliğim sürece sadece bebişlerime odaklanıyorum ama bu lafları da kolay kolay unutamam gibi geliyor simdiden onlara mesafemi koymaya başladım .. tüm dualarım bebişlerimin sağlığı...

Allahın iznıyle hepimiz sağlıkla bebişlerimize kavuşuruz ins..
Canım denilecek çok şey var ama birbirümizi doldurmamak adına susuyorum. Arkadaş değil ki bu insanlar atsan atılmaz satsan satılmaz. Hayatın boyunca yakınında olacaklar, herhangi bir olumsuzluk hem seni hem eşini hem çocukları etkilicek. O yüzden dediğin gibi mesafeyi koruyarak, saygı çercevesinde idare etmeye çalışmaktan başka çaremiz yok. Yoksa insanın ağzına neler demek geliyo ama sonucu kötü olur boşverelim. Herkes ettiğini bulur, Allaha havale edelim.

merhaba hanımlar beni de alın aranıza ikiz kızlarıma hamileyim bende sat a göre 2 mart ama daha erken geliyor bizim minnoşlar :emir_bebek::emir_bebek: hayırlı zamanda doğurmak nasip olur inşallah hepimize.31 yaşındayım tüp bebek birinci denemeyle hamile kaldım.istanbulda oturuyorum.çift yumurta ikizleri bebişlerim.isim henüz belli değil:KK12:

Hoşgeldin canım:) kaçıncı haftada oluyorsun şu an? Neden erken geliyorlar dedin bi sorun yok inşallah. Ben de istanbldayım, ilk denemeydi bizim de. Hikayemiz aynı yani:) hatta isimler bizim hala belli değil napcaz bilmyrm:) nerede yaptırdın tedavini? Şimdi nerede devam ediyorsun canım?

merhaba hanımlar beni de alın aranıza ikiz kızlarıma hamileyim bende sat a göre 2 mart ama daha erken geliyor bizim minnoşlar :emir_bebek::emir_bebek: hayırlı zamanda doğurmak nasip olur inşallah hepimize.31 yaşındayım tüp bebek birinci denemeyle hamile kaldım.istanbulda oturuyorum.çift yumurta ikizleri bebişlerim.isim henüz belli değil:KK12:
cnm hayırlı olsun sağlıkla kavuş bebeklerine. bende tüp bebek tedavisine başlayacağım ama dr. ilk denemede tek embriyo transfer ederiz yasal olarak 40 yaş altı ilk deneme tek embriyo dedi. size nasıl çift embriyo transfer ettiler bilgi verebilir misin. ben çifte embriyo istiyorum tutma ihtimali daha yüksek

cnm hayırlı olsun sağlıkla kavuş bebeklerine. bende tüp bebek tedavisine başlayacağım ama dr. ilk denemede tek embriyo transfer ederiz yasal olarak 40 yaş altı ilk deneme tek embriyo dedi. size nasıl çift embriyo transfer ettiler bilgi verebilir misin. ben çifte embriyo istiyorum tutma ihtimali daha yüksek
İkizin risklerinden dolayı güzel bir uygulama tabi ama şimdiki aklım olsa en azından ilk denemede tek transfer isterdim. Çünkü tutma şansıyla ilgisi yok, tutacaksa 1 i de tutar tut, tutmayacaksa 3 ü birden tutmaz. Önceden özel doktorunla konuşup halledersen sorun olmaz ama bilindik büyük hastaneler yapmıyor böyle birsey kolay kolay

Kızlar kapı süsümü de bitirdim bu gün doğum çantasında hazırladım iyi ki erken hazırlamışım birkaç eksiğim varmış onları gördüm hemen eksik listesi yaptım en önemlisi bebişlerie az şapka almışım her takımın şapkası yoktu unutmuşum onları mutluluk ve heyecanla güzel hatıralarla geçirelim bu günleri❤️❤️

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    68,6 KB · Görüntüleme: 72
  • image.jpeg
    image.jpeg
    96,8 KB · Görüntüleme: 78
Çok güzel olmuş canım.ben kapı süsünü hazır aldim. Öyle becerilerim yok pek.sağlıkla gelsinler inş.bebişlerimiz..bende de herşey hazır inş.eksik bişey yoktur..bu arada acaba hastane kaç gün yatırırlar ki? P.tesi kontrolüm var sorcam bakalım..kızlar bi de siz hangi bezi aldınız ve kaç paket?

İkizin risklerinden dolayı güzel bir uygulama tabi ama şimdiki aklım olsa en azından ilk denemede tek transfer isterdim. Çünkü tutma şansıyla ilgisi yok, tutacaksa 1 i de tutar tut, tutmayacaksa 3 ü birden tutmaz. Önceden özel doktorunla konuşup halledersen sorun olmaz ama bilindik büyük hastaneler yapmıyor böyle birsey kolay kolay
teşekkür edrim inşallah bende buralarda hamile haberimi paylaşırım deneyimlerinizden faydalanırım

Babygirl23
canım bana yazdın sanırım yanlış anlamadıysam :) ikiz bebek oldugu için erken gelme ihtimalleri yüksek normal gebelik gibi 40.haftayı görmek çok zor.inşallah hepimizin kuzuları vaktinde sağlıkla gelir.hafta olarak 29+2 deyim ikisi de kız :emir_bebek::emir_bebek:Hamdolsun şimdilik bi sorun yok inşallah olmaz hiçbirimizde.sen kaç haftalıksın ?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim canım darısı başına inşallah.Ben kendim istedim 2 tane olmasını başarı şansını arttırmak için nasip oldu ikiside tuttu çok şükür.Özel de yaptırdım devlette yapmıyorlar.

Kızlar kapı süsümü de bitirdim bu gün doğum çantasında hazırladım iyi ki erken hazırlamışım birkaç eksiğim varmış onları gördüm hemen eksik listesi yaptım en önemlisi bebişlerie az şapka almışım her takımın şapkası yoktu unutmuşum onları mutluluk ve heyecanla güzel hatıralarla geçirelim bu günleri❤️❤️
çok güzel olmuş canım.ben hazır almayı düşünüyorum kendim yapamam.ne tatlı bi telaş kıyafetleri hazırlamak bende yavaş yavaş yıkama ütüleme işine başlicam.:KK54:

Babygirl23
canım bana yazdın sanırım yanlış anlamadıysam :) ikiz bebek oldugu için erken gelme ihtimalleri yüksek normal gebelik gibi 40.haftayı görmek çok zor.inşallah hepimizin kuzuları vaktinde sağlıkla gelir.hafta olarak 29+2 deyim ikisi de kız :emir_bebek::emir_bebek:Hamdolsun şimdilik bi sorun yok inşallah olmaz hiçbirimizde.sen kaç haftalıksın ?
Evet canım sana yazmıştım:) biz de 32+1 iz çok şükür. Her hafta korkuyla geçiyor ana böyle böyle sona yaklaştık baya. Dediğin gibi 40 ı göremicez tabi ama 36-37 ler de hayal değil. Şimdilik hedefim 34 sonra inşallah 36 yı görürsek Allahın izniyle.. İnşallah dediğin gibi bi sorun olmaz doktorun dediği gün planlıca doğumumz gerçekleşir, sağlıkla gelir kuzularımz:)

teşekkür edrim inşallah bende buralarda hamile haberimi paylaşırım deneyimlerinizden faydalanırım
İnşallah canım er ya da geç olucak buna inan Allahın izniyle. Ben hep olmayacak diyırdum pko var bende eşimin de sayı az. 2,5 senedir evliyiz normal yolla ve ilaç iğne desteğiyle olmadı. En son tüp ü deneyelm dedim ve tutacağını düşünmüyprdm. Bu yüzden doktora 2 tane koyun şansımz artsın dedim, hem bidaha deneyemeyiz maddi olaark zorlanırz baya dedim. Çok şükür nasip etti Rabbim ikisini de. İnşallah sağlıkla kucağımza almak da nasip olur. En yakın zamanda senin de güzel haberlerini duyucaz tatlım, sen araştırmaya başla tedavini nerde olacağına. Her türlü yardıma hazırız:) Allah bu yolda yürüyen herkesin yardımcısı olsun

X