2016 Ocak Şubat İkiz Anneleri

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• Kız - Kız

OY: 19 31,7%
  • Erkek - Erkek

OY: 21 35,0%
  • Kız - Erkek

OY: 20 33,3%

• Ankete Katılan
    60
  • Anket Kapalı .
Valla kızlar demek ki son haftalarda duyduğum tatlı krizi nedeni buymuş kaldı ki öyle tatlı krizi geçiren kızlardan değildim şimdi ne tatlısı yesem tatlı mı yapsam markette tatlı gibi birşey varmıdır ki diye düşünüyorum günde birkaç kez tutuyo birini meyveyle atlatıyorum ilkindide ama ne meyve Onunda azı kesmiyor frene basayım derken daha da hızlanıyorum❤️❤️
Evet canım dengeli beslenmedim buara galiba gündüzleri çok uyudum aç kaldığım için oldu sanırım bebeklerim maşallah 2080gr olmuşlar dediğin gibi daha çok kaloriye ihtiycmz var :nazar::emir_bebek:
maaşallah onlara ben de yarın umarım ikiyi geçtiklerini duyarım bir haftadır resmen uykumda bile yemek yiyorum

Masallah onlara :nazar: 32yi tamamladin bu arada supersin :) doktorum kendini kisitlama canin istiyorsa bir porsiyon tatli yiyebikirsin kalori ihtiyacin artiyir demisti. Seker yemesek daha iyi ama yeyince de kendimizi zehirlemiyoruz zaten sekerimiz yokmus. Bi de soyle keyif icin yediginde moral olarak donuyorsa seni mutlu ediyorsa bence yemekte sakinca yok :kk77:
seni okumak bile ne Mutlu etti beni evet bari bir porsiyon yiyelim bubhaftaya kadar kaçtım yani aramadım bile tatlı bu haftalarda demekki ihtiyaçtan❤️❤️

Birileri bu benim yeme isteğimi durdurmalı. Bir elimde çikolata diğerinde kek yiyorum. Bitiyor yine mutfağa koşuyorum nasıl olacak bilmem sonum
Haftalarimiz yakin hepimiz ayni seyleri yasiyoruz :) ben simdiye kadar tatlidan tiksiniyordum ama simdi her gun canim istiyor. Ama doktor normal dedi. Kendini kisitlamana gerek yok gunde bir porsiyon yiyebilirsin dedi. Fazla yeme ama bence. Tarcin kullanabilirsin mesela seker krizini gecirebilir. İcme suyuna tarcin koyabilirsin ya da ben kayisi kuru uzum elma falan dograyip icine tarcin koyup hosaf olarak kaynatiyorum tavsiye ederim mesela oyle bisey yapabilirsin

Slm kizlar.. Nasılsınız? Bişey sorcam size.. Siz bebişler için ateş ölçer ve buhar makinesi aldınız mi? Aldıysanız marka ve fiyatını yazar misiniz? Tşklerrr

Slm kizlar.. Nasılsınız? Bişey sorcam size.. Siz bebişler için ateş ölçer ve buhar makinesi aldınız mi? Aldıysanız marka ve fiyatını yazar misiniz? Tşklerrr
Benim kronik faranjitim var dr tavsiyesiyle tefal almistim baya buyuk bisey ama kucugude var. Soguk uflemesine dikkat edin sicak bakteri uretiyormus cunku. Makbulu soguk uflemesi. Aciliyetine gelince eviniz kaloriferli ve kuru ise cok faydali ama nemli bir yerde yasiyorsaniz gerek yok. Ben alanyaliyim ne zaman ankaraya geldim faranjitim cikti dr alanya nemlj oldugu icin sorun yasamamissin demisti. Ayrica nem olcerler var piyasada. Oda nemini olcerek kurulugu tespit edebilirsiniz. Bir de buhar bakinasini bilincsiz kullanmamak lazim uzun sure acik kalmamali kesinlikle odeme sebep oluyor benkm basima geldi makina acik uyuyakaldim ve ertesi gun acillik oldum. Oda nemini kontrol ederek kullanmalisiniz herkes aliyor diye bilincsiz alip kullanmamak lazim.

Ates olcer de temassizlar pratik gibi olsada saglikli olcum yapmiyor. Bir de ozelligi cok diye cin mali sakin almayin olcumler birbirini tutmuyor. ben eczaneden klasik ates olcer aldim duruma gore daha kaliteli biseyi sonra doktora sorarak almayi dusunuyorum.

Benim kronik faranjitim var dr tavsiyesiyle tefal almistim baya buyuk bisey ama kucugude var. Soguk uflemesine dikkat edin sicak bakteri uretiyormus cunku. Makbulu soguk uflemesi. Aciliyetine gelince eviniz kaloriferli ve kuru ise cok faydali ama nemli bir yerde yasiyorsaniz gerek yok. Ben
alanyaliyim ne zaman ankaraya geldim faranjitim cikti dr alanya nemlj oldugu icin
sorun yasamamissin demisti. Ayrica nem
olcerler var piyasada. Oda nemini olcerek
kurulugu tespit edebilirsiniz. Bir de buhar
bakinasini bilincsiz kullanmamak lazim uzun
sure acik kalmamali kesinlikle odeme sebep
oluyor benkm basima geldi makina acik
uyuyakaldim ve ertesi gun acillik oldum. Oda
nemini kontrol ederek kullanmalisiniz herkes
aliyor diye bilincsiz alip kullanmamak lazim.

Ates olcer de temassizlar pratik gibi olsada saglikli olcum yapmiyor. Bir de ozelligi cok diye cin mali sakin almayin olcumler birbirini tutmuyor. ben eczaneden klasik ates olcer aldim duruma gore daha kaliteli biseyi sonra doktora sorarak almayi dusunuyorum.
tşk ederim cnm bende ankaradayim almayı düşündüğüm için fikirlerinizi merak ettim.değerlendircem:)

tşk ederim cnm bende ankaradayim almayı düşündüğüm için fikirlerinizi merak ettim.değerlendircem:)
O zaman kuruluk icin nemlendirmek gerekebilir. Bende faranjit oldugu icin zaten kendim nem olcer gibiyim :) ankarada zaten kuru iklim kisin iyice kuruyor.

Kacinci haftandasin canim, takiplerini nerde oluyorsun

O zaman kuruluk icin nemlendirmek gerekebilir. Bende faranjit oldugu icin zaten kendim nem olcer gibiyim :) ankarada zaten kuru iklim kisin iyice kuruyor.

Kacinci haftandasin canim, takiplerini nerde oluyorsun
Evet almam gerekir benimde..ben ankara tıp fakültesinde cem beye gidiyorum.32.haftamdayım

Ben buhar makinası almadım birkadin birkadin in dediği gibi dikkatli kullanmak gerek yanlış kullanımda zararı faydasından çok oğlumda da kullanmamıştım Dr tavsiye ederse alırım onun dışında başka nemlendirme yöntemleri kullanıyorum kalorifere nemli havlu koymak hada kalorifer suluğu kullanmak gibi bir aciliyet söz konusuysa geçen sene oğlum bronşit olduğunda yaptığım gibi elektrikli su ısıyıcıyla gece ara arası kaynatıp odasının bir köşesine bırakmak tabii uyurken...derece de oğlumdan kulaktan ölçebilen alından ölçeni de denedim onlar biraz eksik ölçüyor yanıltıyor insanı en net sonuç veren eczanelerden uygun fiyata alınanlar en net sonucu veriyor en sonunda da ona karar verdim Herzaman pahalı olanlardan tam performans alınamıyor ben oğlumun bebekliğinde çok kez yaşadım dünyanın parasını verdiklerim elimde kaldı,bi de bunu deneyeyim dediklerimi ise uzuuuuun süre kullandım.

Ben buhar makinası almadım birkadin birkadin in dediği gibi dikkatli kullanmak gerek yanlış kullanımda zararı faydasından çok oğlumda da kullanmamıştım Dr tavsiye ederse alırım onun dışında başka nemlendirme yöntemleri kullanıyorum kalorifere nemli havlu koymak hada kalorifer suluğu kullanmak gibibir aciliyet söz konusuysa geçen sene oğlum bronşit olduğunda yaptığım gibi elektrikli su ısıyıcıyla gece ara arası kaynatıp odasının bir köşesine bırakmak tabii uyurken...derece de oğlumdan kulaktan ölçebilen alından ölçeni de denedim onlar biraz eksik ölçüyor yanıltıyor insanı en net sonuç veren eczanelerden uygun fiyata alınanlar en net sonucu veriyor en sonunda da ona karar verdim Herzaman pahalı olanlardan tam performans alınamıyor ben oğlumun bebekliğinde çok kez yaşadım dünyanın parasını verdiklerim elimde kaldı,bi de bunu deneyeyim dediklerimi ise uzuuuuun süre kullandım.
anladım canım bende acele etmeyim o zaman almak için doktora sorar ona göre bişey alırım ya da almam..

Ben buhar makinası almadım birkadin birkadin in dediği gibi dikkatli kullanmak gerek yanlış kullanımda zararı faydasından çok oğlumda da kullanmamıştım Dr tavsiye ederse alırım onun dışında başka nemlendirme yöntemleri kullanıyorum kalorifere nemli havlu koymak hada kalorifer suluğu kullanmak gibi bir aciliyet söz konusuysa geçen sene oğlum bronşit olduğunda yaptığım gibi elektrikli su ısıyıcıyla gece ara arası kaynatıp odasının bir köşesine bırakmak tabii uyurken...derece de oğlumdan kulaktan ölçebilen alından ölçeni de denedim onlar biraz eksik ölçüyor yanıltıyor insanı en net sonuç veren eczanelerden uygun fiyata alınanlar en net sonucu veriyor en sonunda da ona karar verdim Herzaman pahalı olanlardan tam performans alınamıyor ben oğlumun bebekliğinde çok kez yaşadım dünyanın parasını verdiklerim elimde kaldı,bi de bunu deneyeyim dediklerimi ise uzuuuuun süre kullandım.
Evet tatlim cok haklisin bu ara piyasada cok fazla cin mali alengirli ates olcerler var ve dogru olcum de yapmiyorlar olcumlerde birbirini tutmuyormus

Selam kizlar.Dun gece kasilmalarim basladi.00.47 ile 3.26 arasinda 22 kasilmam oldu aralari 6-7 dk.lik en fazla ara 13 dk idi doktoruma yazdim hemen gece.sabah nstye cagirdi.bebislerin sagliklari yerinde cok sukur kilolari 1174-1233 fakat kasilmalar gercek dogum kasilmasiymis nst de cikti zaten.dr.um magnezyum ve adalat verdi. Artik yemek ve wc disinda kalkmak yasak. Uc gun kullan ilaclari ayni sekilde devam ederse hastaneye yatircam dedi Dua edin bize

Selam kizlar.Dun gece kasilmalarim basladi.00.47 ile 3.26 arasinda 22 kasilmam oldu aralari 6-7 dk.lik en fazla ara 13 dk idi doktoruma yazdim hemen gece.sabah nstye cagirdi.bebislerin sagliklari yerinde cok sukur kilolari 1174-1233 fakat kasilmalar gercek dogum kasilmasiymis nst de cikti zaten.dr.um magnezyum ve adalat verdi. Artik yemek ve wc disinda kalkmak yasak. Uc gun kullan ilaclari ayni sekilde devam ederse hastaneye yatircam dedi Dua edin bize
Canım geçmiş olsun sona yaklaştıkça hepimiz bir gün yazıcaz bunları. İnşallah biraz daha ertelenir doğum. Sen endişe etme doktorn dediğini yap, rahat olmaya çalış yapacak bişey yok beklemekten başka. Ama bana öyle geliyor ki telaş ve endişe süreci kısaltır. Rahat olmaya çalış, böyle olup 4-5 hafta hastanede yatan çok kimse var. Bebişler için 1 gün bile önemli. Allah yardımcın olsun ve tabi hepimizin inşallah.

dun doktor kontrolüm vardı kızım 1450 gr oğlum 1560 gr mıs. doktorum nts ye 32.haftda baslıcam dedi. önümüzdeki 4 hfta için haftada bir erken dogum önleyici igne verdi bide 4 ocakta 2 tane ciğer geliştirici iğne verdi bu iki ciğer geliştirici iğne aynı anda biri sag biri sol tarafına yapılacak dedi. doğum 36.cı haftada mı olur diye sordum senini doğal ikiz old için 37.haftayı bulur dedi ins öyle olur

Canım peki neden başladı birden kasılmaların sence? Yormuşmuydun kendini durduk yere mi başladı yani bunu merak ettim. Sen zaten evde yatmıyormuydun peki? Ben olabildiğince yatmaya çalışıyorum dışarı hiç çıkmıyorum ama yemek ve hafif ev işi yapıyorum. Geri kalanında tv karşısında yatıorm hep

dun doktor kontrolüm vardı kızım 1450 gr oğlum 1560 gr mıs. doktorum nts ye 32.haftda baslıcam dedi. önümüzdeki 4 hfta için haftada bir erken dogum önleyici igne verdi bide 4 ocakta 2 tane ciğer geliştirici iğne verdi bu iki ciğer geliştirici iğne aynı anda biri sag biri sol tarafına yapılacak dedi. doğum 36.cı haftada mı olur diye sordum senini doğal ikiz old için 37.haftayı bulur dedi ins öyle olur
Maşallah canım. Ama ciğer geliştirici iğneyi hemen vurmanda fayda var. Bizde de sorun görmediği halde 28. Hafta vurdurdu. Genelde 28-30 haftalar arası yapılıyo o iğne. Geç kalınmış olmasın diye. Bir de doğal ikiz olmasıyla pek ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Tabi doğal olması vücudunun bu yükü taşıyabileceğini gösteriyo olabilir ama eltimin de ikizleri doğaldı ve 33. Hafta doğdu. 30 dan sonra rahmin kapasitesi, bebeklerin suyu, şeker, tansiyon şu bu, kendini yorup yormaman, kilon vs hersey etkili oluyor canım. Yani dikkat etmekten başka yapacak bişey yok. Doğal diye kendini sakın yorma hiç belli olmaz Allah korusun. Gerçi çok şükür riskli haftalarımz geride kaldı inşallah

Canim benim cok gecmis olsun. Dua edicem senin icin insallah dinlenmek ise yarar guzel haberlerini bekliyorum

Masallah onlara guzel guzel buyuyorlar :nazar:
Dogum onleyici igne ne canim ilk defa duydum

Maşallah canım. Ama ciğer geliştirici iğneyi hemen vurmanda fayda var. Bizde de sorun görmediği halde 28. Hafta vurdurdu. Genelde 28-30 haftalar arası yapılıyo o iğne. Geç kalınmış olmasın diye. Bir de doğal ikiz olmasıyla pek ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Tabi doğal olması vücudunun bu yükü taşıyabileceğini gösteriyo olabilir ama eltimin de ikizleri doğaldı ve 33. Hafta doğdu. 30 dan sonra rahmin kapasitesi, bebeklerin suyu, şeker, tansiyon şu bu, kendini yorup yormaman, kilon vs hersey etkili oluyor canım. Yani dikkat etmekten başka yapacak bişey yok. Doğal diye kendini sakın yorma hiç belli olmaz Allah korusun. Gerçi çok şükür riskli haftalarımz geride kaldı inşallah
Benim doktorum da igne vitamin ekstra ilac vs vermiyor hic. Ciger gelistirici de vermedi. Normal ikiz kadar erken dogum riskin var igne tedbir amacli vurulan bisey degil dedi. Ben de oyle klasik ilaclarimi icip yatiyorum :) Sabirla yatmaktan baska artik yapacak biseyimiz kalmadi :)

X