2016 Ocak Şubat İkiz Anneleri

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• Kız - Kız

OY: 19 31,7%
  • Erkek - Erkek

OY: 21 35,0%
  • Kız - Erkek

OY: 20 33,3%

• Ankete Katılan
    60
  • Anket Kapalı .
Evet canım benim hep aynı şeyleri yaşıyoruz ama senin uyku problemin fenaymış. Az daha sabır napalım. Bu günlerimize çok şükür. Canım ağrı çekiyosan çıkma dışarı ben haftada 1 çıkıyorum artık. Bugün rüyamda suyum geldii ama öyle bi geldi kii durmuyo sanki 2lt boşaldı. Gerçek gibiydi bi anda uyandım kabustan. Bu günlerimz çok önemli canım sıkılsak da evde yatmalıyız her an hersey olabilir. Önemli olan onların sağlığı 2kg ı geçmeden nefes bile almak yok bize :)) 34 hafta sınır sayılıyor. 34 den önce erken prematüre oluyorlarmış. Allah korusun 2 ay kadar hastanede kalmak zorunda oluyorlar. Dile kolay.. Rabbim sağlıkla evimize getirmeyi nasip etsin hepimize inşallah

Evet canım sağlıklı kilo alırlar inşallah tabi tek bebeklere göre minik olucak bebeklerimiz şimdiden beni bi kaygı aldı evde sağlıklı bişekilde bakabilecek miyiz diye başka bi topikte ikiz anneleri belli bi kilo oluncaya kadar misafir kabul etmemişler doktor tavsiyesiyle bende öyle düşünüyorum ama bunu birde etraftakilere anlatmak var kvalide bi saatlik uzaklıkta ilçe sanırım onlar doğumdan önce gelicekler tabi hastane çıkışımızda evim curcuna olucak anlaşılan

Canım sen şimdiden bence kayınvalidenle konuş. Doktor böyle diyor de, ziyaretçi yasakmış ilk şu kadar zaman diye. Enfeksiyon riskinden yoğunbakımdan bahset gözleri korksun biraz. Zaten bilmedikleri için onlar da haklı. Ama çok riskli durumumuz. Onlar da minik torunlarının sağlığından başka bişey istemezler ki. İletişim önemli canım, anlat şimdiden herseyi ama bakarsın 37. Haftaları görürsek inşallah o zaman sıkıntı olmayacağını da söyle.

Canım tabi şöyle de bi durum var ki yüksek ihtimal hastanede kalış maceramız da olucak. İnşallahhh olmaz tabi tek isteğim bu. Öyle olursa zaten kimse eve çıktığımz gün ziyarete gelmez doktorun talimatı olduğu söylenir arayan sorana. Sen rahat ol canım yeter ki sağlıklı olsun ikisi de sonrası kolay Allahın izniyle

Tabiki onlarında torunları görmek isteyecekler sadece onlar değil benim ailemde kalabalık onlar içinde geçerli dediğin gibi doktor uyaracak muhtemelen birde tedbir amaçlıda olsa küveze alınıyormuş genelde. Bişey olucak diye panik halindeyiz oyüzden bunları düşünmeye başladım sanırım hastanede yattığım zaman bi hemşirede yan taraftaki ziyaretçilerden dert yanmıştı okadar uyarıyoruz anlamıyor hasta ziyareti bilincini unutmuş insanlar falan diyordu ve abimin bebeğide abartı bi ziyaretçi kalabalığına maruz kalmıştı enfeksiyon kapmış 10gün falan küveze aldılar. Aslında iyi düşüncelerle gelen yakınlar birde butarafını düşünse keşke kimse kırılmadan. Yatmaktan psikolojimde bozulduğu içinde bunları düşünüyor olabilirim bu gidişle pamuklara sarıcam yavrucukları sapıtık anne olarak

Hadi yaa işin zor öyleyse :) bişey olmaz canım düşünme böyle şeyleri hepimiz sapıtık olduk o kesin de :) hele bi kavuşalım da minnoşlarımıza zamanında.. Hersey çekilir sağlık olsun yeter ki

Bugun aksam ustu denk gelen oldumu bilmiyorum cine5 de premature bebeklerr ilgili bi uzman vardi. Oldukcada ayrintili anlatti. Tam da bu konunun ustune hic dusunmemistim ama iyi oldu. İkizlerin yarisi premature dogar dedi. Premature olmasa bile ciger gelisimleri tam tamamlanmadan dogduklari icin bebeklerinizi ozellikle kucuk cocuklardan uzak tutun opturmeyin dedi. Sonra bazi testler varmis onlari ihmal etmemek gerekiyormus. Erken dogumda en onemli sorun gozlerde oluyormus. İsmini tabi ilk defa duydugum bi testten bahsetti ogrenenler paylasirsa sevinirim. Aksam fox haberde de kalp hastaliginin erken teshisi icin ayaktan nabiz olcme gibi biseyler anlatti o testinde adini not almadim yani bebikler dogunca goz, kalp ve nerolojik muayeneleri ihmal etmemeliymisiz kizlar. Misafirlere karsi da mesafeli olmaliymisiz biline :) Ha bi de aklimda kalan erken dogum yapan annenin sutunde vitamin mineral protein artik bebege ne lazimsa normal dogum yapan annenin sutundekinden fazla dedi doktor. Mucizeye bakarmisiniz kesinlikle bebeklerin hizli toparlamasi icin bu sut cok onemli dedi sakin uzuntuye falan kapilip sutunuzu azaltmayin agizdan bile olmasa biz bi sekilde o sutu veriyoruz dedi aklimizda olsun

Sağol canım ağzına sağlık. Topuktan kan alınması rutin birsey, doğduktan 3 hün sonra sağlık ocağında yaptırılıyor. Tabi bizim muhtemelen hastanede olucak bu testler. Ne gerekirse yaparlar canım zaten. Göz ve işitmr testlerini de yapıyolar her bebeğe, tek olması ikiz olması farketmiyor. İnşallah solunum sıkıntımız da olmaz. Eğer 34 haftayı aşarsak 35-36 gibi olursa inşallah 2-3 güne çıkabiliriz hastaneden Allahın izniyle. Çünkü 34 den sonra akciğer gelişimi yüzünden kalınıyor bide sarılık olabilir. Başka kötü şeyleri düşünmeyelm Allah korusun

Amin canim hep birlikte insallah. Ben artik uyuyamiyorum geceleri 2 gibi uyaniyorum ve aklimda hep bu mevzular sabahi ediyorum :)

Kızlar tam da ihtiyacımız olan bilgiler özellikle beslenme Hakkı'nda dün dr umdaydım bebekleri daha hazır olması daha hızlı büyümesi için iki günde bir balık özellikle somon yememi tavsiye etti protein ve süt ayran yorğurt tüket dedi doğuma kadar erken doğsalar da kilolarının yüksek olmaları büyük artı

Bunu da paylaşayım kızlar artık bu bilgilere ihtiyacımız olacak yavaş yavaş ben ençok bu konuyu merak ediyordum oğlumda emzirmiştim ama bebeklerime yetecekmi diye düşünüyordum şimdi içim rahat özellikle bizim bebeklerimiz için anne sütü wxtra önemli emziricez ama ben lansinoh göğüs kremini korktum bıraktım sancılarım başlayınca acaba ondan mı oldu diye kullanan var mı göğüs uçlarım yumuşaçık olmuştu şimdi yine kabuk kabuk

Ben antibiyotik iğne oldum hastanede hemde 6saattw bir olabiliyor Dr lar durumu uygun antibiyotik yazıyor ben oğlumda da kullanmıştım hem onda daha çöl kullanmıştım bu bebeklerimde direk iğne olarak kullandım...çünkü vücuttaki herhangi bi enfeksiyon müdahale edilmediğinde erken doğuma sebep oluyormuş geçmiş olsun Can'ım

Kızlar enfeksiyon varmış ben de baya antibiyotik yazdı enfeksiyonu olup geçen bar mı?
P pamukprenses187 Ben antibiyotik iğne oldum hastanede hemde 6saattw bir olabiliyor Dr lar durumu uygun antibiyotik yazıyor ben oğlumda da kullanmıştım hem onda daha çöl kullanmıştım bu bebeklerimde direk iğne olarak kullandım...çünkü vücuttaki herhangi bi enfeksiyon müdahale edilmediğinde erken doğuma sebep oluyormuş geçmiş olsun Can'ım

Canım göğüs kremi kullanma bence de tetikleyebiliyor rahim kasılmalarını sonradan kullanırsın. İnşallah sütümüz olur bol bol.videolar için çok tesekkürler, balık hiç yemiyorum ama ceviz yiyorum bizimkiler pek kilo almıyor, benim de iştahım yok gerçi bakalım 32. Haftada ne olacaklar. Hayırlısıyla inşallah sağlıklı olsunlar da

Bi de bu antibiyotik iğne neden olunuyor? İdrar yolu enfeksiyonu mu yoksa önlem olsun diye mi? İlk defa duydum da

Evet evet duydum sebep olabildiğini hemen bıraktım bende...
Canım ben de beslenemiyorum bir iki haftadır ve bebeklerin kilo alımı hemen fark etti benim midem iyice küçüldü bebklerim baskısından sürekli yanıyor gece gündüz yatamıyorum bile ama bu kadar bariz fark edince kilo alımları bir haftada 200 300 gr alıyorlardı şimdiye kadar bu sefer haftada 150 gr almışlar daha çok yemeliymişim şimdi bende zorluyorum kendimi hergün mutlaka et veya balık yemeğe çalışıyorum ki bende sevmem sebzeciyim ama mecburiyet.önemli olan sağlıklı olmaları haklısın

Bi de bu antibiyotik iğne neden olunuyor? İdrar yolu enfeksiyonu mu yoksa önlem olsun diye mi? İlk defa duydum da
Aslında benim bir şikayetim yoktu ama hastanede yatarken kan tahlilinde crp değeri yüksek çıktı o da enfeksiyon göstergesiymiş bu yüzden antibiyotik iğne verdi kasılmalarım da başlayınca benim Dr um enfeksiyonu azaltmak için verdi sanırım

İyi oldu söylediğin canım. Benim de haftada 150 gr anca alıyorlar. Buna da şükür tabi normal diyor doktor. Ama 200-300gr alsalar ne güzel olur. Ben de yiyiym bari et balık, senin gbi sebze ağırlıklı besleniyordum nasılsa yumurta süt vs den protein alıyorum diye. Senin muayene ne zaman kaçıncı haftanda olucan. Ben 32+2 de gidicem inşallah. 1700 gr olmalarını bekliyorum bugüne kadarki gidişatlarından. Ama 2000 i geçen bile var bu haftalarda. Darısı başımıza ama sağlıklı olsunlar yeter ki

30 haftadayım ben 26 haftadan bu yana her hafta gidiyorum nst için sancılarım erken başladığı için haftaya salı gidicem yine yumurta süt mutlaka tüketiyorum ama evet yetmiyormuş son aylarda özellikle yememiz lazımmış canım ihmal etme bizimkiler inşalah 2500 bile olsunlar Ama tabii önemli Olan sağlıklı olmaları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…