Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
ne güzel anneleriniz kvleriniz geliyor ev temizliyor yemek yapıyor falan değerini bilin 🥹 benim kv alt katta oturuyor yemek yapayım sen yapma bile demiyor. annem desen kendinden geçmiş… hiç böyle hayal etmemiştim hamileliğimi. valla yanınızda olan herkesin değerini bilin mızlamayın yalnız kalmak istiyorum diye 🤣

2 saat kadar uyudum onda da rüyalar rüyalar. Çok değişik rüyalar görüyorum Allah hayra çıkarsın. Sizlerde de var mı bu rüyalar
Var valla eşimle küsmüşüz ben ailemin yanındayım diyorum beni bu hamile halimle bıraktı hiç umursamıyor kızını umursamıyor mesaj dahi atmıyor falan ağlıyorum rüyamda uyanıncada sinir oldum valla saçma sapan ruh hallerine girdik yavaştan lohusa halleri geliyor heralde

Bana çok şey lazım başta rabbimden enerji diliyorum dnfnf çamaşırlar başlıcaz bugün, en Azından hastane çantasına girecekleri hazırlamak iyi olur onları ütüleiyip katlayıp koysak rahatlıcam ben. Temizlik konusunda asla becerikli biri değilim tüm evi sleepy ile silebilirim yani dnjff o yüzden onun için birini tutucam
Valla temizlik için alınabilecek en pratik şeyleri aldım. Yine de alıp elime kullanmam gerektiği için düzene sokamıyorum 🤣 halıları sermeden önce çok güzeldi robotu çalıştırıyordum tüm evi silip süpürüyordu. Soğuklar olmasa ciddi ciddi sermezdim herhalde djdjdjd

Tüm enerjilerimizi sana gönderelim bu zorlu yolculukta dilerim ayağına toz zerresi dahi takılmasın tüm çamaşırların 3 saatte kurusun tüm ütüler 15 dkda bitsin

Benim millete aldigim hediyelerin haddi hesabi yoktur hemde kaliteli seyler alirim ucuza kacmam ama karsilik da beklemem. Yine de insan uzuluyor gonlunden ne koparsa almak guzel bisey hediyelesmek cok zevkli bence. Verdgiin degerle de alakali bence ben oyle dusunuyorum yani😀
Aldığın hediyeler, yaptıkların seninle ilgili kuzum. Yapmayanların, almayanlarınki de kendileriyle ilgili 😀 Verdiği değeri sorsan herkes değer veriyordur ama herkes başka türlü göstermeyi seviyor diyelim 😀

Bu hafta teyzemleri anneannemleri çağırdım kahvaltıya(hepsi bir şeyler yapıp getirdi sonra evi topladılar falan) kolay bir misafirlikti yani.
Yarında en yakın arkadaşlarım gelecek kahvaltıya yine aynı şekilde yaparlar.
Sonra cumartesi kv gelecek bir hafta kalacak izne ayrılınca gelirim demişti temizlik falan yapar yardım eder, sonra o gidecek annem diğer hafta geliyim diyor bebeğin kıyafetlerni falan halletcez. Sonraki hafta zaten kasım sonu gelmiş kv de gelecek annemle ev temizliycekler dip köşe. annemde ben doğuma kadar kalırım diyor, kvde belki kalayım der ya da doğuma bir hafta kala geleyim kalayım falan diyordu.
Resmen hiç boşluğum kalmadı ya🥲içim daraldı evi temizleyip gitsinler istiyorum. Biraz yalnız kalmak istiyorum tek başıma evde vakit geçirmek ama hem işler var yapılacak hemde annem nolur nolmaz tek kalma falan diyor biraz yalnız da kalacak zamanım olsun istiyorum diyorum anlıyor ama olsun kalırım diyor annem 43 yaşında çok genç anlaşıyoruz arkadaş gibi ama hep iş iş şu an işten çıkmışken biraz kendimle kalmak istiyorum sanırım ama yapamayacak gibiyim 🥲
Bir daha annenin yaşından bahsetme bozuşuruz, bak başka bir şey söylemiyorum 😂😂

Ne misafiri kiz daha dogum olmadan :)
Yarın arkadaşlarım gelecek, diğer hafta kuzenlerim. Kv ile barış imzalandı tabi ki o da toplanalım bizde dedi (sizde toplanalım demek istiyo) iyi bize gelin madem dedim eşimin dayısı yengesi anneannesi falan gelecek işte. Doğumdan sonra 40-50 gün misafir kabul etmemeye karar verdim anamlar dışında çok salgın var kış günü gerek yok gelmesin kimse. Öncesinde odayı görüp rahatlasınlar, görelim de görelim ne bebek odasıymış anlamadım ingiltere kraliçesi doğuruyoz sanki daraldım

2.yi mağazada denemiştim jysk mağazasında vardı alıp eve götüresim geldi ama dediğin gibi sallanmaması düşündürdü. Bugün bi reelste şey gördüm koltuk dönüyor bi de sağa sola sallarken koltukla bir dönüyor. Böyle yok sağa yatsın sırtı yatsın ayağımı uzatayım diyince büyük bişeye dönüşüyor. Senin yerin varsa en kapsamlısını al hatta masaj da yapsın🤣🤣
Kolları ahşapta rahat edemeyiz gibi geliyor. Bi de ikeanın o modelleri zorla sallanıyor gibi geliyor bana.

2.yi mağazada denemiştim jysk mağazasında vardı alıp eve götüresim geldi ama dediğin gibi sallanmaması düşündürdü. Bugün bi reelste şey gördüm koltuk dönüyor bi de sağa sola sallarken koltukla bir dönüyor. Böyle yok sağa yatsın sırtı yatsın ayağımı uzatayım diyince büyük bişeye dönüşüyor. Senin yerin varsa en kapsamlısını al hatta masaj da yapsın🤣🤣
Kolları ahşapta rahat edemeyiz gibi geliyor. Bi de ikeanın o modelleri zorla sallanıyor gibi geliyor bana.
2. yi ben de denedim jkysde 1. resimde ayni magazadan onu da yarin gidip bakicaz. ikea denemedim ama zorla sallanan birsey istemem. digeri amazonda buldum denemeden almak zor ben de jkys ye yakinim bakalim bu yine en kucuk ve dari normalde recliner koltuklar daha genis oluyor onlara benim de yerim yok ancak bu biraz daha kucuk diye. bir de uygun fiyatli masajli olanlari falan pahali ozellik yuklendikce fiyat artiyor baya

ne güzel anneleriniz kvleriniz geliyor ev temizliyor yemek yapıyor falan değerini bilin 🥹 benim kv alt katta oturuyor yemek yapayım sen yapma bile demiyor. annem desen kendinden geçmiş… hiç böyle hayal etmemiştim hamileliğimi. valla yanınızda olan herkesin değerini bilin mızlamayın yalnız kalmak istiyorum diye 🤣
Kimin için hangisi daha iyi bilinmez, kendini dolduruşa getirip de canını sıkma yani 😊 enerjin varsa buzluga bir şeyler yapıp at, yoksa da dondurulmuş ürünlerden al biraz pratik hazırlanabilecek. Herkes kendi gibi davranıyor sonuçta, seninle ya da bebeğinle ilgili bir durum yok ortada 🥰 Belki gelseler uzun vadede sizin için daha kötü olacaktı, bilemezsin. Vardır bunda da bir hayır diyip önüne bak, boşver 😊

Aldığın hediyeler, yaptıkların seninle ilgili kuzum. Yapmayanların, almayanlarınki de kendileriyle ilgili 😀 Verdiği değeri sorsan herkes değer veriyordur ama herkes başka türlü göstermeyi seviyor diyelim 😀
Yok illa o sekilde olsun demiyorum ama hicbir turlu goremiyorum🤣 illa maddi olmasina gerek yok.

Yarın arkadaşlarım gelecek, diğer hafta kuzenlerim. Kv ile barış imzalandı tabi ki o da toplanalım bizde dedi (sizde toplanalım demek istiyo) iyi bize gelin madem dedim eşimin dayısı yengesi anneannesi falan gelecek işte. Doğumdan sonra 40-50 gün misafir kabul etmemeye karar verdim anamlar dışında çok salgın var kış günü gerek yok gelmesin kimse. Öncesinde odayı görüp rahatlasınlar, görelim de görelim ne bebek odasıymış anlamadım ingiltere kraliçesi doğuruyoz sanki daraldım
Hahaa kiyamam . Heves ediyolar kiz demekki gelsinlerde ciksin aradan bosver 😀

Ben bu hareketleri yaptım 36+5 de sonra doktor kontrolüne gittim 4 cm açıklıkla yatış verdi, ertesi günde oğlum doğdu. 😂
Vay canınaaa 🥹 Ben sordum eğitmene erken doğmasından korkuyoruz zaten tetiklemesin doğumu dedim. Tetiklemez dedi ama belli de olmuyor anladığım kadarıyla. Bir de ben daha yarın 35 olacağım 36+5te falan olsam yine neyse.. Ayyy umarım olmaz öyle bir şey pilates yüzünden 🥹😂

Benim de annem sakın hiçbir şey yapma ben gelicem dedi ama bende manyak bir huy var. Ben yaparım, ben hallederim diye. Hala bütün evi tek başıma temizliyorum ki evim baya büyük benim neredeyse 5+1. Eşime sadece belli görevler veriyorum zavallı onları yapabildiği için mutlu hdjdjd yemek falan da öyle, en az 3 çeşit yemek yapıyorum hala ve her gün olmak zorunda, bunun için kendimi zorluyorum. Bütün kıyafetleri tek başıma yıkadım, sadece belli kısmını eşim ütüledi. Bazen ruhum mu amele acaba diye düşünüyorum, annem de kızıyor eşim de kızıyor ama her şey düzgün ve temiz olmazsa ya da o günkü planım sekteye uğrarsa gece uyuyamıyorum. Çocukla ne yapacağım acaba, psikolog arkadaşlar bi bakın bana hdjdjd

Artık son dönemler de çok zorlanmaya başladım ya. Sırtım çok ağrıyor bebeğin bacağı sanki kaburğa kemiğimin içinde hissediyorum 🥴

ben de hic bilmiyorum en iyisi herhalde guvendigin doktor ne diyorsa onu yapmak. suni sanci almadi arkadasim bebek kendiliginden geldi 38.haftada,o sadece gelsin diye masaja akapuntura gitti hReketler yapti. suyu gelmis sabaha yakin hemen hastaneye gitmisler 2 saat icinde gerceklesmis dogum, kolay olmasi icin ugrasip duruyordu ben detayli sormadim kendim zaten dusuk plesantadan sezaryen olurum diye
Oh ne güzel hem de suni sancısız maşallah 🧿
Ben de bugün aile hekimine gittim kan vermek için sabahtan. Gitmişken hem aile hekimiyle hem de oradaki hemşire ve ebeyle görüştüm. Şu diğer doktorun söylediklerini falan aktardım. Çok olumsuz bir tablo çizmiş o kadar korkmaya da gerek yok yani. Çok ciddi bir şeker tablosu yok ortada dedi. Doğum konusunda doktorunuz ne derse onu kabul edin diretmeyin dedi. Bu arada aile hekiminin ilk hamileliğindeki doktoru da benim doktorummuş. Tesadüfen onu da öğrenmiş oldum bugün. Ebe ve hemşireler de karamsar olma son anda belli olur doğum tipi şimdiden ona odaklanma o kadar anı yaşa yani boşver dediler. Bir tanesi de 4170 gram bebeği normal doğumla doğurmuş. Olabilir de olmayabilir de çok takılma önemli olan sağlıkla doğması dedi. Gerçekten rahim yapısı ile de bebeğin gelişimi arasında ilişki olduğunu bunlar da söyledi. Benim doktorum da yapısal bir durum demişti. Rahmin esneme kapasitesi fazlaysa bebek gelişmek için daha fazla yer buluyor ve daha çabuk büyüyebiliyor dediler. Annem de iri bebek doğurmuş deyince zaten yapısal durumlar genelde genetik olduğu için bununla da ilgisini göz ardı etmemek lazım dediler.
Onun dışında biraz emzirme konusunda yol yordam gösterdiler. Biberon emzik ilk aylar önermiyoruz dediler. İzlem sürecim bitmiş. Artık doğumun 5. günü topuk kanı için küçük beyi bekliyoruz dediler ve vedalaştık 🥹

Bende 34 de yapildu cati muaynesi dun yatisim yapilinca bende bunu merak ediyordum bide benimki erken yapildi yakagan koca tepe cikdi karsima sende bi bak isdersen cnm

Hımmm izledim canım. 37den sonra yapıyoruz genelde dedi zaten. İnşallah şu cumartesi günkü doktor da yapalım demez yaaa. Daha vakit var madem gerek yok şimdiden karıştırmaya 😅 Aile hekimindeki hemşire de biraz ağrılı dedi bana bugün yani baskı yaptığı için rahatsız edici dedi.

X