2016 Ocak Şubat İkiz Anneleri

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• Kız - Kız

OY: 19 31,7%
  • Erkek - Erkek

OY: 21 35,0%
  • Kız - Erkek

OY: 20 33,3%

• Ankete Katılan
    60
  • Anket Kapalı .
Merhaba kızlar ben gruba yeni katıldım şu an 25.haftadayim (24+5)
ikizlerim bir kız bir erkek
36.hafta 30 ocak 2016
37.hafta 6 Şubat 2016 da geliyor dogum ne zaman olur bilmiyorum
Aklımda bin tane sorular ve kaygilar var umarim bu platform da birbirimize yardimci oluruz.
canım hoşgeldin aramıza :) yarıyı geçmişin bile buraya gelene kadar :KK48: günlerimiz yakın seninle bende bugün 24+3 üm benimkiler tek yumurta ikizi iki erkek :) alışveriş olayında ne alemdesin?
Benimde oluyor öyle karnımın bitarafı şişiyor azönce öyleydim nstye bağlıydım zaten doktorm bu hareketlerinden dolayı dedi uzun sürer ve ağrılı sert olursa kasılma dedi.
ohh içim rahatladı valla sağol canım dün akşam sürekli kendimi dinledim korkudan bu korkuları bir an önce atmam lazım üzerimden çünkü kötü düşünceler kötü olayları beraberinde getirdiğine inanıyorum, dün akşam sürekli sol yanıma yattım 5-6 kere öyle sertleşme sivrilik oldu yatarken kendi kendime acaba böyle bişi mi yaşadı kızlarda ağrım var mı sızım var mı tırlatır gibiydim

Bu arada herkese günaydın, hayırlı cumalar :KK68:

Evet canım ya hastanedeyim yarın akşama cikartabilirim iyi olursan dedi doktorum ana çok bunaldım zaman gecmiyor yatmaktan agridi her yerim
Gecmis olsun tatlim insallah bugun daha iyisindir de cikartirlar. Hastanede bisey yapmasalarda yatmak bile yoruyor insani :KK43: hele kolda takildi serum ignesi ikinci gun baymaya basliyor ya of of Allah tum hastalara bu cuma vaktinin hurmetine sifa versin

Kızlar bişey sorcam 6 ekimde saglık ocagında tetanoz asısı yapılmıstı 6 kasımda da 2.si yapılacak o zaman gelin dedi hemşire hnm ama daha gidemedim telefonla arayorum saglık ocagını ama acan olmuyor 2. asının gecikmesi sorun olur mu bilgisi olan varsa paylasabilir mi

alişverişe daha çıkmadım annem sürekli bişeyler alıyor ama daha eksikler cok
sadece pusetleri ve beşikleri yatakları aldım
annem
2 şer tane hastane cıkısı .
alt açma.
battaniyeler .
kuvet kova.
nevresim takımları.
yastıkları aldı
4 er tane yelek ördü

daha alınacak cok sey var giyisi olarak.

EKSİKLERİM
zıbınlar
penye yelekler.
banyo havlu takımları.
burun aspiratorü.
biberonlar emzıkler.
pisik kremi.
bebek sampuanı.
bebek yagı.
bebek giyidi deterjanı
banyo kuvet lifi
tırnak makası törpü
sapka eldiven corap
bebek çantası ALINACAK.
Karnım daha da buyumeden alışverişi yapmak istiyorum artık ayaklarım da şişiyor uzun süre ayakta durunca.
kendim için alınacakları( gecelik vs) da son zamanlara bırakıyorum ne kadar kilo alırım kestiremiyorum şimdiye kadar 15 kilo aldım bile

Sen biraz gecikmişsin aramıza girmeye ama olsun :) biz beraber geçirdik haftaları günleri beraber saydık ama sen yaklaşmışsın doğuma hadi bakalım hayırlısıyla gelsin bebişler isim düşündün mü benimde bir kız bir erkek
ELİF SU ve ERTUĞRUL koymayı düşünüyoruz

Kızlar bişey sorcam 6 ekimde saglık ocagında tetanoz asısı yapılmıstı 6 kasımda da 2.si yapılacak o zaman gelin dedi hemşire hnm ama daha gidemedim telefonla arayorum saglık ocagını ama acan olmuyor 2. asının gecikmesi sorun olur mu bilgisi olan varsa paylasabilir mi
Canım selam ben salı günü dr muayeneme gittim. Çalılıyorum izin alamıorum o yüzden bugün 40. Günüm dedim. Tetanoz aşısı ayda bir di sorun olur mu dedim. Hiçbişey olmaz vurdur dedi. Ben de bu cmt vurdurcam:) yani aradan 50 gün geçmiş olucak vurdurduğumda. Önmli değilmiş sen de rahat ol cnm

Cok sağolun hanimlar desteğin icin bugun cikicam aksama insallah evde yatmak daha cok rahatlatir beni eve gidincede kitap falan okuyarak zaman gecireyim kafami dagitayim diye dusunuyorum dusunup kendini dinlemekte iyi degil ben inaniyorum hayirlisiyka 36. Haftalari gorucez ha gayret nazlanmadan sizlanmadan iyi düşünüp danacılık yapicaz nasilsa ikizlerimiz gelince yatmaya zamanimiz olmiycak simdi dinlenelim bol bol :anneadayı:

İgne dedigin ciger gelistirici mi
Evet Can'ım ciğer geliştirici iğne 24-34 arası olası erken doğum riski olduğunda iki doz 12 saat arayla vuruyor Dr.ben vurdurdum içim rahat ama psikolojik olarak bu korkuyu atamadım ve bu sebepten bir türlü fiziksel olarak da rahatlayamıyorum hala karnım kaskatı sancım var mı yok mu bilemiyorum ve yanlızım eşim yardımcı olmaya çalışıyor ama tam gün bir yardımcı gerekli hepimize sanırım ilk önce psikolojik olarak toparlanmalıyım

Evet Can'ım ciğer geliştirici iğne 24-34 arası olası erken doğum riski olduğunda iki doz 12 saat arayla vuruyor Dr.ben vurdurdum içim rahat ama psikolojik olarak bu korkuyu atamadım ve bu sebepten bir türlü fiziksel olarak da rahatlayamıyorum hala karnım kaskatı sancım var mı yok mu bilemiyorum ve yanlızım eşim yardımcı olmaya çalışıyor ama tam gün bir yardımcı gerekli hepimize sanırım ilk önce psikolojik olarak toparlanmalıyım
Canım rahat ol hepimizin karnı kaskatı benim de adeta taş gibi. Kasılmalar nerede oluyo göbeğin üstünde mi benim hep orada hareket var. İğneni de olmuşsun daha rahat olman gerek. Ama benim doktorum 24 saat sonra olacaksın dedi ikinci dozu. Bilginz olsun farklı olabilir her doktorun uygulaması. Stresi bırak canım keyfini çıkar 35 leri bile görüceğine inan. Yakında düzelir psikolojin şimdi çok erken. Sancıyı fln düşünme biyerin ağrımıyosa keyfine bak bence şükredelim kızlar

Canım rahat ol hepimizin karnı kaskatı benim de adeta taş gibi. Kasılmalar nerede oluyo göbeğin üstünde mi benim hep orada hareket var. İğneni de olmuşsun daha rahat olman gerek. Ama benim doktorum 24 saat sonra olacaksın dedi ikinci dozu. Bilginz olsun farklı olabilir her doktorun uygulaması. Stresi bırak canım keyfini çıkar 35 leri bile görüceğine inan. Yakında düzelir psikolojin şimdi çok erken. Sancıyı fln düşünme biyerin ağrımıyosa keyfine bak bence şükredelim kızlar
Haklısın Canım işte o korku insanın aklını başından alıyor bi de şu dinlenme yatma işine alışık değilim herşeyimi kendim yapanlardanım hafifde kontrol manyaklığım var yattıkça hasta gibi hissediyorum kendimi daha çok oyalanma yöntemi bulmalıyım kızlar benim durumuma düşmeden kendinizi yormayı bırakın şükredip dua etme Zamanı Can'ım haklısın ❤️❤️

Ben de 1 ekimde olmustum ama gidemedim. Hafta ici aradim sorun olmaz dediler pazartesi gidicem yani 2 hafta gecikmeli

Annenler falan gelemez mi en iyisi onlarin bakmasi. Benimde ailem alanyada babam hasta oldugu icin gelemiyor. Kayinvalidem de dusman basina. Ben de artik ise gitmiycem ama pek bi is yapmiyorum sadece hafif yemek ve yemwk isitip yeme o kadar

Haklısın Canım işte o korku insanın aklını başından alıyor bi de şu dinlenme yatma işine alışık değilim herşeyimi kendim yapanlardanım hafifde kontrol manyaklığım var yattıkça hasta gibi hissediyorum kendimi daha çok oyalanma yöntemi bulmalıyım kızlar benim durumuma düşmeden kendinizi yormayı bırakın şükredip dua etme Zamanı Can'ım haklısın ❤️❤️
Bende kitap okuyorum bide keceden hayvanlae yapiyorum yapabilirsem kapi susu yapicam. Tavsiye ederim oturdugun yerde ayaklarini uzatip yapabilirsin

Canım selam ben salı günü dr muayeneme gittim. Çalılıyorum izin alamıorum o yüzden bugün 40. Günüm dedim. Tetanoz aşısı ayda bir di sorun olur mu dedim. Hiçbişey olmaz vurdur dedi. Ben de bu cmt vurdurcam:) yani aradan 50 gün geçmiş olucak vurdurduğumda. Önmli değilmiş sen de rahat ol cnm
Tesekkür ederim cnm

Kızlar Bebek arabası araştırmaları ne durumda biz bugün biraz baktık stokke ve bugaboo markalar şimdilik arasında kaldığımız markalar ve çeşitler biri arka arkaya biri yan yana ama yan yana olunca asansöre falan filana sığmıyormuş kaldırıma çıkmak zor oluyormuş falan ama arka Arkaya olan da sıkıntı ikisini de görüyorsun ancak ta im hakim olamıyorsan ayrıca iki modelde de tek kullanabiliyorsun bir diğerini çıkarıp ikisi de ortalama 5000 gibi bir rakama geliyor ayrıca pusetler de hopi puanla birini karşılar dediler siz ne düşünüyorsunuz

Annenler falan gelemez mi en iyisi onlarin bakmasi. Benimde ailem alanyada babam hasta oldugu icin gelemiyor. Kayinvalidem de dusman basina. Ben de artik ise gitmiycem ama pek bi is yapmiyorum sadece hafif yemek ve yemwk isitip yeme o kadar
Annem gelicek çok şükür artık yoksa hala tuvalet ve yemek için kalkmaya devam ediyorum en az bir hafta daha böyle sürecek çok şükür sancılarım kesilmiş milli konuşuyorum zaten anlamıyordum ya bebeklerimin maşallahı var 1er kg ı bulmuşlar onlar en iyi şekilde büyüyor ben Dr üzerine düşeninyapıp yatıcam kitap ve dizilerle oyalıyorum kendimi artık ne yapalım sağlıklı olsunlar da ama kapı süsü de iyi fikirlilik yattığım yerden yapabilirim kendimize göre kapı süsü bulamıyoruz pembe mavi ❤️❤️

Bebek arabasında bende çok kararsızım. bir kere kesinlikle önlü arkalı olmayacak. Arkada olanın görme açısı engelleniyor ve huysuz oluyormuş. yan yana olanlardan britax römer var 1600 tl ve genişliği çok değil kapı ve asansörlere giriyor. Ancak ona anakucağı takılmıyor o nedenle ondan da vazgeçtim gibi. iki tane tekli alıp birleştirme aparatı alma düşüncesindeyim bu aralar. Çünkü site dışında tek başıma zaten çıkamayacağım yanımda biri olacak. yanımda biri varken tekli kullanırım sitede akşamları dolanırken de apart ile birleştirebilirim. Chicco lite way olacak gibi bizim.

Yegenimin oto koltugu ana kucagi vardi onun aynindan sahibinden.comda ikinci elini aldim:
Baby2Go-8312-Ana-Kucagi-ve-Oto-Koltugu-Kirmizi-Gri-57858.jpg

Kisin sogukta ana kucagiyla kullanmak icinde su tulumlardan alacagim, ankarada cok uygun satan bir yer buldum ordan alacagim ama bi turlu kucugunu getiremediler:
Odenwaelder-BabyNest-Mucki-L-footmuff-2014-2015.7278a.jpg
Merhaba bende bu üründen istiyorum ve ankaradayım.nerde var acaba ve fiyatı nedir? Teşekkür ederim

Bebek arabasında bende çok kararsızım. bir kere kesinlikle önlü arkalı olmayacak. Arkada olanın görme açısı engelleniyor ve huysuz oluyormuş. yan yana olanlardan britax römer var 1600 tl ve genişliği çok değil kapı ve asansörlere giriyor. Ancak ona anakucağı takılmıyor o nedenle ondan da vazgeçtim gibi. iki tane tekli alıp birleştirme aparatı alma düşüncesindeyim bu aralar. Çünkü site dışında tek başıma zaten çıkamayacağım yanımda biri olacak. yanımda biri varken tekli kullanırım sitede akşamları dolanırken de apart ile birleştirebilirim. Chicco lite way olacak gibi bizim.
Birlestirme aparatiyla araba cok buyuyormus. Genelde hafif ve katlamasi kolay olanlari tercih edin diyorlar. Yan yana olanlarin hemen hepsi baston tipi hafif ve kucuk bir de ytam yatis pozisyonu var. Arka arkaya olanlarda ise bir tanesi tam yatmazmis birde daha agir olirmus ve katlandiginda cok yer kaplarmis. Ama asansordur market kasasidir oralardan daha rahat geciyormus. Britax da ekstra su guzellik varmis katlandiginda dik durabiliyor ve valiz gibi cekip surebiliyorsun. Ama digerlerinin o ozelligi yok. Burda britaxin ikizini bulamadim :KK43: burda satan bir yer bana onerdi onu tek tek anlatti fiyati da 1000 lira civarina alabilirsiniz dedi aklinda olsun cok pahaliya alma. Ama az geliyor bukursaniz kacirmayin dedi. Puset takilan arabalar travel sistem oluyor genelde ve aparatlar eklendikce araba hantallasiyor. Kullanirken rahat belki ama Hemen disari cikacaksin mesela arabayi hazirlamak isin bitince toplamak tam bir eziyet. Genelde ikiz arabalarini o yuzden baston tipi yapmislar. Amerikada cok nefis ikiz arabalari var ve cok ucuz ama onu da kim getirecek :KK43: Kraft ve chicconunkiler birbirine cok benziyor onlar da cok yerde kampanyaya giriyor onu bulamassam kraft alayim diyorum ben de. Benim arabalarla ilgili edindigim bilgiler boyle :) siz de gordugunuz test ettiginiz arabalar varsa paylasin bilgilenelim

X