2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Benim eşim oyalıyor oyun oynuyor ama alt değişimi yapamıyor, yemek yedirmek istiyor ama kızım yemiyor. hatta akşamları temizlik yapabiliyorum o bakarken , gündüzleri yanından ayrılamıyorum yemeği zar zor yapıyorum. Duşumu falan eşim gelince alıyorum hafta sonları da föne gidebiliyorum çok uzun süre yalnız kalmadılar şimdilik bu kadar

Benimkide öyle gibi, aslında önceleri çok güzel bakar ilgilenirdi, şimdi iş yerinde çok yoruluyor, oturduğu yerde uyukluyor zavallı, mümkün olduğunca ona vermiyorum çocuğu, oğlum çok düşkün babaya onu görünce cildiriyor, 5 dk opusup koklasiyorlar sonra alıyorum, işim varsa biraz yurutecte duruyor sıkılırsa kV bakıyor öyle böyle idare ediyoruz

Al birini vur otekine benim esim seninkinden beter kizini cok sever ama ugrasmak istemez 5 dk bile surmez isten gelip sevmesi 2 dk opup kokladiktanran sonra bana verir ben cok üzülüyorum bu duruma bu sebepten cok tartistik acikcasi

Sağol canm peki çorbaları nasıl yapıyorsun ben balkabağı çorbası denemiştim sevmeyince vermedim bayadır. Çalıştığım için zorlanıyorum ben bu ek gıda işinde bir de tabi ne denesem onu yemez şekerli yoğurt mu versen bırt bırt konuşan olunca evde herşeyi denemiyorum sinir olmamak için :/
Günlük şöyle kızımın ek gıda alımı:
  • Sabah ev yapımı lor peynir veya labne peynir
  • İşten geldiğimde tarhana çorbası içine Demir ilacı katıyorum
  • Akşamüstü blw şeklinde brokoli,patates,kırmızı pancar,elma biz birşey yerken durmazsa kekinden veriyorum biraz ve gün bitti..
Ki bunlardan da az yiyor. Ayrıca Demir ilacı nutrigen şase form kullanmaya başladık 1 hafta olcak kızım tamamını bitiremiyor ama sürekli gaz yapıyor ve ağzı da Demir kokuyor resmen kullananlarda oluyor mu böyle?

Canım bu sebzelere çok az su koyup kısık ateşte pişiriyorum. Pişmeye yakın iki parça peynir altı yada kemik suyu koyuyorum (diğer su bitmiş oluyor). En son blenderdan geçiriyorum. Yoğun kıvamlı bir şekilde veriyorum. Bugün içine kepekli pirinç yada bulgur da ilave etmeye başlayacağım çünkü tahıl hiç tüketmiyor.
Sabahları ben de lora yumurta sarısı kırdım yemedi. Yumurtayı çok pişmiş yemedi, kayısı kıvamı yemedi. Loru da yemiyor. Üç gündür sadece labne yiyor sabahları. Eline de bisküvi veriyorum sadece dişlerini kaşıyor (çok sert). Bugün bisküvi tekrar yapıcam. Hiç olmazsa az da olsa tahıl tüketir böylece.
Dün bir kahve fincanı sebze çorbası, yarım elma püresi ve labne yedi. Ama ondan önceki gün bir kaşık ne meyve ne de başka bir şey yedirebildim. Sadece emdi. Gittiğim doktorlar "muhallebi mutlaka yedir", ek gıda almıyor dediğimde "aaa annesi yedirmen lazım" diyorlardı psikolojim bozuluyordu. Salı günü Ankara'da doktora gittim tavsiye üzerine, doktor hiçbir şeyi zorlama, ne kadar yerse dedi. Ama hiçbir şey yemiyor dedim. Teklif et farklı şeyleri farklı şekillerde sun, yemiyorsa zorlama dedi. Yoğurt bir kaşık alıyor sonra asla yemiyor.
Bugün sebze çorbası+ makarna vereceğim. Makarnayı kendi yiyecek. Deneyeceğim bakalım. Köfte yapıp onu da kendi önüne koyacağım.
Biz de ferromixini iki gündür kullanmaya başladık. Meyvelerle emilimi kolay diye elma püresinden iki kaşık ayırıp ona karıştırıp verdim. Bir normal püre, bir demirli püre verdim. Öyle öyle yedi. İki gecedir çok gazlı hatta doğduğundan beri ilk kez böylesini yaşadım. Yedikleri yaptı diye düşünmüştüm Demir ilacı hiç aklıma gelmemişti. Bugün vermeyeyim ben de. Deneyeyim. Ama Demir kokusu almadım ben.

Canim ben kizima 8.ay kontrolünde tam kan tahlili yaptırdım bütün değerleri iyi çıktı demir ilacini kullsnmaya gerek yok dedi doktorumuz zaten kabız yapıyor diye vermiyordum toplasan 20 gün yememiştir. Sabah kahvaktida sadece peynir mi yiyor yumurta pekmez vs. Ver eğer cici bebe tarzi bisey veriyorsan içine ceviz badem de rendeleyebilirsin tabi dikkat et alerji yapıyorsa kes verme kaşar rendeleyip verebilirsin.
Sebzeleri suda yumuşayıncaya kadar pişirip eziyorum üzerine saf zeytinyağı damlatip yediriyorum gerçi artık biz yavaş yavaş sofra yemeklerine başladık
Yemez deyip de yapmamazlik yapma çünkü bir kaşık da olsa onun vitaminini alır ayrıca tatmış olur şimdi herşeyi tadacak ki ilerde zorluk çekmeyelim
Şekerli yoğurt da neymiş sakin verme meyveyle tatlandırabilirsin.

Biz kullanıyoruz canım ama ben farketmedim herhangi bi değişiklik. Demir ilacı döktüğün ek gıdanın tamamını bitirmesi gerekiyor. Ben önce bitirebileceği kadar yemek koyup onun içine karıştırıyorum tozu. Sonradan biraz daha ilaçsız olarak yediriyorum sen de öyle yap istersen canım.

Sağol canm ben de tekrar deneyeyim o çorbalardan o zaman. Makarnayı çok sevdi benim kızım kendimiz yiyorduk tuzsuz o da istedi verdim spagettileri nasıl yedi sorma :)) yumurtayı da kekin içinde yedirmiş oluyorum canm ben. Ayrıca bugün avakado+yumurta sarısını çırpıp tereyağında omlet yaptım öyle pek yemedi üzerine labne sürüp verdim öyle yedi :) meyve püresi hiç sevmiyor ama uyandığında biraz deniyim yerse ferroxini öyle vereyim. Bu arada kızım hiç yoğurt sevmiyor ben de ayran yapıp verdim içti gayet çok şükür :))

Maşallah canm iyi çıkmasına sevindim. Bizim doktorumuz tahlil istemedi bende kansızlık var o yüzden kullanıyoruz önlem amaçlı. Evet kahvaltı tek besin bizim öyle çok birşey yemediği için birini seçip yediriyorum her gün ve genelde peynir oluyor. Pekmez dudaklarını yanaklarını kıpkırmızı yaptı 1 kez verdiğimde sonra vermedim ben de. Kaşar iyi fikir gün içinde eline vereyim yesin biraz bari :)

Kızım yoğurt sevmiyor canm zaten ayran olarak verdim bugün içti sonunda :)

Öyle yapayım ben çok koyuyorum sanırım bitiremiyor kaç gündür bizde aşırı gaz yaptı ve ağzından Demir kokusu alıyorum gibi ya dün vermedim dün rahattı bugün vericm yine bakalım gaz yapıcak mı tekrar..

Benim eşimde öyle geçen o evdeyken temizlik yapayım dedim evi ayağa kaldırdı zaten yoruluyormuş temizlik için onun evde olduğu vaktimi olacakmış illa neler neler geçen bi ver ben oynayım dedi şaşırdım bu tarihe geçmeli dedim

Bebeğime eğitici söyle resillerinı gösterebileceğim eğitici hikaye kitabı olur.ne bilim aktivite defterleri olur. Resimle ri bol olan sayfaları cevrilen bi oyuncak . Sesli faln da olabilir. . Var mı tavsiyesi olan

Bebeğime eğitici söyle resillerinı gösterebileceğim eğitici hikaye kitabı olur.ne bilim aktivite defterleri olur. Resimle ri bol olan sayfaları cevrilen bi oyuncak . Sesli faln da olabilir. . Var mı tavsiyesi olan
Bebek dokun hisset kitapları güzel canım. Nasıl olduğunun videoları var, youtubedan bakabilirsin.

Merhabalar, bebeğinin bakıcısı olan anneler; ben şuan bakıcı bakıyorum ve gorusmelere bu hafta baslayacagim. Sizce dikkat etmem gereken noktalar neler? Onerileriniz neler? Ben istanbul'da yaşıyorum . Burda şartlar genel anlamda nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…