Canım bu sebzelere çok az su koyup kısık ateşte pişiriyorum. Pişmeye yakın iki parça peynir altı yada kemik suyu koyuyorum (diğer su bitmiş oluyor). En son blenderdan geçiriyorum. Yoğun kıvamlı bir şekilde veriyorum. Bugün içine kepekli pirinç yada bulgur da ilave etmeye başlayacağım çünkü tahıl hiç tüketmiyor.
Sabahları ben de lora yumurta sarısı kırdım yemedi. Yumurtayı çok pişmiş yemedi, kayısı kıvamı yemedi. Loru da yemiyor. Üç gündür sadece labne yiyor sabahları. Eline de bisküvi veriyorum sadece dişlerini kaşıyor (çok sert). Bugün bisküvi tekrar yapıcam. Hiç olmazsa az da olsa tahıl tüketir böylece.
Dün bir kahve fincanı sebze çorbası, yarım elma püresi ve labne yedi. Ama ondan önceki gün bir kaşık ne meyve ne de başka bir şey yedirebildim. Sadece emdi. Gittiğim doktorlar "muhallebi mutlaka yedir", ek gıda almıyor dediğimde "aaa annesi yedirmen lazım" diyorlardı psikolojim bozuluyordu. Salı günü Ankara'da doktora gittim tavsiye üzerine, doktor hiçbir şeyi zorlama, ne kadar yerse dedi. Ama hiçbir şey yemiyor dedim. Teklif et farklı şeyleri farklı şekillerde sun, yemiyorsa zorlama dedi. Yoğurt bir kaşık alıyor sonra asla yemiyor.
Bugün sebze çorbası+ makarna vereceğim. Makarnayı kendi yiyecek. Deneyeceğim bakalım. Köfte yapıp onu da kendi önüne koyacağım.
Biz de ferromixini iki gündür kullanmaya başladık. Meyvelerle emilimi kolay diye elma püresinden iki kaşık ayırıp ona karıştırıp verdim. Bir normal püre, bir demirli püre verdim. Öyle öyle yedi. İki gecedir çok gazlı hatta doğduğundan beri ilk kez böylesini yaşadım. Yedikleri yaptı diye düşünmüştüm Demir ilacı hiç aklıma gelmemişti. Bugün vermeyeyim ben de. Deneyeyim. Ama Demir kokusu almadım ben.