- 21 Eylül 2015
- 1.252
- 2.050
- 83
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #55.701
Anneler bebeklerinizi göbeği dustukten sonra hemn yıkadınız mi ?
Bebeğimin göbeği biraz önce düştü .
Annem yarın yikariz diye tutturdu.
Nette baktım göbek dustukten sonra 3-4 gün sadece silme banyosu yaptırın falan yaziyo .
Annemde alınıyo
Şimdi nstden çıktım 180 kalp atışı taşikardik dedi biraz bugün alayım dddi ben hemen karar veremedim pazartesi olmaz mı dedim o Zaman pazartesi bir daha gel dddi ama iki gün naparımm bilmiyorum..
Yok yanıt vermiyor özel doktorda .. Devlete gittim para tuzağı bir şeyi yok dedi sancını bekle dedi 11 günde 100 gr almış son zamanlar almaz dedi diğer doktor giç bi açıklama yapmadı almak istemesinin nedeni sezeryan yanlısı olması sanırımdoktoruna neden güvenmiyorsun? belli bir açıklama yaptı mı peki, taşikardik olmasında ve kilo alımının durmasında ne gibi riskler varmış alınmazsa ne sonuçlar doğuruyormuş, onları sordun mu? bir de devlet mi özel mi?
kilo olayı da son zamanlarda çok oynuyor. peş peşe iki ölçümde yarım kiloya yakın fark çıkmıştı bende, ona pek güven olmayabiliyor. Her ölçümde değişiyor kilo. Tabi yine de doktorunla konuş ona güven derim ben. Herkes aynı bünyede olmuyor, seni takip eden kişi o, durumunu en iyi bilen de doktorundur. Tercih senin tabi.
ben dikişlerimin ağrısı azalınca eski usul sardım karnımı ve bayağı işe yaradı..şuan korse kullanıyorum ama druma da sormadım açıkçası.. Yeşil yapınca bebişler karnı ağrıyor canım, en azından inci ne Zaman yeşil yapsa huzursuz oluyorkızlar doğumdan sonra korse kullandınız mı? ve kullananlar ne kadar süre kullandı? doktorum tavsiye etmiyorum ben dedi, aile büyükleri kullanmadan olmaz diyor. Ben arada kaldım. Napıcamı şaşırdım.
bizim sıpa da pek huzursuz bugün, yeşilimsi sarı kaka ve sürekli ağlama modunda. evde tek başıma kaldım bugün, elim ayağım dolanıyor bebek ağladıkça. aç mı kaldı yoksa üşüttüm mü çocuğu acaba..
Canım bebeğinin hareketlerinde ve kalp atışlarında azalma yoksa suyunda normal ise kısacası bebeğin tehlikede değil ise neden suren dolmadan sezaryen yapmak istiyor doktorun. Çünkü bazı bebekler 42. haftanın sonuna kadar bekleyebiliyor. Benim doktorum 41. haftanın sonuna kadar normal kabul ediyoruz 42. hafta tehlikeli olabiliyor sıkı kontrol altında olması gerekiyor kakasini yaparsa zehirlenebilir diye açıklama yapmıştı. Bazı doktorlara normal surec zor geliyor beklemek istemiyor anneye olumsuz şeyler söyleyip sezaryenle bebeği alıyorlar. Bence istemiyorsan bunu dile getirmelisin. Eğer olumlu karsilamiyor seni zorluyor ise başka doktora gitmende fayda var. Çünkü hamile olan ve herşey yolunda ise bu kararı verecek olanda sensin canım. Çekinmeden arayıp konuş haberlerini bekliyorum.Kızlar 39+2 deyim doktor hemen sezeryana alalım diyor 3100 dü iki haftada 100 gr almış sormadım çekindim ama bir şey demedi şimdi nstye gönderdi emin misin dedi neden demiş olabilir son adet tarihimi sordu açılma vs sancı yok direk sezeryan diyor riske atmayalım dddi şimdi aksi bir şey olursa pişmanlık yaşamak istemiyorum bebeklerin aldığı kilolar azalıyor mu kafam çok karışık ya.. Sizce ne yapayım ???? Ne olur kafam çok karışık korkuyorum ... Çatlatma iğnesi ile oldu bizim burada bekleyenleri görünce bilemiyorum başka doktora gitsem gidecek dr yok şehir dışına gitmem gerek ancak güvenmeli miyimağlayacağım şimdi
Ayy ayniyiz desene gerçekten baslarina ne gelse kendimizden biliyoruz ne yapalim annelik böyle bisey heralde inşallah bol sütlü günlerimiz olsun çocuklarımızı besleyelim benimde o zaman yetmiyo süt diye mama vermişlerdi hatta yavrum onu da almadı şimdi sut sadece ama yetiyo mu bilmiyorum bazen uzun sure emiyo bazen on dk ya birakiyoBende öyleyim hele ki dogduktan sonra 2 gunde 300 gr kaybedip dr bebegini besleyememissin diyerek yogun bakıma alınca. Allahım o günü hatırlamak bile istemiyorum. dr bebeğini besleyememissin dediğinde cnm oyle bir acidi ki 20 saat suni sanci cektim o kadar acimamistir. Yavrum butun gun agladi acmis oysaki. Nitekim kuvezden çıkınca artık dk tutmaya başladım en az 15 dk emzirmeye çalışıyorum. Yoğun bakımda 3 saatte bir giriyorduk bebeklerin yanına. Zaten bir saat emzirme gaz alt temizleme uyuma seklinde gecio 2 saat uyuyor sonra yine aynı şey. Şimdi bazen 25-30 dk emio.
Tecrübesiz olmak biraz da heyecanliyim cok fena halde herşeyi saatine gore yapmaya çalışıyorum yetememek hissi çok fazla ağır basiyoCanım ben hiç öyle dakka bilmemne bakmıyorum.o ne zaman isterse o zaman emziriyorum.kaç dakka emmek isterse o kadar emiyo.
Canım ben daha ilk hafta kullandım ama çok siki yapma dikişlerin varsa benimki gevsekti hep wcye giderken cikartiyodum bebek yoktu bide yanımda kolayca kullandımkızlar doğumdan sonra korse kullandınız mı? ve kullananlar ne kadar süre kullandı? doktorum tavsiye etmiyorum ben dedi, aile büyükleri kullanmadan olmaz diyor. Ben arada kaldım. Napıcamı şaşırdım.
bizim sıpa da pek huzursuz bugün, yeşilimsi sarı kaka ve sürekli ağlama modunda. evde tek başıma kaldım bugün, elim ayağım dolanıyor bebek ağladıkça. aç mı kaldı yoksa üşüttüm mü çocuğu acaba..
Canım ben daha ilk hafta kullandım ama çok siki yapma dikişlerin varsa benimki gevsekti hep wcye giderken cikartiyodum bebek yoktu bide yanımda kolayca kullandımkızlar doğumdan sonra korse kullandınız mı? ve kullananlar ne kadar süre kullandı? doktorum tavsiye etmiyorum ben dedi, aile büyükleri kullanmadan olmaz diyor. Ben arada kaldım. Napıcamı şaşırdım.
Bu mesajını şimdi okudum canım ozel hastanede haftasonu da nst çekiliyor diye biliyorum benimkinde öyleydi en azından haftasonu da cektirebilirsin tehlike varmı yokmu çıkar zaten. Doktorun da pazartesi gel dediğine göre çok aşırı değil demek ki yoksa riske atmazdi. Doktoruna ulaştığında hangi belirtiyi yaşadığında hastaneye gitmek gerektiğini dogumun suni sancı ile olup olamayacağını da sor bence. İyi haberlerini bekliyorum :)Şimdi nstden çıktım 180 kalp atışı taşikardik dedi biraz bugün alayım dddi ben hemen karar veremedim pazartesi olmaz mı dedim o Zaman pazartesi bir daha gel dddi ama iki gün naparımm bilmiyorum..
m anca müsait oldum en fazla5 dk suren bir işlem bebeğin her iki kalçasına ultrason probuyla bakıyorlar bizimki uyuyodu uyanmadı bile sonucumuzda temiz çıktıÇok sevinirim canım bekliyorum.
Can'ım çok teşekkür ederim riskli durum olsa sezeryani zsten istiyorum dediğin gibi sma samimi gelmedi başka doktora gittim gerek yok dddi içim rahat etsin çok iyi bi doktora daha gidiyorum bebeğim gelmek istememiş ben onun kaderine neden müdahale edeyim sorun risk var sezeryan yapalım demesi değil aman hiç uğraşmayalım yapalım tarzında demesi benimde bundan neredeyse emin olmam nst görmeden evin nerede falan diyordu bana beklemeye gerek yok ilk Bebek kıymetli dedi yani bu çok açık belliydi ..1 aydır gidiyorum buna normal düşünüyorum dedim baştan sezeryanciysan neden söylemiyorsun gerçek bi sebebi olsa yapsalar anlarım ben de korkuyorum bir şey olmasından normal doğumdan zaten. Sadece ben sezeryana karşı değilim ama baştan beni körü körüne kandırıp sezeryancı olmasını istemiyorum.Canım bebeğinin hareketlerinde ve kalp atışlarında azalma yoksa suyunda normal ise kısacası bebeğin tehlikede değil ise neden suren dolmadan sezaryen yapmak istiyor doktorun. Çünkü bazı bebekler 42. haftanın sonuna kadar bekleyebiliyor. Benim doktorum 41. haftanın sonuna kadar normal kabul ediyoruz 42. hafta tehlikeli olabiliyor sıkı kontrol altında olması gerekiyor kakasini yaparsa zehirlenebilir diye açıklama yapmıştı. Bazı doktorlara normal surec zor geliyor beklemek istemiyor anneye olumsuz şeyler söyleyip sezaryenle bebeği alıyorlar. Bence istemiyorsan bunu dile getirmelisin. Eğer olumlu karsilamiyor seni zorluyor ise başka doktora gitmende fayda var. Çünkü hamile olan ve herşey yolunda ise bu kararı verecek olanda sensin canım. Çekinmeden arayıp konuş haberlerini bekliyorum.
Sorun değil canım temiz çıkmasına çok sevindim bizimki de haftaya salı inşallah temiz çıkar :)m anca müsait oldum en fazla5 dk suren bir işlem bebeğin her iki kalçasına ultrason probuyla bakıyorlar bizimki uyuyodu uyanmadı bile sonucumuzda temiz çıktı
Canım doktorun düşüncesi belli eğer doktorunu degistiremiyorsan diger doktorda tehlike yok dediyse beklemek istediğini sezaryen olmak istemediğini şöyle. Kararlı olduğunu gosterirsen ısrar edemez bence.Can'ım çok teşekkür ederim riskli durum olsa sezeryani zsten istiyorum dediğin gibi sma samimi gelmedi başka doktora gittim gerek yok dddi içim rahat etsin çok iyi bi doktora daha gidiyorum bebeğim gelmek istememiş ben onun kaderine neden müdahale edeyim sorun risk var sezeryan yapalım demesi değil aman hiç uğraşmayalım yapalım tarzında demesi benimde bundan neredeyse emin olmam nst görmeden evin nerede falan diyordu bana beklemeye gerek yok ilk Bebek kıymetli dedi yani bu çok açık belliydi ..1 aydır gidiyorum buna normal düşünüyorum dedim baştan sezeryanciysan neden söylemiyorsun gerçek bi sebebi olsa yapsalar anlarım ben de korkuyorum bir şey olmasından normal doğumdan zaten. Sadece ben sezeryana karşı değilim ama baştan beni körü körüne kandırıp sezeryancı olmasını istemiyorum.
ynen söylerim bu sefer hiç bir sorunda üstüne risk almayacak güvenimi kaybettim tamamen bilmiyorum Can'ım çok sağol :)Canım doktorun düşüncesi belli eğer doktorunu degistiremiyorsan diger doktorda tehlike yok dediyse beklemek istediğini sezaryen olmak istemediğini şöyle. Kararlı olduğunu gosterirsen ısrar edemez bence.
inşallah cnmSorun değil canım temiz çıkmasına çok sevindim bizimki de haftaya salı inşallah temiz çıkar :)
Selam arkadaşlar!! Bizde herşey yolunda. 3. Gün hastaneden çıktık. 4. Gün emmiyo buyumuyo diye sinir krizleri ağlama nöbetleri geçirdim yeni anne olarak. 5. Gün bugün ise Dr umuz sarılık geçmiş herşey normal dedi de bütün günümüzü uyuyarak geçirdik :) sanırım hüznü de neşesi de tüm kitaplara uygun.
Yeni anne olarak kendimi toparlamaya ve bebeğime bakmaya çalışıyorum. Bazen zorlanıyorum ama uyku su ve nefes herşeyin çaresi. Devin pasanin ilk doğduğu gün ve bugün olmak üzere iki resmini gönderiyorum size. Tam bir melez. Elleri ayakları farklı tonlarda. Anne babasının tam karışması olmuş. Varsa bir masallahinizi alırız taze anneler ve güzel bebekleri
Can'ım şimdi gittim salı sezeryan dedi sancın gelmezse benimde son haftalarda kilo almıyo ya perşembe ya da salı dddi ben perşembe diyordum tekrar salıya karar verdik perşembe 40+1 oluyorum Çarşamba'dan sonra risk deyince istemedim ama perşembe mi olsam karsrsızım :?Canım doktorun düşüncesi belli eğer doktorunu degistiremiyorsan diger doktorda tehlike yok dediyse beklemek istediğini sezaryen olmak istemediğini şöyle. Kararlı olduğunu gosterirsen ısrar edemez bence.
Ne gibi bir risk olurmuş peki çarşamba sonrası bir açıklama yaptı mı?Can'ım şimdi gittim salı sezeryan dedi sancın gelmezse benimde son haftalarda kilo almıyo ya perşembe ya da salı dddi ben perşembe diyordum tekrar salıya karar verdik perşembe 40+1 oluyorum Çarşamba'dan sonra risk deyince istemedim ama perşembe mi olsam karsrsızım :?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?