• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Anneler bebeklerinizi göbeği dustukten sonra hemn yıkadınız mi ? :KK31:

Bebeğimin göbeği biraz önce düştü .

Annem yarın yikariz diye tutturdu.

Nette baktım göbek dustukten sonra 3-4 gün sadece silme banyosu yaptırın falan yaziyo .

Annemde alınıyo :işsiz:
Biz göbeği düşmeden yıkadık bebeğimi 6 günlüktü. Bugün 8 gün oldu doğalı göbeği bugün düştü. Yarın tekrar yikayacagiz inşallah.

Nette baktım göbek dustukten sonra 3-4 gün sadece silme banyosu yaptırın falan yaziyo .

Annemde alınıyo
Canım bizde beklemistik hemen yikamamistik sonradan pişman olduk yikadigimiz zaman oyle rahatladı ki o günden sonra her aksam yıkıyoruz emzirip uyutuyorum gece çok huzurlu uyuyor. Göbeğini ıslak birakmadigin surece bisey olmuyor endişelenmene hiç gerek yok. Rahatlıkla bebisini yikayabilirsin.

Biz göbeği düşmeden yıkadık bebeğimi 6 günlüktü. Bugün 8 gün oldu doğalı göbeği bugün düştü. Yarın tekrar yikayacagiz inşallah.
Canım bizde beklemistik hemen yikamamistik sonradan pişman olduk yikadigimiz zaman oyle rahatladı ki o günden sonra her aksam yıkıyoruz emzirip uyutuyorum gece çok huzurlu uyuyor. Göbeğini ıslak birakmadigin surece bisey olmuyor endişelenmene hiç gerek yok. Rahatlıkla bebisini yikayabilirsin.

Cevaplarınız için teşekkürler canlar :KK50::KK50:
İlk bıcıbıcımızı yaptıralım o zamn kuzuma :KK200: inşallah suyu sever :dua::dua:

Yok canım biz hemen ertesi gün yıkadık biraz kan gelebilir korkma.fıs fıs verdiyse doktor onu sık canım bişey olmuyo.ayrıca ilk banyosunu yapınca hiç uyanmadan uyuyo gün boyu.
Evet canm var fıs fısımiz öyle yapayım :KK19:
Canım bizim de yeni düştü ama yıkamaya cesaret edemedim mikrop kalmasın diye iyice kurumasını bekleyeceğim doktor bize alkol falan vermedi bebeğe geçiyor alkol kullanmayın dedi o yüzden iyice kurumasını bekliyorum
Bende su değince kötü olursa diye bekleyelim dedim ama annem yikayalim dediyse döndürmek zor :eek:

Cevaplarınız için teşekkürler canlar :KK50::KK50:
İlk bıcıbıcımızı yaptıralım o zamn kuzuma :KK200: inşallah suyu sever :dua::dua:
İlk bir iki ay bebeklerin ter bezleri calismazmis oyüzden gün aşırı banyo yaptırmayı tavsiye edio lar. Gerçekten de banyodan sonra çok rahatlıyor melekler.

Biz ertesi gün banyosunu yaptırdık canım. Havalar çok sıcak gidiyor. Çok rahatlamıştı :)

Kızlar 39+2 deyim doktor hemen sezeryana alalım diyor 3100 dü iki haftada 100 gr almış sormadım çekindim ama bir şey demedi şimdi nstye gönderdi emin misin dedi neden demiş olabilir son adet tarihimi sordu açılma vs sancı yok direk sezeryan diyor riske atmayalım dddi şimdi aksi bir şey olursa pişmanlık yaşamak istemiyorum bebeklerin aldığı kilolar azalıyor mu kafam çok karışık ya.. Sizce ne yapayım ???? Ne olur kafam çok karışık korkuyorum ... Çatlatma iğnesi ile oldu bizim burada bekleyenleri görünce bilemiyorum başka doktora gitsem gidecek dr yok şehir dışına gitmem gerek ancak güvenmeli miyim :KK43::KK43: ağlayacağım şimdi :KK43:

Şimdi nstden çıktım 180 kalp atışı taşikardik dedi biraz bugün alayım dddi ben hemen karar veremedim pazartesi olmaz mı dedim o Zaman pazartesi bir daha gel dddi ama iki gün naparımm bilmiyorum..

Günaydın canlar :anne:
Yavrularımizla mutlu günlerimiz olsun inşallah
Kaç dk emiyo bebekleriniz kizlar bu dk kafayı bozdum artik ben bi buçuk satte emzir kaç dk emdi kontrol et :mad:
Bende öyleyim hele ki dogduktan sonra 2 gunde 300 gr kaybedip dr bebegini besleyememissin diyerek yogun bakıma alınca. Allahım o günü hatırlamak bile istemiyorum. dr bebeğini besleyememissin dediğinde cnm oyle bir acidi ki 20 saat suni sanci cektim o kadar acimamistir. Yavrum butun gun agladi acmis oysaki. Nitekim kuvezden çıkınca artık dk tutmaya başladım en az 15 dk emzirmeye çalışıyorum. Yoğun bakımda 3 saatte bir giriyorduk bebeklerin yanına. Zaten bir saat emzirme gaz alt temizleme uyuma seklinde gecio 2 saat uyuyor sonra yine aynı şey. Şimdi bazen 25-30 dk emio.

Günaydın canlar :anne:
Yavrularımizla mutlu günlerimiz olsun inşallah
Kaç dk emiyo bebekleriniz kizlar bu dk kafayı bozdum artik ben bi buçuk satte emzir kaç dk emdi kontrol et :mad:
Canım ben hiç öyle dakka bilmemne bakmıyorum.o ne zaman isterse o zaman emziriyorum.kaç dakka emmek isterse o kadar emiyo.

merhaba güzel mayıs anneleri,
bebişine kavuşan tüm anneleri yürekten kutluyor. henüz doğum yapmayanların sağlıkla bebeişlerine kavuşmalarını diliyorum. benim kuzum aryamın cuma günü kırkı dolacak. abimize de yaptığımız gibi kırk uçurmaya gideceğiz. ben ilk bebişimde çok araştırmıştım kırk uçurma adetlerini. bu sebeple ulaştığım bilgileri paylaşmak istedim. bu adetler tabiki yöreden yöreye değişebilir. benim bildiğim şöyle;
kırkı çıkan bebek yakın bir akraba, ahbap, komşu veya arkadaşa götürülür.
Bebeğin kırkını uçurmak için götürülecek kişinin evin mümkünse yüksek katlı ve ev sahibinin hatırı sayılır, zengin olması gözetilir. evin sahibi, Bebeğin ‘Kırklama Annesi’ olacağı için Seremoniyi üstlenir.
misafir olduğunuz evde bebeğe bir banyo suyu hazırlanır. bu su kırk bardakta oluşur içerisine bir tutam tuz(güçlü dirayetli olsun diye) bir tutam şeker(tatlı dilli vazgeçilmez olsun diye) kırk pirinç(bereketli olsun diye) bir nazar boncuğu(kem gözler etki edemesin diye) ev sahibinin gücüne ve tercihine göre bozuk para, gümüş para veya altın para(bolluk zenginlik içinde yaşasın diye) atılır. bu suyla bebek yıkanır.(temsili bir yıkama tabi) suyu çocuğun başına dökerken “Su aşağı, boyu yukarı olsun! Su gibi ömrü uzun olsun!” diye dilekte bulunulur. suyun son bardağı bir şişeye doldurulup anneye teslim edilir. (bu son bardağı anne evinde gusül alıp başından aşağı döker)
kırk yıkamasından sonra çocuğa güzel bir giysi giydirilir. ancak bu giysi mutlaka yeni olmalıdır.
ev sahibi tarafından bir kırk bohçası hazırlanır.

EKMEK : Elinin bereketi hiç azalmasın, annen baban elinin ekmek tuttuğu günleri görsün, seninle gurur duysun.
PAMUK : kalbin pamuk gibi yumuşak olsun.
PİRİNÇ : Sana, evine ve evimize bereket gelsin.
TUZ: Ömrün evin tadı tuzu gibi iyi olsun, ağzının tadı hiç kaçmasın.
ŞEKER : Ağzın hep tatlı olsun, tatlı dilli, güleryüzli bir insan ol ve kimsenin gönlünü kırma.
UN : sağlıklı ve un gibi tertemiz, ak saçlı bir dede/nine olup torunlarını görecek kadar uzun bir ömrün olsun.
ALTIN, GÜMÜŞ VEYA METAL BOZUK PARA(suyun içine atılan) : Ömrün boyunca hep bol kazançların olsun, bu paralardan çok çok daha fazlasına sahip ol.
NAZAR BONCUĞU: kem gözler ömrün boyunca sana değmesin.
YUMURTA: tok gözlü ol, soyun civciv gibi üresin.(Bazı yörelerde yumurtanın dışı boyanıyormuş)
KAHVE: kırk yıl sürecek uzun dostlukların olsun.
ÇÖREKOTU : Bereket getirsin hayatına, sağlık, mutluluk, başarı, aşk, huzur, şans, kısmetin hep en bereketlileri senin olsun, bütün zorluklar senden uzak olsun, hayatın boyunca güleceğin şeyler yaşa.
kırk uçurma bohçasına genelde yukardakiler konularak bebeğe hediye edilir. misafir olunan evden ayrıldıktan sonra 7 kapı gezilir (aile büyüğü ahbap, komşu veya arkadaşlara gidilir) gidilen evlerde annenin sütü bol olsun diye ilk olarak yarım bardak komposto veya su ikram edilmesi adettendir.
benim bildiğim seremoni budur arkadaşlar, eksik veya unuttuğum bir şey varsa yazarsanız sevinirim...
nelerrr okuyorum böyle aslı varmıymışki bunların ne tuaf yaaa bi kaçı aklıma yattı yapayım ama başkasının evinde yıkamam kuzumu alet edavatım olmadan bunun sampuanı var yağı var yumusak manyo süngeri temometresi havlusu kremi pudrası bi banyo için evi taşımam gerek gittiğim eve :eek:

Merhaba kızlar. Muayeneden geldim. İlk çatı muayenemi de oldum. Uyarıcı muayene yaptı doktor, uzun da sürdü. Bebeğimin yine suyu azalmış o yüzden sabaha yatışım yapılacak ve suni sancı verilecek. Açılma 1buçuk cm dedi doktor. Ebe de sabaha kalmayabilir sancin tutabilir, Yiyebildigin kadar ye de gel dedi :) . gücüm olsun diye mi dedim evet dedi.
aa niye öyle bişe demiş acaba lağma yapıcak sana büyük ihtimal oda doğumu tetikliyo allah yardımcın olsun rabbim sağsağlim kuçağına almak nasıp etsin inşlh

ben hastaneden çıktığımız günden beri hergün yıkadım 9. Gün düştü kan vs hiçbir sorunda yaşamadık

Arkadaşlar selam. Ben Haziran anneleri topiğindeyim :) Siz deneyimli annelere bir sorum var. Bebeğin pozisyonunu; başı aşağıda ama öne yada arkaya bakıyor oluşu gibi, doğuma girmeden önce biliyor muydunuz? Ve doğumunu etkiledi mi?

burda bir kaç kişi bu olaydan bahsetti ama sorun yaşanmadı diye biliyorum, benim doğumda 7 cm açıklıkta bile kafa hala yüzüyordu dönüp duruyordu. ama sen yine de doktorunun söylediğine güven derim. herkesin durumu farklı.

Canım biz hem emme hem süt sağma hem mama gidiyoru ve çok zor oluyor bizimki çok yiyor gerçi yetiremiyorum bazen mecbur veriyorum mama. Ama emme de sıkıntı yaşıypruz asıl karmakarışık durumdayız kısacası inş düzene gireriz bebişim iki gün yoğunbakımda yattı orda biberona alışmış çok zorlanıyprum

benim oğlana da memeden emdiği yetmiyor, sağ memeyi zaten tutamıyor ben de mecburen sağıp biberonla veriyorum. şimdilik hem meme hem bberon alıyor sıkıntı yaşamadık, umarım bu şekilde devam eder.
benim sana ve tecrübeli annelere bir sorum var. mama olarak hangisini veriyorsun? haftaya doktor kontrolümüz var. doktor istediğim kiloda olmazsa mamaya başlarız dedi. hangisi daha iyi?

benim oğlana da memeden emdiği yetmiyor, sağ memeyi zaten tutamıyor ben de mecburen sağıp biberonla veriyorum. şimdilik hem meme hem bberon alıyor sıkıntı yaşamadık, umarım bu şekilde devam eder.
benim sana ve tecrübeli annelere bir sorum var. mama olarak hangisini veriyorsun? haftaya doktor kontrolümüz var. doktor istediğim kiloda olmazsa mamaya başlarız dedi. hangisi daha iyi?
Canım çok tecrübem yok ama kardeşim kızına aptamil kullanmıştı hastanede de bize aptamil verdiler o nedenle aptamil alıyorum ben de. Sütün yetmediği noktada veriyprum. Sağıyorum bende sütümü öyle veriyprum ilk etapta on dakka emiyo sonra biberon ama buna bile laf ediyolar sağma sütün kesilir bilmem ne napayım ki böyle en azından anne sütü alıyo çok şükür azalma kesilme falan da yok sütüm geldiği sürece böyle devam edeceğim biterse yapacağım bişey yok mama yiyen tek çocuk benimki değil sonuçta :)

Valla mı canım? Yüzü size mi dönüktü? İçimde bir umut oldu. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Her şey uygunken sırf bu sebeple normal doğum yapamamaktan korkuyorum. Kendi kendine mi başladı doğumun? Kaçıncı haftada? 39+1'de hiç bir sancı açılma vs olmaması normal mi sence? Çok soru sordum kusura bakma lütfen. Çok heycanlıyım da :)

doğumda ne olacağını kimse garanti edemiyor malesef, normal diye başlayıp sezeryanla bitirilebiliyor, veya sezeryan planlanıp o tarihe gelemeden normal doğuran da var. O kısmını bilemem ama bazı kişilerde doğum yavaş ilerlerken bazılarında çok hızlı olabiliyor. Ben 39+2de hiç bir belirti yaşamamış ve günlük rutin işlerimi yapmışken 39+3 sabah nişanım geldi. Doktora sorduk 2-3 gün içinde doğurursun ama akşam yine de bi kontrole gel istersen dedi. Kontrole diye bindim arabama gittim, ağrı sancı hç bir şey yoktu doğum başlamış 2 cm açıklık varmış ve bir kaç saat içinde doğum gerçekleşti. 7-8 cm açıklıkla doğumhaneye gittiğimde bizim sıpa hala kaburgalarımdaydı, başı kanala girmemişti ve yüzüyordu içerde. Çok şükür ciddi bir sorun yaşamadan kucağıma aldım oğlumu. Yani nasıl ilerleyeceği ne olacağı belli olmuyor. bence akışına bırak ve doktoruna güven ;)

• Beğen
Reactions: 9ay
Back