• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızlar aile hekimliğine gebe takibi için kayıt yaptırdınız mı?
Hangi tahliller yapılıyor? Aç karna mı gitmek gerekiyor? Gidenler paylaşabilir mi?
Genel tahliller..kan,tiroid,karaciger enzimleri(alt-ast)seker,ve hepatit.hiv...toksoplazma rubella gibi testler yapilmiyo

Hangi tahliller yapılıyor? Aç karna mı gitmek gerekiyor? Gidenler paylaşabilir mi?
Ben gittim cnm gecen hafta boyle boyle dedim kalp atışlarını daha duymamistim kayit filan olusturuyormusunuz dedim o da son adet tarihimi sordu elinde yuvarlak bir cetvelden bakti 13 ekim veya 14 ekimde ogleden sonra gelin dedi ac karinla filan hicbisey demedi bide ozellikle ogleden sonra dedi

Ben gittim cnm gecen hafta boyle boyle dedim kalp atışlarını daha duymamistim kayit filan olusturuyormusunuz dedim o da son adet tarihimi sordu elinde yuvarlak bir cetvelden bakti 13 ekim veya 14 ekimde ogleden sonra gelin dedi ac karinla filan hicbisey demedi bide ozellikle ogleden sonra dedi

bizim burda da 10'a kadar tahlil alıyorlar, tahlillik işimiz varsa o saatte gidiyoruz. Belki onların da çalışma saat sistemleri o şekildedir.

Ben de yarınki doktor randevum sorunsuz geçerse haftaya gideceğim.

Ben kayıt yaptırdım. Tahlilleri dr um yaptırdığı için aile hekimliğinde tekrar yapmaya gerek görmediler. Tahlilleri kalem kalem bilmiyorum ama 3 tüp kan alındı idrar alındı.

canım doktorun kalp atışını duyduktan sonra gebliz diye bir sistem var oraya seni giriyor aile hekiminin sistemine öyle düşüyorsun, kayıt için onu bekleriz tahlil olarak rutinler bakılıyor şeker de dahil açlık mı tokluk mu onu hatırlamıyorum ama

Ben kayıt yaptırdım. Tahlilleri dr um yaptırdığı için aile hekimliğinde tekrar yapmaya gerek görmediler. Tahlilleri kalem kalem bilmiyorum ama 3 tüp kan alındı idrar alındı.

Aç karnına gel demişti dr. Açlık şekerine de bakmak için. Aç git istersen sende.

canım doktorun kalp atışını duyduktan sonra gebliz diye bir sistem var oraya seni giriyor aile hekiminin sistemine öyle düşüyorsun, kayıt için onu bekleriz tahlil olarak rutinler bakılıyor şeker de dahil açlık mı tokluk mu onu hatırlamıyorum ama

Sağolun kızlar, ben her ihtimale karşı aç giderim.
Bakalım yarınki randevumun nasıl geçtiğine bağlı olacak tabi gidip gitmemem:KK51:

Evet Canım ben yaptırdım aç karnına git idrar tahlili kansızlık falan var mı onlara bakıyorlar ama bunları zaten hastane de yapıyor orda yaptırmana gerek yok hepsini yapmıyorlar çünkü hastanede tahlil yaptırdıysan onları da yanında sağlık ocağına götür fotokopisini alıyorlar bilgilerini girip gerekli durumlarda çağırıyorlar

Evet Canım ben yaptırdım aç karnına git idrar tahlili kansızlık falan var mı onlara bakıyorlar ama bunları zaten hastane de yapıyor orda yaptırmana gerek yok hepsini yapmıyorlar çünkü hastanede tahlil yaptırdıysan onları da yanında sağlık ocağına götür fotokopisini alıyorlar bilgilerini girip gerekli durumlarda çağırıyorlar

Ben daha hiç hastaneye doktor kontrolüne gitmedim. Yarın gideceğim ilk kez. Kalp atışı duyulduktan sonra sanırım doktor tahlilleri yaptırıyor. Bakalım hayırlısı.:KK51:

Kızlar ben özel hastaneye gidiyorum dun doktorum bana 24 ekime gun verdi gelmedende devlet hastanesinde testlerini yaptır oyle gel onlar biliolar dedi ben simdi hangi testleri yaptircam acaba hic bilmiyorum 8 haftalik olduk bugün

Ben daha hiç hastaneye doktor kontrolüne gitmedim. Yarın gideceğim ilk kez. Kalp atışı duyulduktan sonra sanırım doktor tahlilleri yaptırıyor. Bakalım hayırlısı.:KK51:
Tamam o zaman güzel haberler bekliyoruz ben de kalp atışını duyduktan sonra gittim sağlık ocağına acele etmene gerek yok Oraya gitmek icin

Güzel haberler alırsın inşallah. Takip ediyorum hiç gitmedin sen iyi Sabrın varmış ben bu kadar bekleyemezdim:)

Gitmedim valla, hatta cumartesi gidecektim ama bu sefer dayanamadım yarına aldım.
İlk gebeliğimden kötü bir hatıram var, doktora gitmekten kaçıyorum resmen.

Bi de daha büyümeden etmeden gidince hiçbir şey görünmüyor, daha çok stres oluyorum, geriliyorum. Öyle olacağına Allah'a emanet dedim bekledim. Avrupa'da doğuma kadar 2-3 kez doktora gidiyorlar, turp gibi bebekler doğuruyorlar. Bekleyeyim ben de ne olacak dedim.

Back