2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bizim de sünnet persembe günü. cok heyecanliyim cok ta korkuyorumilk gece zor geciyor diyolar umarim kolay atlatir kuzucugum. yarin istedikleri tahlilleri yaptircaz bi de kan alincak ufff valla ona batirilcak igne bana batirilsin onun cani yanmasin ne degisik biseymis anne olmak hic keyfim yok

Merhaba kızlar. Hepinizi özledim. Burda ki muhabbeti ve yardımlaşmayı da. Ama hiç fırsatım yok. Evimi dizecektim hatırlayanlar bilir. Dizdim ama oturamıyorum il il gezmeye devam oğlum da 5.5 aylık oldu. Sürekli ilgi oyun istiyo. Doğum kiloları sorunsuz gitti anlayacağınız hatta daha fazlası :) ek gıdaya henüz tam anlamıyla başlamadım. Denediğimde de benim yedirmeme de müdahale ediyor zaten. Kendi tutup yemek istiyo. Bi Gasoline cocuğu da bende var :)) sünnetde yaptıracaz önümüzde ki hafta inşallah. Yazılanları okuyorum fırsat buldukça. Allah kolaylık versin hepimize. Koklayın benim yerime yavrularınızı.

Anne olmak zormuş aylardır uyuku yok doğru düzgün dinlenme yok oldun bebişlerimiz iyi olsunda gerisi önemli değil nerde yaptırıcaksınız sünneti genel anestezilimi olucak ?

Merhabalar, mayis annesiyim, sut grevi yapiyor bebegim, 1.aydan beri ve su an 2.5 aylik. Doktor 4.ayda bitecek dedi. Sizdede ayni durumda olup, 4.ayi dolduruncs gecti mi?

Anne olmak zormuş aylardır uyuku yok doğru düzgün dinlenme yok oldun bebişlerimiz iyi olsunda gerisi önemli değil nerde yaptırıcaksınız sünneti genel anestezilimi olucak ?
ben izmir de yasiyorum.özel bir klinikte lokal anestezi ile olacak . yaninda biz de olucaz esimle operasyon yapilirken. insallah sizinki de bizimki de kolay gecer.

Arabasıyla aldığımız Anakucağıni hala oto koltugu olarak kullanmaya devam ediyoruz zaten büyükleri için çok erken, senin sorduğun hangisi acaba?[/QUOTE] bizde anakucagini kullanıyoruz da buyugune ihtiyaç olacak yavaş yavaş araştırmalara başlayayım dedim

Senin bebegin tam bir blw adayi bence :)
bir ara vakit bulup facebook sayfalarına bakmıştım, netten de bişeyler okumuştum ama tekrar bakamadım fırsat olmadı, hazır uyuyoken tekrar inceleyeyim bakim :))

Kaç aylık sizin bebiş.
3 gün sonra tam 5 ay olacak

sünneti inşallah sorunsuz atlatırsınız canım, çabucak iyileşsin bıdığın pipişi :))
benim herifim erken sünnete karşı çıktığı için yaptıramıyorum ama çok isterdim minikken yaptırmayı.

eşinle ilgili de üzüldüm valla aslında benzer durumlardayız ama biraz farklı sebeplerle
benim eşimin annesi çok hasta, bakıma muhtaç bi de ablası var, o yüzden uyumaya eve gelmesi haricinde akşamları sadece 1.5 saat falan birlikte vakit geçiriyoruz, onda da işte yarım saat yemek yiyoruz 1 saat uzanıyo dinleniyo mecbur, sonra hoop tekrar annesine gidiyo, gece 1-2 gibi geliyo yatıyo.
o yüzden ben oğlumla bütüüün gün ve akşam yalnızım neredeyse, komşu yok, annem karşıda oturuyo haftada bir ancak görüşüyoruz, gelen gidenim sıfır, ben de o anlamda çok bunalıyorum ama oğluşum büyüdükçe geçiyo benimki, çünkü artık hareketleri daha anlamlı hale geldikçe heralde kendime yoldaş gibi mi görüyorum napıyorum bilmiyorum veya alışıyorum belki yalnızlığa..
ama anlayabiliyorum seni, benim eşim de elinden tlefonu düşürmez, zaten 1-2 saat biraradayız onda da yapışır telefonuna :)) arada 5-10 dk kucağına alırsa oğlunu biraz oynar ama ağlamaya başladığı anda bana verir :) ben kızamıyorum şuan çünkü sabahtan akşama kadar işte çalışıyo bi de hem iş çıkışı hem de eve gelip yemek yedikten sonra gidiyo annesinde canı çıkıyo yardım edicem diye, hem annesine hem ablasına bakıyo yemek bulaşık vs.. o yüzden sesim çıkmıyo ama bunlar olmasaydı da bana öyle aman aman yardım edeceğini sanmıyorum, erkeklerin geneli de bence öyledir zaten boşver yani, anneliğinin keyfini çıkar, arada bir dışarı çıkabiliyosan o iyi gelir, ben onu da pek yapamıyorum, kocam evde duramadığı için ancak haftasonları o evdeyken öğlenleri işte 1kez evi süpürebiliyorum, diğer temizlik işleri hak getire zaten mümkün değil yapabilmem oğlum durmuyo yalnızken.
ay ben de çok dertliymişim aslında bu konuda ne yazdım heee :)))

ayy size de hayırlı olsun o zaman, inşallah çabucak iyileşir annesi öperim kuzuyu

hahahah onu da yerim ısırırımm :))
evet hatırlıyorum ev meseleni, hala bitmedi mi gezmeler canım, Allah yardımcın olsun, arada gel ses ver :)
bu arada benim de doğum kiloları nedir ki, ekstradan 4 kilo verdim sıpam sağolsun :)))

Merhabalar, mayis annesiyim, sut grevi yapiyor bebegim, 1.aydan beri ve su an 2.5 aylik. Doktor 4.ayda bitecek dedi. Sizdede ayni durumda olup, 4.ayi dolduruncs gecti mi?
süt grevini bilmiyodum emmiyo mu? eğer öyleyse geçer inşallah çabucak canım benim bir fikrim yok malesef..

bizde anakucagini kullanıyoruz da buyugune ihtiyaç olacak yavaş yavaş araştırmalara başlayayım dedim
hımm anladımm, ben daha hiç bakmadım canım ya bilmiyorum o yüzden..
ama bilen yazsın tabi bize de fikir olur, benim sıpamın ayakları anakucağından çıkıyo accuk ki, Allah tan biraz büyükçe bi model seçmişiz, lazım olacak bize de yakında ama tabi oturması falan lazım daha :))

malum oyun halısı almaktan vazgeçmiştim zamanı da geçti artık diye, ama benim sıpam da artık nereye koyarsam koyayım anında döndüğü için kanepeye falan zaten yalnız bırakamıyorum
yere pike seriyorum üzerine de çarşaf, bikaç oyuncak koyuyorum kenarlarına da
tabi benimki deli gibi debelendiği gibi çarşafın kenarlarını pikenin altlarına sıkıştırdığım halde çekiştirip topluyo çarşafı
olmadı yani bu çözüm de :)
şimdi ananesi yere serebileceğimiz büyük yer minderiyle oyun halısı arası bişey dikecek mecbur, çünkü artık yere yatırmaktan başka çaremiz yok sıpayı :))

bu arada belki bilmeyen vardır yazayım,
dün gece oğlumun bezinde pembe leke gördüm
önce korktum ama hemen netten baktım, susuzluktan daha doğrusu sıvı eksikliğinden oluyomuş
çok kişinin başına gelmiş ve hepsinin doktoru aynı şeyi söylemiş
benimkindeki ter de kimsede yoktur, bütün gece sucuk gibi oluyo en az 3-4 badi değiştiriyoruz gece ve sabah
ben de nasılsa emiyo diyo arada bir aklıma gelirse biraz su veriyodum
şimdi hemen hemen her emzirmeden sonra su veriyorum biberonuyla biraz biraz içiyo
ki daha önceki denemelerimde böyle saldırmıyodu biberona
şimdi saldırıyo sanki, tutuyo bi de :)))
biraz çiğniyo biraz içiyo
çok şükür bugün hiç olmadı pembe leke ama bu sefer de az çiş yapıyo
acaba ter yoluyla çok kaybettiği için idrarı için yeteri kadar sıvı mı kalmıyo anlamadımki
hafta sonu kontrolümüz var inşallah önemli bişey değildir sorucaz bakalım doktorumuza

herkesin bebişler de iyidir inşallah, öperim hepsinii :)

Oto koltugu meselesi konusulmus kizlar e bebekte ay sonuna kadar joie i anchor modeli bazasiyla birlikte 400 lira.normal fiyati 1200 lira.0 18 kg arasi one ve arkaya donuk olarak kullanilabiliyormus.arabamiz da joie marka saglamligindan suphem yok.zaten gerekli testler de yapilmis ama yine de bi tereddutte kaldim ben..

Bence ihmal etme bizimkini biliyorsun idrar yolu enfeksiyonu geçirdi bende ilk Pembe leke görmüştüm su içer geçer dedim ama sonrası ishal kusma olunca dank etti. Şimdi enfeksiyonu geçti ama kum döküyormuş kuzum pembe leke ondanmış dedi doktor tabi sizinki önemsiz bişey de olabilir ama Mutlaka bi idrar testi yaptırın

Arkadaşlar burda sohbet ediyoruz birnirimizle dertleşip yardımlaşıyoruz bu benim çok hoşuma gidiyor yüzlerinizi çok merak ediyorum benim gibi merak eden varmı?

Tamam canım bezinin falan da fotoğrafını çekmiştim dr.a göstericem diye, tahlil yapalim derim bakalim belki o da ister, inşallah önemsizdir canım ya

Arkadaşlar burda sohbet ediyoruz birnirimizle dertleşip yardımlaşıyoruz bu benim çok hoşuma gidiyor yüzlerinizi çok merak ediyorum benim gibi merak eden varmı?
Ne yalan söyliyim benim aklıma gelmemişti hiç :)))

Ya sabahın bu saatinde bu sorunumu paylaşmak için girdim. Aynı sorunu bende dün gördüm. Tam pembede değil. Açık yavruağzı gibi pembemsi. Çişini yaparken koyu sarı gözüküyo bezinde pembemsi. Bir kaç bez böyle oldu. Doktorunaradığımda sıcaklardan terlemekten, susuz kalmaktan dedi. Çok aşırı terliyor özellikle başı. Kulaklarına teri giriyor o derece. Ve maalesef Benimkinin suyla arası olmadığından normal çay bardağından oyunla içirmeye çalışıyorum. Biberonu çiğniyor.

Uzun bi aradan sonra Merhaba kızlar
Oğlum 4.5 aylık oldu. Diş çıkarma dönemine girdik. Salyaları akıyor her şeyi ağzına sokuyor yüz üstü koyunca baya hareketlenmeye başladı 360 derece dönüyor yavaş yavaş yuvarlanmaya da başladı oyun halısı kesmiyor artık 1 haftadır da ayaklarını ağzına sokuyor ağza atacak bişey bulamayınca
Gaz olayı da baya rahatladı ama sürekli ilgi istiyor. Geceleri artık daha sık uyanıyor
Oturmaya ve ayağa kalkmaya çok meraklı hoşuna gidiyor ama daha oturtmuyorum
Sizler de iyisinizdir inşallah bebekleri büyütüyoruz şükür her gün yeni şeyler yapmaları ve kesfetmeleri çok zevkli

Merhaba
Benim oğlumda da gazdan dolayı iyice ememediği zaman pembe leke oluyor arada. Susuzluktan dedi doktor. Emdiği zaten tere gidiyor. Kafası hep ateş gibi ve su gibi terliyor kafası ayakları. Minik biberon aldım ama suyu sevmiyor cigniyo biberonu. Ama iyi emdiği günler öyle bi sıkıntımız yok.

Çişini yaparken görmedim hiç oyüzden bilmiyorum o anki rengi zaten bir kez gördüm hemen hemn su vermeye hem de çok sık emzirmeye başladım, yani kendisinin istemesini beklemiyorum, 2 saat olduysa mtlaka emziriyorum çünkü benimki de suya bayilmiyo
Ha biberonu görünce atlıyo elinden bırakmak istemiyo ama seninki gibi çiğnediği için sanırım ama ben biberonla vermeye devam ediyorum çünkü benim sıpa biraz çiğnese de arada emiyo da sağolsun o yüzden çok sıkıntı olmuyo bizde
O pembelikte bi daha olmadı ama o gece sabaha kadar hiç çiş yapmamıştı ki bu da normal değildi sonraki 1-2 gün de az ciş yaptı genel olarak da ama bugün falan daha iyi şükür
Benimki her uyuduğunda neredeyse göbeğinden yukarısı tamamen ıslak..
Emerken bile yüzü kafası kolları bacakları su içinde kalır genelde elimde bi bezle bi yandan kurularım, badisinin sırtı da yer yer ıslanır emerken o kadar yani :)
babasına çekmiş o da çok terler :))

Maşallah kuzuya, hepimizinkinin gelişimleri benzer zaten artık bu aralar Allah hep daha iyi etsin kuzularımızı :)

Bu arada benimki altini actigim an pipisine yapisiyo buyuk savas veriyorum alt degistirirken cunku ayni zamanda ellerini surekli agzina da aldigi icin nasil engel olucagimi sasiriyorum esseksipasina :))
Bir de benimki ayagini agzina yaklastiriyo ama alamiyo henuz cunku o boğumlarla mümkün olamıyo malesef :))) onun yerine ben yiyorum :)

Çok teşekkürler
Doğum ve Sonrası kategorisinin altında bir başlıkta fazla sütü olan bir annenin postunu gördüm,sağolsun çok güzel biş iş yapmış kullanamadığı sütleri ihtiyacı olanlara ulaştırmak için başlık açmış
Aklıma sen geldin :)
Eğer kalıcı bir çözüm bulamadıysan belki işine yarar bir bak istersen
Kullanıcı adı da sanırım SEVINCDURMAN dı :)

Merhaba annisler ben okuyorum yazilanlari ama yazmaya fırsatım olmuyo herkes nerde bu Mart anneleri diyince yazmadan gecmiyim. Kosusturma icersindeyim ev tasiyorum. Bi yandan bebis hic durmuyor her yer her yerde bide cok is yaparmis gibi kv ler gelio anca kuru gürültü bu nereye bu nereye diye oturdugu yerden emirler. Laflar sozler lohusalikla hamileligin sonu zehir gibi geçti bakalim 20 gun cekilir mi bebis gecende enfeksiyon kapmis antibiyotik kullanmak zorunda kaldik inşallah gecmistir kontrolu var oyle kızlar stresler icindeyim. Kilo alimi ahim sahim degil inşaallah sutum zarar gormez kendimi telkin edemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…