Merhaba kızlar. Bebişler için yoğurt yapma makinesi almayı düşünen ya da kullanan, memnun kalan var mı.
Hangi markayı tavsiye edersiniz. Ya da almak gerekli mi sizce. Normalde yoğurt yapabiliyorum ama hiç o kadar minicik yapmadım. Sanırım günlük yapmak gerekiyor. O yoğurt makinelerinin içimde bes altı kavanoz var sanırım. O şekilde yaptığımız da ikinci güne geçince yedirmek sıkıntı mı yaratır acaba.
Ben makina almadim, sen de kendin yapabiliyosan alma bence, zaten ilk başlarda çok yiyemeyecekler, minik kavanozlarada 1-2 tane mayalasan ilk zamanlar için yeter.
Ben 3-4günde bir mayalarım sanırım
Bu arada grubumuzun eski Neşe'si hiç yok. Ahhh eski günler ah sayfalar dolusu mesaj okurdum. Ne de Güzeldi sizle hamilelik. Takılınca bişeye sorardık. Keşke eskisi gibi olsa ya grup.
Ben de arada bir can sıkıntısından şubat annelerine bakıyorum maşallahları var valla, burası hiç bi zaman onlar gibi olmamıştı zaten malesef..
Ama en azından hamileyken sıkça yazanlar gelse yine de bi aksiyon olur ama 3-5 kişiyle anca bu kadar dönüyo ☺
Bu arada geçen ay kontrolde yoğurt ve meyve tattirabileceğimi söylemişti ya doktor, benim sıpam hiç sevmedi ek gıdayı ben de zorlamıyorum zaten, tatlı şekerli anne sütü varken ne şeftali yiyo ne yoğurt:))
Kaldı ki ben yoğurdu tatlı yaparım ekş sevmedigimden, meyvenin de tadına bakıp tatlıysa verdim ama yok 3. denemede artık kaşığı görür görmez ağzını kilitledi eşeksıpası:)))
Ben de br daha denemedim
Ama sanırım benimkinin zoru kaşıkla oldu, çünkü daha önce kavun kemirmişti babasının elinden, benim elimde kayısı kemirmişti azıcık, ben de o yüzden geçen gün bi dilim kavunu tuttum ağzına götürdüm kapattı ağzını çektim bekledim öyle, sonra kendi herşeyi alıp ağzına götürmek istediği için dayanamadı tuttu elimi kendisi ağzına götürdü dudaklarına ıslak ıslak değince anlayamadı heralde hemen ağzına sokmadı bikaç kere kendisi dudişlerine değdirip çektikten sonra ağzına soktu sonra cok cok kemirmeye başladı kavunu
Şeftaliyi de öyle denedik bikaç gün sonra, onuda yüzünü ekşite ekşite de olsa kendi istediği kadar kemirdi
Yani benimkinin sanırım kaşıkla bi sıkıntısı oldu :)))
Neyse zaten ısrar etmedim ben de böyle bikac deneme yaşadık :)
Arada yine istediği kadar veririm ağzına ama öğün kıvamına gelmedik tabi bakalım 6.aydan sonra mecbur başlarız artık, 5 sene emzirecek değilim ya elbet alışacak :))))