2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bende işe başladım.Dün aşını yaptırdık karma aşı.İki bacaktan oldu.Doğduğıunda mama vermştşk bilinçsizlşkten facedeki grup sayesinde azaltık.Son 3 aydır sadece anne sütü alıbıyor.İş yerinde 3 kere sağıyorum günlük ortalama 300 cc süt bırakıyorum .Bakıcıya kök söktürürüyo bizimki kucak delisi.Memede uyumaya alıştığı için uyumaktada zorluk çekiyor.Ve ben oğlumu çok özlüyorum.Kilo alımı çok iyi gelişimi önde ,bence birazcıkta genetik.Ek gıdaya diğer geçeğim.

merhaba bende bugün işe dönüş yaptım. bebeğim tam 5 aylık. siz günde 300 cc demişsinz ya bunu kaç saatler aralığında tüketiyor.?

Bizim bıdık hergün yeni şeyler yapıyo, 10 gündür falan ayaklarına taktı, yatarken ayaklarını tutuyo :)) az kaldi yakinda ağzına da yetiştirecek sanırım :)

Kahkahalarla güldüğü bir sürü videomuz var artık, uyurken bile özlüyorum bazen açıp açıp izliyorum :)))

Bi 10 gün sonra 5 aylık olucak, zaman ne çabuk geçti hiç anlamadık valla, böyle böyle 6ay 8ay derken 1 yaşına gelecek.. Düşündükçe içim içime sığmıyor..:)

Geçen akşam eşimle otururken, -bebiş uyuyodu yatak odasında- kapıya doğru baktım, bikaç ay sonra yürütecinde bıdı bıdı gelip dalacak odanın içine odadan odaya istediği gibi gezip tozacak dedim gözümüzde canlandı, o kadar mutlu oluyorum ki düşününce bile, o günler gelince naparım bilmem :)))

Uykusundan ağlayarak uyanıpta kucağıma alınca kollarıyla sarılıp başını da boynuma sokup sızlanması yok mu.. içim eriyo gidiyo.. Her hali ayrı güzel, ayrı tatlı, ayrı duygu yüklü..

Evlat başka bişeymiş, anne olmak başkaymış gerçekten, o büyüdükçe daha iyi anlıyorum... :anne::KK200::anne:

kizlar benim bebegimin disi patladi. henuz 4 aylik 5 günlügüz. cok erken degil mi ya:KK64:duygulandim:KK1:neyse Allahtan sorunsuz ve kolay patladi:KK71:bizim gibi erken dis cikaran var mi aranizda? genetiktir muhtemelen ben 6 aydan sonra cikarmisim ama sanirim esim erken cikartmis dislerini ona benzedi herhalde

Hadi ha
kizlar benim bebegimin disi patladi. henuz 4 aylik 5 günlügüz. cok erken degil mi ya:KK64:duygulandim:KK1:neyse Allahtan sorunsuz ve kolay patladi:KK71:bizim gibi erken dis cikaran var mi aranizda? genetiktir muhtemelen ben 6 aydan sonra cikarmisim ama sanirim esim erken cikartmis dislerini ona benzedi herhalde
hadi hayırlı olsun annesi kuzenimin oğlu da 4 aylıkken çıkardı dişini korkup doktora götürdü normalmiş. Bizimkinde henüz yok öyle bi belirti kalınması dışında.

bizimkide 4.5 aylıkken patlattı ilk dişini şimdi 2. diş görünüyor alttan :) çok erken. bizimkiler hızlı çıktı.

bizimkide 4.5 aylıkken patlattı ilk dişini şimdi 2. diş görünüyor alttan :) çok erken. bizimkiler hızlı çıktı.

Ooo speedy gonzalesler siziii :)))
Maşallah erkenden halletmişler sizinkiler, bizim geçen ay kontrolünde diş etleri sertleşmiş demişti o kadar, henüz ses yok ama eli parmakları hep ağzında, eline ne geçse tutup ağzına sokuyo hemen :)

Kızlar oto koltuğu alanınız var mı neler aldınız neler tavsiye ediliyor.
Arabasıyla aldığımız Anakucağıni hala oto koltugu olarak kullanmaya devam ediyoruz zaten büyükleri için çok erken, senin sorduğun hangisi acaba?

Benim bıdık bir süredir dönüyodu ama kolu altında kalıyodu çıkaramıyodu bir türlü ben de sabredemeyip çıkarıyodum, gecen gün sabrettim dokunmadım debelendi baģırdı çağırdı çıkardı altından kolunu:))) bu seferde ters kalıp geri dönemediği için bağırmaya başlıyo :)))
Her günümüz ayrı macera yani :)

Bir de büyüyüp akıllandıkça daha zor, artık hep oyun istiyo, 15 dk oyalansa mutfağımı toplicam ama yok, bikaç gündür de böyle, yanımda olması da yetmiyo paşaya, onunla oynicam ilgilenicem, bakalım bu ne kadar sürecek
Oturmasını bekliyrum hayırlısıyla, mama sandalyesi yürüteç falan bişeyler olsa rahatlarız belki :))

Merhaba kızlar. Bebişler için yoğurt yapma makinesi almayı düşünen ya da kullanan, memnun kalan var mı.
Hangi markayı tavsiye edersiniz. Ya da almak gerekli mi sizce. Normalde yoğurt yapabiliyorum ama hiç o kadar minicik yapmadım. Sanırım günlük yapmak gerekiyor. O yoğurt makinelerinin içimde bes altı kavanoz var sanırım. O şekilde yaptığımız da ikinci güne geçince yedirmek sıkıntı mı yaratır acaba.

Bu arada grubumuzun eski Neşe'si hiç yok. Ahhh eski günler ah sayfalar dolusu mesaj okurdum. Ne de Güzeldi sizle hamilelik. Takılınca bişeye sorardık. Keşke eskisi gibi olsa ya grup.

Bu arada grubumuzun eski Neşe'si hiç yok. Ahhh eski günler ah sayfalar dolusu mesaj okurdum. Ne de Güzeldi sizle hamilelik. Takılınca bişeye sorardık. Keşke eskisi gibi olsa ya grup.

vallaha gecenlerde subat annelerine bakayim dedim full yazismaya devam ediyorlar:KK45: bizler de iş yok tembel çıktık mart anneleri olarak:dondurma:doğumdan sonra terk etti çoğu arkadaşımız buraları.kimisi de doğurmadan gitti ne oldular ne yapıyorlar acaba:kahve:

Merhaba kızlar. Bebişler için yoğurt yapma makinesi almayı düşünen ya da kullanan, memnun kalan var mı.
Hangi markayı tavsiye edersiniz. Ya da almak gerekli mi sizce. Normalde yoğurt yapabiliyorum ama hiç o kadar minicik yapmadım. Sanırım günlük yapmak gerekiyor. O yoğurt makinelerinin içimde bes altı kavanoz var sanırım. O şekilde yaptığımız da ikinci güne geçince yedirmek sıkıntı mı yaratır acaba.
Ben almiyacam sanirim ya gerek yok gibi. En gec 2. Gun yemesi gerekiyorms yogurdu. Daha sonra yogurtta olusan bakteriler bize problem degil de ona iyi olmazmis henuz. Artik kalani biz yer yine yapariz diye dusundum ben ama bilemiyorm daha 6 ay dolmadi bizim:)

Makineye gerek yok kuzum kendin yapabiliyosan.bi litre sutten yap mayayi sute karistirinca o kucucuk kavanozlara al birazini iki ya da uc gunluk gerisini de kendiniz yersiniz oldu bitti..

Ben makina almadim, sen de kendin yapabiliyosan alma bence, zaten ilk başlarda çok yiyemeyecekler, minik kavanozlarada 1-2 tane mayalasan ilk zamanlar için yeter.
Ben 3-4günde bir mayalarım sanırım

Ben de arada bir can sıkıntısından şubat annelerine bakıyorum maşallahları var valla, burası hiç bi zaman onlar gibi olmamıştı zaten malesef..
Ama en azından hamileyken sıkça yazanlar gelse yine de bi aksiyon olur ama 3-5 kişiyle anca bu kadar dönüyo ☺

Bu arada geçen ay kontrolde yoğurt ve meyve tattirabileceğimi söylemişti ya doktor, benim sıpam hiç sevmedi ek gıdayı ben de zorlamıyorum zaten, tatlı şekerli anne sütü varken ne şeftali yiyo ne yoğurt:))
Kaldı ki ben yoğurdu tatlı yaparım ekş sevmedigimden, meyvenin de tadına bakıp tatlıysa verdim ama yok 3. denemede artık kaşığı görür görmez ağzını kilitledi eşeksıpası:)))
Ben de br daha denemedim
Ama sanırım benimkinin zoru kaşıkla oldu, çünkü daha önce kavun kemirmişti babasının elinden, benim elimde kayısı kemirmişti azıcık, ben de o yüzden geçen gün bi dilim kavunu tuttum ağzına götürdüm kapattı ağzını çektim bekledim öyle, sonra kendi herşeyi alıp ağzına götürmek istediği için dayanamadı tuttu elimi kendisi ağzına götürdü dudaklarına ıslak ıslak değince anlayamadı heralde hemen ağzına sokmadı bikaç kere kendisi dudişlerine değdirip çektikten sonra ağzına soktu sonra cok cok kemirmeye başladı kavunu
Şeftaliyi de öyle denedik bikaç gün sonra, onuda yüzünü ekşite ekşite de olsa kendi istediği kadar kemirdi
Yani benimkinin sanırım kaşıkla bi sıkıntısı oldu :)))
Neyse zaten ısrar etmedim ben de böyle bikac deneme yaşadık :)
Arada yine istediği kadar veririm ağzına ama öğün kıvamına gelmedik tabi bakalım 6.aydan sonra mecbur başlarız artık, 5 sene emzirecek değilim ya elbet alışacak :))))

Ben makina almadim, sen de kendin yapabiliyosan alma bence, zaten ilk başlarda çok yiyemeyecekler, minik kavanozlarada 1-2 tane mayalasan ilk zamanlar için yeter.

Ben de arada bir can sıkıntısından şubat annelerine bakıyorum maşallahları var valla, burası hiç bi zaman onlar gibi olmamıştı zaten malesef..
Ama en azından hamileyken sıkça yazanlar gelse yine de bi aksiyon olur ama 3-5 kişiyle anca bu kadar dönüyo ☺

Bu arada geçen ay kontrolde yoğurt ve meyve tattirabileceğimi söylemişti ya doktor, benim sıpam hiç sevmedi ek gıdayı ben de zorlamıyorum zaten, tatlı şekerli anne sütü varken ne şeftali yiyo ne yoğurt:))
Kaldı ki ben yoğurdu tatlı yaparım ekş sevmedigimden, meyvenin de tadına bakıp tatlıysa verdim ama yok 3. denemede artık kaşığı görür görmez ağzını kilitledi eşeksıpası:)))
Ben de br daha denemedim
Ama sanırım benimkinin zoru kaşıkla oldu, çünkü daha önce kavun kemirmişti babasının elinden, benim elimde kayısı kemirmişti azıcık, ben de o yüzden geçen gün bi dilim kavunu tuttum ağzına götürdüm kapattı ağzını çektim bekledim öyle, sonra kendi herşeyi alıp ağzına götürmek istediği için dayanamadı tuttu elimi kendisi ağzına götürdü dudaklarına ıslak ıslak değince anlayamadı heralde hemen ağzına sokmadı bikaç kere kendisi dudişlerine değdirip çektikten sonra ağzına soktu sonra cok cok kemirmeye başladı kavunu
Şeftaliyi de öyle denedik bikaç gün sonra, onuda yüzünü ekşite ekşite de olsa kendi istediği kadar kemirdi
Arada yine istediği kadar veririm ağzına ama öğün kıvamına gelmedik tabi bakalım 6.aydan sonra mecbur başlarız artık, 5 sene emzirecek değilim ya elbet alışacak :))))
Senin bebegin tam bir blw adayi bence :)

Ben de br daha denemedim
Kaç aylık sizin bebiş.

Slm arkadaşlar oğlunu sünnet ettiren varmı? Ben perşembe günü yaptırıcam heyecanlıyım erkenmi yaptırıyorum geçmi kaldım ilk doğduğu damı yaptırsaydım. İyileşicekmi çok düşünceliyim yaptıranların nasıl geçti acaba genelmi oldu lokalmi ?

Kızlar eşleriniz size yardımcı oluyormu? Ben çok bunalmış durumdayım çok anlayışsız bi eşim var işten gelir çocuğu öper yemeğini yer ve telefonuyla oyun oynar çocuk ağlayıncada başından savmak için yıkada uyusun diyo bu akşam yerine yatırmadım oturma odasında uyudu bende ikide bir odaya gitmiyim diye yanımızda dursun dedim çok sıcaktı bende duş alıyım bakarsın çocuğa dedim ben banyodayken almış çocuğu yatak odasında beşiğine yatırmış çok sinir oldum başından savmış resmen çok sıl uyanan bi çocuk mıkır mıkır mıkır bütün gece mecburen akşamları yanında oluyorum bende banyodan sonra oturup tv seyredicektim şimdi yatak odasında çocuk bekliyorum eşimde içerde tv karşısında telefon elinde ohhh çocukta yok kafa şişirecek rahat : ( moralim çok bozuk halbuki bizim yıllarca çocuğumuz olmadı tedaviyle oldu bu kadar sorumsuzluk olurmu söylemdim durdum bugün

Kızlar eşleriniz size yardımcı oluyormu? Ben çok bunalmış durumdayım çok anlayışsız bi eşim var işten gelir çocuğu öper yemeğini yer ve telefonuyla oyun oynar çocuk ağlayıncada başından savmak için yıkada uyusun diyo bu akşam yerine yatırmadım oturma odasında uyudu bende ikide bir odaya gitmiyim diye yanımızda dursun dedim çok sıcaktı bende duş alıyım bakarsın çocuğa dedim ben banyodayken almış çocuğu yatak odasında beşiğine yatırmış çok sinir oldum başından savmış resmen çok sıl uyanan bi çocuk mıkır mıkır mıkır bütün gece mecburen akşamları yanında oluyorum bende banyodan sonra oturup tv seyredicektim şimdi yatak odasında çocuk bekliyorum eşimde içerde tv karşısında telefon elinde ohhh çocukta yok kafa şişirecek rahat : ( moralim çok bozuk halbuki bizim yıllarca çocuğumuz olmadı tedaviyle oldu bu kadar sorumsuzluk olurmu söylemdim durdum bugün
Günaydın Can'ım. Sanırım karakter meselesi. Bizimki benden cok iş yapar nerede ise. O kadar titiz ki. Ben de bu durumdan bunalıyorum bazen. Herşey yerli yerinde olacak cok temiz cok düzenli olacak. Kendi yapar bu aşırı titizliği benden de bekler. Mesela tv izliyorum su içtim bardağı Köseye koydum reklam olsun da mutfağa koymaya gideceğim o bardak ona Batar sinir olur. Hiç bişey yapamasa alır kendi götürür götürünce de söylenir. Benim saclarım fena dökülüyor bu ara elinde elektrik süpürgesi durmadan o sacları çektiriyor. Annesinden geliyor sanırım bu. Yani görünüşte bana cok yardım ediyor ama bu aşırı titizlik de beni öldürüıor

X