3 martta doğum yaptım.45 gün falan sürdü.lekelenme falan da olmadı hiç. ilk doğumda da böyleydi. 9 ay da hiç olmamıştım adetBize 1. Ay bitip 2ye girince cektirin dediler, oyle yaptik
Cektirin bence gidince
Bu arada 62 gün oldu doģum yapali, kanama bitti ama adetin son gunlerinde oldugu gibi kahverengi-sarimtirak leke gelmeye devam ediyo, gunluk ped kullanmaya devam ediyorum yani, böyle devam eden var mi ya?
Siz kendinizi ne zaman hazir hissederseniz o zaman yapin. Ama ennn erken 1 seneden once tavsiye etmem. Benim 2. Dogumum bu herkes ilk dogumumu yaptigim zaman 2.yide yap ikisini birlikte buyut dedi ama kimseyi dinlemedim. Buyuk oglum 4 bucuk yasinda iyiki beklemisim diyorum. Cunku cevremde acele edip pespese yapanlar var aralarinda 1bucuk 2 yas olanlar bile var ama pismanlar. Hercocuk bir degildir tabi belki sizin cocuklariniz sakin huzurlu cocuk olurlar ama ilerleyen zamanlarda goreceksiniz ki bebekler buyudukce daha zorlasiyor. Yemesiydi Disiydi cisiydi bunlar zor isler gercekten.Kızlar size tuhaf gelebilir ama şimdi 64 günlük kızım var gaz dönemlerini arkada bıraktık ve neşeli sorunsuz Günlerimiz devam ediyor şükür. Ya o kadar çok seviyorum ki 2 gündür kafamda acaba 2.yi ne zaman yapsam ??? Hemen peşine yapsamda beraber mi büyüseler zaten 2 den fazla düşümüyorum ilk etapta 3. olursa hani kazara tabiki doğururum. Normal doğum yapsam hiç korunmicaktım ancak sezeryanlıyım ne kadar ara vermeliyim 6 ay ? 1 sene ?
Aldım ben canım bondigo serüven ormanı... şimdilik şaşkın şaşkın bakıyor inceliyor bakalım yavaş yavaş uzanmaya da çalışır inşKizlar oyun halisi aldiniz mi? Ben almayi dusunuyorum da erken mi acaba?Uyanikken yarim saat oyalansa bana yeter
Uyumadığı günler ben ayağımdan indirmeden sallayarak uyutuyorum. Uykudu hafiflediği anda sallıyorum uyanmiyor o zaman. ..Mrb kizlar ya brnim brbegimde iki aylik gece uyuyo fakat gunduz uyumuyo toplasam bir saat oda kisakisa uyuyyor gece 1e kadar uyumuyor.uyututken surekli kipirdiyo uykuya dalamiyor.besikte sallayarak uyuytuyorum ama banamisin demiyor.evde is yapamiyorum off napcam bilmiyorum.
38. haftamda beni ortada geçerli bi neden yokken sezaryene almak isteyen doktorumu değiştirdim. hiç de pişman değilim sonrasında normal doğum yanlısı bi doktor buldum ve 40+2 de normal doğum yaptım. doktorla aradaki ilişki çok önemli bi kere kuşku girdiyse içine düşünme derim.Günaydın
Çok teşekkür ederim
Kendi drum dışında 2 dra daha gittim. Sizin verdiğiniz bilgiyi verdi ve bu bebek daha döner dedi. Ben de onlardan aldığım bilgi ile bugün druma planlı sezeryan olmayacağımı söyleyeceğim. İşler nereye varacak çok merak ediyorum. Dr bir yerlere gitse de ben başka dr ile doğum yapsam çok istiyorum. Bu dra inancım hiç kalmadı ki kendisi normalde evime kahveye gelen bi ablamdı.
Kizlar bizim bebislerin hepsi ayni herhalde, benim bebegim düzenli uyuyo diyeni göremedimbenimkide ayni 15 gün sonra 2 aylik olucak bigun öyle bigun böyle sıkıntısı varsa anca kucakta uyuyo yatagina koydugumuz an basiyo cigligi kollarım kas yapiyo diye bakiyorum artik ben olaya bide su cok ay siz kucaga alistirmissiniz ondan durmuyo diyenler olmasa
Vallaha bizim onu düşünecek halimiz yok. Ben kendimi yatağa nasıl atıyorum onu bile bilmiyorum.Henüz düzenimizi tam olarak kuramadık eşimle:) bırak cinsel ilişkiye girebilmeyi karşılıklı kahve bile içemiyoruz. Önceliğimizde değil henüz:)bıde normal dogum yapan arkadaslar 40 ınız cıklıktan sonra esınızleılk ılıskınız nasıldı agrı oluyormu.
Bize 1. Ay bitip 2ye girince cektirin dediler, oyle yaptik
Cektirin bence gidince
Bu arada 62 gün oldu doģum yapali, kanama bitti ama adetin son gunlerinde oldugu gibi kahverengi-sarimtirak leke gelmeye devam ediyo, gunluk ped kullanmaya devam ediyorum yani, böyle devam eden var mi ya?
38. haftamda beni ortada geçerli bi neden yokken sezaryene almak isteyen doktorumu değiştirdim. hiç de pişman değilim sonrasında normal doğum yanlısı bi doktor buldum ve 40+2 de normal doğum yaptım. doktorla aradaki ilişki çok önemli bi kere kuşku girdiyse içine düşünme derim.
büyük ihtimalle kaç gun surdugune bakınMerhabalar
Bnim acil cevaba ihtiyacim var.
40 miz cıkali 3gun oldu ve bugun adet kanamasi gbi çok kan geldi 1 ped kadar bn hasta mi oldum
Bn hasta olmak istemiyrum henuz((
benimki de 19.00 civarı ağlar uykusu geldiğinde sakin bir ortam istiyor annesi götür yatak odasına yatır ağzına emzik yanına da yat karnına masaj yaparken ninni söyle yazık uykudan yapıyorBizim 40 miz yeni çıktı değişir mi dedim ama sanki daha kötüye gidiyorsinirden gülüyorum artık. Doktor da 2. Aydan sonra rahatlıcaksınız diyor bekliyorum sabırla. Dediğin gibi hergün yeni bir icat çıkartıyor. Buaralar hergün 19.30 gibi deliler gibi ağlıyor mesela nedensiz ama kolik değil. Sabrediyoruz yapacak bişey yok.
Arkadaslar merhaba rabbim saglik versin bebeklerimize bnm bebegm kolik 59 gunluk gercekten cok zor annem yanimdaydi dun gitti resmen canim yandi yasayanlar bilir kolik bebek cok zor ne gece ne gunduz uyuyoruz bnm halim perisan sezsryan oldhm kendime gelemedim ya moralim cok bozuk bn ne zaman iyilescem spinal oldum belim felaket agrio az bise is yapim kopuyor belim ve hala ameliyat yerom agrio bnm gibi olan var mi zaten kolik cok zor bir de agrilarla daha da zor oluyor bebegmi zor tasiyorum o da hep kucak istio bana dua edin lutfen
kendi yatağınıza yatırıp sizde yanına yatın elinizle sırtına karnına masaj yapın nabzınıza kalbinizin sesine alışmış olabilirKizlar bizim bebislerin hepsi ayni herhalde, benim bebegim düzenli uyuyo diyeni göremedimbenimkide ayni 15 gün sonra 2 aylik olucak bigun öyle bigun böyle sıkıntısı varsa anca kucakta uyuyo yatagina koydugumuz an basiyo cigligi kollarım kas yapiyo diye bakiyorum artik ben olaya bide su cok ay siz kucaga alistirmissiniz ondan durmuyo diyenler olmasa
Biogaia kullandik gecti cok sukur dr kontroluyle tabiofff bebegım cok sıddetlı kusmaya basladı kızlar.onluk agız mendılı kıyafet yetısmıyor hergun onun kıyafetlerını yıkıyorum daha camasır telındeyken tekrar kırletıyoruz camasırları..benım ustume basıma yataga yorgana fıskırtarak kusuyor.oglumda boyleydı hep yastık kullandık kendı kendıne 9.ayda gecmıstı.bununda boyle olmasını ıstemıyorum.aranızda yasayanlar vardı.su ılacı kullandık sunu denedık kusması gectı azaldı dıyen varmı
Ben de çok şükür emirme konusunda inat ettim ugrastim iki emzirme arasina 1,5saat koyabildim, boyle boyle bi duzenimiz olustu son 2 haftadir cok sukur :) uykusu da ona gore duzene girdi (aksam ve gecenin ilk yarisi haric)Ben bir karar verdim kızlar artık bir düzen kuracağım. bebeğimin hiç doğru düzgün uyumadığını anlatmıştım. Dün denemeye karar verdim ve sanırım başarılı oldum.dün öğlen 13.00 de bebeğimi emzirdikten sonra evde pışpışlayarak ve gezdirerek kucağımda uyuttum. İyice dalınca yataga yatırdım. Saat 16.30 da uyandı. İlk defa bu kadar uzun öğle uykusuna yattı. Şaşırdım denk geldi herhalde dedim. Emzirdim oylndık falan . Saat akşam 19.00 da tekrar uyutmaya çalıştım inat etti ama yılmadım saat 20.00 gibi derin uykuy daldı yine kucağımda gezdirerek. Gece 23.30 da çok neşeli olarak uyandı normalde ağlayarak uyanır. Emzirdim vakit geçirdik saat 00.30 gibi yatagına yatırdım biraz tele bakıyordum ki sonra işim bitince göğsümde yatırarak uyutmayı planlıyordum ki bir baktım kendi kendine uyumuş meleğim:) gece 03.45 uyandı emzirdim. Uyudu. Sonra sabah 06.45 uyandık. Emzirdim falan ama sonrasında çok derin uyumadı biraz sıkıntılıydı ama gazı vardı ben de kasmadım kalktık falan. Bugün yine 13.00 de aynı saatte ıyutmaya çalıştım. 14.15 de uyandı kısa sürdü bu sefer. Sonra banyo falan yaptık emzirdim 17.00 de uyuttum 45 dakika sonra uyandı. Emzirdim saat 19.30 da uyutmak için dünkü gibi pışpışlayarak ve gezdirerek denedim. Dalar gibi oldu yatırdım uyandı inat etti tekrar yılmadım:) göğsüme yatırdım 20 dakika içinde uyudu. 20.30 uykuya dalmıştı.Yatırdım hala uyuyor hergün bu şekilde devam edicem ve ona bu uyku düzenini alıştırıcam..umarım başarılı olabilirim. Uzun yazdım artık kusura bakmayın
Vallaha bizim onu düşünecek halimiz yok. Ben kendimi yatağa nasıl atıyorum onu bile bilmiyorum.Henüz düzenimizi tam olarak kuramadık eşimle:) bırak cinsel ilişkiye girebilmeyi karşılıklı kahve bile içemiyoruz. Önceliğimizde değil henüz:)
Benim 44 gün oldu. 1. Aydan sonra kesildi herhangi birşey yok artık.
Benimki dogdugundan beri siddetli kusuyo hatta ilk 1 ay surekl kusuyodu cunku surekli emiyodu, ve agzindan burnundan fışkırtıyodu, öyleki babynestinin ayak ucuna fışkırıyodu bazen kusmuğu, dr bişey söylemedi oburlugundan normaldir dedi, ama yarinki kontrolde yine sorucam 2 ay bitti hala normal mi kusmasi diye bakalim ne dicek..offf bebegım cok sıddetlı kusmaya basladı kızlar.onluk agız mendılı kıyafet yetısmıyor hergun onun kıyafetlerını yıkıyorum daha camasır telındeyken tekrar kırletıyoruz camasırları..benım ustume basıma yataga yorgana fıskırtarak kusuyor.oglumda boyleydı hep yastık kullandık kendı kendıne 9.ayda gecmıstı.bununda boyle olmasını ıstemıyorum.aranızda yasayanlar vardı.su ılacı kullandık sunu denedık kusması gectı azaldı dıyen varmı
yarın bızımde kontrolumuz var soyleyeyım bakalım.tesekkurler kızlar cevaplarınız ıcınBen de çok şükür emirme konusunda inat ettim ugrastim iki emzirme arasina 1,5saat koyabildim, boyle boyle bi duzenimiz olustu son 2 haftadir cok sukur :) uykusu da ona gore duzene girdi (aksam ve gecenin ilk yarisi haric)
Bide aksam-gece bagirmalari bitse süper olucaz..üzülüyorum bisey yapamayinca bogazi acicak gibi geliyo
O mevzulara biz de girmiyoruz valla dedigin gibi bebegim uyudugunda kocamla karsilikli bi cay mi icsem yoksa uyusam mi diyorum hoop uyuyorum, annem yanimizdaysa aksamlari biraz kocamla basbasa vakit gecirebiliyorum o kaa :))
Gecen gun sıpamı 2-3 saat anneme biraktik disarda isimiz vardi, kocamin israriyla yemek de yedik, cok iyi geldi yaa ama oglusum napti acaba diye diye gecti 3 saat :)
Benimki dogdugundan beri siddetli kusuyo hatta ilk 1 ay surekl kusuyodu cunku surekli emiyodu, ve agzindan burnundan fışkırtıyodu, öyleki babynestinin ayak ucuna fışkırıyodu bazen kusmuğu, dr bişey söylemedi oburlugundan normaldir dedi, ama yarinki kontrolde yine sorucam 2 ay bitti hala normal mi kusmasi diye bakalim ne dicek..
Cnm ben varım aynen kızıma önlük dayanmıyo 30 önlük ve ağız bezleri bi gün yetiyı ertesi gün yine çamaşır yıkıyorum çok zor her yer batıyo benim üstüm başım yatak ilaç kullanmıyorum doktor kilo aldığı sürece ilaç veremem diyor bizimkide fışkırtarak kusuyo sen napıyosun gece kusmasıda varmı uyurkenofff bebegım cok sıddetlı kusmaya basladı kızlar.onluk agız mendılı kıyafet yetısmıyor hergun onun kıyafetlerını yıkıyorum daha camasır telındeyken tekrar kırletıyoruz camasırları..benım ustume basıma yataga yorgana fıskırtarak kusuyor.oglumda boyleydı hep yastık kullandık kendı kendıne 9.ayda gecmıstı.bununda boyle olmasını ıstemıyorum.aranızda yasayanlar vardı.su ılacı kullandık sunu denedık kusması gectı azaldı dıyen varmı
Sadece gozunuzun onunde gunduz yuz ustu yatirin deniyor.tehlikeliymis.ama yan mi sirt ustu mu daha az riskli o konu beni delirtecek dusundurmekten.kusma olayi dusunduruyoSlm kızlar bebeklerinizi yüzüstü yatırıyomusunuz? Dün ve bugün yatırdım uyudu 2 saat sevindim çünkü uyku sıkıntımıız vardı derin uykuya geçemiyordu. Yüz üstü yatırmak ani bebek ölümüne neden olabiliyormuş diye duydum tedirgin oldum.