2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

İyi geceler kızlar bebeğimi uyuturken çok yakın bi akrabamın söylediğini sizinle paylaşmak istedim özellikle süt sıkıntısı çeken anneler için.. Yaşlı bi akraban torununu emzirmek zorunda kalmış annesi doğurup yani gelini doğurup oğlundan boşanınca buda torununu susturmak için anne sütü istediği için göğsünü vermiş sürekli torununa oyalamak için ve Zaman'la 50 yaşlarındaki kadının göğsünden süt gelmeye başlamış..
Yani emzirmek çok önemli kızlar bebeğiniz göğsünüzden süt istedikçe Allah veriyor onun sütünü..
Benim halamın göğüsleri ceviz kadardı oğlunu 2.kg doğurdu göğüsleri yine küçüktü doğumdan sonra ve göğsünden süt akıp dışarı vermezdi hiç doğumdan 1 hafta sonra Dr kilo kontrolüne gittiğinde oğlunun 4.500 olduğunu öğrenmişti ve Dr bile şok olmuş sütünün kalitesini artıcı besinler yediği için aldığı sütün hepsi bebeğine yaramış direk..
Burda bi arkadaş daha vardı 8 saatde bir emziriyordu maşallah bebeğide iyiydi, bende 2-3 saate bir emziriyorum uyandıkça..
Hani emzir emzir diyorlarya kızmadan morelinizi bozmadan emzirin kızlar sütün yok deselerde var deyip emzirin..
Umarım faydalı olur..

Annelermerhaba

Ben haziran anne adayıyım. Dr bebişimin acele ettiğini erken geleceğini söylüyor. Bebiş biraz aşağıda başka da bir şey yok.

Benim bebişimin kafası aşağıda ama yüzü karnıma dönük. (Ultrasonla bakınca yüzü görünüyo) doktorum diyor ki normal doğum için yüzünün sırtına dönük olması lazım. Ve benisezeryana yönlendiriyor. Ben bebek zatenaşağıda yüzünü de döner diye düşünüyorum.Yani sonuçta daha kanala inmedi. Var mı benzer durum yaşamış olan. Doktoru böyle söyleyen.Bana sanki drum beni sezeryana yönlendirmekistiyor gibi geliyor. Baya güvenim kırıldı.

44 günlük olduk bugün 3900 kilosu biraz küçük dogduk :) ben kızımı emzige alıştırmak istiyorum ama bir dakika tutup atiyo ağzından sürekli göğsümü emmek istiyor aç tok farketmiyo yani soothie denedim avent düz denedim bebedor damakli denedim olmadı alişsin istiyorum var mi bi öneriniz plastik şey asla vermem dediğim şeyden medet umuyorum artık çünkü emzirmekten mıh gibi çakılıp kaldım koltuğa :)

Kızlar mama olayını çözmek üzereyim , baya bir azaltım .Normalde ilk doğduğunda önce emer sonra 30cc veya 60 cc mama veriridim.Son 2 haftadır sürekli emzritorum yorgun düşünce bir kaç öğün mama veriyorumdum.Dün sadece yatarken mama verdim.Kaka yaptığı bez sayısına göre doyuyo.Geçen bende merak ettin sağdım tek göyüsten 30 cc kadar çıktı.Tamamen bitiririm inşallah mamayı.Ama gerçekten çok zor sürekli emzirmek artık bacaklarım ağrıyor oturmaktan,ev işim yapılmıyo,yemek yapmaıyorum.Süt olsun diye çok kilo alacam hamur işine şekerli şeylere çok düştüm.

Biogaia yı alacaktım ama eczacı kaleidon u tavsiye etti. 10 gündür kullanıyorum işe yaramıyor çıkarırken çok zorlanıyor hala. Bebeğiniz çok gazlı mı benimki gibi? Eğer öyleyse deneyimlerinizi bekliyorum biogaia ile ilgili.

Canım benim de erken gelme durumu vardı ama 41+2 de geldi. Doğumdan bikaç gün önce yüzü ultrasonda görünüyordu öne bakıyordu. Dr döner dedi normal doğumu çok istiyordum. Doğumdan bir gün önce kontrolde yüzünü göremedik sırta dönmüştü. O gece sancılarla hastaneye yattım ertesi gün doğum oldu. Beni de doktorum Sezeryana almak istedi. Suniyi verip sancımı başlatmıştı Güvenim kırıldı doğum masasından kalktım ve alanında en iyi başka bi Dr gittim ve doğumumu istediğim gibi normal yaptım

Çok sevindim. Gözünüz aydın. Darısı başıma :)

Ben 1 hafta önce boyadım canım bebeğim uyurken hemen halletmeye çalıştım kokusu gitmesin diye.. Hiç bişey olmadı çok şükür
Bende boyamak istıyorum yas beyazları gördükçe moralman çöküyorum büyük kızımızda psikolojisi bozuldu anne lütfen boyat deyip ağlamaya başliyo damıtıldı saçında beyaz olan herkez yaşlanıp hemen ölüyü acil boyatmam lazım ams işte diyolarya yok süte geçer falan diye insanın canı sıkılıyor .

Bol su kuru meyve hurma birer avuç badem ceviz yada fındık her gün dönüşümlü olarak ekmek tam buday olsun dağa besleyici dediğin gibi hamur işi tatlı yanlızca kilo yapar süt değil benimde Can'ım her emzirmeden sonra deli gibi tatlı istiyo birazcık yıyorum mesela dün bir dilim nutellalı ekmek yedim bugün bi dilim yaş pasta çok Can'ım istediği için biraz yiyorum ama abartmadan yoksa fazlası gerçekten kilo yapıyo

mutlaka başka doktora görünün nette en iyi hekim sitesinden bulunduğunuz ildeki doktorları bulup yorumları okuyun normal doğum yapanlar oraya yazar daha doğuma var doğum anında bile dönen çocuklar varmış o yüzden doktorunuz bana güvenilir gelmedi kolaylarına geliyor sezeryan

Benden sizinle ayni dertten muzdarip oldugum icin 42.gun felan basladim emzik vermeye.ilk gunler reddetti hep.tutmadi emmedi.soothieyle basladm baska emzikde denedim hic.10 gun ugrastim neredeyse sonunda aldi :) ozellikle gaz sancisi oldugu zamanlar emzik cok isimize yaradi ve benim mememi emzik yapmayi birakti.gunduzleri bi skntisi yoksa vermiyorum oda pek tercih etmiyor.gazi oldugunda bide gece uykusuna dalarken emzigi guzel emiyor.

mamayi azaltiyor olman super valla. ben de artik mama vermiyorum surekli emzirerek bebegim sutumu cogaltti. ama seninde dedigin gibi evde yemek yapmak kendime vakit ayirmak hayal. ben de bu yuzden annemin yanina geldim. bir sure burada kalacagim. sutumu emerek cogaltmak disinda ,humana still tea icmek bana cok iyi geldi. gunde 3 bardak iciyorum. diger markalrida denemistim ama bu cok daha iyi. hamur isi aslinda sut yapmiyor yeme istersen. sut yapan seyler bol bol su , komposto, anne caylari, ayran gibi sivi seyler tuketmek ve kesinlikle uyku ve duzenli beslenmek. ben de bunlar ise yariyor. ben de aksamlari 60 cc mama veriyordum bebegime ama artik vermiyorum bunlari uygulayarak biraktim mamayi.altini her actigimda da bezi bol cisli oluyor demek ki doyuyor diye dusunuyorum. ama iste sutum istikrarli gelse super olcak suan iyi ama duzenli beslenemeyip uykusuz kalinca azaliyor ne zaman duzene girecek acaba

Merhaba hanımlar.. ilk baştan beri takipteyim sizleri, birçok bilgi aldım sizden, çoğunlukla benzer şeyler yaşadığım için içimi ferahlattım
Yalnız şu süt artırma olayına gelince, bitek benim kızım mı çılgın-obur diye düşünmeye başladım artık.. nasıl oluyo da sürekli emzirebiliyosunuz.. benimki doyarsa uyuyo daha fazla emmiyo, doymazsa da memeyle deli gibi kavga ediyo,kıpkırmızı hatta mor oluyo çocuk.. gaz mı diye ayırtetmek için o an sağdım resmen hiçbişe gelmedi mümkün mü şimdi bu çocuğa mama vermemek
İlk ay 1200g aldı bebeğim, mamadan obez olur mu diye doktoruma sordum korkup, bebeklerde obezite diye bişe yoktur, kasma sütün azsa az mama takviyesi yap bişe olmaz çok iyi gidiyosun diyerek içimi ferahlattı.. bu ferahlığı hiçbir aile bireyim yapamamıştı

merhaba canım. doktorunu tebrik ediyorum ya geçekten. neredeyse çoğu doktor anlamadan dinlemeden mama verme mama verme deip duruyor. zaten hiç birimiz isteyerek vermiyoruz ama doymuyorsa ağlıyorsa yapacak birsey yok.bende hem mama hem de emziriyorum. kardeşim 6 ay bir haftalık doğmuştu dolayısıyla sadece mama yedi.şuan 20 yaşında çok sağlıklı ve gayette fit hiç bir zaman tombul olmadı. annenin psikolojiside önemli süt süt diye hırpalanıp bebeğimizin bu güzel anlarını kaçırmayalım derim. sağlıklı olsunlar en önemlisi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…