Ya ayni durumdayiz Bendede lansinohun sagma makinesiyle gelen biberon var Memeyi reddetmiyo ama yakalarken zorlaniyor Dedigin gibi sürekli emdigi icin gogusler dolmadan acikiyor mecbur mama veriyorum Cok fazla degil max 60 cc kadar Bende kiyamiyorum ac birakamiyorum zaten agliyo Etrafimdaki bicok kisi mama takviyesi yapmis o yuzden biraz daha rahatladim yani olmuyosa olmuyorben veriyorum arada 1 ya da 2 defa. cok emdigi icin sutum olmuyor bazen gogsum dolmadan emmek istiyor. mecbur bi 30 cc hazirlayip veriyoruzben de cok karsiyim mama ya ama ne yapayim ac mi kalsin bebegim sut artsin diye yapmadigim sey kalmadi. bazen bol bazen az geliyor. ben medela calma biberonunu kullaniyorum cekmeden sut gelmiyor o yuzden mi bilmiyorum ama beni reddetmedi. biberona alismadi yani. benim ki emmeye merakli emzik- ben- biberon allah ne verdiyse emmeye devam ediyor aslinda bebegin ihtiyaci kadar süt üretilirmis cogu kaynak vermeyin mama diyor sütünüz yeter diyor ama kiyamiyorum ben kotuluk mu ediyorum iyilik mi bilmiyorum artik ilk 15 gun icinde de kilo vermisti. simdi crs doktor kontrolu var bakalim kilomuz ne durumda. ben evde olctugumde ustundeki kiyafetlerle 4 kilo cikiyor ama bilmiyorum. bebegim 25 gunluk.
Benimki de öyle canım süt mü yetmiyor diye de düşündürüyor beni. Bi da bazen kusuyor hali ile. Son zamanlarda da gazı çoğaldı daha sindirmeden gazını çıkarmadan yeniden emdiği için üstüne. İleri zamanlar da ne yapacaz merak içindeyimBenim sıpam öyle, bir bucuk saat once emmisti az once acliktan bîhal olmuş gibi ağlayarak uyandi emiyo..
Ben bi çare bulamadim buna, doktor oburluğundan yapiyo yapacak bisey yok diyo, 1,5-2 saat uyursa öpüp başıma koyuyorum çünkü uyku ortalaması 45dk-1saat.. ve uyanık olduğu her an meme istiyo..
42 günlük 4600gr oğluşumuzKızlar merhaba. Bebişleriniz ne kadarlık ve kaç kg oldu:)
Benimki tam tersi mama alinca çabuk uyanıyor Ben emzirince daha uzun uyuyor :)Bebeler ne kadar çok emerse o kadar çok süt üretiyo memeler yetmiyor diye bisey yok..zaten günde bi kere verilen mamanin kilo ya da tokluk anlamında bebeye hic bi faydası da yok.doydugu için değil midesine oturduğu için uyuyup kalıyor garibimler.
bencillik etmeyelim nolur.gece uyumuyor,sık sık uyanıp emmek istiyor diye mamayi dayamayalim.
geçecek bu günler her şey yoluna girecek elbet.sadece birazcık sabır.
25 günlük minigim nerdeyse bütün gün kucağımda.çalışmaya başlayınca istesem de bu kadar yakın olamayacagiz.tadını çıkarıyorum yani şu an..
ay ılk bebegım oyleydı aynen canım.okadar sık emıyodukı saatlerce saatlerce.uykusu cok hafıfdı.evın en uzak odasındakı en ufak sese bıle ırkılır uyanırdı yaa.ılk kontrolde 15 gunde 2 kılo almıstı cocuk doktoru fazla almıs demıstı 2 saatte bır emzır demıstı ama o ıkı ssaatı doldurmak zulumdu.emzıkle oyalıyorduk ama cok zor alıstı.kusması ve gazı azaldı cok ıse yaradı.gece uykularımızda duzene gırdı.Benim sıpam öyle, bir bucuk saat once emmisti az once acliktan bîhal olmuş gibi ağlayarak uyandi emiyo..
Ben bi çare bulamadim buna, doktor oburluğundan yapiyo yapacak bisey yok diyo, 1,5-2 saat uyursa öpüp başıma koyuyorum çünkü uyku ortalaması 45dk-1saat.. ve uyanık olduğu her an meme istiyo..
bu arada kızlar gece sık sık uyandıgımızdan galıba ben halısulasyon gıbı bısyler yasıyorum adı nedır bılemıyorum.bebegım besıgınde aglıyo ben sesını duyup kalkıyorum kendıme gelene kadar bebegımı kucagımda sanıyorum yatakda yorganın ıcınde ellerımle falan aroyorum sonra kendıme geınce besıkte oldugunu farkedıyorum alıp emzırıyorum.cok mu vahım durumdayım delırmeye ramak kaldı galıba
Canim ileri duzeye ulasmis demek...Bebegim 52 gunluk ağzında pamukcuk var önceleri azdı genede dok götürdüm ilaç verdi şimdi çoğaldı sağlık ocağı karbonatla sıl dedi yapıyorum gecmiyo tavsiyesi olan varmi
Hahah bana da oldu o canim ...bu arada kızlar gece sık sık uyandıgımızdan galıba ben halısulasyon gıbı bısyler yasıyorum adı nedır bılemıyorum.bebegım besıgınde aglıyo ben sesını duyup kalkıyorum kendıme gelene kadar bebegımı kucagımda sanıyorum yatakda yorganın ıcınde ellerımle falan aroyorum sonra kendıme geınce besıkte oldugunu farkedıyorum alıp emzırıyorum.cok mu vahım durumdayım delırmeye ramak kaldı galıba
Ben cikardim canim ...Kızlar bişi sorucam ,şimdi benim kızçe 2 ayını doldurdu dışarı çıkıp ona birkaç parça elbise almak istiyorum gitmek istediğim mağazalarında hepsi AVM lerde ben şimdi kızımı avm ye götürsem acaba hatamı yapmış olurum ,mikrop almasından korkuyorum ,gerçi Bebek arabasından çok mecbur kalmasam çıkarmam üzerinedir yağmurluğunu örterim ama sizlerinde fikrini almak isterim
canım bu yaptıklarını tavsıye edıyo genelde doktorlarda.ayrıca gogus uclarını her emzırmede sılmeyı yada yıkamayı dene.havalar ısındı terlıyoruz ayrıca gogus pedıde kullanıyosan bakterı olusabılır.Bebegim 52 gunluk ağzında pamukcuk var önceleri azdı genede dok götürdüm ilaç verdi şimdi çoğaldı sağlık ocağı karbonatla sıl dedi yapıyorum gecmiyo tavsiyesi olan varmi
ohhh rahatladımAynisi banada oluyor Sarildigim yastigi bebegim saniyorum uyanip bakinca bebegimi besiginde buluyorum :)@janjakrusso
Hahah bana da oldu o canim ...
Uyandim bi baktim saat epey olmus uyuyakalmisiz...
Yatagimdan bi firladim baktim besik bos ...
Meger yanimda uyutmusum
8 saat boyunca emmıyormuKizlar 2 aylik kontrollerinizde boy ve kilo kac ?
Benim bebegim gece bizle yatip sabah bizle kalkiyor...
8 saate yakin uyuyor araliksiz...
Ne yaparssm yapayim uyandiramiyorum...
59 cm 5.800 gr cikti 2 ay 10 gunlukken...
46 cm 2.640 gr dogmustu...
Doktorum birak uyusun dedi ama benim icimde rahat degil...
Cok agir uykusu ya
Canim ilk ay masaallah 3 saatte bir kendi uyaniyordu...canım bu yaptıklarını tavsıye edıyo genelde doktorlarda.ayrıca gogus uclarını her emzırmede sılmeyı yada yıkamayı dene.havalar ısındı terlıyoruz ayrıca gogus pedıde kullanıyosan bakterı olusabılır.
ohhh rahatladımbı ben degılım yanı
ayy ondanda cok korkuyorum ben yanımda uyuturumda uykumda ezerım falan dıye.o korkuyla uyuyunca sanırım boyle seyler yasıyorum
8 saat boyunca emmıyormune zamndır boyle canım maasallah dıyeyım benımkınnde agırdı uykusu hep altını acıyordum oyle uyanıyordu ılk zamanlar sımdı ıkı-3saatte uyanıyo gecelerı
Bizede o ilacı yazdı onu ağzına damlatiyorum onunla silmemmi lazimCanim ileri duzeye ulasmis demek...
Ilk oglumunda agzini kaplamisti neredeyse...
Kolay kolay ilac yazmayan doktorum sadece 6 aylik suresinde mikostatin di yanlis hatirlamiyorsam o ilaci yazdi...
Bir hafta on gune anca gecti...
Gazli bezle agiz icini onunla dezenfekte etmistim...
Biran evvel onlemini al canim aksi takdirde emmeyebiliyorlar bu yuzden...
Gecmis olsun ♡♡
Herseferinde yikamiyorum kizim biraz sabırsız çığlık çığlığa mene istiyo ama bundan sonra dikkat edicez geçsin artık çok uzuluyorumcanım bu yaptıklarını tavsıye edıyo genelde doktorlarda.ayrıca gogus uclarını her emzırmede sılmeyı yada yıkamayı dene.havalar ısındı terlıyoruz ayrıca gogus pedıde kullanıyosan bakterı olusabılır.
ohhh rahatladımbı ben degılım yanı
ayy ondanda cok korkuyorum ben yanımda uyuturumda uykumda ezerım falan dıye.o korkuyla uyuyunca sanırım boyle seyler yasıyorum
8 saat boyunca emmıyormune zamndır boyle canım maasallah dıyeyım benımkınnde agırdı uykusu hep altını acıyordum oyle uyanıyordu ılk zamanlar sımdı ıkı-3saatte uyanıyo gecelerı
Fazla emdigi icin surekli kusuyor zaten, dedigin gibi bu yuzden gaz da cok, ben iki emme arasini acmaya calisiyorum ama cok agliyo, 1 saat zor oyaliyorum, bi de cok kilo aldi kollarim kopuyo artik, o yuzden sutum yetmiyo mu acaba sorusu da gecersiz oluyo bizim icin, doktora da sordum her gittigimizde sutum mu yetmiyo diye, o da daha nasil yetsin aldigi kiloyu gormuyo musun oburluk baska bisey degil diyo, ama hep aklimin bi köşesinde acaba emdikce midesi de kendi gibi büyüdü de o yüzden artık gercekten mi sutun yetmiyo diye, ay deli oldum iyice..Benimki de öyle canım süt mü yetmiyor diye de düşündürüyor beni. Bi da bazen kusuyor hali ile. Son zamanlarda da gazı çoğaldı daha sindirmeden gazını çıkarmadan yeniden emdiği için üstüne. İleri zamanlar da ne yapacaz merak içindeyim
Ben 1 saat oyalamaya calisinca bile helak oluyorum bazen, 2 3 saate nasil cikacak hic bilmiyorum, emzigi neredeyse hic kabul etmiyo, yine de emzigi hergün denemeye devam ediyorum insallah dedigin gibi olur bizde de..ay ılk bebegım oyleydı aynen canım.okadar sık emıyodukı saatlerce saatlerce.uykusu cok hafıfdı.evın en uzak odasındakı en ufak sese bıle ırkılır uyanırdı yaa.ılk kontrolde 15 gunde 2 kılo almıstı cocuk doktoru fazla almıs demıstı 2 saatte bır emzır demıstı ama o ıkı ssaatı doldurmak zulumdu.emzıkle oyalıyorduk ama cok zor alıstı.kusması ve gazı azaldı cok ıse yaradı.gece uykularımızda duzene gırdı.
Surekli gitmedikten sonra bisey olmaz bence, senin de ihtiyacin var biseyler yapmaya, caddelerdeki magazalara gitme sansin yoksa arada bir avm ye gideceksin mecbur napcan, cok kalmazsin icerde, fazla kalabaliktan kacinirsin gerisi de Allah a emanet zaten :)Kızlar bişi sorucam ,şimdi benim kızçe 2 ayını doldurdu dışarı çıkıp ona birkaç parça elbise almak istiyorum gitmek istediğim mağazalarında hepsi AVM lerde ben şimdi kızımı avm ye götürsem acaba hatamı yapmış olurum ,mikrop almasından korkuyorum ,gerçi Bebek arabasından çok mecbur kalmasam çıkarmam üzerinedir yağmurluğunu örterim ama sizlerinde fikrini almak isterim