yıne ben bısı sorcam umarım donen olur yasag mememde kızarıklık var ama sıslık ısı artısı yok mastıt mı bu ya
Deneyecem canim sagolasinCanım benimde sağ göğüs ucum yara olduğu için o taraftan çok emzirememiştim. Şişmişti ateş gibi yanıyordu birde bende ateş sıtma yaptı doktora gittim. Süte geçmiyormuş emzirirken kullanabilirmişim bir antibiyotik ile göğüs ucu kremi verdi mikroba karşı. verdi.Bunu yanı sıra sıcak su torbasını göğsümde biraz tutup masaj yaparak sağıyorum baya iyi gelmişti. Göğsün tam boşalmıyorsa ondan olmuş olabilir. Sıcak su ve sağmayı dene bence faydasını görürsün beni çok rahatlattı hala göğsümde şişlik olduğunda hemen yapıyorum.
Deneyecem canim galiba tam bosaltamio benim kizCanım benimde sağ göğüs ucum yara olduğu için o taraftan çok emzirememiştim. Şişmişti ateş gibi yanıyordu birde bende ateş sıtma yaptı doktora gittim. Süte geçmiyormuş emzirirken kullanabilirmişim bir antibiyotik ile göğüs ucu kremi verdi mikroba karşı. verdi.Bunu yanı sıra sıcak su torbasını göğsümde biraz tutup masaj yaparak sağıyorum baya iyi gelmişti. Göğsün tam boşalmıyorsa ondan olmuş olabilir. Sıcak su ve sağmayı dene bence faydasını görürsün beni çok rahatlattı hala göğsümde şişlik olduğunda hemen yapıyorum.
Ay sevmez olur mu annesi:/ kokun yeter senin:/ emzirme konusunda bişey diyemiyorum ben sorun yaşamadım ama hastanede 4 gün yattım kollarımda 2şer 3er serum olduğundan hiç alamamıştım kucağıma hep anemdeydi cocuğum . Eve gelince bende aynı sorunu yaşamıştım annem alır almaz susuyodu bende deli gibi aglıyodu. Sonra inat ettim ağlsada sakinleştircem diye önce sen sakin ol kucağına aldığında endişeni sıkıtını hemen hissediyolar . Pozitif ol hep sev kokla öp. Küçük bebek öpülmez diye biley yok öpülür.bikez sakinleştirebilirsrn seninde kendine güvenin yerine gelir . Hatta bak senden hemen önce bi video attım onu aç . Belki sakinleşir. Skainleşir sakinleşmezde konuş bebeğinle. Bence birazda kucağa alışmış haliyle hoplamak zıplamak istiyo belli ki seninle alakalı olduğunu düşünmüyorumÇok moralim bozuk. Artik yarin bi aylik olcaz kizin hala emmiyo. Yogun bakimda kaldi 14 gün orda biberona alisti. Simdi de emmiyo.. Bide herkesin kucagunda agucuk bugucuk bana hep ters ters bakiyo beni hic sevmiyo çok agliyo diye kendi annem avutmustu bi haftadir ona alisti galiba.. Bende hiç durmuyor avunnuyo uyumuyo emmiyo vs vs.. Babaannemizde hoplatmayi öğretti artik ya hoplatma istiyo ya ingaaaaa ingaaaaaa ingaaaaaa
Benimde ilk gunler yara olmustu.sogani ikiye bolup ic tarafini ocagin uzerinde yagsiz tavada pisirip gogsume koydum.cok sukur gecti.tabi lansinoh kremi ve gogus kalkanlarimida kullandim hep.tavsiye ederimMrb arkadaşlar benim bevegmde 15 günlük göğüs uclarım yara olduğu için emzirmekte zorlanıyorum.resmen ortadan ikiye ayrıldı bi önerimiz var mı
Aktardan mı aldınız bi foto paylaşır mısınız aynısını alıyımGecmis olsun canim...
Sari kantaron yagini her yarama uyguluyorum hemen sonuc aliyorum...
%100 orjinali olacak tabi rengi pembe olacak...
Sari renklerdeki seyreltilmis oluyor...
Ilk hafta emzirdigimde catlagi birak yarilmisti gogus uclarim...
Bu yagi surunce hemen gogus ucum köpürüyordu birkac dakika bekledikten sonra lansinoh adli kremi surup 2 saat bekletiyordum...
1 2 gune hemen iyilesti...
Gecen hafta ise agiz icimde cok yara cikti..
Pamuga bir iki damla sari kantaron damlatip yara olan yerlere surdum ...
Ertesi gun iyilesmisti :)
Gözün aydın baya bekletmiş kızın seni , sağsalim almışsın bol süttün olsun.Merhabalar son mart annesi adaylarindandim Bebegim 6 nisanda geldi Benim dogum hikayem de şöyle 41.hafta doldugu gun hastaneye yatisim yapıldı Ertesi gun bana sabahtan rahim agzini yumusatici tablet verilcekti ama ertesi gun yani 6 nisan sabahi suyum geldi 2 saat sanci bekledik gelmeyince yumusatici tablet konuldu ve sancilar basladi Normal sancilara gore biraz daha siddetliymis oyle dedi doktor Ilac oldugu icin Sancilar düzensiz geliyodu ama dayanilirdi saat 1 oldu acilma hala 1.5 cm doktor yormayalim seni ertesi gun ayni proseduru tekrar edelim dedi agri kesici yapti 1 saat uyudum ama sancilar gecmedi Aksam 18.00 gibi hala sanci cekiyodum ve sanci geldikce bebegin kalbi yavasliyodu Acilma 2 cm olmus ama cok yavas ilerleyen bi dogum neyse iste Biraz bekleyelim dediler duruma göre karar veririz Bebegin durumu iyice kotuye gidiyodu sancilarimda yavasladi Doktor daha beklersek bebegin dogumdan sonra bakima alinmasi gerekebilir dedi Beni acilen soyup yan odaya aldilar ve spinal sezaryenle bebegim dünyaya geldi Ve bizi sok eden sey ise en son bebegim icin 3.1 kg dendi o yuzden normal dogum denedik Doktor daha onceden demisti 4 kilo olsa endiselenirdim normal olamazdi dedi cunku ben 158 im ve minyonum Veee bebek 3.92 kg 52 cm olarak dogdu yani normal dogum sansim yoktu Gelelim sonrasina Hic agrim sancim olmadi 1 tane dikisim var icten klipslemisler 3.gun ayaga kalktim ve sutum cok sukur gayet iyi geliyor Herseyin hayirlisi kizim ve ben cok iyiyiz sukurler olsun
maasallah kuzucuga ...allah kolaylıklar versın saglıklı hayırlı uzun omurlerı olsun prensesınBal lokumumla kavuşmamız..!
Son günlerimde artık bebişim çok fazla baskı yapıyordu yürüyemiyordum resmen oturup kalkerken yatakda dönerken eşim gülüyordu hep dedem gibi yürüyorsun diyordu :)) 41+0 1 nisanın son dakikalarında yatağıma girdim tabi artık yatamıyorum bile sağa sola döndüm 1/2 defa eşimle sohpet ediyordum, içimde bıt diye bişey oldu sanki, eşime dedim bişey oldu suyummu geldi acaba elimle kontrol ettim geceliğimi ( son 1-2 gündür sürekli kontrol halindeydim zaten :)) ) evet ıslaklık vardı kalkıp banyoya gittim giderken biraz daha ıslandı ama çok fazla değil tabi çok merak ediyordum ben Nasıl bi şiddetle gelicek diye , hemen ped taktım odaya gittim eşime suyumun geldiğini söyledim, eşim biraz panik oldu Allah dan ben sakindim, saat 12 gibiydi, hemen valizimizi süslerimizi felan eşime aldırdım zaten herşeyi bi köşeye toplamıştım eşimin yardımıyla üstümü giydim sonra çıktık, yürüdükçe hafif hafif suyum geliyordu, yavaş yavaş hastaneye gittik 1 de hastanedeydik, nöbetçi Dr girdik ebe ordaydı Dr doğuma girmişti, ebe açıkmama baktı 1.5 parmaktı, bakarken suyumu birazdaha geldi biraz sancım oldu, yukarı sancı odasına çıktık arada ebe kontrole gelip açılmama baktı, kendi Dr mu bekleye bilirmiyim dedim durumum müsaitmi, bekleriz dedi zaten çok açılman sancın yok dedi, saat 4 de sancılarım gelmeyi başladı çok fenaydı sabah Dr da geldi, tabi biz hastanedeyken felan sürekli Dr la iletişimdeydik, sabah 9 gibi doğuma girdik açılmam 9-10 cm olmuştu sancın geldikçe ıkın dedi Dr la ebe nefes alıp nefesini kaçırmadan ıkın dedi, 6-7 ıkınmadan sonda 9:30 da 41+1 haftamızda 3.500grm bebeğime kavuştum çok şükür içini parçalamış biraz dedi bebeğin çıkarken dedi dikişim atıldı iğneyi dikişleri çok az hissediyordum ama sancılar ıkınma beni okadar çok yormuştu ki her dokunuşta inliyordum, ama Allah razı olsun Dr m okadar iyi motive ediyordu ki beni dayanıyordum.. Çok şükür şimdi büyüyoruz 1 haftalık oldu bile meleğim
bende senı merak edıyodum canım.neysekı saglıkla kavusmussun yavruna gecmıs olsun bol sutlu gazsız gunler dılıyorumMerhabalar son mart annesi adaylarindandim Bebegim 6 nisanda geldi Benim dogum hikayem de şöyle 41.hafta doldugu gun hastaneye yatisim yapıldı Ertesi gun bana sabahtan rahim agzini yumusatici tablet verilcekti ama ertesi gun yani 6 nisan sabahi suyum geldi 2 saat sanci bekledik gelmeyince yumusatici tablet konuldu ve sancilar basladi Normal sancilara gore biraz daha siddetliymis oyle dedi doktor Ilac oldugu icin Sancilar düzensiz geliyodu ama dayanilirdi saat 1 oldu acilma hala 1.5 cm doktor yormayalim seni ertesi gun ayni proseduru tekrar edelim dedi agri kesici yapti 1 saat uyudum ama sancilar gecmedi Aksam 18.00 gibi hala sanci cekiyodum ve sanci geldikce bebegin kalbi yavasliyodu Acilma 2 cm olmus ama cok yavas ilerleyen bi dogum neyse iste Biraz bekleyelim dediler duruma göre karar veririz Bebegin durumu iyice kotuye gidiyodu sancilarimda yavasladi Doktor daha beklersek bebegin dogumdan sonra bakima alinmasi gerekebilir dedi Beni acilen soyup yan odaya aldilar ve spinal sezaryenle bebegim dünyaya geldi Ve bizi sok eden sey ise en son bebegim icin 3.1 kg dendi o yuzden normal dogum denedik Doktor daha onceden demisti 4 kilo olsa endiselenirdim normal olamazdi dedi cunku ben 158 im ve minyonum Veee bebek 3.92 kg 52 cm olarak dogdu yani normal dogum sansim yoktu Gelelim sonrasina Hic agrim sancim olmadi 1 tane dikisim var icten klipslemisler 3.gun ayaga kalktim ve sutum cok sukur gayet iyi geliyor Herseyin hayirlisi kizim ve ben cok iyiyiz sukurler olsun
Cevabi bende merak ediyorum zira ayni dertten muzdaribimHerkese hayırlı akşamlar. Bugün kizim beni mahvettisürekli meme agzinda olsun istiyor. Uyumuyor kucak istiyor. Gaz damlasini verdim masaj yaptim. Gazini cikariyor kakasini yapıyor eeeee derdi ne o zaman
Slm arkadaşım ben bugün oluttum mevlüdümü çok şükür allah kabul etsin ben hediye olarak havlu yaptımIyi aksamlar taze anneler
Bugun ilk kez bebegimi yikadim daha dogrusu esimle birlikte yikadik. Simdiye kadar annem gelip yikiyordu artik biyerden baslayalim dedik bizde
Eee gun gectikce bebeklerimiz buyuyor bebislerimizi ziyarete gelenler oluyor. Allah nasip ederse bu hafta mevlut okutucam bebegim tam 1 aylik olmus oluyor ayni gun.
Mevlut okutanlar varmi aranizda neler yaptiniz nasil gecti?
Bizim cevremiz cok genis. Sadece 1. Dereceleri cagiracagim halde cok kalabalik olacak ins. altindan kalkabiliriz.
Mevlutte ilk once gelenlere lokum dagitacagim. Kurandan sonra tavuk(haslama degil ama sote seklinde) pilav ayran baklava.
Sonra cayin yanina tuzlu kurabiye ve kek yapacagim.
En son olarakta kolonya sisesi susledim gelenlere hediye edecegim insallah.
Kalabalik olacagi icin biraz tedirginim ama iki kere mevlut okutamam. Insallah guzel gecer
Ozelden bilgi verdim canim..Aktardan mı aldınız bi foto paylaşır mısınız aynısını alıyım