2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Benim oglumunda büyük bir ihtimal yeni doğan reflusu bakalim dediginiz gibi emdigini çıkartıyor biz anne sütü ve mama ile besleniyoruz anne sütünü nerdeyse tamamen çıkartıyor uykusu gelene kadar yine acikiyo yine mama veriyorum artık beni de eskisi gibi emmek istemiyo bole acayip bi dönem yaşıyorum dediğim gibi bebeginizi doyurduktan sonra dik tutun bi süre daha az kusuyo ve düz yatirmayin meyilli yatırın rahat oluyolar

canım bugün benimki de kusma sayısını artırdı Allah şifa versin mini kuzularımıza
Amin canim insallah daha cok kucukler icim gidiyo ama onlarin sagligi icin hersey ilac kullaniyo musunuz biz gaviscon ve motillum kullanıyoruz zorla siringayla veriyorum yarısını çıkarıyo surubunda her beslenmede kusuyo ama o büyük kusmalari azaldı yaklaşık 4 5 gündür yapmiyo ama ağzından yavaş yavaş o kadar çıkarıyo nerdeysd

Ben hepsini denedim dik tutuyorum reflü yatağı var zaten ama yine kusuyo umarım ilerlemez diye dua ediyorum

Ne güzel cnm yiyip içip yatıyorsa bizimki yiyo yiyo yatmıyo valla çok zorlanıyorum ben kızımla
Benim kızımda hiç durmuyor sürekli emmek istyor 5 dk yatakta tek başına durmuyor daha 20 günlük ama çok hareketli uyumuyor adam akıllı ya kucakta ya emmede. Zormuş gerçekten ama yine de şükürler olsun bi bakışıyla her şey bitiyor, geçiyor:)

Bizimki kucaktada durmuyo valla gelenler bi sevelim diyo ama bizimki kimselere gitmiyo sevdirmiyo kendini

sütünüz bol geliyorsa fazlasını atarmış bebekler bir de fazla emzirmemeye çalışın çok sık emiyorsa emzikle oyalamaya çalışın braz

kızlar belki okumuşsunuzdur bilmiyorum biraz uzun ama çok güzel sizlerinde okumasını istedim. çok duygusalmış bebişlerimize hiç sinirlenmemiz lazım

Yeni doğanın annesine mektubu

"sevgili anneciğim beni emzirdiğin için çok teşekkürler!muhtemelen daha şimdiden sütünün bana özel tasarlandığını ve beni besleyebileceğin diğer herşeyden daha iyi olduğunu zaten biliyorsun. şu anda bebeklerini emzirmeyen arkadaşlarının daha kolay bir zaman geçiriyor gibi göründüğünü düşündüğünü biliyorum. o bebekler beslenme aralarında deliksiz ve daha uzun süre uyuyorlar, çok içiyorlar ve benim gibi sürekli beslenmek için yaygara kopartmıyorlar! sinirlenmeye başladığını biliyorum ve aldığın tüm nasihatleri duyabiliyorum. ..büyükannem seni emzirmediğini ve sonunda gayet iyi olduğunu, babam beni rahatlatmak için hiç bir şey yapamadığını söylüyor ve doktor diye seslendiğin soğuk elli kadın sana daha iyi büyümeme yardım edeceğini söylediği kutuda bir şey verdi. yorgun ve kızgınsın çünkü bana bakmak çok zor geliyor ama anneciğim lütfen, bu lezzetli emzirme işini bırakmadan önce, bazı davranışlarımı sana açıklayayım. daha iyi hissetmene yardım edebilir.
Doğduğumda herhangi bir sebeple ikimiz ayrıldıysak ( belki hastane protokolü belki senin ameliyatın yüzünden) annelerinin yanındaki arkadaşlarımdan muhtemelen daha çok kilo kaybettiğim için bunu telafi etmem gerek. sorun değil...daha çok kaloriye ihtiyacım olduğunda seni haberdar etmekte gerçekten iyiyim ama senin bol bol emmeme izin vermen gerek, büyükannem daha şimdi emdi dese bile!ilk bir kaç gün hastanedeki hemşireler aç olduğumu ve benim için yeterli süt yapamadığını söyleyebilir...fakat anneciğim, bu kolostrum müthiş bir şey! vücudumdaki bilirubine bağlanan proteinle dolu ( yükselen bilirubin yenidoğanların yarıdan fazlasında sarılığa sebep oluyor) ayrıca o siyah, zift gibi mekonyumu kolay çıkarmama yardım eden harika bir laksatif, böylece tanecikli, sarı-kahverengi kakalara geçebiliriz. şu an kolostrum çok yoğun ve yapışkan . bense henüz çok miniğim ve hala dilimi nasıl hareket ettireceğimi çözmeye çalışıyorum ve hala birlikte rahatlamaya çalışıyoruz , yani bu sıvı altından SADECE BİR ÇAY KAŞIĞI ( 5-7 mL) emmem en az 20 dakika alabiliyor.

ama sorun değil anneciğim! Biliyorsun, senin kollarından başka olmak istediğim bir yer yok, tatlı sesini duymak ve kokunu almak-doğduğumdan beri duş almamış olsan da kokun bana enfes geliyor. ve hakkımda bilmen gereken bir şey daha...çok tombiş görünen tatlı bir göbeciğim de olsa, midemin günlük kapasitesi doğduğum gün sadece 5-7 ml- minik bir bilye kadar! dünyamdaki en akıllı kadınsın, bağlantıyı gördüğünü biliyorum! kolostrumunun miktarı tam olarak benim mideme göre! yaşamımın ilk gününde midemin duvarları çok sert ve esnemiyor bu yüzden biri beni biberonla beslemeye çalıştığında hevesle emsem de çoğunu kusarım. görüyorsun anneciğim, çiçeği burnunda dünyamda haberleşmek için sadece iki yolum var- ağlayabilirim ve emebilirim. pek fazla göremiyorum ve bütün o sesler senin karnındaykenkine göre çok gürültülü ve memende kendimi yönlendirmek için ellerimi kullanabilirim ama herşeyi anlamlandırmak için neredeyse tüm yaptığım ağlamak ve emmek.
biliyorum çok kafa karıştırıcı geliyor anneciğim, midem doluyken de sürekli emmek istemem. ben emdiğimde ikimiz için de harika şeyler oluyor. sağınımdaki istemsiz sindirim kaslarımı uyararak kendi sindirimimi hareket halinde tutuyorum- midemin içeriğini hareket ettirerek, çünkü hala sindirim sistemimin başlangıcı olan ağzımı ve dilimi hareket ettiriyorum. memeni böyle emmeme izin verdiğinde, o an hangi sebeple emdiğime bağlı olarak emmemi çok kolay düzene sokabilirim. muhtemelen beslenme amacıyla emdiğimde ve bol süt yuttuğumda bunu hissedersin ve lezzetli bir kase dondurma gibi rahatlamak için emdiğimde de. bilirsin bazen kaşığındakinin bitmesini hiç istemezsin. benim için dondurmadan daha iyisin! fakat biberonla emmem ve içindekini almamam mümkün değil ve bu benim için kafa karıştırıcı ve bu durumda emmeye devam edebilirim çünkü içgüdümün dediği budur veya karnımın ağrıdığını farkedebilirim ( çünkü 10. günde bile mide kapasitem sadece bir pinpon topu kadar) ve ağlar yine ağlarım .çünkü gerçekten tek bildiğim ağlamak ve emmek!
bu hissettiklerimle ilgili ...bu kadar çok emmek istemek elimde değil anneciğim, böyle doğdum ve bu konuda yapabileceğim pek bir şey yok. inan bana , seni kandırmaya çalışmıyorum! bir kaç hafta içinde bu ihtiyaç birazcık azalacak ama şimdi emmek benim tek yöntemim fakat gerçekten havalı bir şey duymak ister misin? tek fayda gören ben değilim! bu ilk günlerde seni emdiğimde,vücudun prolaktin reseptörlerini aktive ediyor. şaşırtıcı değil mi? ilk iki haftamda prolaktin seviyelerin yükseldikçe göğüslerinde daha çok reseptör aktive olur ve potansiyel süt üretimin beni emzirmeyi tercih edeceğin süre boyunca daha fazlalaşır. emzirme danışmanının biberon ya da emzik için bekle demesinin sebeplerinden biri budur bu prolaktin reseptörü olayı sadece ilk 10-14 gün gerçekleşir. daha sonra emdiğimdeki prolaktin dalgalanması azalır.
prolaktin dışında ben memendeyken bir de oksitosin salgılanır. seni bana bu kadar bağımlı yapan kısmen oksitosin! oksitosin aşk hormonu ve emzirirken rahat ve mutlu hissetmene yardım ediyor. devam et, anne, rahatla! sorun yok! oksitosin salgılanması meme ucu uyarısıyla tetiklenir, illa süt çıkması gerekmez (işler iyi gittiği zaman meme ucunu uyarmam aynı zamanda süt çıkardığım anlamına gelse de!) şimdi, bunu bebeğinden duymak acayip gelebilir ama oksitosin konusunda bilmen gerekenler var. hayatında oksitosin üretimini tetikleyen sadece 3 olay var : meme ucu uyarısı(seni emdiğim zamanki gibi), doğum (doğumdaki oksitosin salgılanması rahim kasılmalarını tetikler, bazen emzirirken hissettiğin kramplar da bundandır), ve orgazm!

Kızlar bir sorum olacak size sezeryan olanlar dr lari niz normal doğumdan ne kadar önce sezeryan tarihini verdi. 24 nisan bizim normal doğum tarihimiz 14 nisan a gün verdi. Ancak en son nst de filan sancı çıkmadı bebeğim içerde rahatça duruyor sa dursun istiyorum fikirlerinize ihtiyacım var

Çanımm marka ismi verebiliyor muyuz bilmiyorum ama verdiğin mama tatlı olabilir. Artık sütün tadını beğenmiyor olabilir. Ben de sağa sağa çoğalttım sütümü. Manuel pompa ile sağdım. Doktor verme cok ağlamazsa manayı dedi. Sende göğüsünü değiştire değiştire enzir.

sezeryan icin beklenen dogum tarihinden 10 gun oncesine gun veriyorlar. Ama ilk dogumunuz ise normal dogumu bekleyip eger olmazsa son anda sezeryana alinabilir. Fakat 2. Sezeryansa doktorlar riske atmiyorlar sanci ve acilma baslamadan doguma aliyorlar cunku onceki dikislerde esneme olabilirmis. Sizde doktorunuza guvenin onlar sizin icin en iyisini dusunurler.

40+3te bizim kizin hala niyeti olmadığı için karar verdi Dr.umuz sezeryana canım..

39+2 de planli sezryan oldum ben

Merhaba arkadaslar. Ikinci cocugumu 22 martta kucagima aldim. Birinciden deneyimli oldugum icin emzirme ve dogum sonrasi problemlerimi daha rahat halledebiliyorum. Onemli olan sogukkanli olmak. Sutu cogaltmak icin humana stell tea cok isime yaradi su an 3. Kutuyu iciyorum. Duzenli beslenmek. bol su icmek de gerekiyor. Ayrica cemenotu tohumu demleyip iciyorum. Arada rezene anason karisimi cay yapiyorim. Bebek uzun sure uyuyup emmedigi zaman sagip veriyorum. Sagdiginizda az sut ciktiginda uzulmeyin bebek emdigi zaman bunun daha fazlasini emiyordur. Galactago diye bir damla aldim sut artiriciymis henuz pek birsey farkettirmedi sut artisinda. Bu sekilde 18 gunluk olduk kilo artisi da normal. Nacizane benim onerilerim bunlar size.

Kızlar bebeğim 16 günlük oldu sütüm çok az herşeyi denedim ama olmuyo arttırmadım mama takviyesi yapıyorum mecburen Deneyimli olanlar hangi mamayı öneriyorsunuz besleyicilik acısından sanki bebeğim hiç büyümeyecek mama kilo aldırtmayacak gibi düşünüyorum zaten düşük kilolu doğdu bebeğim bi an önce toparlansın istiyorum sizler hangi mamayı kullanıyorsunuz

Cocuk doktoruna sorsan belki daha iyi olur.Bebeginin saglik durumuna ve kilosuna gore uygun bir mama onerir. Hem kac olcu verecegini de sorarsin az da olsa sutun varmis. Cogaltma cabalarini birakma hic. 2 saatte bir emmiyorsa bile sag gogsunu. Sagdiginda ne kadar ciktigini onemseme. Sagdikca ve emzirdikce cogalir evelallah

Kilo alimi nasil?şunun icin soruyorum benim bu dogumum ikinci dogumum ilkini de emzirdim bunu da emziriyorum insan ister istemez ikisini kiyasliyor bunda memelerim daha boş gibi geliyor ilkinde daha cok gogus pedi kirletiyordum bunda gunde bir defa ancal degistiriyorum o da doldugu icin degil koku yaptığı icin. Ilk oglum ilk ay 970 gr almisti buna oranla kucuk oglum bu kadar bile alamaz diyordum cunku sutum az gibi geliyordu ama 1.ay kontrolunde böyle olmadigini gordum. Demek istedigi. O ki biz pek anlayamiyoruz hic buyumez kilo almaz diye dusunme mamasini yedikçe emdikce kilosu artacaktir zaten dusuk kilolu bebeklerin kilo alim hizlari genelde daha fazla oluyor hic uzme kendini kilo alimi iyiyse hiiic dert etme derim benden nacizane tavsiye..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…