2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Iyi aksamlar taze anneler :KK54::KK54:
Bugun ilk kez bebegimi yikadim daha dogrusu esimle birlikte yikadik. Simdiye kadar annem gelip yikiyordu artik biyerden baslayalim dedik bizde :KK45:
Eee gun gectikce bebeklerimiz buyuyor bebislerimizi ziyarete gelenler oluyor. Allah nasip ederse bu hafta mevlut okutucam bebegim tam 1 aylik olmus oluyor ayni gun.
Mevlut okutanlar varmi aranizda neler yaptiniz nasil gecti?
Bizim cevremiz cok genis. Sadece 1. Dereceleri cagiracagim halde cok kalabalik olacak ins. altindan kalkabiliriz.

Mevlutte ilk once gelenlere lokum dagitacagim. Kurandan sonra tavuk(haslama degil ama sote seklinde) pilav ayran baklava.
Sonra cayin yanina tuzlu kurabiye ve kek yapacagim.
En son olarakta kolonya sisesi susledim gelenlere hediye edecegim insallah.

Kalabalik olacagi icin biraz tedirginim ama iki kere mevlut okutamam. Insallah guzel gecer
Hayirli olsun canim...
Bende yemekli yapmistim...
Sehzade kiyafeti almistim ...
Ayrica minik renkli kadehler susleyip onlarla lohusa serbeti dagittim...
Cok begenildi herkes ictigi bardagi goturdu yaninda :-)

Spinal anestezi sonrasi bel ve bacak agrilarim cok oluuor 1 ay oldu benim gni olan var mi normal hayata donmek iatiuorum artik .

Hayirli olsun canim...
Bende yemekli yapmistim...
Sehzade kiyafeti almistim ...
Ayrica minik renkli kadehler susleyip onlarla lohusa serbeti dagittim...
Cok begenildi herkes ictigi bardagi goturdu yaninda :-)
Bende ogluma tulum aldim uzerinde keceden biyik fes var bide isim yaziyor. Cok seker duruyor. Allah giydirmeyide nasip etsin ins.

Herkese hayırlı akşamlar. Bugün kizim beni mahvetti :KK43: sürekli meme agzinda olsun istiyor. Uyumuyor kucak istiyor. Gaz damlasini verdim masaj yaptim. Gazini cikariyor kakasini yapıyor eeeee derdi ne o zaman
sütünüz yetmiyor olabilir ortam sıcak gelmiş olabilir kundak yapıyorsanız ondan sıkılmıştır belki ve çıkan gaz vücudunu rahatlatmaya yetmiyor olabilir

Mrb kızlar nasıl gidiyor bebişlerle aranız. Biz yorgun ve uykusuz idare ediyoruz. Bişey sorucam sizlere benim oğlum garip garip sesler çıkarıyor, emdikten sonra mesela hıık hıık diye boğazına kaçmış gibi. Bazende inliyor gibi tuhaf sesler uykuda bile. Sizdede bu durumda olan var mı yada neden böyle olduğunu bilen bir doktora mı götürmeliyim acaba.
Yok canim benimkindede cikio o sesler sordum dra onunda yeni bebegi oldu benimkidede oluo normal dedi sikinti yok yaane

Merhabalar son mart annesi adaylarindandim Bebegim 6 nisanda geldi Benim dogum hikayem de şöyle 41.hafta doldugu gun hastaneye yatisim yapıldı Ertesi gun bana sabahtan rahim agzini yumusatici tablet verilcekti ama ertesi gun yani 6 nisan sabahi suyum geldi 2 saat sanci bekledik gelmeyince yumusatici tablet konuldu ve sancilar basladi Normal sancilara gore biraz daha siddetliymis oyle dedi doktor Ilac oldugu icin Sancilar düzensiz geliyodu ama dayanilirdi saat 1 oldu acilma hala 1.5 cm doktor yormayalim seni ertesi gun ayni proseduru tekrar edelim dedi agri kesici yapti 1 saat uyudum ama sancilar gecmedi Aksam 18.00 gibi hala sanci cekiyodum ve sanci geldikce bebegin kalbi yavasliyodu Acilma 2 cm olmus ama cok yavas ilerleyen bi dogum neyse iste Biraz bekleyelim dediler duruma göre karar veririz Bebegin durumu iyice kotuye gidiyodu sancilarimda yavasladi Doktor daha beklersek bebegin dogumdan sonra bakima alinmasi gerekebilir dedi Beni acilen soyup yan odaya aldilar ve spinal sezaryenle bebegim dünyaya geldi Ve bizi sok eden sey ise en son bebegim icin 3.1 kg dendi o yuzden normal dogum denedik Doktor daha onceden demisti 4 kilo olsa endiselenirdim normal olamazdi dedi cunku ben 158 im ve minyonum Veee bebek 3.92 kg 52 cm olarak dogdu yani normal dogum sansim yoktu Gelelim sonrasina Hic agrim sancim olmadi 1 tane dikisim var icten klipslemisler 3.gun ayaga kalktim ve sutum cok sukur gayet iyi geliyor Herseyin hayirlisi kizim ve ben cok iyiyiz sukurler olsun
gözün aydin canim. sen de kavustun sonunda minigine:) Allah anali babali buyutsun. biz de bugün 14 günlük olduk. ama cok zormus valla bu miniklere bakmak annem olmasa beceremezdim heralde:KK43:

bu arada dogurmayan kaldi mi ki???

Kızlar ben kendimi cok beceriksiz hissediyorum Bebek bakımı konusunda. Özellikle kollarından bimkıyafeti geçirirken falan. Bişey yapacağım zarar vericem diye cok kırkıyorum.

gözün aydin canim. sen de kavustun sonunda minigine:) Allah anali babali buyutsun. biz de bugün 14 günlük olduk. ama cok zormus valla bu miniklere bakmak annem olmasa beceremezdim heralde:KK43:

bu arada dogurmayan kaldi mi ki???
Tesekkur ederim cumlemizinkini Kavuşmak cok guzel ama dediğin gibi bakmak bir o kadar zor Hele ki emzirme olayi fena canimi yakiyor :KK43: Benimde esimin ailesi geldi Cok yardimci oluyorlar yoksa bu sezaryenli halimle ben ustesinden gelemezdim

mrb kızlar ben dünden beri çok hastayım şiddetli ishal mide bulantısı kusma şikayetiyle acile gittik tahlilde amip çıktı.doktor flagly antibiyotik hap verdi bana. emzirdiğim için kafam karışık. veren doktor emzirebilirsin dedi.ama çocuk doktorunu aradım ilaç kullanırken emizrme dedi. daha 20 günlüğüz bağırsak florasasını bozabilir falan dedi. internete baktım bebeklerde de olabiliyormuş bu hastalı onlara da bunun şurubunu veriyorlarmış. valla ne yapacağımı şaşırdım.sütüm emzirmeyince azalır diye korkuyorum.daha yeni yeni artmaya başlamıştı zaten.:KK43: 5 gün kullancam ilacı bunu kullanan oldu mu?

7.5 aylık kızımı bugün sümüksü kaka şikayeti ile hastahaneye götürdüm amip kisti teşhisi konuldu. sabahtan beri araştırma yapıyorum. her okuduğum yazıda daha çok üzülüyorum çünkü bu bebeğimin gelişimini etkileyecekmiş. dr flagly verdi 10 gün kullanıcaz.

Kızlar ben kendimi cok beceriksiz hissediyorum Bebek bakımı konusunda. Özellikle kollarından bimkıyafeti geçirirken falan. Bişey yapacağım zarar vericem diye cok kırkıyorum.
elinde giysinin kol kısmını toparla öyle hızlıca elinden geçirirsin çıkarırkende kol kısmının ucundan tutup çek kolayca çıkar bebekler çok minik sonuçta ne kadar dikkatli olsakta o his oluyor ister istemez

Tesekkur ederim cumlemizinkini Kavuşmak cok guzel ama dediğin gibi bakmak bir o kadar zor Hele ki emzirme olayi fena canimi yakiyor :KK43: Benimde esimin ailesi geldi Cok yardimci oluyorlar yoksa bu sezaryenli halimle ben ustesinden gelemezdim
gögsünüzün kahverengi kısmını ağzına girecek şekilde bebek ağzını açtığında hızlıca verin yanlış emdikleri için yıpranıyor malesef

gögsünüzün kahverengi kısmını ağzına girecek şekilde bebek ağzını açtığında hızlıca verin yanlış emdikleri için yıpranıyor malesef
Evet bunu bi gogsumde uygulayabiliyorum ve acimiyor pek digerine gecerken agladigindan acele ettiginden hemen ne kaptiysa o sekilde devam ediyor

Evet malesef benimkini de bir hayli yıprattı:KK43: beraberce doğru yolu bulduk herhalde ki şimdi daha iyi hissediyorum emzirirken.
evet emzirmek benim de canımı çok yakıyordu. İlk başlarda mafoldu göğüs uçlarım hiçbirşey fayda etmedi ayaklarımı yere vuruyordum . Ayva çekirdeği jeli bana iyi geldi sanki. Kullanmadığım krem kalmadı. Aventin kalkanını da kullandım. Daha 2 gündür daha iyi hissediyorum emzirirken. İlk ağzına aldığında yine bir acı hissi oluyor sonra geçiyor. Seninki de zamanla alışacak.

Merhaba hanimlar :21: ben dogum yapali 35 gun falan oldu kanamam hala bitmedi:KK53:normali bu mudur yoksa benimki mi cok uzun surdu:KK43:

Kızlar bebeğim banyoda çok ağlıyo ya ben yaptıramıyorum banyosunu annem yaptırıyor ama öyle bi bağırıyor ki özellikle kafası yıkanırken boğulucak gibi oluyo korkuyorum bende o yüzden siz kafasını nasıl yıkıyosunuz bebeğinizin kolay bi yöntem var mı biz arkasınjnçevirip elimizde arka dan su dökerek yıkıyoruz

Kızlar bebeğim banyoda çok ağlıyo ya ben yaptıramıyorum banyosunu annem yaptırıyor ama öyle bi bağırıyor ki özellikle kafası yıkanırken boğulucak gibi oluyo korkuyorum bende o yüzden siz kafasını nasıl yıkıyosunuz bebeğinizin kolay bi yöntem var mı biz arkasınjnçevirip elimizde arka dan su dökerek yıkıyoruz

Canim bebekten bebeğe huy olarak fark ediyor maalesef. Benim bebek banyoda neredeyse uykuya geçecek o kadar gevsiyor yani. Ben kuvet sungerine koyuyorum,yuzune gelmeden sacina dogru dokuyorum suyu,su arkaya dogru akip gidiyor,en son senin dediğin gibi kaldirip arka tarafindaki saclari duruluyorum. Ancak su yutarsa falan agliyor biraz. Ama buyuk oglum oyle degildi mesela o bu kadarlikken cok aglardi banyoda. Huy meselesi iste.

Benim oğlumda vücudunu yıkarken ağlamıyo başına sıra gelince hep ağlıyo :KK43:

X