çok şükür 22 martta ben de yavrumu kucağıma aldım epidural normal doğumla. doğum anım çok zor olmadı ama öncesi biraz sıkıntılı ve uzun sürdü gelmek bilmedi bebişim. pazartesi sabah yatış yaptım salı akşam doğdu. önce ovül taktılar 24 saat o kaldı. ertesi gün suni sancı takıldı. ama doğar doğmaz kakasını yaptı bebeğim yani daha da bekleyemezmişiz. her şeye değdi ama bambaşka bir duygu bu.Allah yardimcin olsun cnm. Suni sanci ben de aldim. O kadar kotu degil korkma.Epidural düşünür musun ?
Canım dua her kapının anahtarıdır zaten maşallah bebişine sevindim iyi olmasınaBen yine geç yazıyorum canım ama kusura bakma bebeğim iyice hareketlendi cok şükür doktor topuk kanı almaya bile gerek duymadı:) valla yaparkende hep allahım peygamber sünneti yüzü suyu hürmetine dedim dualar ede ede verdim cok şükür kurtulduk :)
En siddetli agrilar zaten o son bi saatte,o agrilari hissedeceksem epiduralin ne manasi var ki? Tamam bebegin dogmasi biraz uzar ama olsun o kadar.
Canım benim de öyleydi ben lansinoh krem sürüyorum emzirdikten sonra bide pamuğu zeytinyağa batırıp kremin üstüne kapattım ve göğüs pedi kullandım çok şükür 1 haftada geçti. Ama pamuk baya zeytinyağlı tabiri yerindeyse vıcık vıcık:))Meme ucu catlagina iyi gelen krem bitkisel urunler kullanan var mi 40 gunluk oldu bebegim hala catlakla ilgili sikintilarim var emzirmek cok guzel ama catlaklarla eziyete donusuyor bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum
%50 sini hissediyorsun işte ama çok şükür ki atlattım:)
Canım benim de öyleydi ben lansinoh krem sürüyorum emzirdikten sonra bide pamuğu zeytinyağa batırıp kremin üstüne kapattım ve göğüs pedi kullandım çok şükür 1 haftada geçti. Ama pamuk baya zeytinyağlı tabiri yerindeyse vıcık vıcık:))Devitaminimm
anestezi uzmanına bağlı. ben de ilk doğumumda epidural olmuştum. 5 cm açıldıktan sonra taktılar, dozu fazla vermişler gece sabaha kadar uyudum desem yeridir. sabah sancılar başladığında fazla doz verdiklerinden tekrar veremediler, bütün sancıları hissetmiştim, gece açılmayı durdurduğu için de boşuna zaman kaybı. 2. doğumumda epidural olmadım, çok daha rahattımBen hicbir sey hissetmedim canim cok konforluydu gerçekten
anestezi uzmanına bağlı. ben de ilk doğumumda epidural olmuştum. 5 cm açıldıktan sonra taktılar, dozu fazla vermişler gece sabaha kadar uyudum desem yeridir. sabah sancılar başladığında fazla doz verdiklerinden tekrar veremediler, bütün sancıları hissetmiştim, gece açılmayı durdurduğu için de boşuna zaman kaybı. 2. doğumumda epidural olmadım, çok daha rahattımiyi bir anestezi uzmanına yaptırmak gerekiyor
Hayirli ugurlu olsun canım bebegin. Ben de epidural den memnun kaldım. Ben 9 saat sonunda dogurdum. 6 cm den sonra epidural yapıldı.çok şükür 22 martta ben de yavrumu kucağıma aldım epidural normal doğumla. doğum anım çok zor olmadı ama öncesi biraz sıkıntılı ve uzun sürdü gelmek bilmedi bebişim. pazartesi sabah yatış yaptım salı akşam doğdu. önce ovül taktılar 24 saat o kaldı. ertesi gün suni sancı takıldı. ama doğar doğmaz kakasını yaptı bebeğim yani daha da bekleyemezmişiz. her şeye değdi ama bambaşka bir duygu bu.
Kızlar merhaba bizde 33 günlük olduk bugün. Bizimde son iki haftadır gaz problemimiz vardı. Doktorum maflor diye bir ilaç verdi hiç bir işe yaramadı. Günde kaç defa msjlar yaptım ettim ama nafileKizlar bugun kizim bir aylik olduk cok sukur ama coooook gaz sancisi var yirtinio resmen ya nerdeyse gozunden yas gelecek rezene sap simplex veriom banamisin demio uyku da yok heo kucakta emziriom bir saat emio memeden ayrilmak istemio onunla rahatlio cok emincede gaz oluo ne yapacagini bilemedim siz neler uyguluosunuz
olur mu canım ben tek çocukla ypıyorum bunları 2 çocukla zor diğeri de çok küçükmüş burda iş eşine düşüyor en azından akşamları o büyük çocuğunun sırtına masaj yapsın sen de miniğine yap böylece kıskançlıkta ortadan kalkar . inan şu yüz üstü yarım saat yapılan masaj çok iyi geliyor sabahları da altını açtığında bebek yağını elinde sürtünmeyle ısıt hemen yukrdan aşağı masaj yap 5-6 tane 1 dakikanı bile almaz bu .Canım sen yapılması gereken her şeyi en güzel şekilde yapıyorsun kuzucuğuna. Okuyunca birazda kızdım kendime iyi bir anne değilim ben diye. Ben senin kadar ilgilenemiyorum yavrumla banyosunu yaptırıyorum özel masaj falan yapamıyorum. Gazını çıkarmak içinse sadece kucağıma alıp dik tutarak sırtını sıvazlıyorum yada elimin üzerine karnı gelecek şekilde tek elimle tutarak sırtına pıt pıt vuruyorum. Başkada özel bişey yapmıyorum yapamıyorum daha doğrusu. Benim birde 2.5 yaşında oğlum var ve kardeşini çok kıskandı benim üzerimde sürekli huyu çok değişti ve Yaramazlaştı bende hangisiyle ilgilenecek şaşırdım. Yetişemiyorum artık kendimde çok bunaldım uykusuzluk bir yandan yorgunluk bir yandan bocaladım bende. Sağlıklı olsunlarda ne yapalım olur olur gider herhalde.
Tsklee cnm bende bir deneyeyim%50 sini hissediyorsun işte ama çok şükür ki atlattım:)
Canım benim de öyleydi ben lansinoh krem sürüyorum emzirdikten sonra bide pamuğu zeytinyağa batırıp kremin üstüne kapattım ve göğüs pedi kullandım çok şükür 1 haftada geçti. Ama pamuk baya zeytinyağlı tabiri yerindeyse vıcık vıcık:))Devitaminimm
Of seni cok iyi anliyorum ayni problem bendede var tek farkim kan yok cok sukur benimde denemedigim krem urun kalmadi aciya aciya emziriyorum cevredekileri dinleme onlar anca konusur bebek ac mi kalacak illaki mama almak zorunda sen toparlanana kadar canini sikma uzulursen sutunde gelmez 2 gunluk mamayla biraksaydi emmeyi oo benim 40 gunluk bebegim mama ve annesutu veriyorum cokta guzel emiyorlar senn moralini bozma bu bir surec zamanla gececek ins annelik fedakarlik istiyor10 tane daha normal dogum yapabilirim ama su meme ucu yaralarim olmasa, gerckten dogum daha kolaymis, memelerimin ucunun yarisi adeta yok oldu ve ben bu hale gelene kadar inat ettim, emdikce iyilesir duzelir diye, herkesten duydugum tum kremleri aldim, (garmastan, madecassol, sari kantoron yagi, e vitamini kapsulu, ftio krem, ayva cekirdegi, lahana yapragi, tahin yagi, lansinoh,zeytinyagi) yani bunlarin hepsini yaptim da annemi dinleyip vaktinde dr a gitmedim, bebegimi emzirmk onada banada iskenceye donustu kanamaya baskayinca cocuk sutu cikarmaya baskadi aldigi kiloyu verince dr meme cerrahina yonlendirdi, 2 gun emzirmemi yasakladi sadece sagip vereceksin, ve antibiyotik verdi, iltihap olmus ve 2 tane de krem, o 2 gun korkunc gecti 2 saatte bi sagip sutu verirken moralimin bozuklugu aglamalarim, mama takviyesine baslamam, cevremdekilerin daha da memeyi tutmaz, alisir biberona soylemleri beni cok uzdu aglayip aglayip durdum, 3.gun sabahi yaranin ucu iyilesmeye basladi emzirebilmeye baskadim, ama yinede acilar var, gecer gecer demeyin kizlar ilerletmeden hekime gorunun
Tsk ederm cnm onuda alayimcanım göğüs kalkanı çatlak ve yaralara birebir hemen iyileştiriyor kremlerle zaman kaybetme bence. aventin kalkanını kullanıyorum ben hiç yara vs olmadı akan sütlerde içine birikiyor tavsiye ederim
yok cnm emzirdikten sonra takıyorsun iki patçadan oluşan plastik bir kapak gibi memeucı ıcınde nemli kalıyor ve yara olmuyor. üçinde hazneside olduğu için akan bir süt olursa o da içine birikiyor. bende arkadaş tavsiyesi ile almıştım çok memnun kaldım inş yaraların hemen geçer cnmSlm arkadaş bende göğüs yarasından şikayetçiyim emzirmek işkenceye dönüştü. Bahsettiğin göğüs kalkanını nasıl kullanıyorsun onunlamı emziriyorsun bana yardımcı olursan sevinrim canım alırım bende o kalkandan
Gecmis olsun canim...Bu arada garmastan lansinoh lanolin zeytinyagi bepanthen e vitamini ne kullandiysam gecmedi
ben de dikisi ve yapilan islemleri hissetmedim öncesindeki sancilari hissettimKizlar ben de epidural anestezi oldum ama hic sizinki gibi olmadi. Epiduralden sonra hic agri olmadi,dikisler atilirken bile hissetmedim. Hatta dikis yerlerimin sızısını bile hissetmedim ertesi gune kadar. Sizin dozu az gelmis olmasin?