Çalıştığım yer bişe demedi cnm hastaneyle hallettim ben off şu durumda bir kez kağıt alsak bi daha uğraşmasak yani ben zaten günüm geçti gerginliği yaşıyordum tek derdim o an rapordu sanki allahtan hastane yardımcı oluruz yazarız o güne göre dediBence calistigin yeri arayip sor ben de 40a yaklasinca arayip sormustum bana 40 haftamin bittigi gun miad asimi gebelik seklinde 10 günlük rapor almami,eger bu 10 gunluk süreçte dogum olursa raporu yarida kesip dogum sonrasi raporumu baslatacaklarini soylemislerdi. Cunku dogum oncesi izni ile dogum sonrasi izni arasinda bosluk olamazmis bebek beklenen tarihte dogmazsa istirahat raporu ile o ara doldurulmaliymis.o yüzden ben beklenen dogum tarihimde gittim bubraporu aldim dogum sonrasi iznini kesinlikle etkilemiyor. Ama mesela eski calistigim yerdeki birime sormustum onlar da boyle bi saglik raporuna gerek yok,dogum yaptiginizda su kadar gun gec dogum olmustur seklinde rapor yazar hastaneniz dediler,benim calistigim yerin soyledigine ise sacma dediler. Bu arada ikisi de devlet kurumu,birinin ak dedigine digeri kara diyor ne ilginc demi:) sonuc olarak simdi ben internetten sicilimi sorgulattigimda dogum oncesi izni- 1 hafta gec dogum yaptığım icin 1 haftalik saglik raporu-91 gunluk dogum sonrasi izni gorunuyor yani insallah sen de gec kalmamissindir ara muhakkak sor calistigin yere.
ikinmayi evet ben oyle cok hissedemedim. oyle buyuk tuvaletin gelmis gibi hissedeceksin demisti doktorum ama o his bana gelmedi .agrilara cok dayanamadigim icin epidurali cok istedim doktorumdan.biraz fazla doz aldim sanirim. ama dedigim gibi sancilari fazlaca hissettim . neyse ki bitti gitti :)Gecmis olsun ve gozun aydin miniginle kavusmussunuz Darisi biz bekleyenlerin basina Seninki tam vaktinde gelmis ne guzel uzmemis seni Beklemek gercekten yipratici Ikinma konusunda da acaba epidural yuzunden mi hissedemedin ikinmanin geldigini?Bir de epiduralin son dozunu azaltiyolar ikinmayi hisset diye acaba sende de doz azaldigi icin mi sancilari hissettin?Sonuc itibariyla normal dogum yaptin ve kendi sancinla Onemli olan en sagliklisi da bu :)
tesekkur ederim:) darisi basina:) epiduralsiz normal dogum mu yapacaksinGözün aydın cnm Allah analı babalı büyütsün bende sırf buyüzden epiduralden vazgeçtim hastanenin doğumhane sorumlu ebeside böyle anlattı çok iyi olanlar var ama etkisi az olanlarda var diye o yüzden korktum vazgeçtim banada yarın önce suni sancı denencek bakalım gelcekmi suniyle zorlansanda atlattın artık meleğin kucağında darısı biz olmayanlara :)
kullanıp risk alma bebeğine canım yaa, bebişlerden kıymetli değilMama kullanan anneler yardım lütfen bz şimdi bi aylık olduk mamamız bitmedi ama mamanın üstünde açıldıktan bi ay içinde tüketilmelidir yazıyor bu kutuyu atıp yenisinimi alıcam kullansam dokunurmu çocuğa çk da pahalılar kıyamıyomda atmaya
bebek yağıyla karnına msasaj yapın (int var videoları ) havlu ısıtıp ayağına karnına giysilerinin üzerinden koyun dikkat edin yakmayın bebeğinizi . her emziemeden sonra gazını alın.oturup bacaklarınızın üzerine sırt üstü yatırıp sırtını sıvazlayın yarım saat bunu yaparsanız gazı yavaş yavaş atmaya başlıyor, bunları gaz sancısı başlamadan yapın zaten çözümleri sancısının oluşmasını engellemek için yapacağımızdan her an bnları uygulayabilirsiiz, sancı tutarsa eğer sakinleştırmek için anne karnında hissi oluşturmak lazım kundak yapıp kucağınzda dik şekilde tutarak sırtını sıvazlaya sıvazlya hafif hoplama hareketi yaparak gezdirin internetten kolik bebekler için elektirik ya da fön makinası sesleri var onları açın anne karnındaki seslere en yakın onlarmış çünkü. bir de siz üzerinizi sıkı giyinip bol bol kimyon rezene çayı içn, huysuz şeklde göğsünüzü emiyor ve acıtıyorsa büyük ihtimal gazdandır, meme vererek gazını atıracağınızdan emzik vrin bizimki emzik almıyordu doktorumuz alıştırın emziğe dedi bunn için çok çok az pekmeze batırıp verin dedi, o şekilde emziği almaya başladı umarım küçük kuzuyu rahatlatabilirsiniz bunlarla, Allah şifa versinKizlar bugun kizim bir aylik olduk cok sukur ama coooook gaz sancisi var yirtinio resmen ya nerdeyse gozunden yas gelecek rezene sap simplex veriom banamisin demio uyku da yok heo kucakta emziriom bir saat emio memeden ayrilmak istemio onunla rahatlio cok emincede gaz oluo ne yapacagini bilemedim siz neler uyguluosunuz
bu sesin yanında kundak yapıp kucağınızda hafif hoplama hareketi yaparak gezdirin bebeği dik tutun ama bu sadece sakinleştirir gazı geçirmez süpürge sesini de deeyin benim ki fön makinesinden ziyade süpürgeyi seviyor :) . gaz sancısı olmadan tüm çözümleri denemek lazım sancı tutunca çok huysuz oluyorlar yapıp ta faydasını gördüklerimi birkaç mesaj yukarıda görebilirsiniz. Allah şifa versin kuzucuklarımıza inşallahCanım senden duyunca onu da denedim banamısın demedi benim oğluma önce bir bakınıyor iki dakika sonra basıyor çığlığı yine. Kafayı yemeye çok az kaldı. Sizde de gaz problemi mi var.
Canim benim cok sagol ya herseyi uzunuzuna yazmissin ama birseyi bike eksik olmadan yaptim ins gecer ellerine saglikbebek yağıyla karnına msasaj yapın (int var videoları ) havlu ısıtıp ayağına karnına giysilerinin üzerinden koyun dikkat edin yakmayın bebeğinizi . her emziemeden sonra gazını alın.oturup bacaklarınızın üzerine sırt üstü yatırıp sırtını sıvazlayın yarım saat bunu yaparsanız gazı yavaş yavaş atmaya başlıyor, bunları gaz sancısı başlamadan yapın zaten çözümleri sancısının oluşmasını engellemek için yapacağımızdan her an bnları uygulayabilirsiiz, sancı tutarsa eğer sakinleştırmek için anne karnında hissi oluşturmak lazım kundak yapıp kucağınzda dik şekilde tutarak sırtını sıvazlaya sıvazlya hafif hoplama hareketi yaparak gezdirin internetten kolik bebekler için elektirik ya da fön makinası sesleri var onları açın anne karnındaki seslere en yakın onlarmış çünkü. bir de siz üzerinizi sıkı giyinip bol bol kimyon rezene çayı içn, huysuz şeklde göğsünüzü emiyor ve acıtıyorsa büyük ihtimal gazdandır, meme vererek gazını atıracağınızdan emzik vrin bizimki emzik almıyordu doktorumuz alıştırın emziğe dedi bunn için çok çok az pekmeze batırıp verin dedi, o şekilde emziği almaya başladı umarım küçük kuzuyu rahatlatabilirsiniz bunlarla, Allah şifa versin
hayırlı olsun canım, sağlıkla büyüsün bebişin. doğurmayan kimler kaldı, nisan annelerine mi geçti millet. bence sayfayı terketmeyin annişler, bebeklerimiz aynı yaşlarda olacağı için bebekler hakkında bu sayfayı kullanabilirizCumartesi gündüz saat 4 te epidüral normal doğumla kızım dünyaya geldi şu andada gayet iyiyiz çok şükür Allah herkese kolaylık versin
Canım ben prematürler grubuna konu açtım.Arkadaslar 8 martta doğum yaptım ise başlamama daha çok var.buzluk ta bir sürü süt biriktirdim. Bunlarin kullanma zamanı ben ise başlayana kadar geçecek. ZİYAN OLSUN istemiyorum. Etrafınızda sütü gelmeyen fazladan süte ihtiyacı olan varsa lutfen benimle iletisime geçsin.
28 mart 2016 da saat 20.00 de oğlumu kucağıma aldım şükür:) bebeğimi hep ogün bekliyordum o da tam 40+0 da geldii. Epidural normal doğum yaptım. Herkesin hikayesi farklıdır ama benimki zordu açıkcasıyani ben biyolojik olarak normal doğuma çok uygundum ama psikolojik olarak değildim.17 saat çektiğim sancılar sonunda bebeğime kavuştum. Epidural ilk doz beni 2 saat idare etti. 2. doz da bir 2 saat İdare etti. 3. Doz hiçbir şekilde kesmedi ağrılarımı ( açılmam başta azdı saat 16.00 dan sonra hızlandı. Ikınma kısmı da zordu. Oyle 2-3 ıkınmada gelmedi benimki rahat 10 kez ıkınmısımdır. Bebeğim 3.500 kg 52 cm doğdu . Kucağıma verdiklerinde hersey bitti evet ama kolay değildi. Sonrası büyük bir aşk henüz doğurmayanlara kolay doğumlar diliyorum. İyi şanslar kızlar
Bende epidurallr suni alarak doğum yapmıştım ama öyle epidural tamamen uyuşturmuyor gerçekten. Ben yüm ağrıları çektim ama ağrıdan çok beni de ıkınma yordu. Artık bayılacaktım ıkınırken. Ama dediğn gibi doğduğu an her şey bitiyor onu kucağıma koyduklarında inanamadım
Allah analı babalı büyütsün benim sütüm de az mama veriyorum malesefKızlar çok şükür bende kızımı sağlıkla kucağıma aldım, çooook şükür
Tek sorun bebeğim beni emmek istemiyor çok üzülüyorum, sütüm biraz az ondan sanırım, sizlerin süt durumları Nasıl, mama veren var mı benim gibi
Dogurmayan ben varim ama bugün itibariyle mart annesi olamiycamhayırlı olsun canım, sağlıkla büyüsün bebişin. doğurmayan kimler kaldı, nisan annelerine mi geçti millet. bence sayfayı terketmeyin annişler, bebeklerimiz aynı yaşlarda olacağı için bebekler hakkında bu sayfayı kullanabilirizdoğumlar arttıkça sayfamız tenhalaşmasın