• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    118
Arkadaşlar ben 12 hafta da doktora gittiğim de bana nazal kemik görünüyor bu down için önemli demişti 2 Li test yaptırmak istiyor musun dedi istemediğimi söyledim bana herşey yolunda dedi ense kalınlığı ve başka bişiden bahsetmedi 15+4 de başka doktora gittim femur ölçüsünü söyledi cinsiyeti herşey yolunda dedi 3 lü tarama testini istemiyorsan 20 hafta da detaylı ultrason yaptırırsın demişti 20+4 de detaylı için gittim nazal kemik yok dendi perinatalog da baktı şuan amniyosentez yaptırdım bekliyorum merak ettiğim 12. Hafta da 2 Li test yaptırmayana ölçüm yapılmıyor mu olan kemik nasıl kaybolur. Çok stresliyim.

Eminim olcaz 😂😂 ah cocugumu nasil birakcm bilmem tek derdim o🥺 babaannesi gül gibi bakar eminim ama iste
Ay şimdiden öyle düşünme canım ya🌸 gerçi insan kötü hissediyormuş büyük olan çocuğunu bırakıp doğuma gidince ama geçecek bu günler. Ben de büyüğü ihmal etmekten korkuyorum. Bazen de o kıskançlık yapmasın diye küçüğü az seversem ya diyorum 🥲 analık vallahi de delilikmiş ya...

Arkadaşlar ben 12 hafta da doktora gittiğim de bana nazal kemik görünüyor bu down için önemli demişti 2 Li test yaptırmak istiyor musun dedi istemediğimi söyledim bana herşey yolunda dedi ense kalınlığı ve başka bişiden bahsetmedi 15+4 de başka doktora gittim femur ölçüsünü söyledi cinsiyeti herşey yolunda dedi 3 lü tarama testini istemiyorsan 20 hafta da detaylı ultrason yaptırırsın demişti 20+4 de detaylı için gittim nazal kemik yok dendi perinatalog da baktı şuan amniyosentez yaptırdım bekliyorum merak ettiğim 12. Hafta da 2 Li test yaptırmayana ölçüm yapılmıyor mu olan kemik nasıl kaybolur. Çok stresliyim.
Özel değilse neden 2 li tarama testini istemediniz doktor mu önermedi yoksa sonuç kötü çıksa da çocuğu istiyorum diye düşündüğünüz için mi yaptırmadınız? İnşallah amniyosentez sonucunuz iyi çıkar

yaştan dolayı oran yüksek çıkacaktı Zaten kesin bir sonuç vermediği için düşünmedim ama ense kalınlığı ve nazal kemiği ölçmesi gerekmiyor mu zaten 12. Hafta da bana bakıp sorun olmadığını söyledi doktor Ozaman araştırma yapmamıştım doktoruma güvendim ama artık asla güvenmem

yaştan dolayı oran yüksek çıkacaktı Zaten kesin bir sonuç vermediği için düşünmedim ama ense kalınlığı ve nazal kemiği ölçmesi gerekmiyor mu zaten 12. Hafta da bana bakıp sorun olmadığını söyledi doktor Ozaman araştırma yapmamıştım doktoruma güvendim ama artık asla güvenmem
İkili test = ultrason bulguları (nasal kemik ve ense kalınlığı) + kan değerleri demek

Yani ikili test yaptırmayarak kan tahlili vermemiş oluyorsunuz sadece doktor ultrason değerlendirmesi yapmış oluyor. Kemik nasıl kaybolur anlamadım doktor yanlış ölçüm yapmış olabilir. İnşallah sonuçlarınız güzel çıkar

Merhabalar 18 haftalık gebeyim genellikle mayıs grubundayım ama sizler bizlerden biraz daha önce bir çok şeyi yaşıyorsunuz sizlere danışmak istedim cumartesi günden beri yapışkan az miktarda( günde bir kere) peçeteye gelen yapışkan bir akıntım var krem renkli, bazen saydam böyle bir şey yaşayan oldu mu acaba bilgilendirirseniz çok sevinirim

Anladım inşallah sonucunuz olumlu olur 🙏 benzer bir konu okudum fikir alışverişi yaparsınız yazacaktım ama o da sizin konunuzmuş. İnşallah genetik olarak burnu küçüktür o yüzden görememişlerdir

Benim de ikili test ultrasonunda burun kemiği yok ense kalınlığı iyi dedi kanda verdim riskli çıktı dr fetal dnaya sevk etti risksiz çıktı ayrıntılı ultrasonda burun kemiği gözüktü inşallah sizinde amniyosentezde bir sorun çıkmaz

Detaylı ultrasondan önce tatlı bir şeyler yiyin dediler ama hemen önce mi yemeliyiz yoksa bi süre önce mi :)

Detaylı ultrasondan önce tatlı bir şeyler yiyin dediler ama hemen önce mi yemeliyiz yoksa bi süre önce mi :)
10 dakika önce yeseniz yeterli ultrason esnasinda bebeğin her organı için farklı bir pozisyonda olması gerekiyor o yüzden hareket etmesi lazım ama etmese de sorun değil doktor hareket edene kadar bekliyor. Bende o şekilde olmuştu bir dünya çikolata yedim ama asla etki etmedi doktor baktıkça kalkıp 5-10 dakika yürümemi söyledi bu şekilde 3 defa yürüdüm o yüzden çok uzun sürdü 1.5 saat zaman ayırdım en son bitiminde hareketlendi

Kızlar bozuk labne yedim ya küçük ekmek banıp iki tane hem de. Tadından emin olamadım ikinciyi yedim. Bir şey olur mu sizce? Kusturamadım da kendimi 🤢

Kan testi yapılmamış ama ultrasonda sorun görmediğini söylediyse ya o yanılıyor ya da ayrıntılı ultrason yapan doktor yanılıyor. Ultrasonda görülen kemik sonra nasıl görünmez cidden enteresan. İnşallah ayrıntılı ultrasonu yapan doktorlar yanılır da bir sıkıntı yoktur🙏🏻 ama aklıma geldi ölçüm sonuçlarını ultrasonda bakarken asistana not aldırıyor ya onun sonucuna ulaşsanız içiniz rahat edebilir ya da ultrason fotoğrafı vermişti bana doktorum 12. Haftada üzerinde yazıyor muydu acaba.

Ay şimdiden öyle düşünme canım ya🌸 gerçi insan kötü hissediyormuş büyük olan çocuğunu bırakıp doğuma gidince ama geçecek bu günler. Ben de büyüğü ihmal etmekten korkuyorum. Bazen de o kıskançlık yapmasın diye küçüğü az seversem ya diyorum 🥲 analık vallahi de delilikmiş ya...
İnşallah kiskanclik olmaz ben simdi bile yeterince heyecanli değilim diye vicdan azabi cekiyorum sanki bütün sevincimi heyecanimi ilkte harcamisim gibi. Ama eminim ayni sevicez ikisini de bebek sevmeyide ozledik zaten 😁 saglikli olsunlar da dengeyi bi sekilde koruruz

Detayli ultrason icin hangi bölüme randevu aliniyo ? Doktor randevu acitircam dedi ama nerden alicami bilemedim mhrs de cikmadi bide arayıp denicem

Detayli ultrason icin hangi bölüme randevu aliniyo ? Doktor randevu acitircam dedi ama nerden alicami bilemedim mhrs de cikmadi bide arayıp denicem
Ya ben şehir hastanesinde bulamadım yaaaa 12. Haftada ikili test için gittiğimde veriyorlarmış. Ben ikiliyi şehir hastanesinde değil de ilçedeki bir hastanede yaptırdım. Ayrıntılı ultrason da büyük hastanelerde oluyormuş o yüzden 18. Hafta gibi gittiğimde şansımı deneyeyim dedim de sıra yok geç kalmışsın dediler. Özel klinikte yaptıracağım artık 🥴

İnşallah kiskanclik olmaz ben simdi bile yeterince heyecanli değilim diye vicdan azabi cekiyorum sanki bütün sevincimi heyecanimi ilkte harcamisim gibi. Ama eminim ayni sevicez ikisini de bebek sevmeyide ozledik zaten 😁 saglikli olsunlar da dengeyi bi sekilde koruruz
Valla eşimden kıskanıyor beni bebem kardeşinden kıskanmaması mümkün değil 😄 eşim işten gelince sarılıyorum adamcağız korkudan "oğlun bakıyor çaktırma" diyor.😄😄

İhmal etmezsiniz merak etmeyin. Sadece işler yetişmedikçe insan bunalıp sinirlenebiliyor ilerleyen zamanda ama rahat olmak en mantıklısı insan çocuğuna kızınca kendi daha fazla üzülüyor. Zaman içinde yoluna girer inşallah her şey hepimiz için. İçindeyken çok sıkıcı her şey ama nihayetinde bunlar da geçici...

Back
X