2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
 
Canım ben p.tesi adaltmaya başladım. Bi eve gidince bir de yatacaginda veriyorum ama uyumadan once. Uyurken aramızda memesiz uyuyor. Öyle olunca 3 gundur gece hiç uyanmadan uyumaya başladı. Ayy o kadar rahatladım ki...gece 4 defa mutlaka kalkıyordu. Bu hafta bu sekilde devam edeceğim. Haftaya bire düşürüp sonraki hafta sonlandırmak istiyorum.

Ağlıyor mama diye peşimde dolaniyor, bacagima satılıyor; o esnada elinden tutup ne yapalim ne istiyorsun vs diyorum, sevdiği baska bir şeyi yapıyoruz bir süre unutuyor. Hatırlayınca tekrar aynı dongu.

Yorucu ve yıpratıcı bir süreç ama bence şimdiden rahatladım yani. Olması gerekiyormus.

Yani gece uyutma şekli değişince gece kalkmayi bıraktı gibi şimdilik. Bugün 4.gun oldu uyanmadi.

Senin durumun farklı. Ama iki çocuk ve bu yıpratıyor ise senin ruh halini de dusunursek; bırakmak değil de azaltabilirsin bence...
 
Canım ben biliyorsun ilk gün memeyi vermeden anlattim yine normal emdi ikinci gün daha geç istedi ama her emzirdigimde saçını okşa kiximeme artık acimaya baslamis artık emmeyelim senin dişlerin var herşeyi yiyorsun buyudun diye sürekli tekrar ediyirdum iki gün daha boyle gitti sonra iki gece kalkmadi uyurken ve sabah kalktığında istedi bı gün uyurken 23:30 da emdi ertesi gün gece 22:00 de istedi beklemiş sütü vermek istemediğimden o gün aktaran sarı sabır tasi aldim hafif bı tat değişikliği ve koku veriyor ve tek seferde bırakıyor diye okumustum öğün onu surdum rengini görmedi direk ağzına aldı acı dedi su verdim sonra her istediğinde gel vereyim diyorum verme acı diyor almıyor çok şükür pacama dolanma ısrar etme olmadı bı araştır istersen sari sabır taşını
 
canım ben net hatırlamıyorum ama sessiz takipçilerden olup 4,5 -5 aylık ken felan katıldım topiğe. yaş 30. 22 aylık kızım var 7+4 günlük hamileyim 10 /06/2012 de evlendik 4 düşük sonrası aldım kızımı kucağıma çok şükür alerjşk bir bebeğe sahibim yaklaşık bir senedir alerji tedavisi diyetle uğraşıyoruz aynı zamanda 52 günlük başladık 9. aya kadar sol kalça gelişim problemimiz vardı sonrasında kontrole gitmedik biz de böyleyiz. ve iyi ki katılmışım bu aileye insan rahatlıyor bilgi sahibi oluyor iyiki varsınız
 


pcfl ye katiliyorum bu durumda kesinlikle hayir cocugu daha sakin yapiyor.
Ama kararli hayir lardan bahsediyorum.
Istedigi bir seye bastan hayir deyip daha sonra cocuk kendini parcaladiginda sirf sussun diye hayirimizdan vazgectigimizde cocuk freni patlamis gibi oluyor ve huysuz mutsuz agresif oluyor.
Hayir derken onunla ayni hizaya inip neden hayir dedigimizi anlatip birdaha da o hayirdan donmemek cok onemli bence. Oglum evde ona tehlikeli olan birsey yaptiginda aynisini uyguluyorum . Son olarak yere yatip tepiniyor ama ne tepinme. Babasinin ici gidiyo onuda durduruyorum ne anlami kalir o zaman bu yaptigimizin diye sonra bakiyo bizden tik yok oyununa geri donuyor bende birsey olmamis gibi onun ilgisini cekiyorum oyuna falan krizleri boyle gecistiriyoruz.
Isirma bizde de vardi.
Cok arastirdim nedenine indim biz isirarak severdik yani ham ham yicem seni diye falan onu oyun bellemis megerse. Simdi yeltendiginde isirmak yokkk diyorum oda parmagini kaldiriyor yok diye. Yani bellekleri herseyi kaydediyor.

Dayak konusuna hic girmim ama heleki komsu cocuguna inanilir gibi degil. Kimsenin anneligini sorgulamak haddim degil. Bu forumda birbirimizle tecrubelerimizi paylasarak cok sey ogrendik umarim boyle devam eder.
 
Benim oğlan kendi bıraktı sanırım memeyi.. Bugün 4.gün meme filan istemedi hiç. Ben de o istemeden teklif etmedim. İkisini aynı anda emzireceğim diye millete kafa tuttum, oğlumu memeden kesmedim. Sıpa kendi bıraktı iyi mi..
 
Bu arada ben de kısaca kendimi tanıtayım tekrardan :)

2014 aralık ayında evlendim, 2016 haziran annesi oldum. Yaşım 33. Çalışıyorum, dış ticaret uzmanıyım, kendi ofisim var. Şu an kızıma hamileyim, hemen hemen 1 ay sonra sağlıkla kucağıma almayı bekliyorum. İki çocuklu hayattan hem korkuyorum hem sabırsızlıkla bekliyorum :) Bu aralar hormonlarım acayip dengesiz ve yorgunum.. sanırım ölümüne gebe olmamla ilgili var :)

Yine de aktif olmaya çalışıyorum, elimden geldiğince oğluma evime kocama işime yetmeye çalışıyorum. Olduğu kadar, olmadığı kader diyerek kendimi rahatlatıyorum :))

Burası bana da iyi geliyor. Fikir almak, fikir vermek.. Farklı bakış açılarını görmek, farketmek.. Önemli. Çünkü anne olduğumdan beri tek bir genel geçer doğru olmadığını gördüm. En iyisi ile en doğrusunun farklı şeyler olduğunu öğrendim. Beni araştırmaya iten söylemlerle karşılaştım, ufkum genişledi. Kimi zaman yapmam, kimi zaman da yapmamam gereken davranışları kafamda güncelledim.

Sonuç itibariye güzel anneler, yazdığınız pek çok şeyden feyz aldım diyebilirim. İyi ki varsınız :)
 
Ne güzel canım nasıl bırakılan stresi olmaz neler deneyenler var ben istemediğim halde k. Valide kömür sürdü acı sos sürdü bırakmicam dedim vakti gelmişki beni çok zorlamadi birakirken
 
Maşallah size canım demek o alışkanlıktan kurtulunca uyku kıymete bindi prenseste :) böyle devam eder inşallah
 
Ben hamilelikte ve doğumdan sonra iki üç ay sadece takip ettim sizleri sonra yazmaya başladım.
32 yaşındayım. Eskişehir de yaşıyorum. Gazeteciyim ama şu an çalışmıyorum. Eşimle 8 yıldır birlikteyiz Ağustos ayında evliliğimiz 4 yıllık olacak inşallah. Oğlum süpriz yaptı bize plansız bir hamilelikti, korunuyoruz diye şüphede duymadığım için geç farkettim biraz. Açıkçası sigarada kullanıyordum sonra çok korktum öğrenince bir sıkıntı olursa bebeğimde diye ama çok şükür sıkıntımız yok.
İkinciyi ben istiyorum ama eşim şimdilik istemiyor. Oğlumda sürekli yanında olduğum için olsa gerek çok düşkün inanın Abartmıyorum banyo bile yapamıyorum beş dakika görmese gözü anne diye aramaya başlıyor. Biraz sağlıksız bir ilişkimiz var yani o yüzden bende hem istiyorum hem cesaret edemiyorum karışık bir ruh hali içindeyim.
Çalışmamak çok sıkıyor beni, alışık değilim evde oturmaya hiç ama oğlumada en güzel zamanlarında tüm vaktimi ayırmak istiyorum biraz daha büyüsün en iyisi diyorum
Oyun oynuyoruz, yemek yapıyoruz, parka yada alışverişe fln gidiyoruz, sohbet ediyoruz karşılıklı bildiğiniz arkadaşlık ediyor bana
 
Canım ben geceleri emzirmeyi 10 aylıkken bıraktım en zoru oydu. Gündüz yine emzirerek uyuttum ama geceleri kucakta gezerek uyutmaya başladım. İlk iki üç gün zor sonrası çok ferahlık inan bana. Ve beklediğim kadar zor olmadı gözümde çok büyütmüştüm. 18 aylıkken gündüz de emerek uyumayı bırakırdım o daha kolay oldu tabi. Şimdi kucakta uyuyor ama gezerek değil oturduğum yerde. Yavaş yavaş buna alıştırdım çok ağırlaştı. Senin şimdi sürekli kucakta gezdirmen çok zor büyüdü artık ama biraktirirken ilk günler mecbur kucakta avutacaksin. Sonra zamanla başka bir yöntem bulursunuz, yanına yatmak vs olabilir. Bismillah de, enerjini depola, evdekileri yardım için organize et, zırhını kuşan ve bebeğine yürü :)
 
Kalanlar :) Benim de ilk bebeğim oğlum var ve 30 yaşındayım. 5 yıldır evliyim. Yarışmaya ankaradan katılıyorum şaka bi yana ankaradan nefret ediyorum da neyse.. burası yaşanacak bir şehir olmadığı gibi çocuk büyütülecek bir yer hiç değil. Bir kamu kurumunun genel müdürlüğünde teknik bir pozisyondayim. Buraya doğumdan sonra yazmaya başladım ve hazine bulmuş gibi oldum :) bu hazineye katkısı olan herkese teşekkürlerimi gönderiyorum.
 
Benim derdimde meme bıraktırmak değil biberon bıraktırmak :) :) herşeyipipetle bardaktan içiyor iş süte gelince ııhh diyor bideyon diyor başaramadık bir türlü. Birde ayakta sallanarak uyuyor o en kötüsü :) uykusuz bile kaldığı oldu (bazen öğlen uykusu uyumuyor) yatırıp yanına yatayım diyorum yok nereden buluyor bu kadar enerjiyi anlamıyorum gerçekten hoplayıp kalkıyor salla diye :)
 
Biberonu unutturmak için birkaç gün süt vermesen ise yarar mı ki acaba? Yoğurt kefir falan alır idare eder. Sallama olayı çok sıkıntı ben korkumdan hiç sallamadim hoş bu sefer de meme başımıza bela oldu. Bi çocuğum daha olsa nasıl uyuturum bilmiyorum ikisini de denemiş tecrübeli anneler beni aydınlatsın :) sallamayı teoride yavaş yavaş yavaş biraktirabiliyormusuz ama pratikte nasıl işler bilmiyorum. İnstagramda baldan anneyi bi takip etsene canım o bu konuda çok yazıyor.
 
Bende sallamayacaktım canım ama kolik yüzünden kv başladı. Ancak yarım kundak yapıp sallayınca ağlamayı kesip uyudu bir dahada uğraşsam da bırakmadı inatçı keçi :) sallama için bahsettiğin yere bir bakayım hemen çok sağol
Ama biberon konusunda haklı olabilirsin birde öyle deneyeyim iyi fikir teşekkür ederim.
 
seda222008 teşekkür ederim canim, M miumao ne güzel canım darısı bana. Allah işte her şeyi yerine koyuyor...

PembeLokum canım ben gebelikte sizi takip ettim hep ama üye değildim. Kızım 4 aylık falan olunca daha fazla kayitsiz kalamadim üye oldum :) aslinda kizim beklenen günden gec dogdu ve temmuz dogumlu. Ben haxiran ve temmuz konularini takip ediyordum. Burasi bana duygusal anlamda daha yakın, haxiranda yaxiyorum:) Burası biz anneler için faydalı ve destekleyici bir yer. Burayı düşünüp de yapanlar baya iyi dua alıyor bence :)

Kendime gelince sağlık sektöründe çalışıyorum. 32 yaşına gireceğim bu sene, 3 yıldır evliyim ve bir kızım var. Hayatımdan memnunum ama kızımı İstanbul da büyüttüğum için kaygılarım var. Hepsi bu kadar...
 
Bende 30 yasindayim . Sigortaciyim ama suan evdeyim calismiyorum ogluma kendim bakiyorum . 8 senelik evliyim. Kk ile gebe kalmaya calisirken tanistim cok sey ogrendim o surecte. Oglum 6 yil sonunda merhaba dedi bize.
1 asilama 2 tup bebekten sonra oglum tedavisiz kendiliginden oldu kucuk mucizem.
Suan evde cok bunaliyorum ama oglumla zamani dolu dolu gecirmek istiyorum kişa krese verip ise donme planlarim arasinda tabi kismet diyelim.istanbuldayim bu arada
 
:) korku filmi gibi okumuşsun ve algılamışsın her şeyi. tabi ki düşüncelerine saygı duyuyorum, düşünce özgürlüğü var. tekme tokat 1,5 yaşındaki çocuğa kuvvet uygulanacağını düşünecek kadar sanırım psikolojin bozulmuş.

takla atan hız treninden bahsetmedim zaten. :) hanımefendi yanlış anlamış olabilir. Yorum yapamıyorum. evet cnm ikizim var. iki kızız, benzemiyoruz bir birimize.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…