Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
@Kumraladamavituna1 bu dönemde annenin yanında olması çok önemli aslında… seni çok iyi anlıyorum. İnsan moral olarak bile çok ihtiyaç duyuyor. Benim annem vefat ettiği için kayınvalideminde yaşı 80.. bir de çok hoşlanmıyoruz birbirimizden mecbur çözmem lazım bir şekilde… tek bakamazsın imkansız diyor herkes en azından ev temizliği yemek konusunda destek alsam iyi olacak… ne yapacağım bilmiyorum ama bir şekilde büyüteceğiz 😃
Valla mecbur kalinca oyle de guzel bakiyosun ki napicaksin . Benim arkadasimin esi de dongumdan sonra cin deydi pandemi yuzunden ucuslar kapandi gelemedi . O kiz tek basina buyuttu o cocugu arada biz giderdik bakardik o dusa falan girerdi bi nefes alirdi oldu mu oldu sonra ise baslarken taaa dadi tuttu. Bir diger arkadasim da oyle . Yani korkma Allah yardim ediyor mecbur kalinca.

Hahah ben de öyle düşünüyorum şimdi de uzaktan kumandalı araba alcakmış öyle diyordu geçen gün 🤣🤣
Sana bundan lazim 🤣🤣

Sana bundan lazim 🤣🤣

canım bubnlar çok kalitesiz. bende oğluma aldım hotwheles arabaları için 2 ayda haşatı çıktı.

Ben de buzaman kadar 6 kilo almisim acaba totalde kac olmak lazim max . Persembe doktora gidicem bi sorayim bari .

Ay kızlar bende hasta olmuşum ya boğazlarım ağrıyor eşimden bulaştı galiba o da hasta grip olmuş daha önce hastalık atlatanlardan neler yaptınız ilaç falan içmiş miydiniz ilerlemesinden korktum hemen önlem alayım bildiğiniz yöntem varsa

Ay kızlar bende hasta olmuşum ya boğazlarım ağrıyor eşimden bulaştı galiba o da hasta grip olmuş daha önce hastalık atlatanlardan neler yaptınız ilaç falan içmiş miydiniz ilerlemesinden korktum hemen önlem alayım bildiğiniz yöntem varsa
canım şuan bende aynı durumdayım. ailecek grıbız. öskürük ve burun akıntısı bitirdi beni. enerjim var ateşim yok ama balgamlı öksürük ve burun akıntısı var. doktora gitmedim çünkü direk antibiyotık verıyorlar bende oldum olası sevmıyorum. . bol bol meyve c vit tüketiyorum sıcak çay (ıhlamur ve lzencefil limon çayı) oğlumun burun spreyi var çocuk için arada onu sıkıyorum. şuan doktorluk hıssetmıyorum ama iyileşme eğilimindemiyim pekte emin değilim.

Ben de buzaman kadar 6 kilo almisim acaba totalde kac olmak lazim max . Persembe doktora gidicem bi sorayim bari .
Ben 29 dayım 9-10 arası almışım bana normal ama son aylarda daha çok alınıyor iştah artışı oluyor o yüzden egzersiz yap ve yeme içmeye dikkat et dedi. Bebek için alınan kilo 12-13 civarıymış. Yani fazlası kendi kilo alman oluyor bir nevi. Kaçıncı haftadasın bilmiyorum ama 6 normal bence bebek suyu ve ödem derken 6 oluyor zaten.

S seydaseydas ne güzel anlatmışsın. Çok teşekkür ederim. 🙏🏻 çok rahatlattı söylediklerin… Eşim destek olacak biri… iş konusunda vs yardım eder diye düşünüyorum. Biz normalde lohusa depresyonunda gibiyiz zaten bu ara 😃😂 ara ara bana bakıp biz ne yapacağız diyor… bir şekilde büyüyorlar aslında… çok rahattım aslında bir süredir ama doğum zamanı yaklaştıkça biraz endişelerim başladı. “Bakabilecek miyim? Lohusa depresyonu olur mu? Doğum zaten hayatım boyunca fobim oldu… sezeryan sonrası hemen toparlanır mıyım? Bebek sağlıklı olacak mı” gibi gibi… belkide çevremizde bebek büyüten insanların olumsuz konuşmaları bizi korkutuyor ama en önemlisi sağlıkla dünyaya gelmeleri. Onun dışında her şeyi halledeceğiz inşallah 🥰🙏🏻
bebek buyuturken zorlanma kismi daha cok bebek ayaklaninca oluyor pesinde kostururken yoruluyor insan bir de alerjik bebekler zorluyor hep duyuyorum. Onun disinda saglikliysa bebek anne de saglikliysa ye ic uyu seklinde ilerliyor surec :)
insallah hepimizin rahat gecer. Bir de is yapmayan es cok batiyor insana cevremden goruyorum. Baba da anne kadar sorumluluk alinca iyi ilerliyor hersey. Babanin emzirme disinda herseyi yapmasi lazim anlamiyorum bakamiyorum mazaret olamaz.

Benim enfeksiyon yüksek çıktığı için ben kullandım canım mecbur. Ama ondan önce bol bol ıhlamur bal limon, zencefil karabiber bal falan karıştırdım yedim içtim hep.

bende 4-5 kilo almışım. bence belli bir rakamı yok. devletteki doktorum son aylarda hızlı alırsın dedi. ortalama 10 kilo bekliyoruz dedi.
Benim anlasilmiyo gerci hic dun alisveriste kasiyer aa hamilemisiniz dedi dedim yuh 🤣 onden belli olmuyo gerci yandan daha belli . Bi de doktor da tartilacam evdekine cok guvenemedim .

Ay bende oldum yaa ama nereden kaptim usuttum mu hic bilmiyorum canim skildi bu sekilde calismak zorluyo beni.

S seydaseydas ne güzel anlatmışsın. Çok teşekkür ederim. 🙏🏻 çok rahatlattı söylediklerin… Eşim destek olacak biri… iş konusunda vs yardım eder diye düşünüyorum. Biz normalde lohusa depresyonunda gibiyiz zaten bu ara 😃😂 ara ara bana bakıp biz ne yapacağız diyor… bir şekilde büyüyorlar aslında… çok rahattım aslında bir süredir ama doğum zamanı yaklaştıkça biraz endişelerim başladı. “Bakabilecek miyim? Lohusa depresyonu olur mu? Doğum zaten hayatım boyunca fobim oldu… sezeryan sonrası hemen toparlanır mıyım? Bebek sağlıklı olacak mı” gibi gibi… belkide çevremizde bebek büyüten insanların olumsuz konuşmaları bizi korkutuyor ama en önemlisi sağlıkla dünyaya gelmeleri. Onun dışında her şeyi halledeceğiz inşallah 🥰🙏🏻

Hiç merak etme kızımda annem çalıştığı için yanımda kalamamıştı ki istememiştim. Ki eşim sabah 7 evden çıkış yapıyor akşam 9 da geliyordu. Köpeğimizi tuvalete günde iki kere çıkarmam yenidoğan bebeğe bakmam vs hepsi nasıl olacak derken o kadar da rahatmış ki. Belki de öyle olunca ne depresyona girecek zaman kaldı ne bir şey😁 kesinlikle düzen çok çabuk oturdu. Her gün bir bahane ile yürümek de iyi geldi. Annem gidince çok ağlamıştım. Ama şimdi dönüp bakınca çok da iyi olmuş eşin yardımcı demişsin zaten işten geldiğinde yükünü hafifletir. Hiç merak etme o kadar kolay düzen oturuyor ki sanki yıllardır çocukla yaşıyor gibi devam ediyorsun hayatına.

Benim arkadaşım da sabunla aşk yaşardı hamileyken. Yemek isterdi. Her yeri sabunla silerdi. Bence bazı gecelerde sabun aşkı var hamilelikte. Arkadaşımın da bulantısı çoktu bu arada.
Yaaa. Gerçekten aşerdiğim ilk ve tek şey olabilir sabun 😂 Koku alabiliyor olsam her yeri sabunla silme fikri müthiş de beni tatmin edemez şu an 😕

X