2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
Mesajını yanlış anlamadıysam tek uyku uyuduğu zaman daha kaliteli uyuyor. Ben olsam tek uyku uyuturdum böyle bir durumda.
Bizde durum tam tersine döndü, tek uykuda uykusu kalitesizleşti. O yüzden yine iki uykuya döndük.
 
Evet canım. Benim kaygim, küçük ya uykuda büyüyor öğreniyor bebislerimiz, mahrum kalır mı gündüz uykusundan...
 
Bakıcı sonuçta bizim gibi olmaz canım. Bir de duygusal benim kızım. Bakıcımiz kendi oynamıyor biliyorum anlıyorum, oynasa da az oynuyor. Ama kızi var her gün kızımla gelip bir saat oynuyor. Kızını o kadar seviyor ki belli oluyor :)
 
Evet canım. Benim kaygim, küçük ya uykuda büyüyor öğreniyor bebislerimiz, mahrum kalır mı gündüz uykusundan...
Canım zaten 2 yaşından sonra genelde tek uykuya dönüyorlar. Bizimki de bazen tek uyku uyuyor. Ben genel rutinini yazdım sadece. Verimli bir gece uykusu da en az gündüz uykusu kadar önemli, sen daha iyi bilirsin. Eğer tek uykuyla kaliteli geçirseydi geceyi, tek sefer uyuturdum bende.
 
Anladım. Kendim için istemiyorum bunu ama acaba kendim için mi böyle düşünüyorum diyorum o yüzden size sormak İyi geliyor cok sağol..

Cok sagolun kızlar OMRUMMMM seda222008 zeyzey3428
 
pcfl bence anne olarak hassas davranıyoruz. Onlar büyüyor huy değiştiriyor bizdede durum seninkine yakın ben tek uykuya geçiş süreci olarak düşünüyorum düzenin bozulmasını kendi kızim için yeni düzen kurmaya çalışıyorlar birde biz grip olduk ana kız onunda etkisi var
 
Geçmiş olsun canım mutlaka etkisi vardır. Kuzum diyemiyor ki derdim şu diye
 
cnm her çocuk farklı oluyor ama uyku düzenini değiştirmeniz gerekiyor bence.

Sabahtan başlayalım mesela saat kaçta uyanıyor. bizim şöyle;
Sabah 8 de uyanıyor. öğlen 1 de uyuyor. (1,5 - 2 saat) daha da kayınvalidem uyutmuyor. bir haftada alıştı bir uyku yapmaya. akşam da saat 22.00 da uyutuyorum gece hiç uyanmıyor ağlamıyor.
 
Canım gündüz uyumasına göre değişir sabah uyanması. Ama bakıcım 10 da uyandığında sallasin o gün gene 2 defa uyur. Biz varken bir defa uyusa yetiyor ve sabah 9 gibi uyanıyor. Hafta içi ya 7.30 da ya da 10 da uyanıyor. Gece yatma saatine göre. Toplamda gün boyu 14 saat falan uyuyor yani.

Gece en az 3 defa uyanıyor. Yorgun olduğumda yanıma alıyorum.
 
slm kızlar yardım lütfen kızım akşam olduğu zaman 9-10 civarı telefonu bir kere istedi değişiklik olsun diye renkleri anlatan kamyondan top akan bir video izledi şimdi her akşam aynı saatte gelip mamyon(kamyon) diyor dün 9:00-9:30 arası uyudu 10 kalktı kamyon diye açmadım kendini yere attı ağladı vurdu başka şeye yönelttim oda değiştirdim başka şeyle oynadı aklına geldi yine başladı ağlaya 12:00-1:00 gibi zor uyudu ki gözünden uyku akıyordu. Nasıl vazgeçirebilirim legolu kamyon oyuncak alsam işe yarar mı sizce çok hırçınlaştı bişey içecek bardağı koy ben ben diyor kızıncada bikere baradağı atıp kırdı birkere de kase attı kırdı sıvı sabuna uzanıp alıyor ağzına sokuyor dün oturttum anlattım karnın ağrır ahsta olursun ağlarsın sen üzülürsen bende üzülürüm babada üzülür diye bi kaç kere tekrar ettim birdaha almak yok tamam mı dedim güzelce tamam dedi sonra yine tekrarladı busefer eline vurdum canı yanmadı ağlamadı sizin çocuklar çok mu hırçın sanki sabrım sınanıyor kurdeşenmi döküyorum anladım vücudum kızarıyor kabarıyor kaşınıyor 1 saat sürüyor geçiyor sonra
ve ben bunun üstüne kızım böyle davranınca zorlanıyorum birde ön alt 2 ön üstte 4 dişimiz var üst azılar çıkmıştı şimdide alt azılar çıkmış
 
Canım anlattıkların iki yaş sendromunun ayak sesleri gibi duruyor. Ben yapacağım, kendim yapabilirim olayını kardeşimin kızında gözlemlemiştim.
Kırılmayacak bardaklarda içeceklerini verebilirsin. Ben mesela kırılmayacak tabak, bardak, çatal vs verip yemeğini içeceğini içmesine müsade ediyorum. En fazla bardağı alttan biraz destekliyorum.
Birşeyi ağzına alma, ya da karıştırma dediğimde bizimki de inadına yapıyor. O zaman ben çareyi dikkatini dağıtmakta buluyorum. Israrla ağlarsa, çok fazla tutturursa duymazlıktan gelip, yine başka bir şeye yönlendirmeye çalışıyorum. Ağladığı zaman istediği şeyi yapmaktan özellikle kaçınıyorum ki ağlayarak istediğini elde etmeye alışmasın.
Video ile ilgili olarak eğer izlemesini istemiyorsan dikkatini dağıtmanın, ilgisini yönlendirmenin yolunu bulman gerek. Oyuncak çözümü güzel geldi kulağıma. İşe yarayabilir.
Yapı olarak bizim bıdık sakin yaradılışlı. hırçın ve inatçı bir çocuk değil. O yüzden ilgisini yönlendirmek çok zor olmuyor genelde. Kardeşimin kızı inatçı ve biraz daha hırçın bir yapıya sahip. O huylarını törpülemen için senin her zamankinden sakin ve kararlı olman lazım.
 
Canım anlamadim ki dün resmen yarım saat ağladı gözlerinden yolu gibi döktü vermedi oda değiştirdik başka şeyle oynadık yok başladı yine kamyon diye ağlamaya normalde plastik kullanıyorum bizde plastik kullanıyoruz ona farklı verince bizimkini istiyor süpürge açıyorum babaannesi korkuyor ben açamıyorum diyor benim elimden süpürgeyi alıp o yapicakmis yemek yapıyorum tezgahının üzerinde oturacakmis yemek karıştıralım kucağa gelip oda karıştıracak korkuyorum da bı yandan bişey sıçrar yanar diye mutfağa gidiyor ocağın çakmağını yakıyor sabirliyim ama hastalığın etkisi sanırım sinir tahammullerimi aşıyor
 
Canım hastayken tahammül etmek gerçekten çok zor oluyor. Şu an 18. haftamın içindeyim, hani hastalık değil ama gebelikte bazen tahammül sınırlarım benim de zorlanıyor. Özellikle ağrılarım olup da dinlenmek istediğim ama dinlenemediğim zamanlar :)
Durumun gerçekten zor, hani nasıl tavsiye verilir bilmiyorum. Ama dahil edebildiğin kadar dahil etmekten başka çaren yok gibi görünüyor. Belki farklı çözümleri olan arkadaşlar vardır.
 
Allah'ım sanada sabır versin hamilelikte birde küçük çocuk düşünemiyorum geçen hafta rutin kontrole gittim drum ikinciyi düşünmem gerektiğini söyledi kizimda çok zor geçmişti 6 bulantı kusma şimdi ikinciye cesaret edemiyorum şuanda hiç babaannede iki çocuk daha var biri 5 biri 10 yaşında onlar babaanne benim felan gibi kiskandirmayi öğretiyorlar telefona çizgi filme reklama hep onlardan alıştı oynamayı izlemeyi diyorum. Kendim söyleyip kendim dinliyorum.
 
Yöntemi bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlar sevinirim gerçekten kızmak yaşla koymak istemiyorum yasak koymuyorum merak ettiği herşeye dokunmasına izin veriyorum bir kere sonrasında bak zararlı şöyle olur böyle olur diye anlatıyorum şuan çok hırçın oldu aksini yapıyor hep sözümü dinliyor yüzüme bakıyor anlıyor beni inanıyorum ama başka bişey sanki gıcıklık gibi
 

bizimki de öyle. artık anlamak istemediğini düşünüyorum yapma dedikçe yapıyor. bir de kapkaç hareketleri var çok hızlı. masanın üstünde sürahi var arkam dönük bulaşık yıkıyorum seslendi (ade diye) dokunmuyor ama. ne oldu annem diye dönmemle sürahiyi 1 salise içinde çekti. bak bir saniye bile değil. kaptı kaçtı :) ona kızmam bağırmam hoşuna gidiyo zevk alıyo. sadece boş boş bağırmam için belalar yapıyo gün içinde. koşarak perdeleri çekiyor yapma dediğimde gidip koşarak masadaki eşyaları eliyle aşağı sıyırıyor. içi derin bulduğu her eşyaya veya oyuncağına ağzında tükürük biriktirip tükürüyor işaret parmağı ile alıp bize çığlık atarak geliyo ve üstümüze siliyo. su içsin diye su veriyorum bardaktan yalnız içiyor. karnını doyuracak kadarını içip bir miktar bırakıyo dibinde illaki. kalan suyu ağzına alıp derin bir şeye tükürüyor.
kaptan kapa su aktarıyor veya tükürük aktarıyor. bunları biz öğretmedik. ağındaki tükürüğü biriktirip tükürmeyi yani. dudaklarını uzatarak biriktiriyo ve bu tik olarak da kaldı maalesef. durup duruk dudaklarını öne uzatarak geziyo. sadece amacı pislik yapmak. erkek çocukları mı böyle yoksa kız çocukları da yapıyo mu merak ediyorum aslında.
 
Canım yapma dediğin zaman inadına yapıyorlar. Benimki tvnin arkasına elini uzatıp gözümün içine bakıyor resmen tepki verince tv yi çekip koltuğun arkasına saklanıyordu şimdi tepki vermiyorum bakıyor tepki yok bırakıp geliyor. Ben önceden izin vermiyordum ama artık az az izlemesini sorun yapmıyorum. Birkaç reklam izliyor kapatıyorum. Video dedesi ve babası izletiyor alibabanın çiftliği fln. Ama bie kere diyoruz kapatınca biraz mızmızlanıyor sonra anlayıp susuyor sonra izleriz diyorum. Çok uzun olmayınca artık bir sıkıntı görmüyorum ben. Alibabanın çiftliğini izleye izleye ki iki üç günde fln birkere izliyor dedesine gidince hayvanları ve seslerini öğrendi. Şimdi ne sorsam cevap veriyor. Yani çocuğu bağımlı hale getirmediğini sürece sıkıntı olmaz sanırım
Yani sert tepkiler ters tepiyor bence. Aslında uzmanlar kesin ve net bir dille uyarın diyorlar ama bizde çok kötü sonuçlar veriyor böyle net uyarılar. Ağlamaya başlıyor bulduğu şeyleri fırlatıyor. Ben onun yerine müsade edip zamanı kısa tutuyorum yapmasını istemediğim şeylerde.
Süpürge yapıyoruz beraber biraz sürtüyor halıya sonra ben yapayım sen beni izle annecim diyorum gidip oturuyor, bulaşık makinesi boşaltmak istiyor. Kaşikliği alıyorum içinden o bana uzatıyor tabağı bardağı ben yerleştiriyorum. Bitince biii (bitti) diyor ellerini açıp. Biraz müsade et sonra güzel bir dille bu kadar olması gerektiğini anlat.
 
Seninki tam bir yaramaz canım maşallah. Sen anlatırken neee diye tepki vere vere okuyorum valla güldürüyor senin ufaklık beni
Benimkide yaramaz ama seninki kadar yapmıyor. Daha tükürmek fln yok neyse ki. İnşallah öğrenmezde
Ama yapma dediğini inadına yapmak var hepsinde. Belli ki bir atak döneminden geçiyorlar
 
Canım ne güzel anlaatmissin inanki son 1 haftaya kadar bizde ayniydik tabak verirdi birlikte kek bile yaptık blender düşük ayarda verdim karıştırdı hadi annem birlikte yapalım TLF kendi videolarınızı izlerdik müzik videoları izlerdik TV belli başlı diziler reklamda çok degildi birkikte oynardık dökmüş dağılmış hiç kızmadım hadi oyuncaaklarimizi toplayalim nen yapalım dediğimde birlikte toplardık yastığını battaniyesi alır gelir yapardık çocuğum 1 haftada evrim geçirdi büyüyor kendisi yapmak istiyor yapmasına fırsat veriyorum zararlı olduğunu anlatıyorum amaa dün gece sırf o kamyon için uykusundan kalktı saati gelince kalkıyor kamyon demeye başlıyor acaba ben ihmal mi ettim söylediğini denicem tepkisiz kalican kızınca daha çok kedini geri atiyor dizleri burkuluyor Bekir bacağına bişey olacak diye korkuyorum
 
Korkma canım çok esnek oluyorlar canı yansa yapmaz zaten. Buda geçici bir dönem sanırım. Daha neler göreceğiz kim bilir. Daha dur " hayır "dönemi var
İhmal sanmıyorum canım hepimiz elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz onlar için. Hem ihmal olan çocuk dikkat çekmeye çslışır seninki özgürlüğünü istiyormuş :) sıkıntı yok yani.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…