Canım anlattıkların iki yaş sendromunun ayak sesleri gibi duruyor. Ben yapacağım, kendim yapabilirim olayını kardeşimin kızında gözlemlemiştim.
Kırılmayacak bardaklarda içeceklerini verebilirsin. Ben mesela kırılmayacak tabak, bardak, çatal vs verip yemeğini içeceğini içmesine müsade ediyorum. En fazla bardağı alttan biraz destekliyorum.
Birşeyi ağzına alma, ya da karıştırma dediğimde bizimki de inadına yapıyor. O zaman ben çareyi dikkatini dağıtmakta buluyorum. Israrla ağlarsa, çok fazla tutturursa duymazlıktan gelip, yine başka bir şeye yönlendirmeye çalışıyorum. Ağladığı zaman istediği şeyi yapmaktan özellikle kaçınıyorum ki ağlayarak istediğini elde etmeye alışmasın.
Video ile ilgili olarak eğer izlemesini istemiyorsan dikkatini dağıtmanın, ilgisini yönlendirmenin yolunu bulman gerek. Oyuncak çözümü güzel geldi kulağıma. İşe yarayabilir.
Yapı olarak bizim bıdık sakin yaradılışlı. hırçın ve inatçı bir çocuk değil. O yüzden ilgisini yönlendirmek çok zor olmuyor genelde. Kardeşimin kızı inatçı ve biraz daha hırçın bir yapıya sahip. O huylarını törpülemen için senin her zamankinden sakin ve kararlı olman lazım.