2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
Kızlar benim oyuncaklarıyla oynamayan oğlum iki gündür lego oynuyor oturup. Sizinkilerdede işe yarar belki bir deneyin.
Maşallah canım bebeğine. bizim ki de ben oturup gösterirsem oynuyor legolar ile. takıp çıkarıyor. ben oturup oynamazsam en sevdiği oyuncağı ile (saç kurutma makinesini sürüklüyor. odalar arasında durmadan) oynuyor. bir saate yakın bıkmadan gezdiriyor.
 
seninki fena zaten ya yaramaz. Nerede zarar gelecek şey var orada oynuyor anlaşılan Allah yardımcın olsun.
Benimkide çok yaramazlık yapıyor, özellikle elektrik süpürgesi ve boş damacanalara bayılıyor, hep ev eşyası ile oynuyor ama legoları kavradı iyice akşama kadar oturdu kule yaptı birde kendisini alkışladılar bugün rahat ettim koşturmaca olmadı şükür. İnşallah çabuk sıkılmaz
 
ya bilmiyorum benim oğlum çok yaramaz yoksa tüm bebekler mi böyle bilmiyorum. ya herşeyi elliyor herşeyi. rujumla tüm koltuğumu halımı çizdi kırmızı ruj bir de o kadar zor çıkardım ki anlatamam. koca damacanayı kucaklayıp kaldırdı kafasından aşağı suyu döktü boğulacaktı nerdeyse. geçen gün fırın tüm gün çalışmış, fanı. derece tuşunda çocuk kilidi var. çocuk kilidi olan dolapları kilidinden tutup hırpalıyor. kakası ile oynadı. klozete elini sokup şıp şıp vurdu. sandalyeye çıkıp camdan arabanın anahtarı ile arabanın kapılarını açtı. 4 defa dudağımı yardı kafa atıyo. öğreten de yok. evde kaba kuvvetin k'sı bile yok. eşim bana sesini bile yükseltmez kayınvalidem de peygamber sabrı vardır. çok yumuşak bir kadındır. nerden görüp yapıyor anlamıyorum. kayınvalidemlerde 3 tane kocaman bahçe var. talan ediyor bahçeyi herşeyi kopardı. toprak yedi. solucanları sıktı eliyle. anlatsam tüm gün bitmez :) bu hafta sonu sünnet var bakalım ne huylar çıkacak daha. durmadan diş fırçalıyoruz. taktı kafaya macunu yemek için istiyo. kavanoz kapaklarını sıkıp açmayı çok seviyor. durmadan evde kavanoz kırılıyo. kayınvalideme verme dedikçe aa ben yavrumu üzermiyim diyip veriyo eline. kesecek ellerini diyorum. ben gözden ayırmıyorum kızım diyor. of.
 
Allah kolaylık versin akşama kadar peşinde zor bir durum canım sağlığı yerinde olsun da geçecek bugünlerde hep bir merak ve hırçınlık var öğrenme hevesi var birde erkek çocuğu genleri böyle galiba
 
Allah yardımcın olsun canım. Aaaa diye diye okudum. Çok tehlikeli yerlerde geziyor hakikaten. Benimkide yaramaz ama herkesinki kadar işte. Seninki fark atmış resmen canı sağolsun, kendine zarar getirmesinde varsın yaramaz olsun.
Sünnette Allah yardımcınız olsun. Zorunlu oluyordu biliyorum ama sonrasını yazarsan sevinirim. Bende daha sünnet yaptırmadım. Aklım yaptırmaktan yana ama aileler dursun diyor 6 yaşına kadar. Sen durumunu acısını sızısını paylaşırsan belki karar vermemde etkili olur.
 
bizimki çok bilmekten artık ne yapacağını şaşırıyor. nereye sataşacağını bilmiyor artık. teyzeye saldır diyorsun aaa diye bağırarak kovalıyor.
Tabi muhakkak paylaşacağım. bizim aileler de biraz büyüsün diye diye 15 ay geçti. daha gecikmeden olmalı diye eşimle karar verdik(dar delikli zaten) üroloji doktoru şöyle dedi. bebek sünneti için15 ay şu şekilde geç sayılır(sağlıklı bir bebek için) ayaklanmadan yapılmalı dedi. 0 ile 6 ay arası bebek sünneti için öneriyorlar. Daha sonrası erkek bebeklerde travma dedikleri şey olma olasılığı yüksekmiş. ayaklandıkları için ve bazı şeylerin farkına vardıkları için. cinsel kimlikleri 2 ay ile 7 yaş arası gelişiyormuş. yani 6 ay içinde yapılmadıysa eğer, 7 yaştan sonrası için sünneti öneriyoruz dedi. öğrenmek için sordum bunu da. merak ediyordum.
benim oğlum yalan olmasın sanki 4. ayından beri pipisi ile oynuyordu. nerede pipi dediğimizde pipisini tutuyor ses tonunu yumuşatıp sesler çıkarıyor, yukarı aşağı sürtüyor. kendi doktorumuz çok normal, kesinlikle korkutup ters tepki vermeyin, erken fark etmiş, dedi. ayıptır söylemesi daha ellediği an sivriliyor kendi yumruklarını sıkıyor hemen. bilmiyorum başımız dertte gibi :)
 
Ne güzel canım ya sen de azıcık rahat etmişsindir :) lego yu biz biraz erken aldık sanırım çünkü oynamayı bilmiyordu. Evirdi çevirdi bi süre sonra sıkıldı bakmaz oldu kaldırdım ben de vaktini bekliyorum.
Bu arada marketlerin verdiği broşür katalog vs atmayın sakın. Benimki baya ilgilendi. İlk kelimelerim kitapları gibi oluyor o broşürler bir sürü ürün fotoğrafı peynir domates yumurta hatta teknosa brosurunde ev aletleri falan oluyor tek tek öğrenip gösteriyor.
 
slm kızlar bugun dr kontrolümüz vardı çok şükür el ayak ağız dan eser kalmadı hafif atlattık. dr benekli menenjit aşısı ve su çiçeği aşısı tavsiye etti devlet su .çiçeğini tek doz yapıyormuş ilk dozdan sonra 3 ay içinde ikinci dozda yapılmasını tavsiye ediyoruz dedi yaptıran yada bu konuda fikri olan varmı
 
Hadi geçmiş olsun canım. Çok sevindim atlattığınıza :)

Biz doktora cumartesi günü gideceğiz, rutin 15 ay kontrolü için. Belki o zaman bu aşılarla ilgili konuşur bizimle, yazarım burdan.
 
Hadi geçmiş olsun canım. Çok sevindim atlattığınıza :)

Biz doktora cumartesi günü gideceğiz, rutin 15 ay kontrolü için. Belki o zaman bu aşılarla ilgili konuşur bizimle, yazarım burdan.
teşekkür ederim canım. şimdi sağlıkocağı ile görüştüm su çiçeğini biz yapıyoruz korur ikinci doza gerek yok menenjit için bişey söyleyemem dedi size kalmış mikrobu kapar hastalanır yaptırma dediniz olur felan dedi o size kalmış diyor biraz da ticari bu aşılar dedi
 
Ben aşı için sağlık ocağına götürmüyorum, bizim doktorumuz yapıyor hepsini. Aşı kartını vs hepsini kendi tutuyor ve bakanlığa bildirimlerini yapıyor. Bakalım biz gittiğimizde ne diyecek..

Bir de benim bıdık biraz zayıfladı sanki, o puf puf butlar kalmadı. Hastalık dışında çok da güzel yiyor ama yürümeye başlamasıyla alakalı sanırım. Boyu epey uzadı farkındayım, her yere yetişiyor maşallah, eşya kaldırmaktan anam ağladı evde :)

1 yaş kontrolünde 12kilo 80cm di ölçüleri, bakalım 3 ayda ne olmuş ne bitmiş.. Bir de demirine bakılacak tekrar, cuma günü kan verecek.. Çok ağlayacak yine ama olsun.. Allah çaresiz dert vermesin en büyük dert bu olsun :)
 
Amin cnm biz kalça alerji derken birden fazla Dr değiştirince sabit ve her ay kontrollü bir Dr yok rutinleride saglikocagi yapıyor ozmn senden haber bekliyorum bilgilendirme yaparsan sevinirim.
 
Amin cnm biz kalça alerji derken birden fazla Dr değiştirince sabit ve her ay kontrollü bir Dr yok rutinleride saglikocagi yapıyor ozmn senden haber bekliyorum bilgilendirme yaparsan sevinirim.
Canim selam. Doktordan ciktik simdi, hatta menenjit asisini yaptirdik. Onu siddetle tavsiye etti doktorumuz ama su cicegi ile ilgili bisey soylemedi, bilgin olsun.
 
Canim selam. Doktordan ciktik simdi, hatta menenjit asisini yaptirdik. Onu siddetle tavsiye etti doktorumuz ama su cicegi ile ilgili bisey soylemedi, bilgin olsun.
Teşekkür ederim canım tavsiye etmesinin sebebini söyledini mi peki biraz araştırdım ama çok tatmin olamadim
 
Teşekkür ederim canım tavsiye etmesinin sebebini söyledini mi peki biraz araştırdım ama çok tatmin olamadim
Canim bana soyledigi su:

Bu bakterinin yaygin goruldugu alanlardan turkiyeye en yakin olan suudi arabistanmis. Bu sebeple ulkeye giris cikis yapanlarda asiyi sart tutuyormus arabistan hukumeti. Ancak yapilan asinin koruyuculugu olmakla beraber tasiyiciligi engellemiyormus. Bu sebeple ozellikle hacca gidip gelenler risk teskil ediyormus bebekler icin.
 
Menenjite ben cesaret edemiyorum. Yan etkilerinden korkuyorum. Normal asilarda bile 39 u geçen ateş oluyor bizde. Aslında gerekli bir aşı ama bilemedim, yaptirmadik...

Gelişimi nasılmış canım oğlunun? Bizim doktor artık 3 ayda bir kontrol dedi. 18 aylık olunca artık. ..

Öteki bebeğin nasıl? Cinsiyet için geri sayım başladı dimi :)
Canim selam. Doktordan ciktik simdi, hatta menenjit asisini yaptirdik. Onu siddetle tavsiye etti doktorumuz ama su cicegi ile ilgili bisey soylemedi, bilgin olsun.
 
Canim biz asilari hep com rahat atlattik. Doktorumuz sadece bacakta bir iki gun agri yapabilir dedi baska birseyden bahsetmedi.

Oglumun gelisimi guzel, 3 ayda 4cm atmis boyu ama kilo 300gr almis sadece ki benimki hunharca yiyen bir cocuk. Ama gectigimiz haftalarda hastaydi, normal kilosunun az cikmasi dedi. Su an 12300gr 84 cm boyu. Bir ay icinde muhtemelen 4 azi disini patlatacak dedi. Zaten bir haftadir eller agzinda uyaniyor gece, yenidogan gibi 2 saatte bir emziriyorum.

Diger bebis iyi sanirim :) en son 10 gun once gittim, kollar bacaklar baslamisti oynamaya.. 15 gun sonra randevum 13+0 olacagim yanlis hesaplamadiysam, muhtemelen bir cinsiyet tahmini yapar :) ikili testi de yapariz gitmisken diye dusunuyorum.

Senin kiz ne alemde canim, masallah pek akilli bidik seninki, benim oglan bildigin magara adami kaliyor seninkinin yaninda :)))
 
Selamlar benim kızım da 16 aylık olmasına 1 hafta kala kendi başına yürümeye başladı Allah'a şükür

Yalnız çok mutlu olamadım hep 'Allah bilir ne kadar çok düşecek' diye düşünmekten
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…