2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
emzik çok kurtarıcı :) bizimki uykuya dalarken muhakkak istiyo, diş çıkarma döneminde onu çok rahatlatıyo. inanki ağlamak istiyo memeyi alınca ağlama diye birşey kalmıyo ( ben geçen gün emzikten ayırmak istedim. tüm gün emmedi gece de dahil. sabah saat 5 te uyandım yatağının içinde içini çeke çeke ağlıyo rüyasında. bir baktım dudağında uçuğa benzer birşey çıktı. şimdi çok şükür kayboldu. içim gitti verdim yine. ) doktorum doğduğu günden beri emzik alan bir bebek, ne kadar erken bırakırsa o kadar iyi ama benim tavsiyem 24 ayına kadar kullanması, emziğe alışık olduğu için diş çıkarma dönemlerinde ve büyüme ataklarında vs sizi tahmininden çok yoracaktır diye bir açıklama yaptı. tahmini 24 aya kadar tüm dişler çıktıktan sonra damak gelişimi de net oluşmaya başlayacak, bu sebepten dolayı emzik bırakma olayı 24 ayı geçmemeli. şimdilik dişlerde yamulma, damakta çekilme vs. gibi yorumlarla kendini korkutup çocuğunu üzme dedi. bir günde emziği bırakabilecek yani. gözümde bırakma olayını çok büyüttüm ama çok üzüldü o ayrı konu. içini çekip ağlıyo ve bana sesini bile duyurmadan yapıyo bu ağlama işini. o beni çok üzdü ben bile ağladım.
 
cnm çevre çok konuşur hiç takma bence. benim oğlum da 10. ayından beri yürüyor. boyu 85 cm ama kilo inanki 6 aydır hep aynı ya 10 aylık defterde 11 kilo yazıyo 14,5 aylık oldu kilo 11.700 6 ayda 700 gr bana da sürekli aaa çok zayıflamış yemiyo mu diyolar. biz de artık yemiyo diyip geçiştiriyoruz. süt kefir ve yoğurt çok yiyo. her gün 400 gr inek sütü 2 kase de yoğurt yiyo. ara sıra da yoğurt yerine kefir içiyo. her gün yoğurt yedirmeye çalış çok faydası oluyo. sevmezse içine pekmez ve ceviz rendele ben öyle veriyorum. dondurma zamanı diyoruz. drışş diye cevap veriyo :)
 
Kayınvalidenin bakış açısı cok ilginç. Anne sütü ne kadar kıymetli. Formda okuyorum bir damla daha fazla çıksın diye ne eziyet çeken kadınlar var.

Allah inşallah atılan sutlerdeki besin değerini başka gıdalar ile meleğin için takviye eder.
 
:) Seninki küçük adam olmuş maşallah. Yesin tosuncuk...aferin ona :)
 
Amin inşallah canım ama onun mantığı sütü kes sen diyet yapma diyor
 
Amin inşallah canım ama onun mantığı sütü kes sen diyet yapma diyor
Emzirdigin için istahin açık ve kilo alıyorum diye diyet yapıyorsun, o da diyet yqpmani istemediği için sütu vermiyor. Doğru mu anlamışım?

Eğer böyle ise niyeti senin adına iyi gibi görünüyor. Lakin ben bebeğe bakan kv'lerin bebek hakkında karar verici görevi üstlenmelrini doğru bulmuyorum. Tabii ki anne onlar da ve fikir beyan edebilirler. Ama uygulamak ya da uygulamamak bebeğin annesinin kararıdır.

Öte taraftan sana bunu söylemesi de ayrı güzel. Güven verici :)
 
Kızlar banyodan sonra bebişlerinize hangi losyonu kullanıyorsunuz?
Ben daha hiç losyon kullanmadım. Doktorumuz çok az miktar yağ kullanmamı söylemişti öyle devam ettim hep. Ama bu ara biraz kuruluk var sanki vücudunda da artık losyonu geçeyim diyorum. Ne önerirsiniz
 
Yok canım maalesef kilo alma sorunum var 45 kiloyum kızımın kırmızı et süt yumurta.alerjisi var emzirdigim için diyet yapıyorum 3 ay hiç yemedik ama yavaş yavaş tadimlikta olsa yiyorum kizimda sutumden vitamini geçsin diye de biraktirmayi düşünmüyorum .benim k.v bizi pek dinlemez kendi bildiği doğrudur birşey soylersekte surat asar taviz vermemeye özen gösteriyorum benim dediğim olacak diyorum ama beni dinleyen yok birde annem der hep babaannem yada ninem felan yok çocuklarda hep anne diyor(eltimin çocukları )
 
Bir türlü kabul edemiyorlar devir değişti artık ama kim anlayacak. Yangına körükle gitmek istemem ama dayanamadım canım. Ne demek annem iyi dayanıyorsun Allah sabır versin.
Sen diyet yapma demesi kolay da anne sütü de olmasa süt içemeyecek senin bıdık onu hiç hesaba kalmıyor anlaşılan. Ay çocuk büyüttüler diye bizi cahil bilgisiz görmüyorlar mı deli oluyorum ya. Ha ben lafı yapıştırıp geçiyorum usulüne göre ama yinede herşeye bıt bıt ıyyghh geldi artık.
İnşallah böyle bir kayınvalide olmam yaşlanınca
 
Yok canım ben alıştım o tavırlarına kızıp sinir olup oturuyorum olduğun yere dün yine tekrarladı dayanamadım keserseniz iyice vitamindir kalicak kendi ne zaman bırakırsa o zmn kadar emzirilen dedim dün şöyle bugün yine aynı eşimle bizde aynı şeyi düşündük yaslaninca bizde mı böyle olucaz diye ben suandan çabalıyorum benim annem sevgisini gösteren biri değil o yüzden babama daha yakın hissederim ama ben kızıma kalabalık yalnız ortam hiç farketmez ayıp olur abartma felan hiçbir şeye kulak asmiyorum ilgi alaka oyun ne isterse yapıyorum sert katı bir anne olmak istemiyorum kuralları olan ama
 
Ben sebamedin losyonu kullanıyorum canım. Doğduğundan beri onu kullandım. Daha çok kışın lazım oluyor yazlarda pek kullanmadım açıkçası. Kokusu çok güzel uzun da gidiyor şişesi. Bir de bioderma nin atoderm kremi var. Onu daha çok yüzüne kullandım. Banyodan sonra veya kışın dışarı çıkarken yüzü çok kuruyordu. Bunların ikisiyle de sorun yaşamadık.
 
Kızlar uzun uzun düşünüp tarttiktan sonra bebeğimi tek gündüz uykusuna geçirmeye başladım. Zaten aylardır ikinci uykuya direniyordu. Fakat ben yine de ikinci uykuyu allem edip kallem edip uyutuyordum işime geliyordu :) ama uyanıklık süresi iyice uzamaya ve akşamüstü uykusundan dolayı gece uykusu çok ileri saate sarkmaya başladı. Gece uykusu kısaldı.
İki gündür alıştırmaya çalışıyorum. Şimdilik iyi gidiyor. Uykulara daha kolay dalıyor. Gece uykusu uzadı. Demek ki vakti gelmiş.
Var mı aranızda tek uyku uyuyan?
 
Bizimki bir kaç aydır sadece öğlen uykusuna yatıyor.
 
Artık hepsi aynı anlaşılan. Ben bir süre tek uyku yaptım canım aksam erken uyuyordu öyle olunca ama gece mamayı kestiğimiz beri çok erken kalkıyor ve bir iki saat sonra uyku istiyor birkaç gündür iki uyku yapıyoruz yine
Ama gece 22.30 oluyor uyuyana kadar.
Şunlara uykusunu uzatsak biraz yine tek uyku yapacağım akşam erken uyuması daha iyi
 
kuruntu yapma canım kendi kendine benim kızımda 72 cm 30 mayıs doğumlu 11 kilo (dr anne karnındayken minyon bir bebek olacak demişti)
Benim oğlum 16 haziranda 50 cm doğdu ilk aylar iyiydi boyu hatta kontrollerde uzun bi bebek falan diyordu hemşiremiz.. 7. Aydan sonra durdu sanki. Neyse sağlıklı olsunda boy filan önemli değil
 
kuruntu yapma canım kendi kendine benim kızımda 72 cm 30 mayıs doğumlu 11 kilo (dr anne karnındayken minyon bir bebek olacak demişti)
Benim oğlum 16 haziranda 50 cm doğdu ilk aylar iyiydi boyu hatta kontrollerde uzun bi bebek falan diyordu hemşiremiz.. 7. Aydan sonra durdu sanki. Neyse sağlıklı olsunda boy filan önemli değil
 
Evet canım bende arttırdım bu aralar yoğurdu sütü.maşallah senin yavruna Allah bsğışlasın bizimkide 10 kilo 800 gr boyu kısa olduğu için top gibi görünüyo
 
bizim ki dayanamıyo hala. sabah erken (7'de) kalktığı için 8.30 gibi yine uyuyo saat 10a kadar.
sonra öğlen uykusu 3te yapıyo. akşam uykusu da 22.00 - 07.00 kesintisiz.
bir sonraki sabah yine aynı döngü. sabah uykusunu yapmadan duramıyor illaki istiyor.
 
İşte her bebek kurallarını kendi koyuyor. Bizim yaptığımız işaretlerini takip edip ona düzen oluşturmak. Bizimki 7de değil isterse 5.30 da uyansın 1.5 saatte kesinlikle geri uyumaz en az bi 2.5 3 saat geçmesi lazım. Bize çok uzak ama seninkinin düzeni de öyle demek ki. Problem yaşamadığı sürece gidebildiği kadar 2 uykuyla gitmesi aslında en güzeli.
 
Ne kadar erken de uyansa iki uyku fazla geliyor demek ki, bizimki de öyle. Zaten bu geçiş döneminde düzenin tam oturması bir ayı bulurmuş.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…