2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
cnm ben yazımda zaten öğreteceğim demedim ki. çok doğru her çocuk farklı gelişim gösteriyor. daha 13. ayları yeni doldu. şimdiden bilgi edinmek ve araştırmak gerekiyor. çocuğun etkileneceğini biliyorsan izlemesine zaten izin verilmez tabi ki doğru birşey değil bu açıdan. bebeğe ve anneye göre değişiyor işte. şu anda çiş nerden geliyo dediğimizde pipisini tutuyo eliyle yere oturarak. :)
Maşallah, senin bebeğinin gelişimi güzel zaten...

Kizlar bebeğim 3 gündür asla emmek istemiyor seviyordu aslında ne olduğunu anlamadım. 3 gündür sağıyorum günde 1 defa kesilmesin diye. Sizce artık kabullenip sütten keseyim mi yoksa sağıp tekrar istemesini mi bekleyeyim? Oğlum 14 aylık oldu bu arada

şu saç yolması demekki her bebek yapıyor ya :KK43: bugün hiç yapmamış annem öyle dedi. ama dün hep gözünün içine bakarak çekmiş. avucunda elini kitleyerek tutuyo resmen ya.
Evet canım bizim kızda çok saç yoluyor.cokda hosuna gidiyir elinde tutup bakiyor .benim kini de ablasının saçlarini da.ablasinnkini çekince haliyle o da çok sinirleniyor onu ısırmaya çalışıyor.baya bir hengame yaşanıyor devamlı.

Kizlar bebeğim 3 gündür asla emmek istemiyor seviyordu aslında ne olduğunu anlamadım. 3 gündür sağıyorum günde 1 defa kesilmesin diye. Sizce artık kabullenip sütten keseyim mi yoksa sağıp tekrar istemesini mi bekleyeyim? Oğlum 14 aylık oldu bu arada
Canım bu senin bileceğin birşey.eger kesmek istiyor idiysen hazır reddediyorken biraktrman iyi olur.kolaylikla bıraktirmis olursun.bazen böyle yapıp kendileri de tekrar emmek isteyebilir.hamilelik de süt tadı degisebiliyormus bunu bazı bebekler seviyor bazısı da reddedebiliyormus.sen hamilemiydin?

benm eşim hiç istemiyor ya. başkasının yanında konuyu açsak kimse inanmaz. tam tersi olur normalde. bu büyüsün 4 yaşına gelsin bakarız diyo. sebep ne neden istemiyosun diyorum cevabı yok işte istemiyorum şu anda diyor. hazır zayıflamışken yapayım diyorum ama ikna olmuyor. ev kredisi ödüyoruz altından kalkamayız diyor bakalım kısmet artık. ona çaktırmadan yapmak lazım kandırıp :) annem de 2 yıl sonra emekli olcak o da bekle diyo :)
Erkekler daha mantıklı yaklasabiliyor olaylara.sizinkinde de öyle olmuş:) biz kadınlar daha duygusal yaklaşıyoruz.
Benim çocuklarım da isteyerek peşpeşe oldu. Pişman mıyım? Hayır .Fakat gerçekten de baya bir zorluyorlar.yani 4 -5 yaş araları olsaydı daha kolay olurdu diye düşünüyorum.

Ben hiç tuvalet eğitimi filan vermeyi düşünmüyorum çünkü kardeş gelince zaten eğitim boşa gidiyormuş daha küçük olduğu için :)

Merhaba kızlar bende uzun zamandr yazamadım
Bende hamileydim kalp atışını falan duymustuk cok sevınmiştık
Çünkü oğlum 6 yıl sonra olmustu buda oğlum tam bir yasına girince öğrenmiştik
Hep Allahım saglıklı hayırlı salihli evlat ile müjdele diye dua etmiştim çünkü instagramdaki bazı bebeklerden cok etkileniyordum
Maalesef 10 haftalıkken kalbi durduğunu öğrendik gecen hafta kürtaj oldum
Üzüldüm tabi ama yine dr şükrettim Rabbim e hayırlısı buymuş diye
Şimdi annemdeyim biraz dinlenmek için geldim
Malum oğlan çok yaramaz sadece uyurken ne dinlenirse o kadar sürekli ayakta karıştırma peşinde
Benden de haberler bu kadar kızlar

Ah canım büyük geçmiş olsun çok üzücü :KK43: Neden kalbi durmuş acaba miniğin nasip değilmiş demek :KK43:

Canım bu senin bileceğin birşey.eger kesmek istiyor idiysen hazır reddediyorken biraktrman iyi olur.kolaylikla bıraktirmis olursun.bazen böyle yapıp kendileri de tekrar emmek isteyebilir.hamilelik de süt tadı degisebiliyormus bunu bazı bebekler seviyor bazısı da reddedebiliyormus.sen hamilemiydin?
Yok degilim senin gibi düşünüyorum aslında ama bir yandan da üzülüyorum işte anne yüreği :KK43:

kızlar dün akşam kına gecesine gittik. oğlum müziği duyunca çığlıklar attı. oynayan grubun ortasında o kadar tatlıydı ki öldük gülmekten. herkes güldü. Evde makarina şarkısı dinliyo sürekli kayınvalidem alıştırdı :) onun bazı klip hareketlerini yapıyor kol hareketleri. Pistte grubun ortasında yere sabitlenip o hareketleri yaptı. herkes çok güldü. bunlar nasıl hareket böyle dedi herkes.
Sonra gece bildiğiniz kolunu bile kıpırdatmaya hali kalmamış nasıl yatırdıysam sağ tarafına, aynı şekilde uyuyordu sabah ta. normalde ben işe hazırlanırken o da kalkar sütünü içmeye. ama bu sabah kayınvalidem geldi şok geçirdi kadın.

Kızlar iyi geceler :) bir sorum var ? Benim kiz 16.06.2016 doğumlu :) eşimle konuştuk ve bir kardeş yapmak istiyoruz. Ama benim aklımda deli sorular. İlki küçük ikinci çocuğu düşünen anneler veya hamile anneler su ana kadar yaşadığınız sorun var mi yada yaşayacağınızı düşündüğünüz sorunlar var mi ? Ben bir yandan istiyorum çünkü kızım herhangi bir çocuk gördüğünde hemen sarılır onunla ayni ortamda bulunmak ister gülümser çığlık atar sevinir yani. Kuzenleri ile bir araya geldiği zaman çete olurlar evi dağıtır :) yaramazlık ta sinir tanımıyor çünkü. Yastığı koltuğun önüne getirip koltuğa çıkıyor yastığa basarak :) emekleyerek her isi yapıyor :) gece uykularımız düzenli değil gece maksimum 5 kere kalkar bazen de hic kalkmaz. Odasını ayırdım 12 aylıkken ama bizim odada da küçük bir beşik var çok kalktığı zaman bizim odada yatırıyorum. Sizce beni ne gibi sorunlar bekliyo ? Bir yandan da ikisi bir büyürler arkadaş kardeş sırdaş olurlar diyorum. Sizce ne yapmalıyım ? Doğumdan sonra ilk adetimi tarlusal ile oldum haziranda. Temmuz da olmadım korunmasiz birliktelik oldu sadece iki defa idrar testi yaptım silik çizgi çıktı kan verdim <1.20 negatif yani. Anlayamadım bende. Çok uzun oldu kusura bakmayın. Bana önerebileceğiniz şeyler neler ikinci çocuk konusunda ?

kızlar oğluma bugün aqua doodle su kalemi + yazı tahtası matından sipariş verdim. duvarları vs. çizmemesi için şimdilik önlem gibi duruyor. denese de çizemeyecek. sadece tahtanın üzerinde çalışıyor ve renkler üretebiliyor. diğer kalemleri görmediği sürece istemeyecek zaten. en azından öğrenene kadar idare etsin bizi :) sonra diğer kalem türlerine geçeriz.

Kızlar iyi geceler :) bir sorum var ? Benim kiz 16.06.2016 doğumlu :) eşimle konuştuk ve bir kardeş yapmak istiyoruz. Ama benim aklımda deli sorular. İlki küçük ikinci çocuğu düşünen anneler veya hamile anneler su ana kadar yaşadığınız sorun var mi yada yaşayacağınızı düşündüğünüz sorunlar var mi ? Ben bir yandan istiyorum çünkü kızım herhangi bir çocuk gördüğünde hemen sarılır onunla ayni ortamda bulunmak ister gülümser çığlık atar sevinir yani. Kuzenleri ile bir araya geldiği zaman çete olurlar evi dağıtır :) yaramazlık ta sinir tanımıyor çünkü. Yastığı koltuğun önüne getirip koltuğa çıkıyor yastığa basarak :) emekleyerek her isi yapıyor :) gece uykularımız düzenli değil gece maksimum 5 kere kalkar bazen de hic kalkmaz. Odasını ayırdım 12 aylıkken ama bizim odada da küçük bir beşik var çok kalktığı zaman bizim odada yatırıyorum. Sizce beni ne gibi sorunlar bekliyo ? Bir yandan da ikisi bir büyürler arkadaş kardeş sırdaş olurlar diyorum. Sizce ne yapmalıyım ? Doğumdan sonra ilk adetimi tarlusal ile oldum haziranda. Temmuz da olmadım korunmasiz birliktelik oldu sadece iki defa idrar testi yaptım silik çizgi çıktı kan verdim <1.20 negatif yani. Anlayamadım bende. Çok uzun oldu kusura bakmayın. Bana önerebileceğiniz şeyler neler ikinci çocuk konusunda ?

Valla canım düşün düşün olmuyor bu iş bir deli cesaret edip yapacaksın yoksa vazgeçecek bir sürü sebep var :)

Ben işin hamilelik kısmını söyleyebilirim şu an. Kızım 8 aylıkken hamile kaldım. Benim kızıma hamileliğim de çok ağır geçmişti. Bunda da İlk 4buçuk ay bulantı istifra yerimden kalkamadım yer yatağı yaptık oturma odasına ben genelde yattım kızım da mecbur kendi kendine takıldı kapıyı kapatıyordum çıkamıyordu odadan, yemek yiyemiyordum vs yapamıyordum annem yapıyordu Ya da dışardan söylüyorduk, ev işi de yapamadım

Sonra da işte ev işi ve yemek yapmaya başladım şimdi kızım nerdeyse 14 aylık ben de 6buçuk aylığım kızımı tek başıma parka da götürüyorum, banyo da yaptırıyorum tabi geceleri çok ağrım oluyor ve kızımı kucağımda taşıyabiliyorum anne olunca insan güçlü oluyor işte :)

Kızım henüz yürümüyor. 2 kere de Deniz tatiline gittik hamile ve bebekli :) Ben çok isteyerek hamile kaldığım için ne kadar zor olursa olsun mutluyum. Kızım büyük olsa da zor olacaktı sonuçta şimdiki fark kızım şu an anlamıyor onunla ilgilenirken hamilelikten dolayı zorlandığımı anlayacak yaşta olduğunu sanmıyorum anlamıyor yani o yüzden seviniyorum böyle böyle geçiyor işte üzülmüyor kızım yani anlatabildim mi bilmiyorum çok küçük anlamıyor işte :)

Bu arada Hale'n daha emzirmeye devam ediyorum

Valla canım düşün düşün olmuyor bu iş bir deli cesaret edip yapacaksın yoksa vazgeçecek bir sürü sebep var :)

Ben işin hamilelik kısmını söyleyebilirim şu an. Kızım 8 aylıkken hamile kaldım. Benim kızıma hamileliğim de çok ağır geçmişti. Bunda da İlk 4buçuk ay bulantı istifra yerimden kalkamadım yer yatağı yaptık oturma odasına ben genelde yattım kızım da mecbur kendi kendine takıldı kapıyı kapatıyordum çıkamıyordu odadan, yemek yiyemiyordum vs yapamıyordum annem yapıyordu Ya da dışardan söylüyorduk, ev işi de yapamadım

Sonra da işte ev işi ve yemek yapmaya başladım şimdi kızım nerdeyse 14 aylık ben de 6buçuk aylığım kızımı tek başıma parka da götürüyorum, banyo da yaptırıyorum tabi geceleri çok ağrım oluyor ve kızımı kucağımda taşıyabiliyorum anne olunca insan güçlü oluyor işte :)

Kızım henüz yürümüyor. 2 kere de Deniz tatiline gittik hamile ve bebekli :) Ben çok isteyerek hamile kaldığım için ne kadar zor olursa olsun mutluyum. Kızım büyük olsa da zor olacaktı sonuçta şimdiki fark kızım şu an anlamıyor onunla ilgilenirken hamilelikten dolayı zorlandığımı anlayacak yaşta olduğunu sanmıyorum anlamıyor yani o yüzden seviniyorum böyle böyle geçiyor işte üzülmüyor kızım yani anlatabildim mi bilmiyorum çok küçük anlamıyor işte :)

Bu arada Hale'n daha emzirmeye devam ediyorum

ooo hala emziriyor musun bravoo ya gerçekten en iyisini yapiyorsun. Ben 8 aylıkken bıraktırmak mecburiyetinde kaldım çünkü safra kesesi ameliyati oldum. Hastanede yattım. Kendi unuttu. Aynen vazgecmek için bir suru sorun var bilmiyorum gönlüm yapmaktan yana. Ama kızımın çok huysuz olduğunu gorunce birden vazgeçip duruyorum :) benim kızımda yürümüyor sıralıyor anca kucakta geziyo benimkide :)

ooo hala emziriyor musun bravoo ya gerçekten en iyisini yapiyorsun. Ben 8 aylıkken bıraktırmak mecburiyetinde kaldım çünkü safra kesesi ameliyati oldum. Hastanede yattım. Kendi unuttu. Aynen vazgecmek için bir suru sorun var bilmiyorum gönlüm yapmaktan yana. Ama kızımın çok huysuz olduğunu gorunce birden vazgeçip duruyorum :) benim kızımda yürümüyor sıralıyor anca kucakta geziyo benimkide :)

Ben o aealar iyi cesaret ettim hani daha emeklemiyordu gene oyun halısında filan takılıyordu daha kolaydı şimdi aynı senin kız gibi kucakta geziyor türlü huysuzluklar sergiliyor ben iyi ki hamileliği aradan çıkarmışım diyorum aslonda

Ben o aealar iyi cesaret ettim hani daha emeklemiyordu gene oyun halısında filan takılıyordu daha kolaydı şimdi aynı senin kız gibi kucakta geziyor türlü huysuzluklar sergiliyor ben iyi ki hamileliği aradan çıkarmışım diyorum aslonda

en iyisini yapmışsın ben simdi nasıl basa cikacam diye düşünüyorum :) benim kiz dun gece 2 de bi kalktı 4 de anca uyuduk :) salla salla helak oldum :) ağlayarak kalkıyor bir de

Merhaba kızlar, nasılsınız ? Bu bebislerin uykulari ne zaman düzene girecek ki? 13 aylık oldu ve gittikçe zorlaniyorum... o şekilde kalk işe git, cok zor! Şükür sağlıklıca bu haline geldi orası ayrı tabii ki.

Bu arada yemek seçmeye başladı küçük hanım :) yuruyor hatta koşuyor maşallah. Ne dersek tekrar ediyor ve istediği bir şeyi yapıyor inatlaşma başladı :))

Aa inadına anne demiyor bana, bunu da yazayım.

en iyisini yapmışsın ben simdi nasıl basa cikacam diye düşünüyorum :) benim kiz dun gece 2 de bi kalktı 4 de anca uyuduk :) salla salla helak oldum :) ağlayarak kalkıyor bir de

Bu arada kızı arabaya götürüyorduk uyuması için o nedenle alelacele yazınca geçmiş olsun demeyi unuttum ameliyatın için çok geçmiş olsun

Zor canım her türlü zor o nedenle çok düşünmemek lazım :KK70:

X