- 18 Temmuz 2016
- 992
- 805
- 38
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #55.981
Doktorun çok güzel bilgiler vermiş canım. Bende henüz düşünmüyorum. İnşallah yaza doğru başlayacağım. Şimdilik sadece ne olduğunu öğretiyorum. Bezini değiştirmeden önce çiş yapmışsın gel değiştirelim diyorum hep 6-7 aylıktan beri. Şimdi kakasını yaptıktan sonra çiş diyor bakıyorum kaka yapmış hemen değiştiriyorum. Hiç acele etme inşallah kv den seni dinler zorlamaz oğlunukızlar hiç tuvalet alışkanlığı konusunda düşüncesi olanınız var mı. Benim annem bizi 15 aylık öğretmiş. kayınvalidem de eşimi daha 7 aylık tuvalete tuttuğunda çişini de kakasını da yapıyodu dedi. çok şaşırdım. ama benim araştırmalarım ve doktordan öğrendiklerim 24 aylık olana kadar zorlamamam gerektiği. bir çocuk tuvalete hazır olduğunu kendisi belli edermiş(öncelikle çişin ve kakanın anlamlarını bilmesi gerekiyor,) iğrendiğini kesinlikle belli etme, yoksa çocuk suç işlediğini sanıp bu öğrenme süresi uzar ve özellikle kakasından korkar dedi(ki zaten dünyadaki tüm bebekler kakadan korkarmış vücudundan bir parça kopuyor sanırmış enteresan. ilk etapta buradan anlayabilirsin artık kakasının farkında olduğunu, ona yaptığı şeyi açıp göstermeye başlayabilirsin dedi. )
bebeklerin kasları tam 24 aylık olmaya başladıklarında devreye girip çalışıyormuş. doktor sen istediğin kadar öğret, çocuk kaslarını çalıştırmayı bilmiyor, geldiği an salıyor dedi. araştırmalarım da bu yönde zaten. biz arada deniyoruz aa tuvalete oturduk bak kaka çiş kaka çiş diyoruz ama çocuk popoyu sıyırıp kalkıyor ve oturduğu yerin içine bakmayı tercih ediyor.
her tuvalete girdiğinde onu karşına oturtup sana bakmasını sağla dedi doktor,(tabi mahrem yeri görmeyecek şekilde) ben de akşamları öyle yapıyorum bana gülerek suratını buruşturup heh heh diye sesleniyor. kıpırdamadan bana bakıyor.
Annemle kayınvaliedem başlayalım diyip duruyor. gündüzleri kayınvalidem bakıyor. uyardım onu anlattım bunları. aklında varsa bile en azından sadece oturağına veya tuvalete götürerek 3 5 dakika ona sadece göster primasını çıkartmadan dedim. bakalım tamam dedi ama inş zorlamaz çocuğu.
kız çocukları 1,5 yaş ile 2 yaş arasında öğreniyormuş.
erkek çocukları ise 2 yaş ile 3 yaş arasına kadar uzayabiliyormuş. yani oğlumun 3 yaşına kadar öğrenememesi problem değilmiş. içim rahatladı.
Çok geçmiş olsun...Merhaba kızlar bende uzun zamandr yazamadım
Bende hamileydim kalp atışını falan duymustuk cok sevınmiştık
Çünkü oğlum 6 yıl sonra olmustu buda oğlum tam bir yasına girince öğrenmiştik
Hep Allahım saglıklı hayırlı salihli evlat ile müjdele diye dua etmiştim çünkü instagramdaki bazı bebeklerden cok etkileniyordum
Maalesef 10 haftalıkken kalbi durduğunu öğrendik gecen hafta kürtaj oldum
Üzüldüm tabi ama yine dr şükrettim Rabbim e hayırlısı buymuş diye
Şimdi annemdeyim biraz dinlenmek için geldim
Malum oğlan çok yaramaz sadece uyurken ne dinlenirse o kadar sürekli ayakta karıştırma peşinde
Benden de haberler bu kadar kızlar
cnm ben yazımda zaten öğreteceğim demedim ki. çok doğru her çocuk farklı gelişim gösteriyor. daha 13. ayları yeni doldu. şimdiden bilgi edinmek ve araştırmak gerekiyor. çocuğun etkileneceğini biliyorsan izlemesine zaten izin verilmez tabi ki doğru birşey değil bu açıdan. bebeğe ve anneye göre değişiyor işte. şu anda çiş nerden geliyo dediğimizde pipisini tutuyo eliyle yere oturarak. :)Tuvalet alışkanlığı için çok erken henüz. Her çocuğun kendine özgüdür. Çocuk işaret eder zaten zamanı geldiğinde. Şuanda çok ama çok erken. Ruhsal yapılanmaya zarar verirsin.
Doktorun evet öğrenmesini hızlandıran bir şey söylemiş ama wc de bizi izlemesi de doğru değil psikolojik açıdan.
Herkes kendi bebeği hakkında tabii ki kendisi karar verir. Yanlış anlama aman :) 7 aylık değil 2 aylık iken bile öğretebilirsin. Sonuçta bu klasik koşullanma. Yani eğitilmiş köpekler de bu yolla herkesi şaşırtan şeyler ogreniyor. Benim onerim bebeğinin zamanı geldi demesini beklemen... L llally
kızın mı var cnm. kızlar daha erken öğreniyormuş. biz hep diyoruz kaka çiş yapmışsın diye. biz de yaza inşallah tam sıcaklarda iyi denk gelecek. primasız tüm gün gezebilecek.Doktorun çok güzel bilgiler vermiş canım. Bende henüz düşünmüyorum. İnşallah yaza doğru başlayacağım. Şimdilik sadece ne olduğunu öğretiyorum. Bezini değiştirmeden önce çiş yapmışsın gel değiştirelim diyorum hep 6-7 aylıktan beri. Şimdi kakasını yaptıktan sonra çiş diyor bakıyorum kaka yapmış hemen değiştiriyorum. Hiç acele etme inşallah kv den seni dinler zorlamaz oğlunu
Oğlum var canım. Oh ne güzel. Hava alır poposukızın mı var cnm. kızlar daha erken öğreniyormuş. biz hep diyoruz kaka çiş yapmışsın diye. biz de yaza inşallah tam sıcaklarda iyi denk gelecek. primasız tüm gün gezebilecek.
bizim ki de 2 haftadır yoluyor. kucakta iken önce uzun bir göz teması. hiç kırpmadan bakıyor sonra yılan gibi hızla bir el hop kuyruğa yapışıyor ve gözler yine kontak halinde aşağı doğru bir hızla çekiyor. bu yaptığın çok acı veriyor hemen bırak dediğimde gözlerini ufacık olacak şekilde kapatıyor ve ufufuf diye ses yapıyo. bırakır mısın diyorum tekrar ve diğer el tepeme yapışıyor. bir çaresini bulamıyorum. bu aşamaları yaparken gözlerine bakmamaya çalışıyorum, fakat kafayı eğip gözlerimi bulmaya çalışıyo ve göz göze geldiğimiz an iş bitiyo. işten geldiğimde beni böyle karşılıyo. sonra sürekli bir mızmızlanma. kayınvalidemin de tüm gün saçını yoluyomuş. bir tutam saçım var o da gidecek diyo :)Kızlar benim oğlum saçlarımı yoruyor. Önceden sadece oynardı emerken yani. Ben vermedim hiç hep kendisi götürürdü elini. Şimdi kucağıma almaya korkuyorum çocuğu. Bildiğiniz çatır çatır yoruyor saçlarımı. Gece mama verirken falan başörtü takıyorum altından arayıp buluyor uykulu uykulu. Acıdığını söylüyorum belli ediyorum ama yok daha beter yoruyor, tepki vermiyorum devam ediyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Fikir istiyorum nasıl vazgeçirebilirim
geçmiş olsun canım rabbim evladına sağlık sıhhat versin hayırlısı ile vakti gelince bir daha olur inşallahMerhaba kızlar bende uzun zamandr yazamadım
Bende hamileydim kalp atışını falan duymustuk cok sevınmiştık
Çünkü oğlum 6 yıl sonra olmustu buda oğlum tam bir yasına girince öğrenmiştik
Hep Allahım saglıklı hayırlı salihli evlat ile müjdele diye dua etmiştim çünkü instagramdaki bazı bebeklerden cok etkileniyordum
Maalesef 10 haftalıkken kalbi durduğunu öğrendik gecen hafta kürtaj oldum
Üzüldüm tabi ama yine dr şükrettim Rabbim e hayırlısı buymuş diye
Şimdi annemdeyim biraz dinlenmek için geldim
Malum oğlan çok yaramaz sadece uyurken ne dinlenirse o kadar sürekli ayakta karıştırma peşinde
Benden de haberler bu kadar kızlar
bi ara bende düşünmüştüm hazır havalar ısındı altını ıslatınca üstü batınca duşa sokar çıkarırım diye düşünmüştüm bi kere denedim üzerine düşsem öğrenecek gibiydi k.v erken göze gelir çocuk seneye öğretiriz dedi öyle olunca bıraktım.kızlar hiç tuvalet alışkanlığı konusunda düşüncesi olanınız var mı. Benim annem bizi 15 aylık öğretmiş. kayınvalidem de eşimi daha 7 aylık tuvalete tuttuğunda çişini de kakasını da yapıyodu dedi. çok şaşırdım. ama benim araştırmalarım ve doktordan öğrendiklerim 24 aylık olana kadar zorlamamam gerektiği. bir çocuk tuvalete hazır olduğunu kendisi belli edermiş(öncelikle çişin ve kakanın anlamlarını bilmesi gerekiyor,) iğrendiğini kesinlikle belli etme, yoksa çocuk suç işlediğini sanıp bu öğrenme süresi uzar ve özellikle kakasından korkar dedi(ki zaten dünyadaki tüm bebekler kakadan korkarmış vücudundan bir parça kopuyor sanırmış enteresan. ilk etapta buradan anlayabilirsin artık kakasının farkında olduğunu, ona yaptığı şeyi açıp göstermeye başlayabilirsin dedi. )
bebeklerin kasları tam 24 aylık olmaya başladıklarında devreye girip çalışıyormuş. doktor sen istediğin kadar öğret, çocuk kaslarını çalıştırmayı bilmiyor, geldiği an salıyor dedi. araştırmalarım da bu yönde zaten. biz arada deniyoruz aa tuvalete oturduk bak kaka çiş kaka çiş diyoruz ama çocuk popoyu sıyırıp kalkıyor ve oturduğu yerin içine bakmayı tercih ediyor.
her tuvalete girdiğinde onu karşına oturtup sana bakmasını sağla dedi doktor,(tabi mahrem yeri görmeyecek şekilde) ben de akşamları öyle yapıyorum bana gülerek suratını buruşturup heh heh diye sesleniyor. kıpırdamadan bana bakıyor.
Annemle kayınvaliedem başlayalım diyip duruyor. gündüzleri kayınvalidem bakıyor. uyardım onu anlattım bunları. aklında varsa bile en azından sadece oturağına veya tuvalete götürerek 3 5 dakika ona sadece göster primasını çıkartmadan dedim. bakalım tamam dedi ama inş zorlamaz çocuğu.
kız çocukları 1,5 yaş ile 2 yaş arasında öğreniyormuş.
erkek çocukları ise 2 yaş ile 3 yaş arasına kadar uzayabiliyormuş. yani oğlumun 3 yaşına kadar öğrenememesi problem değilmiş. içim rahatladı.
benim hamilelik şüphesi kan değeri ile kaybolmuştu şimdide regl oldum tamamen şüphe falan kalmadı. cuma günü kalça ve alerji kontrolümüz vardı süt alerjimiz hiç iyileşme göstermemiş şimdi yumurta ile yavaş yavaş başlıyoruz değerlerimiz alt sınırda çok şükür iyileşiyoruz...
kuzum kişiye göre değişiyor sanırım ben doğumdan sonra ilk 7 ay sonra 1 ocak ta adet oldum sonrasında 5 ay yine olmadı mayısta oldu haziranda gün saat bile sekmedi temmuzda 8 gün gecikti c.tesi çok ağrım vardı adet sancısı gibi değildi farklıydı pazar günü hiç kalkamadım acile gittik kanda değerim 12,5 çıktı dr değerin pozitif bişey yapamam dedi 3 gün sonra ekrar kan verdim değerim 1 e düşmüş negatif dediler ertesi gün geldi normalde 7 gün olur ilk üç günü baya yoğun olur bu sefer çok az oldu.canım ben hala adet olmadım ama ben doğumdan sonra 40 çıktıktan sonra 1 sene adet olmadım. Haziran da tarlusal ile adet oldum. Bu ay yine adet olmadım idrar pozitifti kan negatifti bende de :)
kuzum kişiye göre değişiyor sanırım ben doğumdan sonra ilk 7 ay sonra 1 ocak ta adet oldum sonrasında 5 ay yine olmadı mayısta oldu haziranda gün saat bile sekmedi temmuzda 8 gün gecikti c.tesi çok ağrım vardı adet sancısı gibi değildi farklıydı pazar günü hiç kalkamadım acile gittik kanda değerim 12,5 çıktı dr değerin pozitif bişey yapamam dedi 3 gün sonra ekrar kan verdim değerim 1 e düşmüş negatif dediler ertesi gün geldi normalde 7 gün olur ilk üç günü baya yoğun olur bu sefer çok az oldu.
Hiçbir fikrim yok canım sadece içten içe kabullenmisim meğer oturma odası odasını iptal Edip çocuk odası yapmayı bile planlamıştım nasip kısmet vakti gelince olur inşallah biraz streste etkiliyor galibakimyasalmiydi acaba 12 den 1 e düştü. Kafamda deli sorular. Düşük mu oluyo şimdi o anlamadım ? Allahım yaşatmasını duyguyu kimseye canım. Dikkat et kendine.
Hiçbir fikrim yok canım sadece içten içe kabullenmisim meğer oturma odası odasını iptal Edip çocuk odası yapmayı bile planlamıştım nasip kısmet vakti gelince olur inşallah biraz streste etkiliyor galiba
teşekkür ederim canım rabbim herkesin gönlüne göre versinaynen canım stres etkiliyor stres yapma olağan akışına bırak rabbim verir inşallah canım. Her şey gönlünce olsun inşallah
benm eşim hiç istemiyor ya. başkasının yanında konuyu açsak kimse inanmaz. tam tersi olur normalde. bu büyüsün 4 yaşına gelsin bakarız diyo. sebep ne neden istemiyosun diyorum cevabı yok işte istemiyorum şu anda diyor. hazır zayıflamışken yapayım diyorum ama ikna olmuyor. ev kredisi ödüyoruz altından kalkamayız diyor bakalım kısmet artık. ona çaktırmadan yapmak lazım kandırıp :) annem de 2 yıl sonra emekli olcak o da bekle diyo :)benim hamilelik şüphesi kan değeri ile kaybolmuştu şimdide regl oldum tamamen şüphe falan kalmadı. cuma günü kalça ve alerji kontrolümüz vardı süt alerjimiz hiç iyileşme göstermemiş şimdi yumurta ile yavaş yavaş başlıyoruz değerlerimiz alt sınırda çok şükür iyileşiyoruz...
eşler sorumluluk almaktan korkuyorlar sanırım birisi küçük ikinci gelince ikisiyle de ilgilenmek zor olacak düşüncesi var galiba benim eşim öyle düşünüyor ilgi ve odak noktası şuanda kızımız ikinci olursa ilgi ve sevgi bölünmesi olur korkusu var onun dışında rızkı veren rabbim bi yerden kolaylık veriyor borca harca takılmamak lazım :) bizdede tam tersi biri daha olsun birlikte büyürler düşüncesi varbenm eşim hiç istemiyor ya. başkasının yanında konuyu açsak kimse inanmaz. tam tersi olur normalde. bu büyüsün 4 yaşına gelsin bakarız diyo. sebep ne neden istemiyosun diyorum cevabı yok işte istemiyorum şu anda diyor. hazır zayıflamışken yapayım diyorum ama ikna olmuyor. ev kredisi ödüyoruz altından kalkamayız diyor bakalım kısmet artık. ona çaktırmadan yapmak lazım kandırıp :) annem de 2 yıl sonra emekli olcak o da bekle diyo :)
Aynı durum bizde de mevcut :) Ben de olsun ikisi beraber büyüsün istiyorum. Ama eşim oğlumuz 3 yaşına gelene kadar bekleme taraftarı. Sanki 35 inden sonra o hamile kalıp doğuracak.. Bu aralar sanki ikna olmaya başlamış gibi.. :) Çok da fazla düşünmemeye çalışıyorum, kısmet artık:)eşler sorumluluk almaktan korkuyorlar sanırım birisi küçük ikinci gelince ikisiyle de ilgilenmek zor olacak düşüncesi var galiba benim eşim öyle düşünüyor ilgi ve odak noktası şuanda kızımız ikinci olursa ilgi ve sevgi bölünmesi olur korkusu var onun dışında rızkı veren rabbim bi yerden kolaylık veriyor borca harca takılmamak lazım :) bizdede tam tersi biri daha olsun birlikte büyürler düşüncesi var
benimde bir ara uapti canim acidigini gordukce birakti bazen hala yapiyorKızlar benim oğlum saçlarımı yoruyor. Önceden sadece oynardı emerken yani. Ben vermedim hiç hep kendisi götürürdü elini. Şimdi kucağıma almaya korkuyorum çocuğu. Bildiğiniz çatır çatır yoruyor saçlarımı. Gece mama verirken falan başörtü takıyorum altından arayıp buluyor uykulu uykulu. Acıdığını söylüyorum belli ediyorum ama yok daha beter yoruyor, tepki vermiyorum devam ediyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Fikir istiyorum nasıl vazgeçirebilirim