- 24 Nisan 2020
- 4.805
- 4.377
Bana geçen hafta gittiğim doktorun izah ettiğine göre canım bebeğin diyelim 3 birim kan ihtiyacı var ama senin kapasitenle verebildiğin 2 birim, 3.sünü çarpıntı ile veriyorsun işte dedi. Yani kan pompalamak için kalp ekstra çalışıyor yoruluyor bu da sana güçsüzlükle dönüyor dedi. Hatta tam 3 birim de veremiyorsundur daha az kalıyordur muhtemelen kapasitene göre dedi. Yani kansızlığa bağladı.Ben çok ciddi uzun süre çarpıntı yaşadım. Nefesim kesiliyordu konuşmakta zorlanıyordum. Ama gebelik boyunca çok şükür kansızlık yaşamadım. Sonra geçti çarpıntım rahat ettim biraz nadir yoklamaya başlıyordu. Şu son on gündür felan tekrar olmaya başladı mahvetti beni ama yine kansızlık yok. Bence biraz gebeliğe biraz kansızlığa bağlı sanırım.
Benim kendi doktorum ise kanın 15de olsa bunları yaşarsın diyor ama bilemiyorum. Aynı konuda nasıl bu kadar farklı, uç görüş var onu da bilemiyorum yani.
10.1 çok kötü bir hemoglobin seviyesi değil de dedi. Bundan sonra yükselmez artık doğuma kadar ya böyle kalır ya düşer ama doğumda bizi idare eder. Doğumdan sonra da duruma göre bir şeyler yaparız dedi. Uzun bir süre daha kan ilacı kullanırsın dedi.