2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
ahahah cöp kovası karıstırma ve ıcındekılerı yeme olayı bızde de var :) yukseklere kaldrıdık mecbur, malum bu aylarda ne bulsalar agızlarına göturdklerı ıcın cok dıkkatlı olmak gerekıyor. bizim babaannemiz de gözü gibi bakar sagolsun ama dedıgım gıbı alerjımız oldugu ıcın aıleyle ve cevreyle agzına bısey vermemelerı gerektıgı konusunda cok ugrastım ugrasıyorım. babannemız artık bılınclendı ve benım bılgım dısında bısery vermez. coklu gıda alerjısı bebegın bazı meyve ve sebze gıbı gıbı gıdalara alerjık reaksyon gostermesı. biz halen süt ve süt urunlerı tuketemıuoruz, yumurtaya cok cıddı allerjımız var yanı cok zor ve yıpratıcı bır surec ama cok sukur bu gunlere.

Merhaba hoşgeldin canim bende 3 aydır çalışıyorum bizede babaanne bakıyor eltimin iki çocuğunu büyüttü oda çalışıyor bizdede çoklu besin alerjimiz var 3 aydır diyetteyiz dur durak bilmiyoruz maşallah çok hareketli uyku dışında yemek için oturuyor yoksa hep oda oda geziyoruz cantamizi kolumuza takip bay bay diyoruz

Yaşları yakın iki kız olması da çok güzel oluyor rahmetli ablamla benim aramda 26 ay vardı biz arkadaş gibiydik her zaman. Bir koz bir erkek olması da iyi oluyor iki duyguyu da tadıyorsun. :) her iki ihtimal de çok güzel :)

Bence de... Bir kızın varsa bir de kız kardeşi olmalı. Diğer taraftan eşim için bir oğlum olsun isterim. Allah a şükür eşim o erkek de erkek diyenlerden değil ama hani her baba bir oğlum olsun ister ya, ben o yüzden diyorum. Tabii ki sağlık her şeyden önce gelir.

aynen canım :) ama ben hamile değilmişim. Kan testi sonuçlarını aldım bugün negatif. İdrar pozitif kan negatif anlayamadim ama hayırlısı olsun :)

Ben henüz sonuç alamadım bugün tekrar Kan verdim sagolsunlar gereksiz bir test istemişler boşu boşuna 3 tüp kan verdim.

Aynen o nedenle en güzeli iki kız bir erkek eheheh :)

aynen canım :) ama ben hamile değilmişim. Kan testi sonuçlarını aldım bugün negatif. İdrar pozitif kan negatif anlayamadim ama hayırlısı olsun :)
Ya enteresan hakikaten tam tersi olur genelde:)
Senin regl gunun geçti mi öyle mı yaptın testi?Kaç gün gecti?
Ben dört gebelik yaşadım ikisi dusukle sonuçlandı.Birini bilmiyorum da diğer üçünde de regl gecikmesiyle idrar testi yapardım hiç çıkmazdı.ilkhamileligimde de bir hafta g ectigi halde kanda çıkmadı.dok.gbelik yok deyip söktürücü hap verdi.maalesef kullandım hap bitti hala regl hemen gelm edi sonra hamilemisin meğer sancyla beraber düşük yaptım.
Son hamilelik de de 5 gün geçti kanda çıkmadı iki gün sonra falan tekrar kanda baktirdim öyle çıktı.diycegim şey belki de vardır.regl olmazsan bir haftaya tekrar baktır kanda.

kızlar hiç tuvalet alışkanlığı konusunda düşüncesi olanınız var mı. Benim annem bizi 15 aylık öğretmiş. kayınvalidem de eşimi daha 7 aylık tuvalete tuttuğunda çişini de kakasını da yapıyodu dedi. çok şaşırdım. ama benim araştırmalarım ve doktordan öğrendiklerim 24 aylık olana kadar zorlamamam gerektiği. bir çocuk tuvalete hazır olduğunu kendisi belli edermiş(öncelikle çişin ve kakanın anlamlarını bilmesi gerekiyor,) iğrendiğini kesinlikle belli etme, yoksa çocuk suç işlediğini sanıp bu öğrenme süresi uzar ve özellikle kakasından korkar dedi(ki zaten dünyadaki tüm bebekler kakadan korkarmış vücudundan bir parça kopuyor sanırmış enteresan. ilk etapta buradan anlayabilirsin artık kakasının farkında olduğunu, ona yaptığı şeyi açıp göstermeye başlayabilirsin dedi. )
bebeklerin kasları tam 24 aylık olmaya başladıklarında devreye girip çalışıyormuş. doktor sen istediğin kadar öğret, çocuk kaslarını çalıştırmayı bilmiyor, geldiği an salıyor dedi. araştırmalarım da bu yönde zaten. biz arada deniyoruz aa tuvalete oturduk bak kaka çiş kaka çiş diyoruz ama çocuk popoyu sıyırıp kalkıyor ve oturduğu yerin içine bakmayı tercih ediyor.
her tuvalete girdiğinde onu karşına oturtup sana bakmasını sağla dedi doktor,(tabi mahrem yeri görmeyecek şekilde) ben de akşamları öyle yapıyorum bana gülerek suratını buruşturup heh heh diye sesleniyor. kıpırdamadan bana bakıyor.
Annemle kayınvaliedem başlayalım diyip duruyor. gündüzleri kayınvalidem bakıyor. uyardım onu anlattım bunları. aklında varsa bile en azından sadece oturağına veya tuvalete götürerek 3 5 dakika ona sadece göster primasını çıkartmadan dedim. bakalım tamam dedi ama inş zorlamaz çocuğu.
kız çocukları 1,5 yaş ile 2 yaş arasında öğreniyormuş.
erkek çocukları ise 2 yaş ile 3 yaş arasına kadar uzayabiliyormuş. yani oğlumun 3 yaşına kadar öğrenememesi problem değilmiş. içim rahatladı.

bir de gece - gündüz aynı anda prima kesilir, gündüz takmayıp gece takarsan çocuğun kafası karışır ve oyuna döner işe dedi doktor. yani kestin mi tamamen primadan ayırmalıymışız. altına yapıyo bilmesine rağmen bugün de altını kirtletti diyerek pes etmemek gerekiyor, pes edersen çocuk bunu da anlayacak ve seninle alay eder gibi oynayacak dedi doktor.
çevremdeki arkadaşlarımın bazıları gece takıyormuş. çocuğu anne kalk kakam geldi primamı tak diyormuş gece.. o bile aynı şeyi söyledi. benm yaptığımı yapma dedi. bakalım inşa gece gündüz bir anda keseceğim inşallah.

Tuvalet alışkanlığı için çok erken henüz. Her çocuğun kendine özgüdür. Çocuk işaret eder zaten zamanı geldiğinde. Şuanda çok ama çok erken. Ruhsal yapılanmaya zarar verirsin.

Doktorun evet öğrenmesini hızlandıran bir şey söylemiş ama wc de bizi izlemesi de doğru değil psikolojik açıdan.

Herkes kendi bebeği hakkında tabii ki kendisi karar verir. Yanlış anlama aman :) 7 aylık değil 2 aylık iken bile öğretebilirsin. Sonuçta bu klasik koşullanma. Yani eğitilmiş köpekler de bu yolla herkesi şaşırtan şeyler ogreniyor. Benim onerim bebeğinin zamanı geldi demesini beklemen... L llally

yeni gordum mesajını canım. Adet gunumdu 1 gun evvel yaptım idrar silik çizgi ama baya görünüyordu. İlk kızım da çok ama çok silik çizgi ile öğrendim çünkü. Kesin var dedim kan verdim <1.20 dedi negatif yani. Bugün adetimin gecikmesinin 5. Günü hala adet olmadım. Karnım çok gergin ve hassas. Kızım vurdu karnıma çok acıdi. Ne yapicam bilmiyorum kadın doğuma 1 ine randevu aldım yine bakalim ne dicek

Merhaba kızlar bende uzun zamandr yazamadım
Bende hamileydim kalp atışını falan duymustuk cok sevınmiştık
Çünkü oğlum 6 yıl sonra olmustu buda oğlum tam bir yasına girince öğrenmiştik
Hep Allahım saglıklı hayırlı salihli evlat ile müjdele diye dua etmiştim çünkü instagramdaki bazı bebeklerden cok etkileniyordum
Maalesef 10 haftalıkken kalbi durduğunu öğrendik gecen hafta kürtaj oldum
Üzüldüm tabi ama yine dr şükrettim Rabbim e hayırlısı buymuş diye
Şimdi annemdeyim biraz dinlenmek için geldim
Malum oğlan çok yaramaz sadece uyurken ne dinlenirse o kadar sürekli ayakta karıştırma peşinde
Benden de haberler bu kadar kızlar

Geçmiş olsun canım. 10 haftadan sonra düşük gerçekten çok üzücü. İnşallah en kısa zamanda toparlanirsin.

Geçmiş olsun canım çok üzüldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…