- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.728
- 32
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #56.021
Merhaba kızlar, nasılsınız ? Bu bebislerin uykulari ne zaman düzene girecek ki? 13 aylık oldu ve gittikçe zorlaniyorum... o şekilde kalk işe git, cok zor! Şükür sağlıklıca bu haline geldi orası ayrı tabii ki.
Bu arada yemek seçmeye başladı küçük hanım :) yuruyor hatta koşuyor maşallah. Ne dersek tekrar ediyor ve istediği bir şeyi yapıyor inatlaşma başladı :))
Aa inadına anne demiyor bana, bunu da yazayım.
Bu arada kızı arabaya götürüyorduk uyuması için o nedenle alelacele yazınca geçmiş olsun demeyi unuttum ameliyatın için çok geçmiş olsun
Zor canım her türlü zor o nedenle çok düşünmemek lazım
sağol canım tesekkur ederim. Araba da mi uyuyor senin kiz :)
bugün doktordaydim ufak ufak kistler varmış polistik over kistleri dedi doktor. Ama yine de kanda gebelik baktı hcg hormonuna ama almaya gitmedim bugün islerim vardı yarin arayıp sorucam :) en yakin zamanda olsun diyordum bebiş ama bu gidişle yakin zamanda olmicak gibime geliyo. Kist çıktı başima simdi
maşallah bebeğine cnm. bizimkinin uyku problemi doğduğu günden beri hiç olmadı. uykusuz kaldığım günler yok açıkçası diş çıkardığı geceler bile uyur. dilimi ısırıp söliyim.Merhaba kızlar, nasılsınız ? Bu bebislerin uykulari ne zaman düzene girecek ki? 13 aylık oldu ve gittikçe zorlaniyorum... o şekilde kalk işe git, cok zor! Şükür sağlıklıca bu haline geldi orası ayrı tabii ki.
Bu arada yemek seçmeye başladı küçük hanım :) yuruyor hatta koşuyor maşallah. Ne dersek tekrar ediyor ve istediği bir şeyi yapıyor inatlaşma başladı :))
Her çocuk farklı diyoruz ya değilmiş demek canımMerhaba kızlar, nasılsınız ? Bu bebislerin uykulari ne zaman düzene girecek ki? 13 aylık oldu ve gittikçe zorlaniyorum... o şekilde kalk işe git, cok zor! Şükür sağlıklıca bu haline geldi orası ayrı tabii ki.
benm oğlum bu ay sadece 100 gr aldı. 11.700 hala ilerleme yok. gören zayıflamış demeye başladı. 4 aydır yürüyor olacak okadar hiç takmıyorum kilo aklıma bile gelmiyor. ailede yemeye düşkün insan yok zaten. kimse kilosunu konuşmuyoBir de kızlar kg alımı durdu kızımda. Sizde nasıl?
bizim oğlan da anne demiyor ya. anne diyorum dede diyor. baba diyor. anne yok. gel diyor. bir de herşeye tadış diyor ne demek acaba :SHer çocuk farklı diyoruz ya değilmiş demek canımhepsi aynıymış bu yaramazların.
Yaklaşık bir aydır bizimkide anne demiyor birde gülüyor bana bakıp. Bende kafaya tanıyordum demek dönemleri gelmiş yine:)
Ayaya diyor bizimki annemi görünce. Söylemesi daha kolay çünkü babaanneye göre. Kendi kendilerine birseyler anlatıyorlar aslında ama anlamak zor oluyor. Zaten bizimkinin tercümanı oldum ben herkese açıklıyorum ne demek istediğini anladığım kadarıyla tabi.benm oğlum bu ay sadece 100 gr aldı. 11.700 hala ilerleme yok. gören zayıflamış demeye başladı. 4 aydır yürüyor olacak okadar hiç takmıyorum kilo aklıma bile gelmiyor. ailede yemeye düşkün insan yok zaten. kimse kilosunu konuşmuyo
bizim oğlan da anne demiyor ya. anne diyorum dede diyor. baba diyor. anne yok. gel diyor. bir de herşeye tadış diyor ne demek acaba :S
benim anneme 3 gündür anana diyor. babaanne bakıyor oğlum anana diyor :)
Canım 1 yaş kontrolünde 9 kg idi. Doktor o zaman söylemişti. Birbuçuk yaşa kadar gelişim dururmuş. Yani altı ay sonra tartılsa en fazla 9buçuk kilo çıkar kafana takma normal dedi. Yani bu ararlar 50 G BİLE ALSALAR ÇOK İYİ SAYACAĞIZ SIKINTI YOK MERAK ETMEBir de kızlar kg alımı durdu kızımda. Sizde nasıl?
Himm sağol cnm. Bilişsel gelişimin atak yaptığı dönemlerde fiziksel durur diye bize öğrettiler ama anne olunca her şey farklı oluyor. Bir anneden duymak daha iyi geliyor.Canım 1 yaş kontrolünde 9 kg idi. Doktor o zaman söylemişti. Birbuçuk yaşa kadar gelişim dururmuş. Yani altı ay sonra tartılsa en fazla 9buçuk kilo çıkar kafana takma normal dedi. Yani bu ararlar 50 G BİLE ALSALAR ÇOK İYİ SAYACAĞIZ SIKINTI YOK MERAK ETME
Aynen canım bebek belli ediyor zaten hazır olup olmadığını. Emiyor olsa bende bırakmazdım devam et boşver. Anne sütü alsın alabildiği kadar.Himm sağol cnm. Bilişsel gelişimin atak yaptığı dönemlerde fiziksel durur diye bize öğrettiler ama anne olunca her şey farklı oluyor. Bir anneden duymak daha iyi geliyor.
Bu arada gece beslenmesini ben de cok isterdim ama gündüz anne sütü almıyor bari gece alsın diye kesemiyorum. Bir buçuk yaşında kesmeyi planlıyorum inşallah. Senin için büyük başarı. Zor bir şey çocuğa bunu öğretmek. Demekki sizin için doğru zamanmis.
ama anne demek yok :) anana diyor adam :)Ayaya diyor bizimki annemi görünce. Söylemesi daha kolay çünkü babaanneye göre. Kendi kendilerine birseyler anlatıyorlar aslında ama anlamak zor oluyor. Zaten bizimkinin tercümanı oldum ben herkese açıklıyorum ne demek istediğini anladığım kadarıyla tabi.
Bu arada ben üç gecedir beslemeyi kestim oğlumu. Henüz alışamadı tabi uyku durumu berbat ama alışınca düzene girer diye umuyorum. Daha önce denemiştim iki gece oğlum çok mutsuz uyandı, ağladı sürekli. Üzerinden yaklaşık birbuçuk ay geçti üç gecedir tekrar deniyorum. Erken kalksada ağlayarak uyanmıyor en azından. Bu sefer başardık sanırım
Aynen canım bebek belli ediyor zaten hazır olup olmadığını. Emiyor olsa bende bırakmazdım devam et boşver. Anne sütü alsın alabildiği kadar.
ama anne demek yok :) anana diyor adam :)
ben 9 aylık kestim gece beslenmelerini. daha ilk denemede bıraktı. demek ki daha önce deneseydim bırakabilirdi. doktor 6.aydan sonra bırakabilirsin demişti. mama ile besleniyordu oğlum. şimdi en geç akşam 20.00 da yemeğini yiyor sütünü içiyor ve uyuyor. sabah uyandığında sütünü içip bir saat sonra yine uyuyor. uyandığında kahvaltı yapıyor.
Canım ben gece uyanınca ortamıza yatırıyorum. Pışpışla uyuyor. Bazen o uyuyana kadar uyumazsam beşiğine alıyorum ama uyursam öyle koyun koyuna uyuyoruz sabaha kadar. Tekrar beşikte uykuya dalmıyor sallanmak istiyor. Gece sallamaktansa böylesi kolayına geliyor açıkçasıMaşallah ne güzel kesmişsiniz gece beslenmesini..peki gece uyanınca nasıl geri uyuttunuz benimki sayısız kere kalkar meme vermesem uyumaz ben nasıl başarıcam bilmiyorum
Sen o konuda çok ilerideki canım maşallah. Benimki geç uyuyor bu ara saat 20.30 gibi duyuruyorum 22-22.30 buluyor uyuması. Birde gece kendim uyumadan öncede bir miktar mama veriyorum. Önceden bunun üzerine sabaha karsı birdaha mama veriyordum onu kestim. Buna alışsın yatmadan öncekini de keseceğim inş. Daha rahat uyusun diye. Ama çok erken kalkıyor. Kahvaltı yapıyoruz yarım saat sonra falan süt içiriyorum. Bir saat kadar gazını atsın diye oyun oynuyoruz sonra tekrar uyuyor.ben 9 aylık kestim gece beslenmelerini. daha ilk denemede bıraktı. demek ki daha önce deneseydim bırakabilirdi. doktor 6.aydan sonra bırakabilirsin demişti. mama ile besleniyordu oğlum. şimdi en geç akşam 20.00 da yemeğini yiyor sütünü içiyor ve uyuyor. sabah uyandığında sütünü içip bir saat sonra yine uyuyor. uyandığında kahvaltı yapıyor.
Ben de denedim pışpışlamayı su verdim ama yok illa meme..emzik niyetine kullanıyor sanırımCanım ben gece uyanınca ortamıza yatırıyorum. Pışpışla uyuyor. Bazen o uyuyana kadar uyumazsam beşiğine alıyorum ama uyursam öyle koyun koyuna uyuyoruz sabaha kadar. Tekrar beşikte uykuya dalmıyor sallanmak istiyor. Gece sallamaktansa böylesi kolayına geliyor açıkçası
bizim ki de saat 22.00da uyur. veya 21.30 arası işte. uyumadan en geç bir saat önce yemeğini yemeli, sütünü içmeli ve suyunu içmeli demişti doktorum. bu kuralla devam ediyoruz. en geç saat 8 de yemek yiyor, 150 cc süt ve bir bardak su. bir daha sabaha kadar birşey yok. bu alışkanlığı 9 aylıktan beri devam ediyor. bir de ileriki zaman için çok faydalıymış uyumadan bir saat öncesi herşeyi yiyip içmesi. gece primayı kestiğimiz zaman, gece çiş yapmamayı öğrenecek demişti doktorumuz. gece çiz yapmıyor. primanın önünde çok az bir şişlik oluyor. demek ki bir kez çiş yapıyor. ne zaman yapıyor saat kaçta onu anlamak için de heralde tüm gece saat başı çişe tutmak gerekecek. (ileriki zamanlarda) bu alışkanlığı kazandırmanın faydası buna yarayacak inşallah.Sen o konuda çok ilerideki canım maşallah. Benimki geç uyuyor bu ara saat 20.30 gibi duyuruyorum 22-22.30 buluyor uyuması. Birde gece kendim uyumadan öncede bir miktar mama veriyorum. Önceden bunun üzerine sabaha karsı birdaha mama veriyordum onu kestim. Buna alışsın yatmadan öncekini de keseceğim inş. Daha rahat uyusun diye. Ama çok erken kalkıyor. Kahvaltı yapıyoruz yarım saat sonra falan süt içiriyorum. Bir saat kadar gazını atsın diye oyun oynuyoruz sonra tekrar uyuyor.
cnm gece bizimki uyanmıyor. çok kıpırdadığı zamanlar var. dişten dolayı, o zamanlarda sağ sol dönmeleri başlıyor. baktım uyuyamıyorum, alıp biraz pışpışlayıp (yarım saat :) ) sonra yatağına yine yatırıyorum veya yanıma alıyorum devam ediyo sabah ben 6.45 te kalkıyorum iş için ona çalar saat benle kalkar işe gidene kadar ortalarda dolaşır, sütünü içirip kayınvalidem geldiğinde tekrar yatırır, saat 10'a kadar uyur devam eder. ben hafta sonları evdeyken ben yatıyorum o da uyuyor 9a kadar.Maşallah ne güzel kesmişsiniz gece beslenmesini..peki gece uyanınca nasıl geri uyuttunuz benimki sayısız kere kalkar meme vermesem uyumaz ben nasıl başarıcam bilmiyorum