2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
cnm biz geçtiğimiz hafta gittik kontrole yarın 1 yaşında oluyoruz. Doktorum başlayabilirsin süte korkma dedi. güvendiğin yer varsa açık süt, oradan alabilir veya 1 yaş sütlerini verebilirsin dedi. (1 yaş sütü ile başladık pipetli 200 ml sütü bir kerede içti, bir kutu sabah bir kutu akşam yatarken içiyor, gece zaten 4 aydır beslenmemiz yok. ) lıkır lıkır içiyor daha versem içecek. günde 3 kere içebilir ara öğünlerde de dedi. ben sabah akşam veriyorum. mamayı kestim tamamen. bir kutu var elimde mama muhallebi yaparak bitireceğim onu da. 2 yaşına kadar 1 yaş sütünü verebilir veya normal günlük süte de başlayabilirsin. hiç bir problem olmaz dedi.
Bizimki birkaç ayda bırakın, yavaş yavaş dedi canım. Birde mamayı bıraktığınızda günde 500 ml geçmeyin sütte diye uyardı.
Güvenilir bir yerden açık süt alın ama en az 20 dk kaynatmak koşuluyla kullanabilirsin, paketli günlük sütte olur ama mandıradan almanı öneririm dedi.
Birkaç gündür ishal oğlum o yüzden yeni birşey denemeye cesaret edemedim. Başlayamadım henüz

Canim gaz konusunda rezene cayini tek gecerlim. Biz de simplex kullanmistik ufakken, ne zaman biraktik hatirlamiyorim ama her gun mutlaka rezene icer bizim ufaklik. Pitir pitir attiriyor ondan sonra gazlari.
Siddetle tavsiye ederim.

Sağol canım Nasıl alıyorsun poşet çay şeklinde mi yoksa aktardan mı alıyorsun

Evet canım yürüme belirtisi inşallah. Elini o bırakana kadar bırakma çok düşerse korkar yürümez bu seferde.
Koltuğa dayanmasını sağla yakın mesafe kollarını aç karşısına geç cesareti gelince bırakıp sana gelir o. Öyle öyle birgün bir bakmışsın yürümüş.
Ay hadi inşallah canım :) hevesli diye çok mutlu oluyor diye bu göbişimle yürütme çalışıyorum sürekli :)

Ebrulii1111 Ebrulii1111 aynen dediğin gibi kıvrana kıvrana ağlıyor çok çırpınıyor kucağımda insan çaresiz hissediyor

Bio gaia ilk doğduğu zamanlar fayda etmemişti o zaten 4-5 farklı damla denedik hepsini iki hafta denedim en son sab simplexte fayda gördük

Ebrulii1111 Ebrulii1111 aynen dediğin gibi kıvrana kıvrana ağlıyor çok çırpınıyor kucağımda insan çaresiz hissediyor

Bio gaia ilk doğduğu zamanlar fayda etmemişti o zaten 4-5 farklı damla denedik hepsini iki hafta denedim en son sab simplexte fayda gördük
Canım aktarda en doğal hali ile almalisin. kaynamış suya bir tatlı kaşığı koyup demlemeye bırak. İçine bir dilim elma koyarsan solunum yollarına şifa olur. İlk önce kokuyor gibi geliyor ama alışınca zevkle içiliyor. Ben çok içtim ilk 6 ay. Sonrasında da kızım içiyor. Gerçekten @miumao nün dediği gibi çok iyi geliyor bebise.

Bizimki birkaç ayda bırakın, yavaş yavaş dedi canım. Birde mamayı bıraktığınızda günde 500 ml geçmeyin sütte diye uyardı.
Güvenilir bir yerden açık süt alın ama en az 20 dk kaynatmak koşuluyla kullanabilirsin, paketli günlük sütte olur ama mandıradan almanı öneririm dedi.
Birkaç gündür ishal oğlum o yüzden yeni birşey denemeye cesaret edemedim. Başlayamadım henüz
çok geçmiş olsun cnm. hassas bağırsaklara sahip olan insanlar sütten hemen ishal olur. Geçene kadar verme cnm. normalde süt ishal yapmazmış. sadece bağırsakları hassas olan insanlar hemen ishal oluyormuş bunu da sormuştum doktora. ok şükür 2.haftamız sütte birşey olmadı. 200 ml içiyor bizimki obur.

Kızlar bugün oğlum Eymen'i 10,5 saat uğraş sonunda kucağıma aldım. O anlar hiç unutulmuyor. Rabbim iyi ki onu bana nasip etmiş. Sağlıklı uzun yıllarımız olur inşallah. Kocaman bir oğlum var artık :)
sağlıcakla büyüsün oğluşun musmutlu güzel yılları olsun inşallah

Bizim üşengeç adamın adımlarını bizden önce bakıcısı görmüştü ama dün bize de gösterdi yeni marifetlerini :) Tutunmadan 2 adım attı sonra düşmek üzereyken yakaladı babası :)) Çok sevimli görünüyor ama yürümeye çalışırken :)))

Tabi neyin Faydası olduysa o artık:)düzelir inşallah doğumundan önce

Kızlar benim kız yürümeyi bıraktı :)) 2 gün yürüdü şimdi gene tutunup yürüyor. Böyle bi şey yaşayan olursa şaşırmasın. Bana komik geliyor :)
Canım benim kızımda 11 aylik olmamıştı yürüyordu biraz.sonra bıraktı iki üç adım atıp oturuyordu,koltuktan tutunup yürüyordu.yasina girmeye az kala ful yurumeye başladı.hatta şuan koşuyor diyebilirim.bugun şok etti beni .Odadan ciktmistim hemen de geldim geriye.bir baktım mama sandalyesi ne çıkmış.resmen şok oldum.gozlerime inanmadım:)) çoksa korktum.koltugun yanındaydı sandalyesi.koltuga çıkmış ordan da Allah'tan düşmemiş ve oturmuş.birde nasıl gülüyor ben gelince.indirdim tekrar yapacakmış.biraktim nasıl yaptığını görmek için.koltuk,koltan hop sandalyenin tepsisine ordan içine girdi oturdu.surekli ayni seyi yapmak istiyor simdi.cok afacan bir kız ya:))

X