- 18 Temmuz 2016
- 992
- 805
- 38
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #55.661
Yok artık 350 tl mi üstelik en fazla 3-4 ay giyecek. Evet güzeldir, kalitelidir ama çok abartı hakikaten. Bazılarına sadece markaya para alıyor zaten seçmek çok zor gerçekten.Steppo dan aldık canım bizimkinin ayaklar da tombiş ordakiler geniş kalipli bir model önerdiler çok memnunuz. Aslında kifidis ten almak istiyordum fakat fiyatları görünce geri bastım350 TL ye bebek ayakkabısı mi olur ya.
İnşallah canım, ah bir bilseler uyku aslında ne güzel bişey :) bu bir yaş doğum günü geldiğinden beri ne kadar hızlı ve güzel büyüdüklerini gördükçe artık gelecekten daha umutlu olmaya başladım :) her şey daha güzel olacak.Aynen canım öyle hızlı geçiyor ki zaman yaşına girdi bile bebişlerimiz. Sabah erkenden kalkıyor babasıda diyor işe gidecek sanki. Okula başlasınlar biraz daha uyuyayım diyecekler bize diyorum bende. İnşallah o günleride görürüz
350 mı yani belki 3-4 ay bile zor giyebilir hızlı gelişiyor 1 ay sonra ne olacak bilmiyoruz ki gerçekten ucmuslar ve bana her zaman marka kalite sağlık gibi gelmiyor daha uyguna konforlu ürünler de denk gelebiliyorYok artık 350 tl mi üstelik en fazla 3-4 ay giyecek. Evet güzeldir, kalitelidir ama çok abartı hakikaten. Bazılarına sadece markaya para alıyor zaten seçmek çok zor gerçekten.
cnm tabanı sert ayakkabı almalısın. ilk başlarda bizimde öyleydi. ayağı tombiş olmasının nedeni yürümedikleri için ayak tabanı yağ ile kaplı. bu tabaka yürüdükçe eriyecek ve ince bir ayak halini alacak. 10.ayında aldık biz ayakkabıyı. yürüme olayı bitti. artık koşuyor. ortopedik almamalısın. önü ve topuk kısmı sert orta kısmı hafif yumuşak. zaten ilk adım ayakkabıları hep bir tip olur örnekleri yoktur. sadece görüntüsü farklı modeller vardır. biz ayakkabının dikişlerini kesmiştik ayağı içine girmiyor diye. ayağının numarasını veya en fazla bir numara büyük almalısın. tüm ayağı sarması gerekiyorki yere net basabilsin ve cırtlı olmalı, bağcıklı değil. parmakları açık olmamalı. Araştırmalarım ve doktorun tavsiyesi bu yöndeydi.merhaba canlar daha önce okumuştum ama hatırlayamadım ilk adım aykkabısı alnınız varmı flo da bi kaç model beğendim ama emin olamıyorum tabanı yumşak bbir ayakkabı istiyorum ayakkabı mağazalarında istediğim gibi yok ayaklarımız tombiş biraz
cnm tam yürümesi için zaten ayakkabı almak gerekiyor. bence günde kısa sürelerde ara ara evde de giydirmelisin. yoksa parmak ucunda yürür. biz 10. ayından beri giydiriyoruz. artık normal çocuk ayakkabısı alıyoruz. ilk adım ayakkabılarının olayını bitirdik. Evde kısa süreli yarım saat şeklinde hep giydirdik ki yere net bassın diye (ayakkabı ağır olduğu için ayağının tamamı yere değiyor, parmak ucuna basmıyor)Ben de aradım uygun bulamadım. Doktorun tavsiye ettiğine en uygun su altı deri çoraplar var ya o uyuyordu, ben de onu aldım. Parkta onu giyiyor evde çorapla. Tam yurusun o zaman alacağım.
Canim bizimki de hep parmak ucunda yuruyor, hic ayakkabi giydirmedik.. acaba o yuzden mi tam basmiyor??cnm tam yürümesi için zaten ayakkabı almak gerekiyor. bence günde kısa sürelerde ara ara evde de giydirmelisin. yoksa parmak ucunda yürür. biz 10. ayından beri giydiriyoruz. artık normal çocuk ayakkabısı alıyoruz. ilk adım ayakkabılarının olayını bitirdik. Evde kısa süreli yarım saat şeklinde hep giydirdik ki yere net bassın diye (ayakkabı ağır olduğu için ayağının tamamı yere değiyor, parmak ucuna basmıyor)
Canım benimki ilk ayağa kalktığı zaman hep parmak ucunda durur, yürütünce öyle yürürdü. Hatta bazen parmaklarını geri kıvırırdı. Çıplak ayak gezdirmemi önerdi doktorumuz. Evde elinden tutup yürütürken üşütmeyecek kadar kısa kısa çıplak ayak yürüttük düzeltmeye başladı. Birbuçuk aydır ayakkabı kullanıyoruz ama sadece dışarıda evde kullanmadım hiç. Ama düzelme hızlandı ve şimdi düzgün basıyor. Tavsiyem bol bol çıplak ayak gezdir ayakkabıyıda al bence yaz geldi gezersiniz parkta annesiCanim bizimki de hep parmak ucunda yuruyor, hic ayakkabi giydirmedik.. acaba o yuzden mi tam basmiyor??
Parmak ucunda yurumuyor canım. Normal yürüyor. Dün parkta kuşları gorunce babasının elinden kurtulup koştu resmen... yurudugunu fark edince bıraktı kendini. İstese yürüyor da kendini hazır hissetmiyordum. Ayakkabı için halı ile erken...cnm tam yürümesi için zaten ayakkabı almak gerekiyor. bence günde kısa sürelerde ara ara evde de giydirmelisin. yoksa parmak ucunda yürür. biz 10. ayından beri giydiriyoruz. artık normal çocuk ayakkabısı alıyoruz. ilk adım ayakkabılarının olayını bitirdik. Evde kısa süreli yarım saat şeklinde hep giydirdik ki yere net bassın diye (ayakkabı ağır olduğu için ayağının tamamı yere değiyor, parmak ucuna basmıyor)
Bizimki son 15-20 gundur ayaklandi bizim destegimizle yuruyor. Siralamaya da basladi. Evde ciplak ayak yurutuyorum ama henuz bi gelisme yok. Parmak ucunda gidiyor. Dedigin gibi ayakkabiyi alayim artik lazim olur disarda.Canım benimki ilk ayağa kalktığı zaman hep parmak ucunda durur, yürütünce öyle yürürdü. Hatta bazen parmaklarını geri kıvırırdı. Çıplak ayak gezdirmemi önerdi doktorumuz. Evde elinden tutup yürütürken üşütmeyecek kadar kısa kısa çıplak ayak yürüttük düzeltmeye başladı. Birbuçuk aydır ayakkabı kullanıyoruz ama sadece dışarıda evde kullanmadım hiç. Ama düzelme hızlandı ve şimdi düzgün basıyor. Tavsiyem bol bol çıplak ayak gezdir ayakkabıyıda al bence yaz geldi gezersiniz parkta annesi
Aynen canım çok zor oluyor zaten 19 30 da başlıyor mızmızlanmaya ama ni tirlü uuutamıyorum aslında uykuya geçmesi lazım ondan huzursuz..takip ediyim ben de sağolGece uyku geçişleri sırasındaki uyanmalar hariç uyanmiyor diyebiliriz canım. Ama zaten 19.30 çok nadir bi durum bizim için. Genelde 20.30 gibi uyuyor.
23.00 bebek için çok geç ya. Sana zor oluyordur hiç kendine ayıracak akşam bi iki saatin yok. Uyku meleğini takip ediyor musun instagramdan falan canlı yayın yapıyor çok faydalı şeyler anlatıyor ben hep onu dinleye dinleye düzene soktum ama aylarımı aldı. Yine de en uykusuz zamanlarda bile sağlıklı olduğu için şükrettim bunlar geçecek bir bakmışsın hadi kalk uykucu diye bir gün zorla üstünü açıyorsun :)
sebeplerden biri olabilir. bana bir çok büyüğüm bol bol ayakkabı giydir ayağı yere net bassın dedi. biz her gün evde, dışarda hep ayakkabı giydirdik ve bol bol çıplak ayak. bizimki de ilk başlarda parmak ucu yürüdü. ama ayakkabı giydirince yere net bastı zor geldi. düştü, kalktı böyle böyle öğrendi. ayakkabı ile yürümeyi. ilk başlarda zor geliyor o yüzden bol bol giydirmek lazım. (yarım saat şeklinde) günde 3 4 kez giydi evde hep.Canim bizimki de hep parmak ucunda yuruyor, hic ayakkabi giydirmedik.. acaba o yuzden mi tam basmiyor??
erken diyorsan senin bebeğin için doğrudur cnm. Ama ayak gelişimi için doktorlar bol bol çıplak ayak ve ayakkabı önerir. (ayaklarında bulunan yağ tabakasının şekil alması için) dışarıda da mı ayakkabı giydir miyorsun.Parmak ucunda yurumuyor canım. Normal yürüyor. Dün parkta kuşları gorunce babasının elinden kurtulup koştu resmen... yurudugunu fark edince bıraktı kendini. İstese yürüyor da kendini hazır hissetmiyordum. Ayakkabı için halı ile erken...
Giydirmiyorum canimerken diyorsan senin bebeğin için doğrudur cnm. Ama ayak gelişimi için doktorlar bol bol çıplak ayak ve ayakkabı önerir. (ayaklarında bulunan yağ tabakasının şekil alması için) dışarıda da mı ayakkabı giydir miyorsun.
sebeplerden biri olabilir. bana bir çok büyüğüm bol bol ayakkabı giydir ayağı yere net bassın dedi. biz her gün evde, dışarda hep ayakkabı giydirdik ve bol bol çıplak ayak. bizimki de ilk başlarda parmak ucu yürüdü. ama ayakkabı giydirince yere net bastı zor geldi. düştü, kalktı böyle böyle öğrendi. ayakkabı ile yürümeyi. ilk başlarda zor geliyor o yüzden bol bol giydirmek lazım. (yarım saat şeklinde) günde 3 4 kez giydi evde hep.
Bugün aşılarımızı yaptırdık kızlar. Çok ağladı yavrum kıyamadım hiç. Nasıl kan aldıracağız haftaya bilmiyorum.
Bu arada 9 kg 77 cm olmuş oğlum. Yemesi güzel aslında ama hareketten herhalde aLmıyor fazla kilo
Aynen canım oturup oyuncakla oynamak yok bizde. En fazla yarım saat oynar oda nadir. Uyanık olduğu her an ayakta iyi kaldırıyorlar okadar hareketi.Kiyamam yaaa bizimkide agladi hatta bacagini tutup tutup agladi orasi aciyomus :)
Bundan sonra boyle cnm yedikleri anca harekete gidiyor. Masallah bi uyurlarken dinleniyorlar yaa esimde diyo oturup oynamak yok hep ayakta nasil yorulmuyor diye :)
Aynenn.:)birde koltuğun üstüne atlamaya başladı koltugun koluna çıkıp ordan nihayi ve asıl bhedefi olan konsolun üzerine çıkmaya çalışıyor ( yakınlar birbirlerine):))Aynen canım oturup oyuncakla oynamak yok bizde. En fazla yarım saat oynar oda nadir. Uyanık olduğu her an ayakta iyi kaldırıyorlar okadar hareketi.
Ancak fırsat bulabildim canım uzun cevap verebilmek için. Benim kızım 12 kilo ama ayakları dediğin gibi değil. Çünkü 6 aylık olduğunda sıralamaya başladı. Sürekli koltuklardan tutunarak dikiliyordu. Şimdi koltuk duvar dokunarak koşuyor. Yani tontis olmasına rağmen uzun zamandır bastığı için şekli normal. Hiç parmak ucu da yurumedi.erken diyorsan senin bebeğin için doğrudur cnm. Ama ayak gelişimi için doktorlar bol bol çıplak ayak ve ayakkabı önerir. (ayaklarında bulunan yağ tabakasının şekil alması için) dışarıda da mı ayakkabı giydir miyorsun.