2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Sağol canım.
Ayrıca çok teşekkürler bilmiyordum pamukçuk ihtimalini.zaten acayip ağzı kuruyor çocuğun.
Aslında doktorların bu konuda uyarması lazım ama atlıyor çoğu. Bir arkadaşımın oğlumda olmuştu o zaman öğrendim bende. Kuruluk yaptığı için ağız yaralarına ve dudaklarda çatlayana sebep olabiliyor Allah korusun

Uyandım Gülsima davul sesine:) bizimki hem davulcu geçerken uyanmadi ama yarım saat uğraştım emzir uyut emzir tekrar uyut.huzurduzdu baya...

Uyandı Canım imsaka 20 dk kala anca uyutabildim geri ve eşim su bile içemeden niyetlendi Allah yardımcısı olsun

Canım yalnız büyütüyorsun çocuklarını çok zor benim hiç değilse annem babam var çocuğu babama bile tek 4-5 saat bırakabiliyorum bakıyor oynuyor sen bunalmakta haklısın biraz dayan 3 yaşına geldiler mi seni istemezler artık

Kızım mama sandalyesinde ayağa kalkmış bugün annem söyledi çok endişelendim ya annemin arkası dönük filan olsaydı Allah korusun yavruları aklınızda olsun dikkatli olun benimki tembel bir de hiç aklıma gelmezdi mama sandalyesinde ayağa kalkacağı filan o_O

Kızım mama sandalyesinde ayağa kalkmış bugün annem söyledi çok endişelendim ya annemin arkası dönük filan olsaydı Allah korusun yavruları aklınızda olsun dikkatli olun benimki tembel bir de hiç aklıma gelmezdi mama sandalyesinde ayağa kalkacağı filan o_O
Gülsima yaramazlıklara başladı desene annesi. Ben kemerini mutlaka bağlıyorum canım. Bağlarken biraz kavga ediyor benimle ama yapacak birşey yok onun iyiliği için

Uyandı Canım imsaka 20 dk kala anca uyutabildim geri ve eşim su bile içemeden niyetlendi Allah yardımcısı olsun

Canım yalnız büyütüyorsun çocuklarını çok zor benim hiç değilse annem babam var çocuğu babama bile tek 4-5 saat bırakabiliyorum bakıyor oynuyor sen bunalmakta haklısın biraz dayan 3 yaşına geldiler mi seni istemezler artık

Sağol canım.annem babam benim de var.Anneme gittiğimde bazen bırakıp çıkıyorum bir saatlik falan.buyugu yanıma aliyorum. Annem e gitmedigim zaman bana ne gelen var ne giden ...Bir hafta, 10 güncikmasam da durum böyle.esasinda dayanmıyor değilim de büyük kızım bu aralar acayip huysuzluk yapıyor.kelimenin tam manasıyla benim sabrımı deniyor . Öyle acayip şeyler e ağlıyor ve inat ediyor ki onu başka şeylerle dikkatini dağıtmak imkansiz.bu yüzden bunaldım yani.
İnanın ki çocuklar büyüdükçe sizde buyumelisiniz sabır konusund da. Her ay her hafta farklı bir huy değişikliği oluyor.ama çok da tatlı oluyorlar.canim anneemm deyip sarılması yetiyor:))

Allah korumuş canım.
Bizimkide mama sandalyesi nde ben yanındayken bile öyle hareketler yapıyor ki zor zaptediyorum.Kaç gündür cekmece var büyük onu açıp hoop içine atlıyor ve ayağa kalkıyor.icinden çıkmaya uğraşıyor çıkamıyor bu sefer kendine zarar verecek . Hiç boş birakmiyorum. Dediğin gibi çok dikkat etmek gerekiyor.
Bu arada oğluna isim arayışına girdiniz mı? Ne düşünüyorsun

Kızlar benim kıza yemek yedirmek çok ilginç bir hal aldı. Her şeyi kendim yiyeceğim diye tutturuyor. Eğer müdahale edeyim, atıyor kaşığı yiyeceği elinden. Her yemek sonrası ust baş tepeden tırnağa değişiyor hali ile. Şuan için zor ama inşallah hep böyle olmaz. Dökmeden sacmadan yediği günü gorecegiz inşallah.

Bu arada dün kızım düştü. Allah tan bi şey olmadı. Şimdiye kadar hiç dusmemisti. Yurume egzersizi yaparken hızlı gitti birden yetisemedim, halinin ustune pat dustu. Çok kötü oldum. Allah bir daha yasatmasin...

Oh ne güzel içini dokmussun. En sevdiğim şey :) Gayet başarılı bir annesin bence. İki çocuk ile çok zor ve tuvalet alışkanlığı...

Bak ben biraz kendimden bahsedeyim sana; 7 de uyanıp eşimi iş için yolcu ediyorum (sandviç falan hazırlıyorum kahvaltı için ona) sonra kızım uyanıyor. Yatağı toplayip, sabah bakımını yapıyorum kizimin. Sonra bakıcı geliyor ve giyinip çıkıyorum. 15.30 a kadar iş, eve gelince kızımın gönlünü ne zaman alirsam sonra yemek yapıyorum. Bazen eşim gelmiş oluyor. 18.30 yemek, sofra kaldır, kızı uyut vs derken 21.30 oluyor. Sonra uyuyup kalıyorum... ne kitap okuma, ne de doktora icin çalışma hiç bir şey yapamıyorum. Tüm vaktim ev işi, kızım ve iş ile geçiyor...

Annelik demek ciddi bir fedakarlık demek. Bunu kabul etmeyen cidden çatışma yaşıyor hayatında...
benimde surt iznim var bakicina ne kadar oduyorsun canim ben de memnunum ama arkadaslar diyor hem cok veriyorsun hemde erken cikiyor diye beni gazliyorlar ama ben konusamam yani ne diyim bastan cikti agzimdan 3 saatlik dilimde acikmiyor mu giderken yediriyor mu sen gelince hemen cikiyor mu bizimki yediriyor belli duzeni yok kizimin bazen ben gelince ac okuyor bazen tok oluyor meyve puresini yememisse ben yapiyorum yemisse yogurt yada yemege geciyorum sizin gibinsonra yataeken muhallebi tarzi bir sey genelde yemis ve uyuyor oluyor ama bazen uyumuyor tam yemek saati geliyor yorgun argin ben yediriyorum kadin cikiyor bazende daha yeme saati gelmemis oluyoe ama dedigim gibi genelde ogle ve ara ogun yapiyor uyuyor kalkinca aksam yemegi o zaman iyi oluyor ama iste her zaman uyumuyor en azindan yemegini yedirip cikmasini istiyorum beni bekliyormus gibi geliyor en azindan hazirlayip koysa bari o zamnlar

Kızlar ben kızma henüz tuz,ekmek,salçalı çorbalar falan (şekeri zaten yazmama gerek yok.buyuk kizimi bile uzak tutarım mümkün olduğunca) vermiyorum.bugun et suyuna çorba yaptım azıcık salcada koydum ilk defa.sizler veriyormusunuz veriyorsaniz pişik gibi durumlar oldum?
ben coktandir veriyorum hepsinden hic sikinti olmadi hic bir konuda daha istahli yemesi haricinde :)

kizim 2 defa ciddi hastalik atlatip antibiyotik kullanmadi crp si cok yukselmisti wbcside antibiyotik basladik ates ve kusmadan anladik sonra kullandik ogurmeler devam edince tekear gittik test yapmadan antibiyorik verdi bogazinda kizariklik var mis onuda verdik e simdi 2. de test yapmasi lazim degil miydi simdi merak ediyorum tekrar gotursem mi diye ama kollarini mahvettiler bir sey cikmazsa canini yakarim uzulurum bilmuyorum bu durumu yasayan var mi
o zaman ilkinde neden bu kadar zor atlattik vermedigimiz donemde mi yukseldi crpsi vermek dogru mu oldu sonra gittigimiz bir doktor daha vermsti antibiyotik kullanmadik demek ki cok karsi olmamakta gerkiyorms ik gittiklerimiz vermedi kar kis kiyamet gidemedik baska bu duruma geldik size de fikir vermek istedim yasarsaniz diye

ayrica gerk yok deyince isime geldi acikcasi cani yanmasin diye. devlet hastanesine gitmekte istemiyorm her doktorada guven olmuyor saglikci olugum halde ne bir doktora guvenmiyorm bulamiyorum kime neye inanacagimizida sasirdik ya

Hayirli ramazanlar kizlar..nasil gidiyor oruç :) ben omer uyusada bir kenara kivrilsam diye bakiyorum
bide dun aksam iftara misafirim vardi yordum kendimi bugun yatisss:)

Kuzuda saolsun sahura bizimle kalkiyor ben salliyarum babasi yiyor sonra esim salliyor ben yiyorum .

benimde surt iznim var bakicina ne kadar oduyorsun canim ben de memnunum ama arkadaslar diyor hem cok veriyorsun hemde erken cikiyor diye beni gazliyorlar ama ben konusamam yani ne diyim bastan cikti agzimdan 3 saatlik dilimde acikmiyor mu giderken yediriyor mu sen gelince hemen cikiyor mu bizimki yediriyor belli duzeni yok kizimin bazen ben gelince ac okuyor bazen tok oluyor meyve puresini yememisse ben yapiyorum yemisse yogurt yada yemege geciyorum sizin gibinsonra yataeken muhallebi tarzi bir sey genelde yemis ve uyuyor oluyor ama bazen uyumuyor tam yemek saati geliyor yorgun argin ben yediriyorum kadin cikiyor bazende daha yeme saati gelmemis oluyoe ama dedigim gibi genelde ogle ve ara ogun yapiyor uyuyor kalkinca aksam yemegi o zaman iyi oluyor ama iste her zaman uyumuyor en azindan yemegini yedirip cikmasini istiyorum beni bekliyormus gibi geliyor en azindan hazirlayip koysa bari o zamnlar
Ücret çok değişken canım. Yani ile ve yaptığı işe göre değişir. Benim bakıcım 8de gelir 4te çıkar. Haftasonu isim varsa ya da dışarı çıkacaksam cagiririm gelir bakar kızıma. Ben de ilk başta sorun yaşadım sonra liste yaptım. Şuanda 2saatte bi ariyorum goruntulu. Kahvaltı yaptırır, öğleyin çorba, kuruyemiş, meyvesi, yoğurdu ben gelene kadar saatleri var verir. Arada 2 defa anne sütü ama kızım içmiyor genede veriyor. Kızımın çorbasını ve bizim yemeklerimizi yapıyordu ama eşim de kızımda onun yemeklerini sevmedi o yüzden yapma dedim.

Ben disiplinli yaşayan biriyim. Evimin düzeni çok önemli. İlk başladıgi hafta, bir hafta birlikte gittik sonra bir hafta da annem geldi yanında kaldı.

Başta konuştuğumuz halde bende sorunlar yaşadım. Hatta burda kızlara sordum. Şuan şükür çok iyiyiz. Otur güzelce konuş içine sinmiyorsa değiştir bence. Yani çocuğu aç bırakan kişi benim için şüpheli! Merhamet duygusu olmalı!

Benim hatam da kamera taktirmamak oldu. Aslında takacaktim, kadın örtülü rahat edemem dedi, saygimdan işte...

Hayirli ramazanlar kizlar..nasil gidiyor oruç :) ben omer uyusada bir kenara kivrilsam diye bakiyorum

Kuzuda saolsun sahura bizimle kalkiyor ben salliyarum babasi yiyor sonra esim salliyor ben yiyorum .
Beni çok etkilemedi. Başından beri uyku bizde sorun. Benim kızım uyumayı sevmiyor, tik dedi mi uyanıyor. İlginçtir ki davul sesine uyanmadi 2 gündür. İnşallah böyle gider. Davul değil de yemek yedigimizi anlarsa uyumaz :))

L limoncicegi00 Ayrıca insanlar konuşur, boşver. Benim iş yerinde kreş var ve ücretsiz ama ben evimde baktırmak istiyordum şükür nasip oldu. Aylar oldu inan iş yerindekiler hala yok nasıl güveniyorsun yok çok veriyorum vs.hic bitmedi. Aslinda olayın özü şu;evinde çocuk baktırmak bir yaşam biçiminin getirdiği bi şey. Ve insanlar bunun farkında! Haset duygular...

Bu arada ben de bakıcınin maaşını herkese göre fazla verdim canım. Kendim vicdanıma sordum: bu iş zor, hakkını ver dedi vicdanının sesi. Benim ölçüm bu oldu.

kızlar hayırlı ramazanlar herkese. oruçlar umarım rahat geçiyordur herkeste. dün eşim eymenin yoğurdunu yiyerek ufak bir kaza geçirdi :) (son dakikada yaptı bu işi ezana 10 dakika kala) neyse ağzını duruladı vs. atlattık. Eymen artık koşmaya başladı. dün koşarken yarı açık kapıyı iterek kapının menteşesine yüzünü sıyırdı. Alnı ve yanağı morardı. çok ağladı. benm oğlum normalde ağlama sesi bile duyulmayan bir çocuktur hiç sesi çıkmaz ağlarken. dün inan ki ilk kez oğlumun gırtlaktan ağlama sesine şahit oldum. ben de ağladım. gözümüzün önünde düştü. koşma işi bizi mahvetti.

kızlar hayırlı ramazanlar herkese. oruçlar umarım rahat geçiyordur herkeste. dün eşim eymenin yoğurdunu yiyerek ufak bir kaza geçirdi :) (son dakikada yaptı bu işi ezana 10 dakika kala) neyse ağzını duruladı vs. atlattık. Eymen artık koşmaya başladı. dün koşarken yarı açık kapıyı iterek kapının menteşesine yüzünü sıyırdı. Alnı ve yanağı morardı. çok ağladı. benm oğlum normalde ağlama sesi bile duyulmayan bir çocuktur hiç sesi çıkmaz ağlarken. dün inan ki ilk kez oğlumun gırtlaktan ağlama sesine şahit oldum. ben de ağladım. gözümüzün önünde düştü. koşma işi bizi mahvetti.

Cok cok gecmis olsun canim Rabbim korusun kazadan beladan inş

Sanada hayırlı ramazanlar canım sağol. Olacak böyle kazalar daha büyüğü olmaz inşallah. Senin yaramaz zor tutulur artık koşar durursun peşinden. Benim oğlum parmağımı bıraktı yürüyor artık ama aynı dertbizdede var koşar adım ilerliyor. Düşecek diye çok korkuyorum bende.

Kuzuda saolsun sahura bizimle kalkiyor ben salliyarum babasi yiyor sonra esim salliyor ben yiyorum .[/QUOTE
nasıl yetişiyorsun canım bizimki kalmıyor o halde son dakika anca yetişiyorum.

Sanada hayırlı ramazanlar canım sağol. Olacak böyle kazalar daha büyüğü olmaz inşallah. Senin yaramaz zor tutulur artık koşar durursun peşinden. Benim oğlum parmağımı bıraktı yürüyor artık ama aynı dertbizdede var koşar adım ilerliyor. Düşecek diye çok korkuyorum bende.
Maşallah oğluna canım. Darısı bizim kıza inşallah:)

X