2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323

Yok canım her zamanki gibi bizde durum

Bizim de her zman ki gibi zorladi ama yattı şükür

Sabah kalkınca versem kesin emer ama k.vakti zaten pek yiyesi olmuyor bu yüzden vermiyorum.K.valtidan sonra öğlen uykusuna geçerken emer (emerek uyuuor).
Kalkınca yemeğini yediriyorum yemekten baya sonra isterse veriyorum.bazen öğlen uykusunda çok uyumadiysa akşam üstü de uyuyor o zaman da .Gece de yedirip yaptırıyorum ama mutlaka kalkar 1 en fazla 2 saat sonra.artik sabah kadar iki saatte bir uyanır emer...

Ya kızlar annelik gerçekten sınırsız fedakarlık demek ...İki haftadir yirmilik dişim mahvetti beni.bogazima bezeler oluştu falan.Antibiyotik.kullandim gittim bugun çektirdim ama ufak operasyon oldu tabi . Dikişler attı çok ağrım var emziriyoruz diye zaten belli ağrı kesiler içiyoruz.pekde gecirmiyr.kafami yere egemiyorum ağrısından ama işte biri sürekli tuvalete götür ,evin içinde gölgesi gibi takip et kacirmasin diye.ufagi pek sakın değildir sağolsun:)hep tutup yuruteceksin sürekli onunla ilgilenmem gerekiyor yoksa hep ağlıyor.zaten ablasının yanında tek birakamiyorum mutlaka başına birşey getiriyor. O da zavallim kendini savunamiyor ağlayıp duruyor.mutfakta yemek yapmak mucize benim için .
Aayy neyse bunları şikayet için yazmadım azıcık içimi dökmek istedim:))

Yok canım her zaman ki gibi hatta daha erkenden uyudu.

31 aylık aralarında 20 ay var canım.

Anladım canım zamanı da gelmiş aslında kolaylıklar dilerim :)

Anne olunca hasta olmak çok zor gerçekten ben de yemek yapamıyorum yaptığım çorba makarna tarzı şeyler ya annem yapıyor ya da ev yemeği yapan yerlerden yiyoruz geçmiş olsun canım

İnşallah canım sağol.
Senin gebelik nasıl gidiyor? Bulantılarin ne durumda?

İyi gidiyor kızıma olan hamileliğime göre buna bin şükür bulantılar da işte devam ediyor şiddetli değil ama

Allah yardımcın olsun canım. Zor gerçekten bir tanesi beni akşama kadar yoruyor iki taneyle seni düşünemiyorum. Geçmiş olsun bu arada

Benimki de düzende canım. Arada oluyor böyle. Bazen 4 gibi kalkıyor 1 saat oyun oynuyoruz sonra tekrar uyuyor :) mesela bu gece de bakindi durdu, biraz fırsat bulsa uyumayacakti. Ben oralı olmayınca uyudu.

Oh ne güzel içini dokmussun. En sevdiğim şey :) Gayet başarılı bir annesin bence. İki çocuk ile çok zor ve tuvalet alışkanlığı...

Bak ben biraz kendimden bahsedeyim sana; 7 de uyanıp eşimi iş için yolcu ediyorum (sandviç falan hazırlıyorum kahvaltı için ona) sonra kızım uyanıyor. Yatağı toplayip, sabah bakımını yapıyorum kizimin. Sonra bakıcı geliyor ve giyinip çıkıyorum. 15.30 a kadar iş, eve gelince kızımın gönlünü ne zaman alirsam sonra yemek yapıyorum. Bazen eşim gelmiş oluyor. 18.30 yemek, sofra kaldır, kızı uyut vs derken 21.30 oluyor. Sonra uyuyup kalıyorum... ne kitap okuma, ne de doktora icin çalışma hiç bir şey yapamıyorum. Tüm vaktim ev işi, kızım ve iş ile geçiyor...

Annelik demek ciddi bir fedakarlık demek. Bunu kabul etmeyen cidden çatışma yaşıyor hayatında...

Bizimki 24 saatte toplam 4 kere emiyor canım. Sabah uyanınca, 2 defa gündüz uykularina geçerken (pusette uyuduysa uyanınca) ve gece yatmadan. 1 ay öncesine kadar gündüz hem uyumadan hem uyanınca emziriyordum fakat ek gıdayı hiç almıyordu acıkmıyordu. Şimdi daha iştahlı. Yine de günde 3 öğünden fazla yemiyor ara öğün yok bizde :) onun yerine süt.

Demekki normal, gelişiminin getirdiği bir durum. Sağol canım.

Benimki süt yerine bir şeyler yemeyi tercih ediyor. Mesela bugün aç ama emmiyor. Kahvaltı yapmak istedi. Ben de hep birlikte yapalim, sofra kültürü, aile bilinci olussun istiyorum ve babasını beklemek istiyorum ama mümkün değil. Bizde ne yapıyoruz; babasını da uyutmuyoruz :))

Geçmiş olsun canım o yirmilik diş çilesini çok iyi anlarım hep anaların hakkı ödenmez lafını duyardık fakat gerçek manasıyla insan sadece anne olunca anlayabiliyor. Hep derim en gaddar dediğimiz anne bile yavrusu için ne fedakarlıklar yapmış ne hisler beslemistir. Sabret bu günler geçecek. Her zorluktan sonra bir kolaylık vardır. Ayrıca hiçbirimiz mükemmel anne değiliz. Hepimizin yığılmış bulaşıkları, dağınık bir evi, kenarda mizirdanan bebesi, ocakta soğanı kavrulup altı kapatılmış yarım kalmış bir yemeği var :)

Kızım tutunarak yürüyor. Peşinden gitmek zorundayız çünkü her an dengesini kaybedebiliyor. Bu durum zormus ya...peşinde dolanmak çok yorucu. Şuanda 10.5 aylık. Kızlar sizce ne zaman yürür ? Bu arada tutunmadan 3-4 adım atıyor.

Maşallah canım bebeğe göre değişir canım kendine güveni gelsin bırakır elleride. Benimki aylardır tutunup yürüyor. Elini bıraksa on adıma kadar atıyor ama tek eliyle tutunup yada elimizden tutup dolaşmak kolayına geliyor bırakmaya korkuyor. Görsen odaların kapısından kendisi istemedikçe girmiyor inatçı keçi. Peşinde koşar durursun artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…