-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #55.421
Canim istersen doktoruna da danis. Benim bildigim gebelikte emzirmenin en buyuk sakincasi annenin sagligi acisindan iki bebegi beslemenin getirdigi yuk. Eger guzel besleniyorsan korkma bence :)Yok canım aslında çok araştırmadm kulaktan dolma benimki. 3. Ayım biteck yavrum benim yuzumden ishal olursaçok üzülürüm.. minisinde organları vs. Gelismez dien var . Bi de ramazan gelio oruç tutmak ıstıyorum ama emince kuzum çok bitkin ve halsiz kalıorum. Aslında iştahım çok açık hersey ı yiyorum ama ne bilim. Aman napiyim İçmese ben de memeye tam gaz devam
Yaaa kiz cocugu gercekten baska :) ikinci bebek kismet olursa kiz olsun oyle cok isterim ki :) tabi erkek de basim gozum ustune asla cinsiyet ayrimi yapmam ama bir de kizim olsun isterdim :)Kızı olan anneler, kız bebekler büyüdükçe ne kadar tatlı oluyormus ya... ben tavırlarına, yapıp ettiklerine resmen bitiyorum ya :) Cok cilveliler. Hele babasına...aman Allahım :))
Evet çok güzel :) inşallah darisi sana. Seninle aynı frekansta dusunuyorum. Ben de ikinci bebeği istiyorum Allah nasip ederse...Yaaa kiz cocugu gercekten baska :) ikinci bebek kismet olursa kiz olsun oyle cok isterim ki :) tabi erkek de basim gozum ustune asla cinsiyet ayrimi yapmam ama bir de kizim olsun isterdim :)
Bebislerimizin duzeni, duaunce seklimiz cok benziyor seninle :) yasin kac??Evet çok güzel :) inşallah darisi sana. Seninle aynı frekansta dusunuyorum. Ben de ikinci bebeği istiyorum Allah nasip ederse...
Kesinlikle evet :) Ben 86'liyim canım. Yaşim 25 falan olsaydı 30larda ikinciyi dusunurdum. Kızımın kardeşi de olsun buyusun de gezmelere basliyalim ailecek :)Bebislerimizin duzeni, duaunce seklimiz cok benziyor seninle :) yasin kac??
Aynı benim mantık 86 liyum . Oglusuma arkadaş olsun dà kız erkek farketmez aslında . Büyüsün ler gezelim yaşım geçmeden HoKesinlikle evet :) Ben 86'liyim canım. Yaşim 25 falan olsaydı 30larda ikinciyi dusunurdum. Kızımın kardeşi de olsun buyusun de gezmelere basliyalim ailecek :)
Senin cinsiyet tahminine az kalmış canım. Bir kadın için kız çocuk çok önemli. Biz 3 kız kardeşiz bir de abim var. Annem ile ilişkimize bakıyorum kızlar çok çok farklı. Ben de kızım olsun çok istiyordum, şükür Allah a verdi.Aynı benim mantık 86 liyum . Oglusuma arkadaş olsun dà kız erkek farketmez aslında . Büyüsün ler gezelim yaşım geçmeden Ho
Canım 85'liyim ben de :) Yaşıt sayılırız. Bir bebeğim daha olsun oğlumla arkadaş gibi büyüsünler istiyorum çok. Bana kalsa oğlum 5-6 aylıkken tekrar hamile kalmak istiyordum ama doktorum oğlum 1 yaşına gelene kadar beklememi önerdi. Benim eşim çok kuralcıdır. Bunu duyunca bebek planları ertelendi tabi ki :)Senin cinsiyet tahminine az kalmış canım. Bir kadın için kız çocuk çok önemli. Biz 3 kız kardeşiz bir de abim var. Annem ile ilişkimize bakıyorum kızlar çok çok farklı. Ben de kızım olsun çok istiyordum, şükür Allah a verdi.
Bir de polikistik over var bende. Doktorum 24 yaşında teşhis koymuştu. Hemen evlen çocuk riskte senin demişti. Sukur kızım normal bi şekilde oldu. İkinci belki olmaz bilmiyorum. Tüp bebek de zor tutuyor bu hastalıkta. O yüzden regl olsam diyorum, yaş ilerledikce gebe kalma ihtimalim düşüyor!
Canım sen kaç yaşında idin :) M miumao
Canım daha küçük lokmalarla beslenmesini sağlarsan belki sıkıntısı azalır. Bizimki çok büyük lokma yediği zaman öğürüyor ya da parmağını ağzına sokup fazlasını çıkarıyor. İşte türlü türlü şekillerle öğreniyorlar yemek yemeyi.kızlar oğlum sert gıdaları yutarken suratını ekşitiyo zor yutuyo yani. doktora sordum. normalmiş. ağzında sadece önde dişleri var ve çiğneyerek parçalamayı biliyor. damakları ile gıdayı yumuşatıyor sadece ve doğal olarak yiyecekleri bütün yutmuş oluyor o yüzden boğazından geçerken acıyordur dedi. siz hissettiniz mi böyle birşey. genel de et parçası yerken salatalık yerken bezelyeyi yutarken vs. yapıyor böyle.
Canım hem hamilesin hem emziriyorsun hem de oruç mu tutacaksın? Yanlış anlama sakın son günlerde o kadar çok rastlıyorum ki bu emziren annelerdeki hamile annelerdeki oruç tutma inadını çözemedim ben. Üçünüze de kötülük yapmış olursun. Allah bu konuda bize ruhsat vermiş tutmayabilirsin diye. Hatta iki yaşına kadar da emzireceksin diyor. Bütün ramazanı susuz geçirip süt üretimini dibe indirdikten sonra o çocuk nasıl emmeye devam edecek?Yok canım aslında çok araştırmadm kulaktan dolma benimki. 3. Ayım biteck yavrum benim yuzumden ishal olursaçok üzülürüm.. minisinde organları vs. Gelismez dien var . Bi de ramazan gelio oruç tutmak ıstıyorum ama emince kuzum çok bitkin ve halsiz kalıorum. Aslında iştahım çok açık hersey ı yiyorum ama ne bilim. Aman napiyim İçmese ben de memeye tam gaz devam
Bizimkinin arada kuru bezle kalktigi oldu ama cok nadir.. acaba suyu mu arttirsan??Selam arkadaşlar kızım gece boyunca hiç çiş yapmıyor şu bezlerde ıslaklık çizgisi oluyor ya o çizginin rengi hiç değişmiyor bu normal mi bana hiç normal gelmedi
Oysaki çok su içiyor ve çok emiyor gündüz de gece de
Gündüz nasıl canım idrarı? Kokusu,rengi falan? Takip gerektiren bi durum olabilir.Selam arkadaşlar kızım gece boyunca hiç çiş yapmıyor şu bezlerde ıslaklık çizgisi oluyor ya o çizginin rengi hiç değişmiyor bu normal mi bana hiç normal gelmedi
Bizimkinin arada kuru bezle kalktigi oldu ama cok nadir.. acaba suyu mu arttirsan??
Gündüz nasıl canım idrarı? Kokusu,rengi falan? Takip gerektiren bi durum olabilir.
Gece emmiyor ise bence normal canım. Ama gündüz de az ise nefroloji gormeli. Bizim iş yerinde sıvı çıkışı takibi yani idrar atımı böyle durumlarda takip ediliyor. Miktara göre durum değerlendiriliyor. Rengi kokusu önemli. Ateşve, iştah ve huzursuzluk durumu önemli.Aventin alıştırma bardağını iki kere bitiriyor gün içindedikkat ettim de her gece kuru kalıyor bezi
Gündüz normal Canım yapıyor yani ama geceleri hiç yok
S
Gece emmiyor ise bence normal canım. Ama gündüz de az ise nefroloji gormeli. Bizim iş yerinde sıvı çıkışı takibi yani idrar atımı böyle durumlarda takip ediliyor. Miktara göre durum değerlendiriliyor. Rengi kokusu önemli. Ateşve, iştah ve huzursuzluk durumu önemli.
Benimki her gün yapıyor maşallah...
Ama canım gündüz normalmiş, huzuru da yerindeymis... büyüyorlar da. Bence Dr luk bi durum yok. Gündüz de yapmasa tamam da, gündüz yapıyorsa ben olsam rahat olurdum...Emiyor aslında çılgınlar gibi koku farkı da hissetmedim rengi de normal işte ben de idrarmyoly enf. Belirtileri renkte kokuda değişiklik bir de idrarını yaparken zorlanma ağlama diye biliyorum hiç biri Yok sadece hiç yapmama var geceleri iştah yerinde ateş de YOk
Ya ne zor şimdi doktora gidip çocuğun canını boş yere yakmak mı yoksa gitmezsek doktora ihmal etmiş oluruz mu
Zor ya sağlık işleri
cnm gece yapmayabilirler. bence bu hafta da takip et. yapmamaya devam ederse götür doktora. gerçi sadece test yapıp nedeni buluyorlar. arkadaşımın kızı 18 aylık onunda idrar yapmama problemi vardı. doktor böbrekleri kuru kalıyor sürekli su içecek dedi. 18 aylık oldu hala çişi az yapıyor. anlamadım vallahi. hep dert annelereSelam arkadaşlar kızım gece boyunca hiç çiş yapmıyor şu bezlerde ıslaklık çizgisi oluyor ya o çizginin rengi hiç değişmiyor bu normal mi bana hiç normal gelmedi