- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.728
- 32
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.941
Bugün gittik gözlük beğendik soparisini verdik.fisher priers in gozlukeri de var coxuklar icin.yarina alicaz.artik zor ve farklı bir dönem bekliyor bizi.
Bu arada güya anlaşmalı olarak alıyoruz.sadece 50 TL sini odemiyorsun gerisi parayla çok komik bir rakam ya:)
Maddi durumu kötü olan insanlar ne yapacak ki sık sık değişiyor numarasi gözlüğü n...
Biliyor musun esasında küçük yaşlarda ameliyatı daha başarılıymis.dok.konustum baya bitti gitti mı olur dedim ameliyattan sonra.buyuk büyük ihtimalle öyleymiş.ben buna sevinmiştim.cunku ameliyatı olacak ama şaşılık bitecekti.maalesef numarası yüksek çıktı dolayısıyla da işler karıştı.hem takacak ve büyük ihtimalle sonu ameliyat a gidecek şaşılık geçse de gözlük sanırım jeep takmak zorunda.ve ben gözlük hiç sevmem kendimde numaralı takmam lazım ama ...
Neyse buna sukrediyorum .Gittim hastane de göz hastalıkları.hast.ya neler var Allahimmm. İnsan bu bizim ki birseymi ki diyor.
Kızlar bugün kızımın bu saate kadar yediklerini yazayım, sizce yeterli mi, aç kalmış mi? Bakicimizin dediğine göre:
08.00: emzirdim
09.00: kahvaltı
Bir yumurta sarisi
Cici parmak kadar kaşar
1tatli kaşifi lor
Birer çay kaşığı tahin ve pekmez
Bir zeytin
60cc kuşburnu
10.30: 60 cc anne sütü
11.00: 1tam ceviz ve 2 badem
12.30: 30 cc anne şutu
14.30: bi kase yoğurt
Bunları 16 ya kadar bu sırada vermiş. Benim rutinim bu değil, bundan çıkmış çok sinir oldum. Ayrıca çocuğun aç kaldığını düşünüyorum, sonuçta adam akıllı gün boyu sadece kahvaltı yapmış o kadar. Yani sut doyurmuyor ki artık! Zaten süt de içmiyor! Yiyen bi çocuk, bi çorba yapmamış!!! Oturdum ağladım...kızımi biraktigim icin çok üzülüyorum...minicik bebek, insan bi çorba yapmaz mı ya!
Hepsini toplayınca az gibi görünüyor canım ama saatlere bakarsan 1-1.5 saat arayla yedirmiş bunları acıtmasına pek fırsat kalmamış. Tabi çorba yapsa daha iyi olurmuş o konuda haklısın.Kızlar bugün kızımın bu saate kadar yediklerini yazayım, sizce yeterli mi, aç kalmış mi? Bakicimizin dediğine göre:
08.00: emzirdim
09.00: kahvaltı
Bir yumurta sarisi
Cici parmak kadar kaşar
1tatli kaşifi lor
Birer çay kaşığı tahin ve pekmez
Bir zeytin
60cc kuşburnu
10.30: 60 cc anne sütü
11.00: 1tam ceviz ve 2 badem
12.30: 30 cc anne şutu
14.30: bi kase yoğurt
Bunları 16 ya kadar bu sırada vermiş. Benim rutinim bu değil, bundan çıkmış çok sinir oldum. Ayrıca çocuğun aç kaldığını düşünüyorum, sonuçta adam akıllı gün boyu sadece kahvaltı yapmış o kadar. Yani sut doyurmuyor ki artık! Zaten süt de içmiyor! Yiyen bi çocuk, bi çorba yapmamış!!! Oturdum ağladım...kızımi biraktigim icin çok üzülüyorum...minicik bebek, insan bi çorba yapmaz mı ya!
Evet neredeyse aynı ama canım benim kızım iştahlı ve iri bir bebek. Daha çok ihtiyaç duymaz mi besine?Üzülme cnm ya kzıım şu saate kadar 1 yumurta sarısı 1 zeytin bir cici bebe kadar peynir ve 2 3 kaşık tahin pekmez yedi kahvaltda seninkiyle neredeyse aynı
Sonra da 1 çay bardağı tarhana çorbası bu kadar
Bundan sonra 1 çay bardağı yoğurt yer artık meyve yedirebilir miyim bir yemek daha yedirebilir miyim bilmiyorum
Bana bu yediği bugün çok bile geldi mesela ben sevindim hem kahvaltı yaptı hem çorba içti diye :)
Evet canım az. Ceviz mesela ne ki...açlık tokluk için anlamsız, beyin gelişimi için vitamin gibi bi şey...Hepsini toplayınca az gibi görünüyor canım ama saatlere bakarsan 1-1.5 saat arayla yedirmiş bunları acıtmasına pek fırsat kalmamış. Tabi çorba yapsa daha iyi olurmuş o konuda haklısın.
Öyle canım insanın aklı kalıyor tabi. Ben iki saat bırakıp biryere gitsem bile rahat edemiyorum Allah çalışan annelere sabır versinEvet canım az. Ceviz mesela ne ki...açlık tokluk için anlamsız, beyin gelişimi için vitamin gibi bi şey...
Akşam çok yedi maşallah ve yemekten sonra yüzü güldü. 4 gibi evdeydim. 5e kadar yemek yaptım bi güzel ailecek yedik. İnsanın aklına aç bırakan gün boyu ne yapıyor ki diye geliyor malesef! Galiba kamera şart!
6.50 ikisi de .Ohoo bnm ailem gözlüklerime ne paralar döktü çocukken çünkü sürekli kırıyorsun:)
Desene bizde öyle olacak:)ya insan çocuğuna herşeyi n en iyisini istiyor ya hani bunda da öyle sık sık degisecek galiba camları en pahalisi ni almak (bir kaç kez olsa neyse de ) tabiki bizi baya bir zorlar.Allah yardımcımız olsun.
Gözü kaç derece çıktı ki canım? Benimkiler 14 işte annem de ilk başta çok üzülmüş annelik işte üzülmemek elde mi
Maşallah.Evet canım az. Ceviz mesela ne ki...açlık tokluk için anlamsız, beyin gelişimi için vitamin gibi bi şey...
Akşam çok yedi maşallah ve yemekten sonra yüzü güldü. 4 gibi evdeydim. 5e kadar yemek yaptım bi güzel ailecek yedik. İnsanın aklına aç bırakan gün boyu ne yapıyor ki diye geliyor malesef! Galiba kamera şart!
Canım benim kızım biz ne yersek onu yiyor maşallah. Az tuzlu yapıyorum yemekleri. Yasaklı gıdalar hariç her şeyi yiyor.Maşallah.
Benim kızımda pek yiyici değil.ornek
Kahvaltı da biraz peynir ve yarim kadarvyumurta sarısı bir zeytin veriyorum.veya mıhlama yapıyorum labne katıyorum içine.minik kaseler varya onunla yiyor.
Oglen
Sebze püresi veya çorba
Akşam meyveler i hasliyorum içine iki tatlı kaşığı irmik ekliyorum .
Akşam da muhallebi yapıyorum genelde hurmali.
Bunları azıcık yiyor ama oguruyor hemen yoksa.
Sen ne yapıyorsun mesela akşam ne yapmıştın?
Akşam kuzu haşlama vardı yemekte. Pilavı, yoğurdu, salatası hepsinden yedi :) yoğurdu çok sever zaten, gunde iki defa, birer kase yer maşallah :)Maşallah.
Benim kızımda pek yiyici değil.ornek
Kahvaltı da biraz peynir ve yarim kadarvyumurta sarısı bir zeytin veriyorum.veya mıhlama yapıyorum labne katıyorum içine.minik kaseler varya onunla yiyor.
Oglen
Sebze püresi veya çorba
Akşam meyveler i hasliyorum içine iki tatlı kaşığı irmik ekliyorum .
Akşam da muhallebi yapıyorum genelde hurmali.
Bunları azıcık yiyor ama oguruyor hemen yoksa.
Sen ne yapıyorsun mesela akşam ne yapmıştın?
Evet neredeyse aynı ama canım benim kızım iştahlı ve iri bir bebek. Daha çok ihtiyaç duymaz mi besine?
Akşam yemeğinde nasıl yedi bir gorsen. Dustan sonra uyumaz benim kızım. Bugün hemen uyudup.tesi bakıcı abla ile güzelce konuşacağım.
6.50 ikisi de .
Evet öyle bence de ama öyle bi lüksü yok ki... haftasonu temizliğe gidiyor. Muhtemelen çocuk uyurken uyudu kendisi de! Erken geldiniz falan dedi zaten. Demekki yumuşak yüzlü olmamak gerekiyor. Oluruz istediği gibi ne yapalım...Anladım canımm bakıcı o gün üşendi belki de
Evet öyle bence de ama öyle bi lüksü yok ki... haftasonu temizliğe gidiyor. Muhtemelen çocuk uyurken uyudu kendisi de! Erken geldiniz falan dedi zaten. Demekki yumuşak yüzlü olmamak gerekiyor. Oluruz istediği gibi ne yapalım...
Aynen canım günlük menü yazıp buzdolabına asacağım. Saat başı da arayacağım. İş yerindeki seanslarimi da saat başına alacağım ki aramak için zamanım olsun.Walla hiç kusura bakmasın can emanet ediyorsun. Tek işi o saatler içinde ona bakmak
Ama malesef bazı insanlar ki buna bazı akrabalar da dahil çocuk bakma deyince çocuğa biblo gibi oturup bakmak olarak algılıyor. Sen bundan sonra günlük menü ver canım. Oda ogun o menüye uysun .
Aynen canım günlük menü yazıp buzdolabına asacağım. Saat başı da arayacağım. İş yerindeki seanslarimi da saat başına alacağım ki aramak için zamanım olsun.
Oyuncakları falan toplamadan uyutuyor. Ben kızımın önünde topluyorum ki kızım da öğrensin. Bunun gibi detaylar var daha. Tam bir ay oldu, deneme süresi bitti. Güzelce konuşacağım olmadı bıraksın. Abartmiyorum değil mi? Hakkına da girmek istemiyorum!
İçime atan bi yapım yok ama ilk defa maaşlı birini çalıştırıyorum ve ona karşı haksızlık yapmak istemem.Tabiki abartmıyorsun. Sonuçta senin bebeğin ve sen nasıl istersen öyle bakmak zorunda. Buda bir iş sonuçta konuş güzel bir şekilde isteklerini açıkça belirt. Kendi işin mi bilmiyorum ama sonuçta biz çalışırken üstümüz müdürümüz ne işı nasıl yapmamızı belirler toplantılar ile bunu da istemek sonuçta normal.
Hakkına girmiyorsun güzelce konuş isteklerini belirt. İçine atıp biriktirerek kendini de olumsuz etkileme.
Hayırlı olsun canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Emziriyormusun bebişiniBugun eczaneden folikasitimi alıyim. ..Hemen gitmem heralde . İki hafta falan bekliyim diom da. İnsan gene heyecan yapio. Bakalım bu nasıl geçecek inşallah oglusum da ki gibi midem falan hiç bulanmaz.senin nasıl?
Evet öyle bence de ama öyle bi lüksü yok ki... haftasonu temizliğe gidiyor. Muhtemelen çocuk uyurken uyudu kendisi de! Erken geldiniz falan dedi zaten. Demekki yumuşak yüzlü olmamak gerekiyor. Oluruz istediği gibi ne yapalım...
Evet canim emiyor. Sağol. Sen deHayırlı olsun canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Emziriyormusun bebişini