2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
ben de aynı şekilde uyguluyorum. mama sandalyesi ile birlikte masada yiyor. kucağıma almak istemiyorum. bir birey olarak oturmalı. ben dışarı çıkarken bile oyuncak almıyorum yanıma. çevresi ile ilgilensin istiyorum. annem bi insan oyuncak alır vs. diye bazen söyleniyo hyr diyorum oyuncak yok. bizle ilgilensin diye altını çiziyorum. kayınvalidem daha çok uyguluyo söylediklerimi. kuzenimin oğlu var. nereye gitse yanına araba alıyolar. cafede otururken önüne arabasını veriyo onunla oynuyo çocuk durmadan masada sürüyo. çevresiyle iletişimi kopuyo. ben 9,5 aydır bunu uyguluyprum. biraz sert kurallarımız var eşimle ama alışacak. özellikle de yemek yerken kesinlikle etrafı boş sadece yemek masa ve biz.

septemberlove @falling_water benim bebe uykusunda yatıyorkem oturur pozisyona geçiyor ya ben bi uyanıyorum şok çocuk budist gibi oturuyor kalp krizi geçireceğim
Kızlar sağolun yorumlarınız için, demek normal çok endişeliydim bu konuda. Gece yine kalktı benimki 4.30'da Allah'tan biraz uyuyabildim.. Yarım saat uğraştım yaklaşık, kaldır-yatır yöntemi uygulamaya başladım artık sallamaktan kollarım ağrıyordu çünkü. Bakalım eski düzene ne zaman girebileceğiz, sabah 7de evden çıkıyorum işe gitmek için çok zor oluyor yaa

Canım bu ara bizimkinin uykusu da böyle, saçma sapan.. Tam dalıyor uykuya, bir bakıyorum emekleme pozisyonuna gelmiş ağlıyor.. git emzir uyut.. 1 saat sonra bir daha.. defalarca tekrarlanıyor bu durum.

Ben bizimkinin açlıktan uyandığını düşünüyorum. Artık sütün çok azaldı. Az önce sağdım iş yerinde 80cc ancak çıktı. 9 aylık bebeği doyurmaz tabi bu süt. 11 gibi mama vereyim diyorum ama benim elimden asla kabul etmiyor biberonu. Babamız biraz hasta, o düzelene kadar idare edeyim diyorum. Ondan sonra gece beslemeye babasını göndereceğim.

Bakalım girecek mi uykusu düzene.

kızlar bardabas kutularından alan oldu mu. 12 aydan başlıyor ama mart ayı 12 ay kutusunun içeriği 10 aylık bebek için uygun gibiydi. kaseden kaseye top aktarma kurdele şeritleri vs. var. mart ayı kutusundan sipariş verdim. bakalım gelsin ne tepki verecek. evde küçük topları vardı. onları kaseden alıp ağzına götürüp oynuyodu. geri koymaya çalışıyo ama kaseyi bulduramıyıp kenarına topla vuruyordu. 60 TL fiyatı. sırf meraktan aldım ben de oynarım diye :)

Çok güzel tebrikler bunları uygulamanız.
Eş dayanışması çok önemli .Tek taraflı olunca mümkün değil istediğin gibi yetiştirmek.hele ki biraz buyusunler annenin yapmadığını baba yapıyor hayır demiyorsa cocuk da ona göre davranıyor
Ben 9 buçuk aylık olan kızıma hiç TV, telefon vs izletmedim.ablasina da oyleydim.
Biraz büyüyü p direnmeyi öğrenince taviz veren taraf varsa- ki bizde var- izliyor .Sen de kötü anne oluyorsun

Allah yardımcın olsun.bizim kizda öyle bayadir.hasta oldu ,diş çıkarma üst üste gelince.uykusuz gecelerde ydim

Kızlarr bugun kızımın kulagını deldirdim :)) daha önce deldiren var mı acaba acır mı yan yatınca falan iltihap falan olmaz inşallah

Yok canım açlıktan uyanmıyordur. Gün içinde yeterli kaloriyi alırsa gece beslenmesine gerek yok ben doktora sormuştum, sakinleştirmek için emziriyorum şimdi o ayrı.. bence sizinki de emekleme olayı nedeniyle uyanıyor olabilir, ne zamandır emekliyor?

Ayrıca ben de öyle süt sağıyorum ve benimki 10 aylık oldu, normal yani azalacak zamanla onlar için keyif olayına dönüşecek

Kızlarr bugun kızımın kulagını deldirdim :)) daha önce deldiren var mı acaba acır mı yan yatınca falan iltihap falan olmaz inşallah
Bende düşünüyorum bunu. Ve delince kapanmamasi için küpe takmak lazım ya, farkederde çeker diye vazgeçtim. Goruncem 2 yaşında deldirdi, ne olduğunu bilince çekmedi, oynamadi hiç. Biraz nazlı oluyor o zaman da ama olsun ben de 2 yaş gibi dusunuyorum canım.

Bende deldirdim simdi minik bi taş taktılar bir sure onunla dursun diyorum. Yigeniminkini 2 yasinda deldirdik ama oda korkudan altın kupeleri takmadı geri kapandı simdi 9 yasinda hala delik degil kulakları. Bende ondan korktum bilirse acır diye korkarsa.
Kuzenimde 5 aylikken deldirmisti kizının kulagını :)

İltitaplanmaz canım hiç çıkarmaya aksın kulağındakinio6 ay kadar.Her günde cevireceksin bi r sorun olmaz hayırlı olsun:)
Benbuyuk kizimi deldirmek için eczaneye gittim 4 yaştan o önce yapmıyoruz dedi. Başka eczaneye gittim o da 6 aylıktan sonra yapıyorum o sorun olmuyor dedi.Kızım iki buçuk yaşında.kucuk olanı düşündüm deldirmek ama oraya buraya sürter falan diye yaptirmadim.

Evet benim bugun gittigim eczacida 6 aydan sonra deliyoruz dedi canım inşallah bir sorun olmaz :)

ben eşimle doğumdan önce anlaştım benm dediğim olacak. sen onun yanında bana karşı çıkarsan anne gözünde küçük düşecek. bir de ben çalışan biriyim. haksızda olsam eşim benden yana oluyo ona karşı. fırınla oynuyo prizlerle oynuyo. yanına eğilip ne yaptığını yanlış olduğunu bak dokun bu son dokunuş diye anlatıyorum oğluma. eşim yanıma gelip anne haklı anneyi dinle diyo. ben de tv izletmem ama bebek şarkıları açarım. eline telefonu asla verdirmedim. eşim bazen veriyor bak ona anlat dokunsun bu son dokunuşun bu senin değil diye anlat diyorum dediğimi yapıyo. yasak kelimesini kurmuyoruz. bu senin değil dokunamazsın diye çığlık atıp cevap da verse böyle devam.

ne güzel olmuştur kızın maşallah. eşimin kuzeninin kızı da haziran doğumlu 9,5 alık. geçen ay deldirdi onlarda elliyo kulağını diyo ama çıkarması imkansız alışacak. her sabah kendi tükrüğün ile ov kulak memesini iltihabı yarayı vs. önlüyo

Merhaba hanımlar bugün bebeğim ilk defa ateşlendi ve kustu 17 haziran doğumlu 9.5 aylık. Tabi hemen doktora gittş tahliller muayeneler filan aldık sonuçları prof.un muayenehanesine gittik sonuö
Demir eksikliği
Çok çok çok düşük bağışıklık sistemi :s
İdrar ve bağırsak enfeksiyonu

Enfeksiyon için antibiyotiğimizi aldık geldik.

Demir eksikliğinede tamam diyelim ilaç kullanıyoruz zaten

Ama anlamadığım bu bağışıklık sistemi 9.5 ay boyunca bu çocuğun hastaneden çıkmaması gerekirdi o düzeydeki bağışıklık sistemiyle. Evimde öyle aman aman temizlik yapamıyorum bütüngün yerlerde sürünüyor yeri geliyo ayakkabılarımızla evin içine giriyoruz bende eimde dudağından öpmeye bayılıyoruz engel olamadığım bi şekilde birçok kişi elinden hatta avcundan öpüyor. Eline geçen herşeyi temiz pis ayırtetmeden keniriyor.

Ve bunlarla 9.5 aydır 2 kere hasta oldu ilk hastalığıda boğaz enfeksiyonuydu benden bulaşmıştı.

Bide doğduğu günden beri anne sütü alıyor sezeryan olmasına rağmen hemen sütüm geldi hatta daha öncesinde akıntılar oluyodu memelerimde.

Anlamadım ben bu işi. Var mı başına gelen

Canım cok geçmiş olsun endişelenme benim kızımda idrar yolu enfeksiyonu gecirdi. Bugun kontrol icin gittik kültür verdik tekrar. Doktor arkadasimiz var ve bu dönemlerde çogu bebekte görüldügünü söylemiş eşime evham yapmaniza gerek yok demiş.
Diş cıkarma döneminde olduklari icin daha hassaslar. Bence sen içine sinmediyse başka bir doktora daha götür. Ben arastirma hastanesine goturdum sonra guvenmedim ilac vermeden önce baska 2 doktorla daha konustum.
Endiselenme en guzel bagisiklik guclendirici anne sütü. Bol bol emzir yogurt kefir falan yedir canım

Tesekkur ederim canım şuan taktıklari kupeler zaten ilaclı ama iltihap falan olmasin diye tukurugude deneyebilirim :) babamin dedigi gibi en iyi ilac kendi tukurugumuz

Kafam karıştı şimdi :) ne yapmak lazım bilemediniz! Tecrübeli anneler bizi aydınlatır mısınız? Sizce kızımın kulaklarını ne zaman deldirmeliyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…