2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar benim oğlum 3-4 gecedir 12 yi buluyor gece uykusuna yatması ve belirli bir saatten sonra yarım saatte bir uyanıyor, sizce ne olabilir sebebi yaa, dişler mi doyorum ama diğerlerini böyle çıkarmadık. Acaba sütüm mü azaldı gece yetmiyor diyorum.. Yada burnu hafif akıyor hasta mı ama önceki hastalıkları da böyle atlatmadık.. Bilmiyorum anlam veremiyorum, çalışıyorum da çok yorgunluk var üzerimde :KK43:
Geçmiş olsun canım burun akıntısından olabilir benimki hasta aynı durumdayız gece uyanınca sallanmak istiyor küçücük çocuğum öksürükten uyuyamıyor en uzun uykumuz 45 dakika günlerdir. Süt olabilir makinen varsa sağ bir öğün bakalım ne kadar çıkacak. Karnı tam duymuyorsa kıpır kıpır oluyor uykuda benimki.

Geçmiş olsun canım burun akıntısından olabilir benimki hasta aynı durumdayız gece uyanınca sallanmak istiyor küçücük çocuğum öksürükten uyuyamıyor en uzun uykumuz 45 dakika günlerdir. Süt olabilir makinen varsa sağ bir öğün bakalım ne kadar çıkacak. Karnı tam duymuyorsa kıpır kıpır oluyor uykuda benimki.
Aslında gece yatırmadan 120 cc mam veriyorum hep, gece kalktıkça emziriyorum.. Bu şekilde düzen kurmuştum ama bugünlerde acaba daha fazla kaloriye mi ihtiyaç duyuyor

gece uykusu için hazırlıklarınız ne zaman başlıyor cnm. her zamanki gibi aynı saatte uyutmaya çalışıyorsun da mı uyumuyor yoksa sen mi bırakıyorsun ne zaman isterse o zaman mı uyuyor.
Dişlerden olsa ağlaması da gerekir bizimki ağlıyordu durmadan 2 gece sürüyordu tüm dişlerde böyle oldu.
gece aralarında uyanma nedeni açlıktan değilmiş, sadece alışkanlıktan dedi bnm doktorum. ne kdr doğru bilemiyorum :) tabi gündüz yaptıklarını yapmaya çalışıyor da olabilir. bizimki uykuda bir anda tutunup oturuyor bir kaç saniye sonra yatıyor mesela. ara ara yapıyor bunu. ben muhakkak saat 9da uyku hazırlığına başlıyorum, en geç 10 da uyutuyorum. uykusu olmasa da zorluyorum. ileri ki zamanlar için düzenin oturması adına. 10da uyuduğunda 5e kdr kıpırdamıyor. artık hep aynı saatte mama verdiğim için her gece 5'te 10 cc de olsa içmek için sağ sol dönmeler başlıyor. uyanmasına zaman bırakmadan hemen mamasını veriyorum. devam uykuya. Doktor su kuvvetine mamasını hazırlayabilirsin dedi. bir aydır 150 cc suya 120 cc mama ekliyorum. bir ölçek eksik yani.
canım ben de hep aynı saatte rutini uygulayıp yatırmaya çalışıyorum ama uyumuyor.. Bezini değiştirir, pijama giydirir, mamasını içirip yatağına bırakırdım söylene söylene uyurdu. Ama bugünlerde ağlıyor ve ayağa kalkıyor sallamadan kesinlikle uyutamıyorum.

canım ben de hep aynı saatte rutini uygulayıp yatırmaya çalışıyorum ama uyumuyor.. Bezini değiştirir, pijama giydirir, mamasını içirip yatağına bırakırdım söylene söylene uyurdu. Ama bugünlerde ağlıyor ve ayağa kalkıyor sallamadan kesinlikle uyutamıyorum.

bizimki kendi kendine hiç uyumaz ayağımda 10 15 dakika en fazla çok yavaş bir rutinde sallıyorum işk uyku için. bi daha gece hiç sallatmaz çünkü uyanmıyo. ha diş çıkardığı gece 2 sefer falan salladığım olmuştu hatırlıyorum. onun dışında ilk uyku için sallatır kendini. ama kendi kendine uykuya dalamaz. çok nadir bebekler yani sayısı azdır bu bebeklerin kendi kendine uykuya geçer. yani gayet normal sallayarak uyutman veya kucağına alıp uyutman bence cnm. %90ı bebeklerin sallanmak ister veya kucakta uykuya dalmak ister. komşumuzun kızı 14 alık doğduğundan beri kendi kendine uykuya dalıyor ama gel gelelim gündüz uykusu hiç yapmayan bir çocuk çünkü kendi uykusu geldiği zaman uykuya dalan bir çoçuk. doktor bebeğe uykusuzluk teşhisi koymuş. şimdi gündüz 2 kere uyutmaya çalışmakla geçiyo tüm günü annenin. yani bence dert etme senin sallamanla uyuyosa gayet normal

kızlar bebekleriniz Anne diyor mu. veya neleri söyleyebiliyor. neler yapıyor. Bizimki ge, dede, baba, ev, ofof, dırş, ha, mamş, diyor ama anne derken sadece "en" diye cevap veriyor. Arkadaşımın kızı 10 aylık bildiğiniz anne diyor. en sevdiği oyun yüzünü bulduğu her yere bastırmak. kitabında sadece ayıcığı eliyle gösteriyor. diğer şeyleri tanımıyor. Halkları çubuğa diziyor ama sadece iki tanesi yapabiliyor şimdilik. gel babası yapıyor. kollarını içten dışa doğru yuvarlak çizerek çeviriyor hızlıca. Bir tekerleme söylüyor kayın validem karşılıklı o hareketi yapıyorlar çok komik oluyor :)
Benim kızımin anne, gel,ver,deh deh(esekcilik oynuyor babası ile ),baba, dede ve Allah (Allahh kızıma bakın Allahh diyoruz, o da öğrendi. Oyun oynarken Allah diye çığlık atıyor :)) Anlamlı kullandığı sözcükleri. Şuan teyzeye çalışıyoruz 2 defa dedi ama daha sayılmaz onlar :)

Bunun dışında pisi pisi, gel gel, bay bay, oynarken eller havada, öpücük ve beşlik çalmayı yapıyor. Şimdi beş parmak saymayı öğreniyor :) beceremiyor ve parmaklarini incelerken şasi olacak, çok tatlı oluyor :)))

Benim kızımin anne, gel,ver,deh deh(esekcilik oynuyor babası ile ),baba, dede ve Allah (Allahh kızıma bakın Allahh diyoruz, o da öğrendi. Oyun oynarken Allah diye çığlık atıyor :)) Anlamlı kullandığı sözcükleri. Şuan teyzeye çalışıyoruz 2 defa dedi ama daha sayılmaz onlar :)

Bunun dışında pisi pisi, gel gel, bay bay, oynarken eller havada, öpücük ve beşlik çalmayı yapıyor. Şimdi beş parmak saymayı öğreniyor :) beceremiyor ve parmaklarini incelerken şasi olacak, çok tatlı oluyor :)))
Maşallah canım seninki işi ilerletmiş çabuk konuşacak inşallah:KK66:
bizde baba ve anne amacına uygun kullanılıyor. Teyze için uğraşıyorum deye gibi çıkarttı ama teyzen nerede deyince teyzesine bakar. Dede demiyor henüz uğraşıyorum ama hiç çaba yok. Gel gel, cici, gıgı ( babasını gıdıklıyor), cici diyerek cee oynuyor bizimle hamm der birşey yerken.
Baybay ve gel işareti yapıyor, seni seni deyip parmak sallamayı öğrettim serisini yap deyince hımmm der parmağını sallar, çirkin olur bütün sevimliliğiyle, topunu atarım topunu bana getir deyip avcumu açınca alır getirir. Tarağını verince sözde saçını tarar, kırmızı balığı açınca sallanır bitincede kızar çığlığı basar, alkışı çok sever herşeyde dönüp bize bakar alkış yapar kesin bize alkış yapın demek istiyor diye düşünüyorum
Öpücük yok ama ısırır beni
yani aşağı yukarı aklıma gelenler bunlar

bizde baba ve anne amacına uygun kullanılıyor. Teyze için uğraşıyorum deye gibi çıkarttı ama teyzen nerede deyince teyzesine bakar. Dede demiyor henüz uğraşıyorum ama hiç çaba yok. Gel gel, cici, gıgı ( babasını gıdıklıyor), cici diyerek cee oynuyor bizimle hamm der birşey yerken.
Baybay ve gel işareti yapıyor, seni seni deyip parmak sallamayı öğrettim serisini yap deyince hımmm der parmağını sallar, çirkin olur bütün sevimliliğiyle, topunu atarım topunu bana getir deyip avcumu açınca alır getirir. Tarağını verince sözde saçını tarar, kırmızı balığı açınca sallanır bitincede kızar çığlığı basar, alkışı çok sever herşeyde dönüp bize bakar alkış yapar kesin bize alkış yapın demek istiyor diye düşünüyorum
Ay masallahhhhh kuzularà ya. Hemen hemen aynı şeyler . Bi zde yemek yerken bi babaya bi anneye die çatalı uzatir bize yedirir :KK66:

Kızlar ben hep mama Sandalyesi ne oturttup yediriodum. Öyle çok reddetti yemeği. Şimdi o cekmece karıştırır ken ta da oynarken falan. Tabağı bitirilio. Sizce bu yanlış mı . Yeniden masasinda mi yedirmeliyim

Kızlar ben hep mama Sandalyesi ne oturttup yediriodum. Öyle çok reddetti yemeği. Şimdi o cekmece karıştırır ken ta da oynarken falan. Tabağı bitirilio. Sizce bu yanlış mı . Yeniden masasinda mi yedirmeliyim
Canim acikcasi arastirmadim ama yemegin orada yendigini anlamasi acisindan mama sandalyesinde yediriyorum ben hep. Ne kadar yerse.. sıkıldıgını farkedersem biraz dolandirip tekrar oturtup yediriyorum.

Kızlar benim oğlum 3-4 gecedir 12 yi buluyor gece uykusuna yatması ve belirli bir saatten sonra yarım saatte bir uyanıyor, sizce ne olabilir sebebi yaa, dişler mi doyorum ama diğerlerini böyle çıkarmadık. Acaba sütüm mü azaldı gece yetmiyor diyorum.. Yada burnu hafif akıyor hasta mı ama önceki hastalıkları da böyle atlatmadık.. Bilmiyorum anlam veremiyorum, çalışıyorum da çok yorgunluk var üzerimde :KK43:

emeklemeye ayağa kalkmaya başladı bu hafta, acaba ondan mı? rüyasında görüyor tekrarlamak mı istiyor acaba
Evet canım bebekler yeni bir şey yapmaya başladıklarında (emeklemek, yürümek, oturur pozisyona gelebilmek vs.) uykuları bu dönemde çok bozuk olurmuş. Gece uyanip uyanıp bunları yapmaya çalışıyorlar. Sık uyanması bundan olabilir. Fakat neden geç yatıyor o da bununla ilgili mi bilemiyorum.

Maşallah canım ne güzel numaralar var tontişinde böyle :) Allah ağzının tadını gülen yüzünü bozmasın.

Canım ben mutlaka sofraya oturtuyorum. Bakıcımizi da bu konuda uyardim. Sofrada yediği kadar yiyor ve sofrada sadece yemek ile ilgileniyor. Oyuncağı da sofrada olan şeyler oluyor; yani ekmek, yemek, kasik gibi. Tv kesinlikle yok. Müzik bile acmiyoruz. Yemek istemeyince de zorlamiyorum. Öğün zamanı yemeyi ve sofranın adabini bilsin istiyorum. Hem böylece büyüdükçe de yemek yememe problemi yaşamam diye öngörüyorum, inşallah.

Vallahi sizin bebişler baya ilerlemiş benim kızım bu kadar çok sey yapamıyor senin alıntıladıgın arkadasın bebiside baya baya büyümüş :KK70: maşallah masallah bebişlere okuyunca sasırdım yani bizimki emeklemiyor bile :olamaz: Tembel olucak galiba :KK53:

Vallahi sizin bebişler baya ilerlemiş benim kızım bu kadar çok sey yapamıyor senin alıntıladıgın arkadasın bebiside baya baya büyümüş :KK70: maşallah masallah bebişlere okuyunca sasırdım yani bizimki emeklemiyor bile :olamaz: Tembel olucak galiba :KK53:

Çocuktan çocuğa değişiyor canım oda yapar kendini hazır hissettiğinde. Hareketlenincede yoruluyorum peşinde gezmekten dersin burada:)

X