- 22 Ocak 2017
- 5.223
- 9.243
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.781
Maşallah çok güzel gelişimi. Bıngıldak kapanmış ne güzel. Ben korkuyorum, bir şey olcak diye. Bakalım bizimki kapanmış mi?!.Canim bugun gittik doktora. Hic zorlama gelisimi gayet guzel ne zaman isterse o zamab emekleyecek ya da yuruyecek dedi :) 10.800gr 75cm olmus. Bingildak tamamen kapanmis. Alttan iki ustten iki disi cikmisti zaten, simdi ustteki dislerin yanindakiler hareketlenmeye baslamis.
Yani bebisin insiyatifine kaldik su an :) pasanin keyfinin gelmesini bekleyecegiz :)
Allah yardımcın olsun, kolaylık versin.İlk iki hamileliğime göre daha iyi canım şükür iğne var evet çok zorlanıyorum hiç yapasım gelmiyor iğneyi bulantı da var ama diğer hamileliklerimdeki kadar ağır değil
Öncekilerde ne yaşadığımı bi ben bilirim bir de Allah o kadar kötüydü ki
Bizim yatağı bildiğin oturma odasının ortasına koyduk iki kanepe arasına, kızım kanepeye tırmanıp düşse bile yatağa düşüyor ayağa kalkmaya fln çabalarsa yatağa düşüyor ben de yatakta yatıyorum sürekli öyle idare ediyoruz :)
Allah yardımcın olsun, kolaylık versin.
Siz kliniğe cevirmssiniz evi:))
İlklerin herşeyi daha zor oluyor gerçekten.bulanti falan ..Bende de iğne iki hamilelikte de vardi ama ikincide daha kısa süre kullandım.gercekten çocuk k can yakıcı ve stresli birşey.belki seninki de kısa sürede biter.
Benim iki tane düşük olmuştu.bu yuzden.Amin sağol canım benim
Sen neden iğne kullandın canım kan pıhtılaşması mı senin de?
Benim iki tane düşük olmuştu.bu yuzden.
Seninde öyleydi dimi?
Bakalım ne olacak bebisin .Bana erkek gibi geliyor:)seni tanımıyorum ama:)
Ay canım üzüldüm ya benim bir kere düşüğüm oldu
Ya kızıma olam hamileliğimden farklı geçiyor diye herkes erkek diyor ya bakalım vallahi sağlıklı hayırlı olsunlar yeter di mi :)
Benim bütün belirtiler tam tersiydi ilkimden.herkes erkek falan dedi.sonucta iki prenses oldu,:)
Gerçekten de sağlıklı olsun da ne olursa olsun .Bunu doğduktan sonra bütün içtenliğiyle hissedeceksin hiccc farketmiyir.
Benim oğlum ellerimizi bıraktığı yerde artık tek başına duruyor. Ellerini bıraktığımız zaman sağ ayağı ile adım atıp sol ayağını basmaya çalıştığında yere düşüyor. :) Tek elimizden tutup istediği yöne gidiyor artık.Ne diyecek doktoru bakalım... biz gereksiz evham yapıyoruz da biz de anneyiz canım böyle böyle büyüyecekler :)
Bu arada kızlar, ilk kimin bebeği yürüyecek çok merak ediyorum. İçimden bi ses @seda222008 seninki diyor canım:)
Bıngıldağı kapandığı için devit vermeye devam ediyor musunuz peki. Bizim az bişey kaldı. doktor 12. aydan önce kapanmaz dedi devite devam.Canim bugun gittik doktora. Hic zorlama gelisimi gayet guzel ne zaman isterse o zamab emekleyecek ya da yuruyecek dedi :) 10.800gr 75cm olmus. Bingildak tamamen kapanmis. Alttan iki ustten iki disi cikmisti zaten, simdi ustteki dislerin yanindakiler hareketlenmeye baslamis.
Yani bebisin insiyatifine kaldik su an :) pasanin keyfinin gelmesini bekleyecegiz :)
Canim bize 1 yasina kadar devam dedi. Kullaniyoruz o yuzden.Bıngıldağı kapandığı için devit vermeye devam ediyor musunuz peki. Bizim az bişey kaldı. doktor 12. aydan önce kapanmaz dedi devite devam.
Masallah bebegine :) bizimkine barbar conan diyorum ben, pek bi atraksiyonu yok su anda :) ama bizi taklit etmeye calisiyor. Baba yi bilincli olarak soyluyor, onun disinda emmek isterse mamma diyor. Baska da bisey yok :) zaten yerde surunuyordu epeydir ama klasik emekleme pozisyonuna 2 gundur gelip tekrar surunme poziyonu aliyor. Yurumeye pek hevesli diiliz ama top gibi zipiliyoruz :) bol bol guluyoruz.. oyuncaklarla iliskimiz dislemek ve yere firlatmaktan ibaret, hersey yerlerde.kızlar bebekleriniz Anne diyor mu. veya neleri söyleyebiliyor. neler yapıyor. Bizimki ge, dede, baba, ev, ofof, dırş, ha, mamş, diyor ama anne derken sadece "en" diye cevap veriyor. Arkadaşımın kızı 10 aylık bildiğiniz anne diyor. en sevdiği oyun yüzünü bulduğu her yere bastırmak. kitabında sadece ayıcığı eliyle gösteriyor. diğer şeyleri tanımıyor. Halkları çubuğa diziyor ama sadece iki tanesi yapabiliyor şimdilik. gel babası yapıyor. kollarını içten dışa doğru yuvarlak çizerek çeviriyor hızlıca. Bir tekerleme söylüyor kayın validem karşılıklı o hareketi yapıyorlar çok komik oluyor :)
Bu arada bir kaç gün önce ilk diş i çıktı kızımın.:) Bu akşam öyle aile arasında diş buğday i yaptık:)) başından pişmiş bir gday döktük.parti yaptık:) yaklaşık bir aydirda sürunuyordu iki gündür de dizlerinin üstüne emeklemeye başladı:) koltuktan zaten tutunup yuruyor.gulen yüzüm benim ya:)) hep gülüyor da ona öyle diyorum:)
Ay maşallah maşallah...o vakit ilk seninki yürüyecek inşallah canım. Benim kızım kollarından tutuyoruz yürüyor. Bir de cekyata tutunarak yürüyor. Geçen parkta 13 aylık bebek, yurutece koymuş annesi hala basamiyor yavrucak!Benim oğlum ellerimizi bıraktığı yerde artık tek başına duruyor. Ellerini bıraktığımız zaman sağ ayağı ile adım atıp sol ayağını basmaya çalıştığında yere düşüyor. :) Tek elimizden tutup istediği yöne gidiyor artık.
Bu hafta sonu bizim de kontrolümüz vardı. 79 cm 11 kilo olmuş. 9 ay 12 günlük olduk. doktor kilosuna taktı. 12.aya kadar 13 kiloyu geçmemeli dedi. porsiyonlarını düşürün dedi. Ama boyu uzun dedi. kafamızı karıştırdı bizim.
Kızlar benim oğlum 3-4 gecedir 12 yi buluyor gece uykusuna yatması ve belirli bir saatten sonra yarım saatte bir uyanıyor, sizce ne olabilir sebebi yaa, dişler mi doyorum ama diğerlerini böyle çıkarmadık. Acaba sütüm mü azaldı gece yetmiyor diyorum.. Yada burnu hafif akıyor hasta mı ama önceki hastalıkları da böyle atlatmadık.. Bilmiyorum anlam veremiyorum, çalışıyorum da çok yorgunluk var üzerimde
inşallah hasta olmaz cnm salgın varmış doktor öyle söyledi dikkat edin dedi. burnu da muhakkak çok rahatsız ediyordur cnm. umarım düzelir bir kaç gün içinde.Kızlar benim oğlum 3-4 gecedir 12 yi buluyor gece uykusuna yatması ve belirli bir saatten sonra yarım saatte bir uyanıyor, sizce ne olabilir sebebi yaa, dişler mi doyorum ama diğerlerini böyle çıkarmadık. Acaba sütüm mü azaldı gece yetmiyor diyorum.. Yada burnu hafif akıyor hasta mı ama önceki hastalıkları da böyle atlatmadık.. Bilmiyorum anlam veremiyorum, çalışıyorum da çok yorgunluk var üzerimde
Maşallah canım bebeğine neşeli bebek demekki. Bizimki herkese gülücük atıyor dışarıda normalde evdede neşeli ama çokda sinirli istediği olmayınca yüzünü buruşturup çirkin oluyor bizeBu arada bir kaç gün önce ilk diş i çıktı kızımın.:) Bu akşam öyle aile arasında diş buğday i yaptık:)) başından pişmiş bir gday döktük.parti yaptık:) yaklaşık bir aydirda sürunuyordu iki gündür de dizlerinin üstüne emeklemeye başladı:) koltuktan zaten tutunup yuruyor.gulen yüzüm benim ya:)) hep gülüyor da ona öyle diyorum:)
Maşallah canım az kaldı yürüyecek seninki. Koştururken verir o kiloları yaramaz. Boyuna kocaman bir maşallah uzun olacak anlaşılan.Benim oğlum ellerimizi bıraktığı yerde artık tek başına duruyor. Ellerini bıraktığımız zaman sağ ayağı ile adım atıp sol ayağını basmaya çalıştığında yere düşüyor. :) Tek elimizden tutup istediği yöne gidiyor artık.
Bu hafta sonu bizim de kontrolümüz vardı. 79 cm 11 kilo olmuş. 9 ay 12 günlük olduk. doktor kilosuna taktı. 12.aya kadar 13 kiloyu geçmemeli dedi. porsiyonlarını düşürün dedi. Ama boyu uzun dedi. kafamızı karıştırdı bizim.