2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Maşallah çok güzel gelişimi. Bıngıldak kapanmış ne güzel. Ben korkuyorum, bir şey olcak diye. Bakalım bizimki kapanmış mi?!.

Canım senin bebeğin birden yürüyecek. Yaşıni doldurmadan :) akıllı bebek bugünlerin kıymetini biliyor :))

Allah yardımcın olsun, kolaylık versin.
Siz kliniğe cevirmssiniz evi:))
İlklerin herşeyi daha zor oluyor gerçekten.bulanti falan ..Bende de iğne iki hamilelikte de vardi ama ikincide daha kısa süre kullandım.gercekten çocuk k can yakıcı ve stresli birşey.belki seninki de kısa sürede biter.

Amin sağol canım benim
Sen neden iğne kullandın canım kan pıhtılaşması mı senin de?

Benim iki tane düşük olmuştu.bu yuzden.
Seninde öyleydi dimi?
Bakalım ne olacak bebisin .Bana erkek gibi geliyor:)seni tanımıyorum ama:)

Ay canım üzüldüm ya benim bir kere düşüğüm oldu

Ya kızıma olam hamileliğimden farklı geçiyor diye herkes erkek diyor ya bakalım vallahi sağlıklı hayırlı olsunlar yeter di mi :)

Bu arada bir kaç gün önce ilk diş i çıktı kızımın.:) Bu akşam öyle aile arasında diş buğday i yaptık:)) başından pişmiş bir gday döktük.parti yaptık:) yaklaşık bir aydirda sürunuyordu iki gündür de dizlerinin üstüne emeklemeye başladı:) koltuktan zaten tutunup yuruyor.gulen yüzüm benim ya:)) hep gülüyor da ona öyle diyorum:)

Benim oğlum ellerimizi bıraktığı yerde artık tek başına duruyor. Ellerini bıraktığımız zaman sağ ayağı ile adım atıp sol ayağını basmaya çalıştığında yere düşüyor. :) Tek elimizden tutup istediği yöne gidiyor artık.
Bu hafta sonu bizim de kontrolümüz vardı. 79 cm 11 kilo olmuş. 9 ay 12 günlük olduk. doktor kilosuna taktı. 12.aya kadar 13 kiloyu geçmemeli dedi. porsiyonlarını düşürün dedi. Ama boyu uzun dedi. kafamızı karıştırdı bizim.

Bıngıldağı kapandığı için devit vermeye devam ediyor musunuz peki. Bizim az bişey kaldı. doktor 12. aydan önce kapanmaz dedi devite devam.

kızlar bebekleriniz Anne diyor mu. veya neleri söyleyebiliyor. neler yapıyor. Bizimki ge, dede, baba, ev, ofof, dırş, ha, mamş, diyor ama anne derken sadece "en" diye cevap veriyor. Arkadaşımın kızı 10 aylık bildiğiniz anne diyor. en sevdiği oyun yüzünü bulduğu her yere bastırmak. kitabında sadece ayıcığı eliyle gösteriyor. diğer şeyleri tanımıyor. Halkları çubuğa diziyor ama sadece iki tanesi yapabiliyor şimdilik. gel babası yapıyor. kollarını içten dışa doğru yuvarlak çizerek çeviriyor hızlıca. Bir tekerleme söylüyor kayın validem karşılıklı o hareketi yapıyorlar çok komik oluyor :)

Masallah bebegine :) bizimkine barbar conan diyorum ben, pek bi atraksiyonu yok su anda :) ama bizi taklit etmeye calisiyor. Baba yi bilincli olarak soyluyor, onun disinda emmek isterse mamma diyor. Baska da bisey yok :) zaten yerde surunuyordu epeydir ama klasik emekleme pozisyonuna 2 gundur gelip tekrar surunme poziyonu aliyor. Yurumeye pek hevesli diiliz ama top gibi zipiliyoruz :) bol bol guluyoruz.. oyuncaklarla iliskimiz dislemek ve yere firlatmaktan ibaret, hersey yerlerde.

Kızlar benim oğlum 3-4 gecedir 12 yi buluyor gece uykusuna yatması ve belirli bir saatten sonra yarım saatte bir uyanıyor, sizce ne olabilir sebebi yaa, dişler mi doyorum ama diğerlerini böyle çıkarmadık. Acaba sütüm mü azaldı gece yetmiyor diyorum.. Yada burnu hafif akıyor hasta mı ama önceki hastalıkları da böyle atlatmadık.. Bilmiyorum anlam veremiyorum, çalışıyorum da çok yorgunluk var üzerimde

Canım böyle etkinliklrrde ilk kızın nasıl tepki veriyor :)

Hayırlı olsun bu arada tatlım diş :)

Ay maşallah maşallah...o vakit ilk seninki yürüyecek inşallah canım. Benim kızım kollarından tutuyoruz yürüyor. Bir de cekyata tutunarak yürüyor. Geçen parkta 13 aylık bebek, yurutece koymuş annesi hala basamiyor yavrucak!

Kilo konusu beni de dusunduruyor; bizim kontrol de bu hafta. Bizimkiler yurudukce bir şey kalmayacak takma diyorlar; ben de kisitlamiyorum yemek noktasında. Bazen annelerimiz doktorlardan daha isabetli konuşuyor :)

gece uykusu için hazırlıklarınız ne zaman başlıyor cnm. her zamanki gibi aynı saatte uyutmaya çalışıyorsun da mı uyumuyor yoksa sen mi bırakıyorsun ne zaman isterse o zaman mı uyuyor.
Dişlerden olsa ağlaması da gerekir bizimki ağlıyordu durmadan 2 gece sürüyordu tüm dişlerde böyle oldu.
gece aralarında uyanma nedeni açlıktan değilmiş, sadece alışkanlıktan dedi bnm doktorum. ne kdr doğru bilemiyorum :) tabi gündüz yaptıklarını yapmaya çalışıyor da olabilir. bizimki uykuda bir anda tutunup oturuyor bir kaç saniye sonra yatıyor mesela. ara ara yapıyor bunu. ben muhakkak saat 9da uyku hazırlığına başlıyorum, en geç 10 da uyutuyorum. uykusu olmasa da zorluyorum. ileri ki zamanlar için düzenin oturması adına. 10da uyuduğunda 5e kdr kıpırdamıyor. artık hep aynı saatte mama verdiğim için her gece 5'te 10 cc de olsa içmek için sağ sol dönmeler başlıyor. uyanmasına zaman bırakmadan hemen mamasını veriyorum. devam uykuya. Doktor su kuvvetine mamasını hazırlayabilirsin dedi. bir aydır 150 cc suya 120 cc mama ekliyorum. bir ölçek eksik yani.

inşallah hasta olmaz cnm salgın varmış doktor öyle söyledi dikkat edin dedi. burnu da muhakkak çok rahatsız ediyordur cnm. umarım düzelir bir kaç gün içinde.

Maşallah canım bebeğine neşeli bebek demekki. Bizimki herkese gülücük atıyor dışarıda normalde evdede neşeli ama çokda sinirli istediği olmayınca yüzünü buruşturup çirkin oluyor bize hayırlı olsun dişiniz

Maşallah canım az kaldı yürüyecek seninki. Koştururken verir o kiloları yaramaz. Boyuna kocaman bir maşallah uzun olacak anlaşılan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…