2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
9. Ay asisi yapildiniz mi ?
biz 2 hafta önce gittik. ebemiz yaptırmayın dedi. normalde 12. ay aşısı bunlar zaten. Suriyeliler yüzünden öne alınan aşılar. zaten bakanlık yazı da gönderiyomuş bize daha gelmedi ama gelecek. tekrardan 12.aya çekiliyor aşılar. doktor sorar istiyo musun yapalım mı diye zaten. mecbur değilsin yaptırmaya. sonra yine yapılıyor zaten 12. ayda

Bizi de yarın çağırdı sağlık ocağı Aş ı için.neden yaptırmayan dedi 1 yaşında yapılmasını mı önerdi?
Bir de varmı kızamık aşısı yaptıran.Sıkıntı yasadiniz mı?

kkk aşıları, aşı takviminde 12. ay aşısı cnm. bize verilen karnede de öyle yazıyo. sağlık bakanlığının takviminde de. Doktor gerek yok. istersen yapıyoruz dedi. 9.ayda. yani 9. ay sadece boy kilo baş çevresi ölüçümü yapılan ve kan tahlili yapılan ay kontrolü. bizim ebemiz sureyelilerden dolayı belli bir müddet bu aşamayı bebeklere uygulamışlar. artık tehlike ortadan kalktığı için takvime göre uygulamaya devam ediyoruz. dedi. şimdi yaptırsam 12.ayda yine var mı dedim. yine yapılacak ama takibini kaçırırsın dedi. çünkü okulda da yapılacak bu aşılar. ay bu kaçıncıydı acaba yapıldı mı diye tereddüde düşersin dedi. bende amdem 12.ayda da var gerek görmüyorum dedim ve yaptırmadım cnm. sana doktor sunarsa şart mı yaptırmasam da 12.ayda zaten var diye belirt. ya da istiyorsan da yaptırabilirsin. bir zararı yok. sadece takibi zorlaşır ileriki yıllar için dedi. şimdi yaptırırsan 2 kere olmuş olacak ve okul çağında yaptırmak iyi değil aşı sayısı 3e çıkacak. sonra lisede yine var hatırlıyorum.

Pembelokum Canım senin nasıl gidiyor hamilelik.igne oluyor musun bunda da,bulantı falan başla su mi?

İlk iki hamileliğime göre daha iyi canım şükür iğne var evet çok zorlanıyorum hiç yapasım gelmiyor iğneyi bulantı da var ama diğer hamileliklerimdeki kadar ağır değil

Öncekilerde ne yaşadığımı bi ben bilirim bir de Allah o kadar kötüydü ki

Bizim yatağı bildiğin oturma odasının ortasına koyduk iki kanepe arasına, kızım kanepeye tırmanıp düşse bile yatağa düşüyor ayağa kalkmaya fln çabalarsa yatağa düşüyor ben de yatakta yatıyorum sürekli öyle idare ediyoruz :)

çok erken uyku değil mi yani gece uykusu 19.30. sonra sabah kaça kdr kesintisiz uyuyor ki cnm.

bizimki sabah 7 de kalkıyor 10 da uyuyor. 14te uyuyor. 18.00 de uyuyor. sonra 21.30 gece uykusu. sabah 8e kdr hiç uyanmadan uyuyor.
Maşallah canım kesintisiz uyuyor bebeğin gece ne güzel. Anladığım kadarıyla gündüz 3 kere uyuyor. Benim bebeğim 2 aydır üçüncü uykuyu bıraktı iki kere uyuyor. Bizde gece kesintisiz uyku diye bişey yok :) emzirerek uyuttuğum icin sabaha kadar en az 3-4 kere uyanıp tekrar emmek istiyor.
Bu aydaki bebeklerin 11 saat gece uykusu uyuması gerekiyormuş. Kışın akşam 8.30 sabah 8 uyurdu, şimdi akşam 7.30 sabah 7 uyuyor. Bazen akşam 8 oluyor, ama 8 buçuk veya 9 olmaz.

evet cnm gündüz 2 kere uyutmaya çalışsak da dayanamıyor. 3 kez gündüz muhakkak uyuyor. gece de evet 11 saat uyuyo 21.30dan önce uyutmadım hiç 3. ayından beri düzeni kayınvallidem ile kurduk. sabah 8e kdr uyuyo. ben kendime saat kurdum yatarken bizimle yemek yiyor. sonra 3te 180 cc mama içiriyorum uyanmasına zaman bırakmıyorum ben kalkıp hazırlıyorum uykuda içiriyorum. 3ten 8e kdrda içtiği mama tutuyor onu. gündüz de artık bizimle her öğün yemek yiyor. çok şükür yemek ve uyku problemi yok. tek problemimiz şu anda durmadan yürüme isteği. bizi bitirdi. belimiz koptu. zaten emekleminin E'si yok. Direkt yürücek herhalde. çok erken yatırınca da gece uykularını bölüyor bebekler. bence 9 a kdr durmasında bir problem olmaz. sizin için de iyi olur. ama tabi iş bebekte bitiyor. bebek dayanamazsa yapacak birşey yok cnm. maşallah bebeğine.

Gelişimi iyi olan bebekler emekleme evresini atlayıp yürümek istermiş canım, doktordan bunu duyunca benim içim rahatladı. Benim kızım yarın 9 aylık olacak ve emekleme yok, yürümek istiyor.

Gelişimi iyi olan bebekler emekleme evresini atlayıp yürümek istermiş canım, doktordan bunu duyunca benim içim rahatladı. Benim kızım yarın 9 aylık olacak ve emekleme yok, yürümek istiyor.
Bizimki ne emeklemek ne de yürümek istiyor, klinik vaka sanırım :))) heryere yuvarlanarak gitsin başka derdi yok :)

emeklemeyen bebekleri duydukça mutlu oluyorum :) bi bizimki değil diye içim rahatlıyo. çok takıntılıyım bu konuyo. bizden 8 gün küçük olan kız bebek evi emekleyerek talan ediyo. biz yerlerde yuvarlanıyoruz 5 dakika yüz üstü yatmaya tahammülümüz bile yok. okadar ciddi yani.

Seninki de çok tatlıymis ama :) koltuğa tutunarak yurumuyor mu?
Yok canim nerdeeee :))) koltuga dayali ayakta tutuyorum oyuncaklarini koyuyorum yurusun diye, kutuk gibi kendini geri birakiyor :)) yurume egzersizi yaptiriyim diyorum koltukaltindan tutup oldugu yere comuyor bu sefer :)
Yarin 9.ay kontrolumuz var doktoruna soracagim neler yapabilirim diye :)

Ne diyecek doktoru bakalım... biz gereksiz evham yapıyoruz da biz de anneyiz canım böyle böyle büyüyecekler :)

Bu arada kızlar, ilk kimin bebeği yürüyecek çok merak ediyorum. İçimden bi ses @seda222008 seninki diyor canım:)

Nasip canım bakalım. O yönde çok istekli ama annesine çektiyse çabuk yürür:)
Hasta oldu oğlum burun akıntısı öksürük var çok yüksek değil ama ateş 37.2 ile 36.6 arası oynuyor. Onu gezmeye götürecektim yarın iptal oldu biletleri açığa aldırdım nasip değilmiş o iyi o iyi olsunda başka zaman gideriz. Ihlamur portakal suyu ve buhar banyosu dışında ne yapabilirim ki

Kesinlikle kuşburnu canım...doğal kuşburnu alıp demleyebilirsin. Benim kızım çok severek içer, haftada bir yaparım.

Canim bugun gittik doktora. Hic zorlama gelisimi gayet guzel ne zaman isterse o zamab emekleyecek ya da yuruyecek dedi :) 10.800gr 75cm olmus. Bingildak tamamen kapanmis. Alttan iki ustten iki disi cikmisti zaten, simdi ustteki dislerin yanindakiler hareketlenmeye baslamis.

Yani bebisin insiyatifine kaldik su an :) pasanin keyfinin gelmesini bekleyecegiz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…