2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Huggies in mayo bez ini kullanan tanıdığınız var mı memnun kalmış mı? Yaz geliyor ya mayo bez lazım

Bir de ben uv korumalı mayo giydirmeyi düşünüyorum kızıma

Yaz için sizler ne düşünüyorsunuz?

Teşekkür ederim canım iyice büyüdüler yahu 1 yaş olacaklar az kaldı :)

Sorma canım geçensene bu zamanlar hazırlıklarını yapıyorduk şimdi onlarla oynuyoruz inanamıyorum bazen.
Kizlar bebeklerimizin doğum günleri de yaklaşıyor bu arada. Ben kendi adıma pek sevmem doğum günü falan ama bebegimin ilk yaşı olunca bi heveslendim. Her ne kadar bunları hatırlamayacak olsa da :)
Fakat çoğumuzun doğum günü ramazana denk geliyor. Bu konuda bir düşüncesi olan var mı? Gündüz kutlasak millet oruç (millet dediğim anneanne babaanne sadece aileler olacak) iftarı beklesek bebeler uyuyor.. içinden çıkamadım. Sanırım bişey yapamicam.

evet canım ben de öyle gözönüne koyuyorum ister denesin ister baksın :)
kendi hallerine bıraktığımız da da bişey yapmıyolar. :) erkek çocukları temmel oluyo biraz, misal benimki. :)
9.ayını ayın 22sinde tam doldurdu. inanınki ben zorlamasam yürümicek bile. son 17 gündür zorlaya zorlaya çabalarımın neticesini aldım. koltukta sıralama yapıyor. ellerimizi bıraktığında uzun süre kıpırdamadan duruyor. ayaklarının içi yere net basıyor. ilk sağ ayağını kullanıyo onu fark ettim. ellerimizi bıraktığında kıpırdamadan dururken sağ ayağını atmaya cesaret ediyor ama sol ayağı atmadan düşüyor. Annem 1 ay içinde yürür böyle giderse dedi. inanınki ben zorlamasam yürüme hayali 18.i aylara kalacak :) Biz de emekleme de yok. yerde tekerleniyor. Doktor illaki yapacak yürüyecek ama niye şu anda yapması gerekenleri geç yapsın dedi. Bir nevi antreman yaptırarak öğretebilirsin dedi. Yoksa bize kalsa hiç zorlamazdım. ama şu anda 2 haftada tek başına durup ilk sağ ayağını atacak kdr ilerledi. işaret parmağımızı tutup istediği yöne doğru bizi yönlendiriyor. sevdiği bir şeye yaklaşınca elimizi bırakıp duruyor kıpırdamadan. Bizde ters tepme olmadı çok şükür. paylaşmak istedim.

Kizlar bebeklerimizin doğum günleri de yaklaşıyor bu arada. Ben kendi adıma pek sevmem doğum günü falan ama bebegimin ilk yaşı olunca bi heveslendim. Her ne kadar bunları hatırlamayacak olsa da :)
Fakat çoğumuzun doğum günü ramazana denk geliyor. Bu konuda bir düşüncesi olan var mı? Gündüz kutlasak millet oruç (millet dediğim anneanne babaanne sadece aileler olacak) iftarı beklesek bebeler uyuyor.. içinden çıkamadım. Sanırım bişey yapamicam.
ben de aile için de yapacağım. haziran 22 doğumlu. perşembeye denk geliyo pazar akşamı büyük anneler babalar ile iftar eşliğinde mum üflicez. yapmadan olmaz. Sizde hafta sonuna denk getirip iftarı yaptıktan sonra doğum günü masasına geçip pasta kesebilirsiniz. ben böyle hayal ettim. iki masa hazırlayıp hem iftar hem doğumgünü masası, balonlar, şamdanlar süsler, cupcake hazırlıkları vs.

o gün biraz daha geç yatar. benm oğlum zaten rutin olarak ne saat 10dan önce ne de saat 10dan sonra yatırmam ama o gece 11e kdr durur diye düşünüyorum. gerçi herşey ona bağlı ben böyle hayal ettim bakalım uygulaması nasıl olacak :)

kızlar bnm oğlumun göbeği hastanede ilk kontrolde düşü(1 hafta sonra) doktor yaktı göbeğini. belli aralıklarla badysinde sarı kurumuş akıntı görüyodum. kendi gittiğim doktorum bi krem yzdı bunu sür geçer dedi ki 10 günede geçti. bazı bebeklerin göbek delikleri akar 1 yaşına kdr dedi. hiç olmadı böyle bir sorun 8 aydırdır. taki geçen gün yine badysinde kurumuş akıntı gördüm ve göbek deliği yine içi hafif kızardı. şimdi o kremden yine sürdüm bu sabah kızarıklık geçmişti. kontrolümüze 2 hafta var. böyle bir olay yaşayan var mı. acı yok sanırım çünkü bayağı bir kuvvet uygulayarak tepkisini öğrenmek adına o bölgeyi biraz sıkıştırdım. güldü durdu.

İftar vermek şeklinde bir kutlama olabilir iftardan sonra da pasta keseriz bebekler amlamasa da ilerde fotoğraflara bakıp mutlu olurlar

kızlar bnm oğlumun göbeği hastanede ilk kontrolde düşü(1 hafta sonra) doktor yaktı göbeğini. belli aralıklarla badysinde sarı kurumuş akıntı görüyodum. kendi gittiğim doktorum bi krem yzdı bunu sür geçer dedi ki 10 günede geçti. bazı bebeklerin göbek delikleri akar 1 yaşına kdr dedi. hiç olmadı böyle bir sorun 8 aydırdır. taki geçen gün yine badysinde kurumuş akıntı gördüm ve göbek deliği yine içi hafif kızardı. şimdi o kremden yine sürdüm bu sabah kızarıklık geçmişti. kontrolümüze 2 hafta var. böyle bir olay yaşayan var mı. acı yok sanırım çünkü bayağı bir kuvvet uygulayarak tepkisini öğrenmek adına o bölgeyi biraz sıkıştırdım. güldü durdu.

Bir bilgim yok malesef geçmiş olsun bebişine

Kızım 10 aylık olmasına 10 gün kala fln diş çıkardı sonu
p
Öncelikle geçmiş olsun. Benim yegenimde benzer bir durum olmuştu 8.ay civarında. Çok güldugunde ve agladiginda oluyordu. Ablam doktora goturmustu ama onun doktoru çok önemsemedi. Bir yaşına kadar olabiliyor demiş. Senin durumunu bilemem tabi, ezbere konuşmuş olmak istemem canım...

Kızım 10 aylık olmasına 10 gün kala fln diş çıkardı sonunda ilk dişi :skandal:

Ucundan azıcık görünüyor ne zaman tamamı görünür?

Bir de emeklemeye başladı ne kadar şeker oluyormuş bir bebek emekleyince:emir_bebek:
Hadi gözün aydın olsun:)
Bir de benim kızımda çıkarsa dişini mahvolduk diş cikarabilme sikintisindan
Çok huzursuz hastalık da üstüne geldi...

Emeklemesi çok tatlı oluyor gerçekten:))

Dış ucu az çıktıktan kısa sürede uzuyor bir haftada bakmışsın belki de yanında ki dışı de çıkar.buyuk kızımın iki dışı aynı gün çıkmıştı mesela.

Doğum gününu ben de aile arasında ufak bir merasim şeklinde kutlamayı istiyorum:KK66:
İlk yaş günü ya ...
ilk kızıma yaptım foto,video var büyüyünce ablama yapmışsın bana niye yapmadın demesin sonra:))
İftar sonrası pasta keseriz .

Kızlar bu arada yazmaya doğru düzgün fırsat bulamıyorum.benim kız mn gözünde kayma vardi.geçici olduğunu ümit ederek bekledik ama maalesef geçmeyince dok.gisterdik.arastirma hastenesine gittik.
Şaşılık bölümüne sevk etti.10 gün sonra randevu verdi.bakalim ne diyecek . Üzülüyorum inşaallah geçer.
Sizlerde varmı böyle bir durum

Kızlar bu arada yazmaya doğru düzgün fırsat bulamıyorum.benim kız mn gözünde kayma vardi.geçici olduğunu ümit ederek bekledik ama maalesef geçmeyince dok.gisterdik.arastirma hastenesine gittik.
Şaşılık bölümüne sevk etti.10 gün sonra randevu verdi.bakalim ne diyecek . Üzülüyorum inşaallah geçer.
Merhaba, daha önceki mesajlarda da demiştim: hepimizin bebeğinde doğuştan gelen bir takım problemler var canım. Benim kızımda göz yaşı kanalı tıkanıklığı vardı. Başka bi arkadaştan dil bağı varmış, kiminde kalça cikikligi vs. Senin kızında da böyle bir şey varmış, sukur ki bunlarin hepsinin tedavisi var. Şaşılık da kolaylikla tedavi ediliyor artık. Tedavide verdikleri bazı egzersizler olacak, onları aksatma yeterki...çok geçmiş olsun, Allah bu süreçte sana da sabır ve güç versin...

Merhaba, daha önceki mesajlarda da demiştim: hepimizin bebeğinde doğuştan gelen bir takım problemler var canım. Benim kızımda göz yaşı kanalı tıkanıklığı vardı. Başka bi arkadaştan dil bağı varmış, kiminde kalça cikikligi vs. Senin kızında da böyle bir şey varmış, sukur ki bunlarin hepsinin tedavisi var. Şaşılık da kolaylikla tedavi ediliyor artık. Tedavide verdikleri bazı egzersizler olacak, onları aksatma yeterki...çok geçmiş olsun, Allah bu süreçte sana da sabır ve güç versin...

Sağol canım teşekkür ederim.
Göz kanalı tıkanıklığı da var kizimda.sol göz hemen düzelmişti de sağ göz de hala var.Masaj yapıyorum.
Sanırım gözlük verecektir dok. Muayene de öyle bir dedi ama.nasil yaptırırım, gözlük nasıl alistiririm çok zor olacak.ablasi bir yandan o bir yandan çekip atarlar artık:KK43: :)

Geçmiş olsun canım inşallah geçici biseydir. Erkenden farkedip götürmekle iyi yapmışsınız. Bebeğin ilk haftalarında biz de şaşılık gördük ama doktor normal olduğunu söylemişti bebeklerde oluyormuş. Bu arada 1 yaşta rutin göz muayenesi var.

İftar vermek şeklinde bir kutlama olabilir iftardan sonra da pasta keseriz bebekler amlamasa da ilerde fotoğraflara bakıp mutlu olurlar
Evet o bakımdan katılıyorum ben bile bu yaşımda açıp açıp 1 yaş doğum günü fotoğraflarına bakıyorum bazen :)
Ben asıl bebeği o saatte nasıl uyanık tutarım onu düşünüyorum. Bizimki gitgide havanın erken aydınlanmasıyla akşam da 19.30da uyuyor:uykucu: iftar 20.30da. Yemek yendi pasta kesildi olacak 21.30 22.00 artık o uyur biz kendi kendimize takiliriz :KK70: Ya bu uyku saati konusuna acayip takıntılıyım 1 gün bile aksatsam düzeni bozulacakmis gibi geliyor.

Bende çocukken vardı gözlük ile düzeldi canım

X