2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Benmki öyle banyoyu hiç sevmiyoruz ama bi yöntem buldum o işe yarıyo ben yıkanıyorum sonra babası getiriyo üstünü çıkartıp kucağımda yıkıyorum öyle ağlamıyo ama bazen emiyo beni :KK70:
Ben de babasının kucağında yıkıyorum da aynı .. benim kucağım olsa da farketmez bence..küçükken hiç ağlamıyodu ne güzel

Maşallah yavruya gayet iyi .
Bende aşı konusunda kararsız kaldım. Doktoru aile hekimine bıraktı bazı bölgeye göre öneriliyor dedi. Sağlık ocağındaki hemsire mız de bana bıraktı zaten 12.aydaki aynı aşı dedi.kararsız kaldim
Ayy sahi öyle mi boyuna göre zayif dediler de :KK43: çok hareketli yedigini yapio zaten. Nasıl kilo alacak ki . . Valla beni aradilar . Bi sonra ki 12.ay da dedi

Ayy sahi öyle mi boyuna göre zayif dediler de :KK43: çok hareketli yedigini yapio zaten. Nasıl kilo alacak ki . . Valla beni aradilar . Bi sonra ki 12.ay da dedi
Boyuna göre mi dediler! İnsanlar da olumsuz konuşmak icin ne diyeceğini şaşırmış! Gayet güzel cnm ve boylu da maşallah. Motor gelişimi nasıl biraz bilgi verebilir misin?

Boyuna göre mi dediler! İnsanlar da olumsuz konuşmak icin ne diyeceğini şaşırmış! Gayet güzel cnm ve boylu da maşallah. Motor gelişimi nasıl biraz bilgi verebilir misin?
Su ara biselere tuTunp kalkmalar basladi. Bay bay yapar arkamzdan. Kafasını sallar müzik duyunca . Emeklemesi hızlı . Çok şükür bencede iyi ya. Dimi .

Su ara biselere tuTunp kalkmalar basladi. Bay bay yapar arkamzdan. Kafasını sallar müzik duyunca . Emeklemesi hızlı . Çok şükür bencede iyi ya. Dimi .
Bence çok iyi. Olması gerektiği gibi. Motor gelişimi de çok güzel. Daha ne olsun. Sukredelim. Dün haberlerde bir bebeğin kolu ampute idi, o kadar üzüldüm ki...kan dolaşımı olmayınca ailesi bu kararı almış ve kolunu kaybetmiş! Allah sağlıklı verdi bizlere, inşallah sağlıklı bir şekilde büyütmeyi de nasip etsin...

Kızlar bizde bugün sağlık ocağına gittik 14 haziran doğumlu kızım 74 cm ve 9600 gr çıktı son 1 ayda 200 gr almış sadece bana baya az geldi bide kızımın baş çevresi doğduğundan beri küçük çıkıyordu hala da aynı 43.5 geldi ve bingildagi baya kapanmaya baslamis korkuyorum

Canım tarif etsene nasıl yapıyorsun ben de bir türlü tutturamıyorum da. Günlük sütle deniyorum ben de.
Ah canım tebrik ederim, takvimin hayırlı uğurlu olsun.
Canım ben yoğurdumu anlatayım sana.
Öncelikle tek kişilik cam yoğurtların kaplarından var bende 3 tanesi için yarım kilo günlük süt yeterli oluyor. Bunlarda yapmamın sebebi hem camları kalın olduğu için mayalanma daha kolay, ikincisi sulanma olmuyor içinden almadığım için.
İlk iş ısıtıyorum, kaynatmıyorum. Küçük parmağım 7 ye kadar dayanıyorsa tamamdır. Önceden oda ısısında tuttuğun bir tatlı kaşığı yoğurda bu ısınan sütten 3 kaşık alarak bir yandan karıştırarak birleştiriyorum. Sonra bunu yavaşça tencereye döküyorum ve tahta kaşıkla sadece iki kez yavaşça karıştırıyorum. Önceden hazırladığım cam kafelere hemen boşaltıp üzerlerine önceden hazırladığım bir parça kağıt havlu ve kapağını kapatıp hemen sarıp kaloriferin altına koyiyorum. Direkt yere koymuyorum altına da kalın bez koyuyorum yerden soğumasın diye. 5-6 saat sonra çok sallamadan kapağı havlu kağıdı alıp buzdolabına koyuyorum.

Kızlar bizde bugün sağlık ocağına gittik 14 haziran doğumlu kızım 74 cm ve 9600 gr çıktı son 1 ayda 200 gr almış sadece bana baya az geldi bide kızımın baş çevresi doğduğundan beri küçük çıkıyordu hala da aynı 43.5 geldi ve bingildagi baya kapanmaya baslamis korkuyorum
Maşallah canım kilosu boyu çok güzel. Sen hiç sıkıntı yapma kendine yoktur bir problem. 43.5 ayına göre küçük değil ki bildiğim kadarıyla alt ve üst sınır arasında. Ama doktor kontrolünde sorarsın izah eder doktorun.

Kafa büyüyorsa sıkıntı yok benm kızımın bıngıldağı 5 aylıkken kapandı 3. Ayda bvitamini kestim bebeğinde maşallah gayet iyi benm kız 3 haziran 72cm 8400. Gr kafa 44

Ah canım tebrik ederim, takvimin hayırlı uğurlu olsun.
Canım ben yoğurdumu anlatayım sana.
Öncelikle tek kişilik cam yoğurtların kaplarından var bende 3 tanesi için yarım kilo günlük süt yeterli oluyor. Bunlarda yapmamın sebebi hem camları kalın olduğu için mayalanma daha kolay, ikincisi sulanma olmuyor içinden almadığım için.
İlk iş ısıtıyorum, kaynatmıyorum. Küçük parmağım 7 ye kadar dayanıyorsa tamamdır. Önceden oda ısısında tuttuğun bir tatlı kaşığı yoğurda bu ısınan sütten 3 kaşık alarak bir yandan karıştırarak birleştiriyorum. Sonra bunu yavaşça tencereye döküyorum ve tahta kaşıkla sadece iki kez yavaşça karıştırıyorum. Önceden hazırladığım cam kafelere hemen boşaltıp üzerlerine önceden hazırladığım bir parça kağıt havlu ve kapağını kapatıp hemen sarıp kaloriferin altına koyiyorum. Direkt yere koymuyorum altına da kalın bez koyuyorum yerden soğumasın diye. 5-6 saat sonra çok sallamadan kapağı havlu kağıdı alıp buzdolabına koyuyorum.

Teşekkür ederim canım

Kızlar gecen gün yulaf unu almıştım bebeğime kek filan yapmak için ilk defa alıyorum kekin tadı acımsı oldu bu normal mi yoksa bayat mı aldım

Maşallah canım kilosu boyu çok güzel. Sen hiç sıkıntı yapma kendine yoktur bir problem. 43.5 ayına göre küçük değil ki bildiğim kadarıyla alt ve üst sınır arasında. Ama doktor kontrolünde sorarsın izah eder doktorun.
İnşallah sorun olmaz canim boyu ve kilosuna göre baya küçükmüş bakalım doktorumuz ne diyecek

Ya kızlar benmi abartıyorum.
Bugün bir arkadaşım ben açıyorum tablet i koyuyorum besigine ohhh 15 dk rahatım diyor.
Ben şimdiye kadar en fazla TRT Çocuk açtım 10 dk oda.onun dışında gündüz tv kapalı evde zaten ben sevmem gündüz programlarını. Akşamda yemekte babası haberleri açarsa en fazla ondanda yüzü dönük bize sofrada . Telefon falan hiç vermedim.sadece birkaç şarkımız var yemek yerken onları açarım ama telefonu göstermem sadece dinler.

Tabiki oynayacaklar büyüyünce illaki verilir ama çok erken gibi şuan bilemedim.

Bugün bir arkadaşım ben açıyorum tablet i koyuyorum besigine ohhh 15 dk rahatım diyor.
Ben şimdiye kadar en fazla TRT Çocuk açtım 10 dk oda.onun dışında gündüz tv kapalı evde zaten ben sevmem gündüz programlarını. Akşamda yemekte babası haberleri açarsa en fazla ondanda yüzü dönük bize sofrada . Telefon falan hiç vermedim.sadece birkaç şarkımız var yemek yerken onları açarım ama telefonu göstermem sadece dinler.

Aslında doğru yapıyorsun canım. Bende normalde hep oğlumla oynarım ama mesela yemek yaparken mama sandalyesinde fln durmak istemez huysuzluk ederse görüntü izletmeden çocuk şarkıları açıyorum yada kendim söylüyorum o şarkıları ona şirinlikler yaparak. Tv açık olsada dönüp bakmıyor şükür sadece reklam başlarken sesinden tanıyor hemen tv ye dönüyor biriki reklam izletip kanalı değiştiriyorum. Birseyler yerken ne tv ne oyun. Doktorum bu konuda uyardı çünkü. Ama çabuk alışıyorlar herşeye. KP birkaç gün önce çocuk şarkısını görüntülü açmış o günden beri telefona bakıp höö hüüü gibi sesler çıkartıyor şarkı dinlerken. Telefona uzanıyor yani sanırım görüntü istiyor.

Hmmm benim de o zaman emzirmeden kaynaklıdır ya di mi üzülüyorım çünkü olmuyor diye

İşte imtihan dünyası istemeyen kazara hamile kalır ben istedim henüz olmadı:))

O altı sene ne zor geçmiştir senin için ama neyse ki bebeğiniz kısmetiyle gelmiş

İkinci de hem kısmetiyle hem de çok bekletmeden gelir inş:)
Canim hamile misin tam alıntı okuyorum ben de hayırlı olsun ya ne zaman öğrendiniz :halay:

Canim ben meyve sebzeleri severek yemiyor açıyorum 5 dk olmak kaydı ile napıyım başka yemeklere de satmaya başladı biraz onu yollamam lazım.

Ben de izletmiyorum. Şöyle dusun beyin gelişimleri hızlı bir şekilde ilerliyor ve 5 duyu organlarından en fazla dokunma,isitme ve görsel en gelişmiş durumda. Eğer uyariciyi tat değil de görsel ve işitsel verirsek tabii ki görsel ve isitsele ağırlık verdigimizden yemek yeme davranışını öğrenememiş oluruz. Evet yemek yer ama ne yediginin farkına varmaz ve tat duyusu ikinci planda kalır. Az olsun öz olsun. Tüm dikkat ve algısı yemek üzerine olsun ki tat duyusu gelişsin. 2 yaşına kadar kesinlikle uzak tutmak gerekiyor. Sonrasında da kontrollü izin zaten...
Bebeğimizi düşünürsek şimdiden zorluğunu çeker izletmeyiz ama kendimizi dusunursek kolay olsun, yesin de icim rahat olsun dersek video, tv vs açılır...tercih anneye kalmış.

Doğru yapıyorsun canım. Ekranlar (tv olsun tablet olsun her türlü görüntülü içerik) bebeklerin beyin gelişimini olumsuz etkiliyor. Ayrıca aşırı uyarıcı. Bu da uyku kalitelerini etkiliyor. Bizim evde tv yok. İlerde çocuğum olursa zaten kaldırırım diye hiç almadık. Ama ne zamana kadar koruyabiliriz çocukları tabi o tartışılır. Belli bir yaştan sonra içeriği denetlemek şartıyla çok da öcü olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta telefonlar tabletler hayatımızın bir parçası. Fakat şu an erken.

X