- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.728
- 32
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #53.921
1 puf sıkıyorum ağZına
Kızlar doktorumuzun verdiği beslenme tablosu bu cumartesi kontrole gidicez. Bekleyemicez mail atar mısınız dedim mail attı :) Hepsini veriyorum zaten. Sadece bu tabloda ekstra ceviz var artık.
PembeLokum çok geçmiş olsun. inşallah şimdi iyidir. Bir kaç gündür giremiyodum, şimdi gördüm. Bebekleri çok havaya zıplatınca da oluyomuş biyerde okumuştum. biz yapıyoduk zıplatmayı. bıraktım okuduğumdan beri.
7 -8 AY ARASI BEBEK BESLENME MENÜSÜ
Gündüz 2 VEYA 3 Öğün – Gece 2 Öğün Formül Mama
Gündüz 3 saat kuralı, gece 4 saat kuralı uygulanmalıdır.
1.SAAT: 09.00 KAHVALTI
2 küp Burgu Peynir (Tuzu Alınmış)
1 Adet Zeytin (Tuzu Alınmış)
1 Kâse Yulaflı Mama (içerisine 1 adet öğütülmüş ceviz) veya Suyla ıslatılmış 6-7 adet bisküvi (içerisine 1 adet öğütülmüş ceviz)
1 Yumurta Sarısı
1 çay bardağı ıhlamur çayı
2. SAAT 12.00 ARA ÖĞÜN
Formül Mama
3. SAAT 13.00 ARA ÖĞÜN
Meyve Püresi ve Sebze Püresi (Aperatif)
4. SAAT 15.00 ÖĞLEN YEMEĞİ
1 Kâse Çorba Doyacağı Büyüklükte, (İçerisine bir miktar kıyma eklenebilir. Tatlandırılması için yarım diş sarımsak ve tereyağı) (LAHANA HARİÇ TÜM SEBZELER (GAZ YAPABİLİR), BAKLAGİLLERİN HEPSİ) TUZ, BAHARAT VE BOL SALÇALI YEMEKLER HARİÇ.
5. SAAT 16.00 ARA ÖĞÜN
Meyve Püresi veya Sebze Püresi (Aperatif)
6. SAAT 18.00 - 1. AKŞAM YEMEĞİ
Formül Mama (İSTEĞE BAĞLI ÇORBA DA VERİLEBİLİR)
5. 21.00 - 2. AKŞAM YEMEĞİ
FORMÜL MAMA
Eyvah bizim daha hiç diş yok yolumuz uzun yanicnm bizim de 4. aydan beri öyle gece gözler kapalı kafa bir sağ bir sol kopacak resmen. şu anda 7. ayı dolacak 10 gün sonra 2 tane kocaman diş var.
Yani o sağ sol dönmeler kulak ağrısından dolayı oluyo. bu da dişin çıkacağı anlamına geliyor. 25 gündür yapmıyodu. bu akşam yine başladı sağ sol dönmeler. Akşam üst damaklarında sivrilmeler fark ettim sanırım üst dişimiz de çıkıyo.
Canım nasılsıınn gülsima nasıllSağol canım eşim bebeğimizi çok hoplatır uçurur ondan mı oldu ki ilk defa duydum böyle sebep
Bu nasıl menü Aman yarabbi bnm bebeğim 2 çay kaşığı yoğurt yeyince bayram ediyorum ben böyle bir kahvaltıyı yaptığımı hayal bile edemiyorum
Hem zeytin hem peynir hem yum sarısı hem de 6 7 bisküvi yiyecek öyle mi ahahahkeşke yese
Kızlar benim bebeğim 6 ay 3 haftalık oldu henüz dişimiz çıkmadı disi cikanlar varmı bu arada ne sıkıntıları oldu bide sizinkiler nasıl uykuya dalıyorlar
Benim oğlum 28 haziran doğumlu. Alttan bir dişi çıktı 4 gün önce. Bizde ateş ya da uykusuzluk olmadı ama elleri devamlı kulağındaydı, bir de ara sıra çığlık atıyordu herhalde sancı yapıyordu. Gece uykusunda bazen inliyordu. Sonra bir sabah emzirirken bana hissettirdi minik pirhanam :) şimdi korka korka emziriyorum, allah yarattı demeden ısırıyor :)Kızlar benim bebeğim 6 ay 3 haftalık oldu henüz dişimiz çıkmadı disi cikanlar varmı bu arada ne sıkıntıları oldu bide sizinkiler nasıl uykuya dalıyorlar
O zaman muhtemelen diş geliyordur.Bnm kizimda geceleri zor dalıyor uykuya dediğiniz gibi gece inlemesi var ağlayarak uyanıyor bende sallayarak yada emzirerek uyutuyorum aslında neşeli bi bebek genelde bnmki 23 haziran doğumlu
yani var gibi. bizim 4. ayından beri o sağ sol dönmeler, kafayı sağ sol oynatmalar vardı. 6. ayının ilk günleri 2 tane birden çıktı.Eyvah bizim daha hiç diş yok yolumuz uzun yani
evet cnm. havaya zıplatma çok olunca düğümlenme oluyomuş. hatırladım. kayınvalidem göndermişti faceden :)Sağol canım eşim bebeğimizi çok hoplatır uçurur ondan mı oldu ki ilk defa duydum böyle sebep
Bu nasıl menü Aman yarabbi bnm bebeğim 2 çay kaşığı yoğurt yeyince bayram ediyorum ben böyle bir kahvaltıyı yaptığımı hayal bile edemiyorum
Hem zeytin hem peynir hem yum sarısı hem de 6 7 bisküvi yiyecek öyle mi ahahahkeşke yese
evet cnm. havaya zıplatma çok olunca düğümlenme oluyomuş. hatırladım. kayınvalidem göndermişti faceden :)
bizim kine bu menü tık demiyo. ama beyefendi bir kaç gündür mamasını içmiyo. ağrısı var sanırım huysuzluğu üstünde. ek gıdayı yiyo löplöp. büyüme atağı geçiriyo galiba. artık ona bağlıyorum. eklem yerleri ağrıyomuş böyle günlerde. anne sütü içiyosa seninki ondan yemiyodur ek gıda. memeni bekliyodur.
Canım parçaları buzdolabında tutuyorsan hiç problem olmaz. Hatta parçaları silmesen de sorun olmaz. Buzdolabında 3 gün süt saklayabiliyoruz sonuçta. Ben de senin gibi yapıyorum. 10.30 gibi sağıp parçaları ve sütü dolaba koyuyorum. Sonra öğleden sonra aynı şeyi yapıyorum. Akşam da alet edevatı steril edip ertesi güne hazırlıyorum :)Kızlar ben çalışmaya başladım.. Günde 2 kere sütümü sağıyorum, şimdi size yönetimimi anlatayım doğru mu yanlış mı sizce? 10.30 gibi bir kere sağıyorum, sütü süt poşetine alıp pompanın parçalarını kağıt havluyla güzelce siliyorum. Sildiğim parçaları buzdolabına koyuyorum. 14.00-14.30 gibi bir kere daha sağıp sütü yine hemen süt poşetine alıyorum, pompa parçalarını yine buzdolabına koyuyorum.. Maalesef sadece tuvalette yıkama imkanım var onu da ben tercih etmiyorum. Sizce bu şekilde hijyenik oluyor mu? Sizin kullandığınız başka bir yöntem var mı?
işte emen bebeğin ek gıda serüveni biraz zorlu olabiliyor. bizimki 60 günlük kesildi sütten hep mama emdi. o yüzden ek gıdaya çok çabuk alışmış oldu. ama muhakkak vermelisin ek gıda. büyüdükçe hiç yemicek aklı erdikçe memik diye tutturcak. eltimden biliyorum. çok zor alıştı ek gıdaya. artık 1 yaşındaydı nerdeyse hala bir kaç kaşık ile doyuruyodu karnını. sütü çok olmasına rağmen hemen memeden kes demişti doktoru. koca kız 3 yaşındaydı hala memikleri elleyip süt var mı diyodu. yemek kavgası yapıyodu kızıyla. yemeğini yemezsen memik yok diyodu. neyse anlatmim daha fazla. :). ama ek gıdaya zorla cnm. nasılsa 7 ayını bitiriyolar. ya da seninki bitirmiştir bile. seni de emsin ama ek gıda saatinde mesela yemezse emzirme, 1 saat sonra yine o yemediği ek gıdada ısrar et. sonra emzir bence cnm. Yani yine de sen bilirsin gerçi çocuğunu tanıyosun. sütünü de heba etme, sadece ek gıda saati geldiğinde ek gıdaya ısrar etki ciddi olduğunu anlasın. Bilemiyorum ki. cnm.Emzirmeden ek gıda vermem gerek o da sürekli meme diye tutturuyor uyandığında hemen emmeye alışkın tabi o arada rk gıda hazırlamaya calısıyorum aç karnına biraz yiyor hiç değilse
Biraz yiyor sonra yine meme diye tutturuyor hemen
Emzirmek iyiydi nerden çıktı bu ek gıda :)
Aynıymış yöntemimiz :) Çok sağol canım paylaşımın için :)Canım parçaları buzdolabında tutuyorsan hiç problem olmaz. Hatta parçaları silmesen de sorun olmaz. Buzdolabında 3 gün süt saklayabiliyoruz sonuçta. Ben de senin gibi yapıyorum. 10.30 gibi sağıp parçaları ve sütü dolaba koyuyorum. Sonra öğleden sonra aynı şeyi yapıyorum. Akşam da alet edevatı steril edip ertesi güne hazırlıyorum :)