Bak sende de aynı problem var cnm. nedense sadece anne sütü emen bebeklerde ek gıda problemi yaşanıyor. o kdr çok ki çevremde anlatsam uzun uzun hikaye olur. anne sütünden kesinlikle mahrum kalmamalı ama ek gıdaya da alışması lazım doktorunla konuşsana. 4 5 ay sonra 1 yaşına girecekler. ne desem boş cnm. bizimki 60 günlük memeden ayrıldı. sonra hem mama içti. 4 aylık ek gıdaya başladık. şu anda katı yiyecekleri bile yiyor. Maşallahımız var Çok şükür. yemek konusunda bir sıkıntı yaşamıyorum. köfte parçası çorbadaki tavuk parçaları vs. sert gıdaları da çiğniyor. Kakasına bakıyorum midesi öğütüyo ki kakada parça olarak çıkmıyo hiç bişey. zeytin vs. herşeyi yiyor şu anda. Muhakkak doktoruna sor. sana bir liste çıkarsın. menü çıkarsın bana doktorum menü veriyo her kontrolde. gündüz 3, gece 2 kere mama içmesi yeterli dedi. onun dışındaki öğünler doyduğu kadar yemek veriliyo. Sor cnm sen doktoruna. Anne sütü çok önemli. ee yemek yemeye alışması için ek gıda da gerekli
çok zor.
Bak hep aynı şeyi örnek veriyorum ama, arkadaşımın kızı 1 yaşını 6 ay geçti artık. anne sütü emdi ilk 6 ay, hala da anne sütü içiyor devam. 6.ayda ek gıdaya azar azar başladı hal ve hala gündüzleri 1 çay bardağını geçmiyormuş ek gıdası. yemiyo. şu anda onun aklına gelebilecek herşeyi yemesi lazım demiş doktor. tembel teşhisi koyulmuş. bebek kendi yemiyo nerden baksan 1,5 yaşında hala %90 anne sütü içiyo. ve doktoru yanlış yol izlemişsin bile demiş. Anne sütü çok çok önemli. zor bir geçiş dönemi. bir öğün ek gıda. bir sonraki beslenme anne sütü, diye ilerlesen mi acaba. ek gıdadan snra hemen emzirirsen yine yemez. bir ek gıda, bir öğün anne sütü, böyle böyle ilerle bakalım.